Ne znam hocu li prezivjeti vasu karakterizaciju mene kao takve, bas ste zlocesti, sram me biloalica.k wrote:nemoj se vise objasnjavat, samo ispadas jos veci homofob.surajaa wrote:Otici cu u off, a mrzi me obrazlagati vec receno, homofob nisam, Fatmir jos manje...valjda mi je muka od toga na koji nacin je gay is ok, recimo jedan Elton John sa svojim ljubavnikom, pardon muzem, paradira okolo sa usvojenim djetetom u narucju sa sve zadivljenim pogledima i bajkovitim pricama o idealnoj ljubavi i sve to se posmatra kao potpuno prirodno, normalno, i zdravo ako hocete...ako sam zbog ovakvih i slicnih situacija homofob, super, jesam, life is great, enjoy it,![]()
on topic, homofobija je definitivno precijenjena
Stvari koje su po vasem misljenju precijenjene?
Moderator: anex
-
surajaa
#351 Re: Stvari koje su po vasem misljenju precijenjene?
- VenomousV
#352 Re: Stvari koje su po vasem misljenju precijenjene?
svi znamo da se homofobijom najcesce prikriva homoseksualnost (svjesno ili nesvjesno)
just sayin'
just sayin'
-
zamzija
#353 Re: Stvari koje su po vasem misljenju precijenjene?
i francuzi...VenomousV wrote:pariz![]()
nije stvar, al' je precjenjen
ufuranijih, egoističnijih i neljubaznijih ljudi u životu nisam upoznala...
a i sami sebe precjenjuju zaista...
(znam da ne treba generalizirati... ali takav dojam sam ja stekla )
- Henry Chinaski
#354 Re: Stvari koje su po vasem misljenju precijenjene?
Biti homofob je stvar izbora, isto kao i biti gey. Toliko o kvazi čuvarima ljudskih prava. Ako imate dijete i vodite ga da gleda paradu gologuzih muškaraca koji ližu jedni druge, vaša stvar. Ja osjećam da mi se tako krše osnovna prava.
- Henry Chinaski
#355 Re: Stvari koje su po vasem misljenju precijenjene?
Mislim da francuzi nisu baš ni poznati kao gostoljubivi.zamzija wrote:i francuzi...VenomousV wrote:pariz![]()
nije stvar, al' je precjenjen
ufuranijih, egoističnijih i neljubaznijih ljudi u životu nisam upoznala...
a i sami sebe precjenjuju zaista...
(znam da ne treba generalizirati... ali takav dojam sam ja stekla )
- Ateista
#356 Re: Stvari koje su po vasem misljenju precijenjene?
Ja razumijem sta hoces da kazes, ni ja nisam homofob i nekad bih se i borio za prava homoseksualaca kada cujem ko ih sve i na kakve glupe nacine napada, ali me i pored toga nervira bespotrebno isticanje toga i nametanje kao necega sto je danas popularno - IN sto bi se reklo, ako se tako nastavi bice sramota jednog dana reci da si strait.surajaa wrote:Otici cu u off, a mrzi me obrazlagati vec receno, homofob nisam, Fatmir jos manje...valjda mi je muka od toga na koji nacin je gay is ok, recimo jedan Elton John sa svojim ljubavnikom, pardon muzem, paradira okolo sa usvojenim djetetom u narucju sa sve zadivljenim pogledima i bajkovitim pricama o idealnoj ljubavi i sve to se posmatra kao potpuno prirodno, normalno, i zdravo ako hocete...ako sam zbog ovakvih i slicnih situacija homofob, super, jesam, life is great, enjoy it,![]()
on topic, homofobija je definitivno precijenjena
Zamisli da sad neko organizuje strait paradu... cemu to, budi ono sto jesi ili sto hoces da budes, ali ne vidim cemu propagiranje i isticanje.
- Henry Chinaski
#357 Re: Stvari koje su po vasem misljenju precijenjene?
Nego, da se vratimo na precijenjene stvari:
Američka demokratija!
Američka demokratija!
-
zamzija
#358 Re: Stvari koje su po vasem misljenju precijenjene?
