Stvaranje malih fašista od djece - nenormalno, zar ne?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Objektivni navijac

#276 Re: Stvaranje malih fašista od djece - nenormalno, zar ne?

Post by Objektivni navijac »

Stargate Punk wrote:Objektivni navijac nemoj pisati gluposti.
Na Golom Otoku je I Mose Pijada proveo 6 godina jer je suradjivao na Njemcima u 2. Svjetskom Ratu.
Ako nisi upoznat, Mose je bio Zidov i clan KPJ.

Potrazi na YouTube video o njemu od ljudi koji su tu proveli neko vrijeme pa pricaj o kratkim zatvorskim kaznama.
Mosa Pijade :lol: na Golom :lol: :lol:
Ko tebi dijete drago ubacuje drogu u heroin :lol:
Mosa je za vrijeme Golog ( ti par godina ) bio predsjednik skupstine ili slicno. Mosa je od rata do smrti bio na najvisim funkcijama. Inace Mosa je od Kraljevine dobio 25 godina. Koje je proveo u Bileci ( znas pjesmu Bilecanka,sudjelivao je u pisanju ) i u Lepoglavi. To su bili zatvori a ne velikosrpska bajka o Golom. Vlasnik Golog RH ga je i zatvorila jer je malen i skup.
Istina o Golom : Otvoren samo par godina,sa samo nekoliko stotina zatvorenika ukupno,sa kratkim kaznama. Skoro iskljucivo za inforbirovce.
Velikosrpski mit o Golom. Masovno zatociste dobrih Srba i svih slobodarskih ljudi od 45-91. Mit ravan kosovskom. Samo sa manje istorijskih cinjenica. :lol:
Velikosrpski mit o Golom je dio velikosrpskoga mita o zlim komunistima i dobrim cetnicama.
To su mitovi na kojima ovaj bradati bubnjar odgaja svoju djecu pjevace :mrgreen:
Objektivni navijac

#277 Re: Stvaranje malih fašista od djece - nenormalno, zar ne?

Post by Objektivni navijac »

Bodkin wrote:@objektivni dakle jedan od glupljih postova na forumu u zadnje vrijeme. Cuj iza odabosti sssr-u se krilo velikosrpstvo :lol:
Apsolutno,apsolutno prijatelju moj. Poznata srpska ljubav prema pravoslavnoj majci Rusiji. Svako je uvijek dozivljavao SSSR kao Rusiju. Rusiju,majku i zastitnicu srpskoga naroda :mrgreen:
Da smo 48-e pali pod SSSR,danas bi bili pod Rusijom a Srbija bi bila Karlovac-Virovitica-Karlobag :mrgreen:
No,zaustavio ih je mason i vatikanski spijun iz Kumroveca :mrgreen:
John Cleese

#278 Re: Stvaranje malih fašista od djece - nenormalno, zar ne?

Post by John Cleese »

Objektivni navijac wrote:U 5 godina federalnoga upravljanja KPD-om kroz zatvor je prosao nepoznat broj zatvorenika ali malen broj,jer se radi o malom otocicu skromnih kapaciteta.
Od 1949. do 1956. kroz jugoslovenske logore za informbiroovce proslo je ukupno 16101 lice, a 413 je u tim logorima izgubilo zivot.

Ako koga zanima, ovdje mozete pogledati spisak imena logorasa:

http://noviplamen.net/2013/12/25/16000- ... po-spisku/
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#279 Re: Stvaranje malih fašista od djece - nenormalno, zar ne?

Post by KatarinaKosaca »

Na Goli nisu isli nikakvi verbalni delikti,
Šta reći, :roll: koju poruku poslati :roll: :-) :-)

Možda da su "knige" bilteni KPJ :D
Bodkin

#280 Re: Stvaranje malih fašista od djece - nenormalno, zar ne?

