Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Fakat gledam sta se tesava po svijetu kakve sve nepogode, vjetrovi, tajfuni, poplave
I nesto kontam da smo mi fakat sretni jer zivimo u podrucju u kojem zivimo
I zasto nam onda trebaju svi silni ratovi, mrznja, dijeljenja....jednom rijecju sva ta s....
hananah wrote:Fakat gledam sta se tesava po svijetu kakve sve nepogode, vjetrovi, tajfuni, poplave
I zasto nam onda trebaju svi silni ratovi, mrznja, dijeljenja....jednom rijecju sva ta s....
hananah wrote:Fakat gledam sta se tesava po svijetu kakve sve nepogode, vjetrovi, tajfuni, poplave
I ja baš u posljednje vrijeme konstatujem da nismo siromašna zemlja...
Kad pogledam onu jadnu djecu u siromašnim afričkim zemljama koja jedu jedan put u tri dana,zaključim da je nama ustvari,u poređenju sa njima,ODLIČNO!!!...
A i sa anaisom se slažem...svaka zemlja ima svoje prokletstvo...
ja bi se ipak mjenjao sa njima. Njima, tj. njihovim gradovima se to desi jednom u 100 godina, a nama se izbori desavaju svake 4. Jebote ovo su grozote bez kraja, a svi znamo da je bolje doziviti grozan kraj nego grozote bez kraja
Čuj...sve je relativno...pa tako i sreća.
Ja sad živim 100 puta bolje nego moja praprababa i šta sad, trebam urlikat od sreće?
Mislim da postoji neka gornja granica količine sreće koja se ne može preći. To je valjda prokletstvo ljudskog roda.
Jer što više nečega imaš tome vrijednost više pada. Čuli ste za inflaciju.
Hana...
Osobna sreća ovisi najviše o sreći ostalih OKO tebe. Ako su oni oko tebe afrikanci tj. ako si u Africi kreveljila bi se od sreće da nađeš crva za prehranu, a ovako bi se kreveljila da dobiješ na lotu.
Thanatos wrote:Hana...
Osobna sreća ovisi najviše o sreći ostalih OKO tebe. Ako su oni oko tebe afrikanci tj. ako si u Africi kreveljila bi se od sreće da nađeš crva za prehranu, a ovako bi se kreveljila da dobiješ na lotu.
To ima veze i sa cijenom ljudskog zivota. Na TV slusamo o poplavi u Njemackoj u kojoj se utopilo dvoje ljudi. U Bangladesu treba potonuti brod s bar sto ljudi da bismo ista culi o tome.
Last edited by mosor1 on 31/08/2005 22:15, edited 1 time in total.
Thanatos wrote:Hana...
To ima veze i sa cijenom ljudskog zivota. Na TV slusamo o poplavi u Njemackoj u kojoj se utopilo dvoje ljudi. U Bangladesu treba potonuti brod s bar sto ljudi da bismo ista culi o tome.
Čuj to je tako.
Ja kad vidim te katastrofe uopće nikad ne osjećam nikakvu stvarnu žalost, samo onu "načelnu", bilo da su potresi, cunami ili bolešćurine. Mediji su krivi za to jer nas toliko bombardiraju tim "crnim kronikama" (koje ne čitam jer su dosadne) da smo otupjeli skroz i nema stvarnog suosjećanja, barem ja nikad ne osjećam suosjećanje, možda jedino kad malo dijete strada. Biće mi žao i krivo ako propustim dobar film na TV ali da išta osjećam kad vidim te stvari ne. Novinari su krivi jer prenose tu svoju zluradost na gledatelje. Šta pa valjda je jasno da je svim novinarima podsvjesno drago kad se desi katastrofa.
Okrutno ali šta ja mogu.
Uostalom, šta se trebamo raspekmeziti na svaku TV crnu vijest?
Thanatos wrote:Čuj to je tako.
Ja kad vidim te katastrofe uopće nikad ne osjećam nikakvu stvarnu žalost, samo onu "načelnu", bilo da su potresi, cunami ili bolešćurine. Mediji su krivi za to jer nas toliko bombardiraju tim "crnim kronikama" (koje ne čitam jer su dosadne) da smo otupjeli skroz i nema stvarnog suosjećanja, barem ja nikad ne osjećam suosjećanje, možda jedino kad malo dijete strada. Biće mi žao i krivo ako propustim dobar film na TV ali da išta osjećam kad vidim te stvari ne. Novinari su krivi jer prenose tu svoju zluradost na gledatelje. Šta pa valjda je jasno da je svim novinarima podsvjesno drago kad se desi katastrofa.
Okrutno ali šta ja mogu.
Uostalom, šta se trebamo raspekmeziti na svaku TV crnu vijest?
Ma, ja pricam samo o odnosu brojki (cca 50:1). Uostalom, znamo mi zasto su nam Dnevnici uglavnom crna kronika, sport i vrijeme sutra - izbjegava se govoriti o stvarno vaznim domacim temama, kako bi se gledaoce odrzalo u letargiji. Nekada su kamere svako malo bile po otvaranjima pogona, infrastrukture, ustanova, kako bi nam prenijele poruku da nam je bolje nego drugima. Kako vise poduzeca, investicija i razvoja nema, stvaraju barem dojam da je nekima gore nego nama. Novinarima su katastrofe drage, jer moraju necim ispuniti minutazu informativnih emisija.
mosor1 wrote:
hananah wrote:Svasta vi finog ovdje ispircaste, ali fakat zasto ne znamo cijeniti ono sto imamo, sto nam je dato?
hano,
ja sam poslije svega svoju lekciju naucila, ne zanovijetam bez veze, ne cangrizam, uzivam u malim svakodnevnim stvarima (i samo ponekad sebi dozvolim da se malo iznerviram ovdje na saxu )...
cijenim svaku sitnicu... znam kako sve moze nestati preko noci...
ja ovakve stvari gledam samo s vjerske strane, hannah nemoj mi zamjeriti molim te!
Kad je bog unistio narod Lut a.s.-a zbog pojave velikog broja homoseksualaca, kad je nama muslimanima naredio da putujemo svijetom i vidimo kako su zavrsili narodi prije nas koji nisu bili vjernici (npr. Faraoni i njihovi narodi nestali bez da iko zna kako zato sto nisu vjerovali)... a, bog nam je porucio da ce i nas muslimane kazniti i na ovom svijetu al upozorenjima ako se udaljimo od vjere (Indonezija - Tsunami)... a, onda sve ove ogromne polave po Evropi, potresi u Aziji... sve to vidim kao neko upozorenje od boga! Ponavljam, hannah molim te nemoj me proglasiti islamskim fundamentalistom sto ovo vidim kao upozorenje od boga!