(Malo off topic , sorry )Pa vjerovatno se to radi jer su godinama bili negirani, u margini društva, a nešto što je oduvijek bilo priznato nema razloga da se ističe i priznaje. Na neki način to im je "slavlje" onoga što jesu, nakon kao što rekoh godina i stoljeća sakrivanja...A to što vi vidite da je to IN, to je zato što se danas slobodno priča o tome, što se to slobodno iskazuje.
Imaš različite oblike slavlja nečeg što jesi od religije, pa preko kulture i politike... neki oblici slavlja i priznanja nečega u šta vjeruješ kroz vrijeme postaju običaji i rituali. To je samo jedan oblik slavlja po ništa više... To je barem neko moje mišljenje
Imaš različite oblike slavlja nečeg što jesi od religije, pa preko kulture i politike... neki oblici slavlja i priznanja nečega u šta vjeruješ kroz vrijeme postaju običaji i rituali. To je samo jedan oblik slavlja po ništa više... To je barem neko moje mišljenje
Last edited by zamzija on 07/12/2011 13:30, edited 1 time in total.
-
zamzija
#359 Re: Stvari koje su po vasem misljenju precijenjene?
definitivnoHenry Chinaski wrote:Nego, da se vratimo na precijenjene stvari:
Američka demokratija!
- ultima_palabra
#360 Re: Stvari koje su po vasem misljenju precijenjene?
Kako ti se krše prava?Henry Chinaski wrote:Biti homofob je stvar izbora, isto kao i biti gey. Toliko o kvazi čuvarima ljudskih prava. Ako imate dijete i vodite ga da gleda paradu gologuzih muškaraca koji ližu jedni druge, vaša stvar. Ja osjećam da mi se tako krše osnovna prava.
Biti gay nije stvar izbora, nego seksualne sklonosti... može se to prikrivati neko vrijeme, ali obično završi katastrofalno po individuu i okolinu.
- Henry Chinaski
#361 Re: Stvari koje su po vasem misljenju precijenjene?
Stvari koje možeš vidjeti na gey paradama su na televiziji zabranjene prije 23:00. Valjda je dovoljno jasno.ultima_palabra wrote:Kako ti se krše prava?Henry Chinaski wrote:Biti homofob je stvar izbora, isto kao i biti gey. Toliko o kvazi čuvarima ljudskih prava. Ako imate dijete i vodite ga da gleda paradu gologuzih muškaraca koji ližu jedni druge, vaša stvar. Ja osjećam da mi se tako krše osnovna prava.
Biti gay nije stvar izbora, nego seksualne sklonosti... može se to prikrivati neko vrijeme, ali obično završi katastrofalno po individuu i okolinu.
Da stojiš na semaforu i pored tebe čovjek čučne i sere, da li bi ti bilo neugodno ili bi poštovao njegovu odluku i prihvatio ga kao takvog? Ipak je to fiziološka potreba...
- VenomousV
#362 Re: Stvari koje su po vasem misljenju precijenjene?

suti V, bolje suti
- ultima_palabra
#363 Re: Stvari koje su po vasem misljenju precijenjene?
Jesu na nekim... na onim koje su održane u regionu nije bilo ništa posebno.Henry Chinaski wrote:Stvari koje možeš vidjeti na gey paradama su na televiziji zabranjene prije 23:00. Valjda je dovoljno jasno.ultima_palabra wrote:Kako ti se krše prava?Henry Chinaski wrote:Biti homofob je stvar izbora, isto kao i biti gey. Toliko o kvazi čuvarima ljudskih prava. Ako imate dijete i vodite ga da gleda paradu gologuzih muškaraca koji ližu jedni druge, vaša stvar. Ja osjećam da mi se tako krše osnovna prava.
Da stojiš na semaforu i pored tebe čovjek čučne i sere, da li bi ti bilo neugodno ili bi poštovao njegovu odluku i prihvatio ga kao takvog? Ipak je to fiziološka potreba...
Na vlastima je da odrede gdje je ta tanka linija između ispoljavanja vlastite slobode i narušavanja tuđe.
- dr.Gonzo
#364 Re: Stvari koje su po vasem misljenju precijenjene?