Post by Bodkin »

Objektivni navijac wrote:
Bodkin wrote:@objektivni dakle jedan od glupljih postova na forumu u zadnje vrijeme. Cuj iza odabosti sssr-u se krilo velikosrpstvo :lol:
Apsolutno,apsolutno prijatelju moj. Poznata srpska ljubav prema pravoslavnoj majci Rusiji. Svako je uvijek dozivljavao SSSR kao Rusiju. Rusiju,majku i zastitnicu srpskoga naroda :mrgreen:
Da smo 48-e pali pod SSSR,danas bi bili pod Rusijom a Srbija bi bila Karlovac-Virovitica-Karlobag :mrgreen:
No,zaustavio ih je mason i vatikanski spijun iz Kumroveca :mrgreen:
Prvo, ne daj Boze da smo pali pod rusiju. Samo da se ocitujem.
Drugo, po tvom ispade da je vecina srba bila protiv majke rusije onda sto opet ide kontra tvojoj tezi jer je i srbija skupa sa ostwlima odjebala staljina :D
Mohamad Sissoko

#281 Re: Stvaranje malih fašista od djece - nenormalno, zar ne?

Post by Mohamad Sissoko »

KatarinaKosaca wrote:
Na Goli nisu isli nikakvi verbalni delikti,
Šta reći, :roll: koju poruku poslati :roll: :-) :-)

Možda da su "knige" bilteni KPJ :D
Istina je ono samo sto partija kaze, ne vjeruj sebi nego partiji.
...ovo "vanjski neprijatelj" tipicno za jugo mitomane.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#282 Re: Stvaranje malih fašista od djece - nenormalno, zar ne?

Post by KatarinaKosaca »

Objektivni navijac wrote:Mosa Pijade :lol: na Golom :lol: :lol:
Ko tebi dijete drago ubacuje drogu u heroin :lol:
Mosa je za vrijeme Golog ( ti par godina ) bio predsjednik skupstine ili slicno. Mosa je od rata do smrti bio na najvisim funkcijama. Inace Mosa je od Kraljevine dobio 25 godina. Koje je proveo u Bileci ( znas pjesmu Bilecanka,sudjelivao je u pisanju ) i u Lepoglavi. To su bili zatvori a ne velikosrpska bajka o Golom. Vlasnik Golog RH ga je i zatvorila jer je malen i skup.
Istina o Golom : Otvoren samo par godina,sa samo nekoliko stotina zatvorenika ukupno,sa kratkim kaznama. Skoro iskljucivo za inforbirovce.
Velikosrpski mit o Golom. Masovno zatociste dobrih Srba i svih slobodarskih ljudi od 45-91. Mit ravan kosovskom. Samo sa manje istorijskih cinjenica. :lol:
Velikosrpski mit o Golom je dio velikosrpskoga mita o zlim komunistima i dobrim cetnicama.
To su mitovi na kojima ovaj bradati bubnjar odgaja svoju djecu pjevace :mrgreen:
Tebi netko daje drogu, ali ne kokain, ili tablete, nego idejnu drogu, koja je jednako jaka, stvara čak opsano sljepilo, a o mentalnim halucinacijama da i ne govorim
Dakle, na Go.li se išlo radi verbalnog delikta, pogrešne riječi na pravom mjestu, tamo su se sprovodile najgore torture,a oženjenim muškarcima rađene jezive stvari, uglavnom tako da ih je 98% izašlo razvedeno. Postojao je i ženski logor, naravno. Postoje dokumentarci, svjedočenja, ne treba misteriozno prizivati neke knjige ne dajući imena. OK, kazne nisu bile višedecenijske za pogrešnu riječ, odnosno moralno nepodobnu riječ :-) :-) , ali je sam boravak tamo napravio te ljude invalidima cijeli život. A uglanom su to bili ljudi koji su iznijeli revoluciju i partizani. Ne, ugalvnom nego 99,9% :roll: Poslije još Goli otok , krajem pedesetih služi nekoliko godina kao kiazniona za lopove, džeparoše itd
A glede Moše Pijade, postoje razne teorije oko njegove smrti u Parizu, od konkurencije Titu do toga da je kao idejni tvorac , odnsno jedan od idejnih tvoraca Blajburga znao previše o samoj početnoj ideji, dogovoru i sprovedbi naredbe. Zato, malo se skini sa idejne droge iliti idejnih naočara dok o nečemu diskutiraš , pa se informiraj, pročitaj prije lupetarenja sa parolama bez iti jedne činjenice. ;-)
Lopov-eliminator

#283 Re: Stvaranje malih fašista od djece - nenormalno, zar ne?

Post by Lopov-eliminator »

ABH017 wrote:
Lopov-eliminator wrote: Ovi koji su u ratu imali bilo kakvih žrtava misle da je jedino njihov vlastiti fašizam dobar a da tuđi fašizmi ne valjaju. Vade se na prošla ratna dešavanja da bi svoj sadašnji fašizam opravdali i predstavili ga kao nešto toliko plemenito i čist da se plasira kao mjerilo vrijednosti u sistemu. Vlastiti fašizam smatraju čistim samo i isključivo zato što je vlastiti jer svaki fašista ima dvostruke aršine za one koji su s unutrašnje i one koji su s vanjske strane bodljikave žice.

Zato se svako malo spomene neko stratište kad niko za isto ni ne pita, samo da bi se poručilo ciljnoj grupi da joj je vlastiti fašizam zapravo prijatelj i zaštitnik od tuđeg fašizma.
Eh. Deder da se i ja malo upišem na ove "ozbiljnije" teme. :D
Elem, prvo zamjerka Lopovu. Normalni ljudi ne mogu imati "vlastite" fašiste. Svako onaj koji, bilo koji fašizam, pokušava relativizirat sa drugim fašizmom, je blizu (ako već nije) da postane fašista.
Naravno da normalni ljudi i nemaju "vlastite" fasiste.

Ja govorim o ovima u torovima koji to sve gledaju kroz kolektiv, gdje individualac i nije individualac nego samo jos jedno ime na spisku pripadnika tora. Pod relativizaciju se svasta pokusava prodati danas. Stvar je u tome da prosli dogadjaji u kojima je neko bio najveca zrtva ne mogu biti pravdanje toj zrtvi za njen sadasnji fasizam. Pogledaj kroz historiju, fasizam je uvijek isplivavao na povrsinu upravo mahanjem statusom zrtve, sto se smatras vecom zrtvom to si blize tome da postanes fasista. Hitler je mahao nekom nepravdom nanesenom u Prvom svjetskom ratu, srpski nacionalistički ideolozi mašu nekakvim svjetskim urotama protiv seba, kosovskim bojem i sličnim glupostima.

Elem, bitno je izvući nešto kao ultratragediju i napuhavati ga stalno do granica iznemoglosti.

Što se fašista smatra većom žrtvom u nekakvoj kolektivnoj prošlosti, to on proporcionalno više smatra da ima proporcionalno više prava da mrzi.

Mogao si kod nas xy puta vidjeti kad jedan nacionalista optužuje drugog nacionalistu za nacionalizam, a i jedan i drugi zapeli u mržnji.

Vala malo sam zakomplikovao ali se nadam da si me shvatio.

A onaj ostatak tvog posta koji nisam ovdje citirao debelo potpisujem.
Last edited by Lopov-eliminator on 30/10/2015 00:08, edited 2 times in total.
FARMAS

#284 Re: Stvaranje malih fašista od djece - nenormalno, zar ne?

Post by FARMAS »

U mojoj mahali imas lokalnog imama koji djecu vikendom - mektebu uci, kako je Amerika vjecni neprijatelj muslimana, i kako su za sve ratove u svijetu krivi Amerikanci i Izraelci :-) covjek svjesno siri vjersku, nacionalnu i rasnu mrznju, a niko nista ne poduzima, porvo treba krenuti od svog praga pa nadalje, bilo bi dobro za pocetak
Lopov-eliminator

#285 Re: Stvaranje malih fašista od djece - nenormalno, zar ne?

Post by Lopov-eliminator »

FARMAS wrote:U mojoj mahali imas lokalnog imama koji djecu vikendom - mektebu uci, kako je Amerika vjecni neprijatelj muslimana, i kako su za sve ratove u svijetu krivi Amerikanci i Izraelci :-) covjek svjesno siri vjersku, nacionalnu i rasnu mrznju, a niko nista ne poduzima, porvo treba krenuti od svog praga pa nadalje, bilo bi dobro za pocetak
I garant kad djeci to priča umjesto riječi "musliman" samo osvane riječ "Bošnjak", npr. "Bošnjaci namaz klanjaju"

Nije ni čudo što niko ništa ne poduzima tu kad dotični nije izuzetak nego pravilo.
ABH017

#286 Re: Stvaranje malih fašista od djece - nenormalno, zar ne?