Gdje si ti gledo gay parade do sad?Stvari koje možeš vidjeti na gey paradama su na televiziji zabranjene prije 23:00. Valjda je dovoljno jasno.
Evo ja sam se zadesio na jednoj, u Amsterdamu prije par godina, i nisam vidio nista sto bi na teliviziji bilo poslije 23:00. Naprotiv, vidio sam dosta ljudi u smejsnim kostimima kao iz spota YMCA, vecina dobro raspolozenih, smiju se, plesu i tako to. Sve u svemu, pozitiva.
- Henry Chinaski
#365 Re: Stvari koje su po vasem misljenju precijenjene?
Precijenjeno:
Kvazicivilizacijska superiornost likova koji su odgledali Sex i grad i time stekli pravo da se popišaju na mišljenje bilo koga ko nema iPhone (odnosno, ne slaže se sa nečim što mu Emerik kaže da je dobro).
Ima li većeg fašizma od toga da nekog tjeraš da mu se nešto sviđa ili ne sviđa?

Kvazicivilizacijska superiornost likova koji su odgledali Sex i grad i time stekli pravo da se popišaju na mišljenje bilo koga ko nema iPhone (odnosno, ne slaže se sa nečim što mu Emerik kaže da je dobro).
Ima li većeg fašizma od toga da nekog tjeraš da mu se nešto sviđa ili ne sviđa?

- Ateista
#366 Re: Stvari koje su po vasem misljenju precijenjene?
Pa sad, opet jedna od onih stvari za koju ne znam da iko cijeni, a mora prvo neko to cijeniti da bi bilo precijenjeno.Henry Chinaski wrote:Nego, da se vratimo na precijenjene stvari:
Američka demokratija!
- 6.april
- Ateista
#368 Re: Stvari koje su po vasem misljenju precijenjene?
To stoji, i to donekle razumijem, ali svejedno je nacin na koji se to radi pretjeran.zamzija wrote:(Malo off topic , sorry )Pa vjerovatno se to radi jer su godinama bili negirani, u margini društva, a nešto što je oduvijek bilo priznato nema razloga da se ističe i priznaje. Na neki način to im je "slavlje" onoga što jesu, nakon kao što rekoh godina i stoljeća sakrivanja...A to što vi vidite da je to IN, to je zato što se danas slobodno priča o tome, što se to slobodno iskazuje.
Isto stoji i za religiju i za druge slicne stvari, privatna stvar i ne vidim razlog da se reklamira, namece.
- ljevoruki
#369 Re: Stvari koje su po vasem misljenju precijenjene?
religija definitivno
zlato i nakit
znacaj bosne u svijetu
balkanski mentalitet
bosanska pamet
srbija i uloga lidera u regionu
svasta ja udrobi
zlato i nakit
znacaj bosne u svijetu
balkanski mentalitet
bosanska pamet
srbija i uloga lidera u regionu
svasta ja udrobi
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#370 Re: Stvari koje su po vasem misljenju precijenjene?
Necemo se ovako igrati.
Hem ste unakazali temu hem ima i kandidata za bana.
O tome kasnije.
Hem ste unakazali temu hem ima i kandidata za bana.
O tome kasnije.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#371 Re: Stvari koje su po vasem misljenju precijenjene?
Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma”
» surajaa
1 mjesec
Nazivati nekoga pojavom samo zato jer je drugaciji je malcice pretjerano.
» surajaa
1 mjesec
Nazivati nekoga pojavom samo zato jer je drugaciji je malcice pretjerano.
- Mis mekinjas
#372 Re: Stvari koje su po vasem misljenju precijenjene?
Cijene friziranja i šišanja u gradu u kojem živim... Baš mislim kako sam sretna jer nikad ih ne posjećujem. 
- Paunovac
#373 Re: Stvari koje su po vasem misljenju precijenjene?
Ljudsko neznanje.
- Mis mekinjas
#374 Re: Stvari koje su po vasem misljenju precijenjene?
Nije to, ljudsko znanje je precijenjeno.Paunovac wrote:Ljudsko neznanje.
- Paunovac
#375 Re: Stvari koje su po vasem misljenju precijenjene?
Ljudsko neznanje, koje se praktikuje kao pseudoznanje, na to mislim.