Post by ABH017 »

Lopov-eliminator wrote:
ABH017 wrote:
Lopov-eliminator wrote: Ovi koji su u ratu imali bilo kakvih žrtava misle da je jedino njihov vlastiti fašizam dobar a da tuđi fašizmi ne valjaju. Vade se na prošla ratna dešavanja da bi svoj sadašnji fašizam opravdali i predstavili ga kao nešto toliko plemenito i čist da se plasira kao mjerilo vrijednosti u sistemu. Vlastiti fašizam smatraju čistim samo i isključivo zato što je vlastiti jer svaki fašista ima dvostruke aršine za one koji su s unutrašnje i one koji su s vanjske strane bodljikave žice.

Zato se svako malo spomene neko stratište kad niko za isto ni ne pita, samo da bi se poručilo ciljnoj grupi da joj je vlastiti fašizam zapravo prijatelj i zaštitnik od tuđeg fašizma.
Eh. Deder da se i ja malo upišem na ove "ozbiljnije" teme. :D
Elem, prvo zamjerka Lopovu. Normalni ljudi ne mogu imati "vlastite" fašiste. Svako onaj koji, bilo koji fašizam, pokušava relativizirat sa drugim fašizmom, je blizu (ako već nije) da postane fašista.
Naravno da normalni ljudi i nemaju "vlastite" fasiste.

Ja govorim o ovima u torovima koji to sve gledaju kroz kolektiv, gdje individualac i nije individualac nego samo jos jedno ime na spisku pripadnika tora. Pod relativizaciju se svasta pokusava prodati danas. Stvar je u tome da prosli dogadjaji u kojima je neko bio najveca zrtva ne mogu biti pravdanje toj zrtvi za njen sadasnji fasizam. Pogledaj kroz historiju, fasizam je uvijek isplivavao na povrsinu upravo mahanjem statusom zrtve, sto se smatras vecom zrtvom to si blize tome da postanes fasista. Hitler je mahao nekom nepravdom nanesenom u Prvom svjetskom ratu, srpski nacionalistički ideolozi mašu nekakvim svjetskim urotama protiv seba, kosovskim bojem i sličnim glupostima.

Elem, bitno je izvući nešto kao ultratragediju i napuhavati ga stalno do granica iznemoglosti.

Što se fašista smatra većom žrtvom u nekakvoj kolektivnoj prošlosti, to on proporcionalno više smatra da ima proporcionalno više prava da mrzi.

Mogao si kod nas xy puta vidjeti kad jedan nacionalista optužuje drugog nacionalistu za nacionalizam, a i jedan i drugi zapeli u mržnji.

Vala malo sam zakomplikovao ali se nadam da si me shvatio.

A onaj ostatak tvog posta koji nisam ovdje citirao debelo potpisujem.
Pa, koliko vidim, i ovdje si se složio sa mnom. Nisam ti uopšte zamjerio, (zaboravio sam staviti :D ) već sam samo htio da dopunim ono što si prethodno napisao.
Drinski

#287 Re: Stvaranje malih fašista od djece - nenormalno, zar ne?

Post by Drinski »

U mojoj varosi, lokalni pravoslavni pop uci djecu da ne treba pristupiti NATO paktu. Zaista, strašno.
Ludzak

#288 Re: Stvaranje malih fašista od djece - nenormalno, zar ne?

Post by Ludzak »

Sve loše dolazi od religijskih vođa. Oni su ti, zajedno sa političarima, koji narodu ispiraju mozak.
Ludzak

#289 Re: Stvaranje malih fašista od djece - nenormalno, zar ne?

Post by Ludzak »

FARMAS wrote:U mojoj mahali imas lokalnog imama koji djecu vikendom - mektebu uci, kako je Amerika vjecni neprijatelj muslimana, i kako su za sve ratove u svijetu krivi Amerikanci i Izraelci :-) covjek svjesno siri vjersku, nacionalnu i rasnu mrznju, a niko nista ne poduzima, porvo treba krenuti od svog praga pa nadalje, bilo bi dobro za pocetak
A na drugoj strani priča priče kako se sve u svijetu događa allahovom voljom. :lol:
Jolpaz

#290 Re: Stvaranje malih fašista od djece - nenormalno, zar ne?

Post by Jolpaz »

Sta si ti vjera promjenio u svom trolanju, mislim da se nisi jos predstavljao kao "Jehovin svedok" :-) :-) :-)
Post Reply