Uozbiljite se, pročitajte štogod (Aneks 4. Ustava, za početak), naučite kako da, tokom rasprave, ne pokazujete svom supraniku animozitet, da ne kažem odbojnost prema njemu i njegovim stavima, pa nam se javite na slijedećem roku ! Ovaj put ste, s tugom konstatujem, žestoko usrali motku !Visoko Vares wrote:Zbog cega se vrijedjas? Sta je determiniralo Bosnjake osim islama? Nista. Na koncu konca to je i bio naziv dok se niste dogovorili da se zovete, opet Turskim nazivom, Bosnjak (ipak ne svim jer se Babini i danas tako zovu, kao i jos neki, tj. i danas se od samih muslimana koristi taj naziv).It_is_a_Leclerc wrote: Uz preduslov da malo proučite Ustav i da prestenete religijskom odrednicom muslimani označiti Bošnjake, što je, ne samo sramotno i gotovo eliminatorno iz svake ozbiljne rasprave, već čak i pomalo uvredljivo.
A i kakve veze ima Ustav s ovim?
Stvaranje bošnjacke mitomanije
- It_is_a_Leclerc
#101 Re: Stvaranje bošnjacke mitomanije
- Alfons Kauders
#102 Re: Stvaranje bošnjacke mitomanije
ko je ovdje uopste govorio o muslimanima? vecina ljudi koji stupaju u (nominalno) mjesovite brakove nisu ni muslimani, ni katolici, ni pravoslavci - vec agnostici/ateisti.Visoko Vares wrote:I opet muslimani koji medjusobno ne "gledaju na plemena". Trebalo bi pocet brojat jer je ne-muslimana u Sarajevu ostalo ispod 5%.
I Pedja je jos tu, naravno. I vole ga, naravno.
Da zelim da nekog nestane, onda bih i ja pricao da se ne gleda na plemena dok god objekt mojih zelja nestaje.
ne, da predjemo na opceniru teoriju multietnicnost vs. poluljudi.
sto se tice tvojih aluzija na neciju zelju da odredjena grupa ljudi "nestane"... malo je reci da je neukusna - u tuzli niko nije "nestao", niti ce. ostali su ljudi, ostali su moji tuzlaci i tuzlanke, koje boli kurac za prezimenima, kao i njihove roditelje, kao i njihovu djecu.
znam da ti to smeta, sama pomisao da negdje u Tuzli moja jaranica mozda upravo sad odradjuje jarana koji kraj ultra-hrvatskog prezimena nije ozenio cistokrvnu hrvaticu, ili da moj jaran isto tako odradjuje jaranicu, srpkinju... i jos imaju djecu!
mijesaju ljudi krv, znam da to bas i nije bilo popularno u JAR-u i trecem rajhu, ali molim te shvati jednu stvar - za razliku od tebe, mi smo odrasli skupa, mi ne gledamo na te stvari - mi smo normalni. zao mi je ako ti to smeta, ali uskoro ce i kod nas doci istospolne zajednice, pa makar nece praviti djecu.
(cisto za laku noc, moja prijateljica je imala djevojku iz tvog kraja, ali eto - zakonski nisu mogle stupiti u brak, i to mjesoviti)
-
Visoko Vares
#103 Re: Stvaranje bošnjacke mitomanije
ne treba da spomenes muslimane, jasno je i bez toga, jer po vasem starom, mimikrijskom obicaju, vi govorite u kategorijama "pro-bosanskih snaga" ili slicno. S druge strane Srbi referiraju na Sarajevski politiski krug i sl.. Ali bit je ista - muslimani, Bosnjaci, Bosanci..... + Pedja, naravnoAlfons Kauders wrote:ko je ovdje uopste govorio o muslimanima? vecina ljudi koji stupaju u (nominalno) mjesovite brakove nisu ni muslimani, ni katolici, ni pravoslavci - vec agnostici/ateisti.Visoko Vares wrote:I opet muslimani koji medjusobno ne "gledaju na plemena". Trebalo bi pocet brojat jer je ne-muslimana u Sarajevu ostalo ispod 5%.
I Pedja je jos tu, naravno. I vole ga, naravno.
Da zelim da nekog nestane, onda bih i ja pricao da se ne gleda na plemena dok god objekt mojih zelja nestaje.
ne, da predjemo na opceniru teoriju multietnicnost vs. poluljudi.
- Tayyip
#104 Re: Stvaranje bošnjacke mitomanije
dajte čovjeku treći entitet, neka iz vareša ide u zapadnu hercegovinu, udariti mu mandal ovamo i to je to.
-
Visoko Vares
#105 Re: Stvaranje bošnjacke mitomanije
DObru vecer zelim gospon Erdogan. I vi ste veceras multietnicni 
- prljavi Hare
- Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi
#106 Re: Stvaranje bošnjacke mitomanije
Mogao bi makar malo da se potrudiš,pa da sakriješ žestoku netrpeljivost prema onima koje stalno pominješ.Visoko Vares wrote: ne treba da spomenes muslimane, jasno je i bez toga, jer po vasem starom, mimikrijskom obicaju, vi govorite u kategorijama "pro-bosanskih snaga" ili slicno. S druge strane Srbi referiraju na Sarajevski politiski krug i sl.. Ali bit je ista - muslimani, Bosnjaci, Bosanci..... + Pedja, naravno
-
Visoko Vares
#107 Re: Stvaranje bošnjacke mitomanije
....
Last edited by Anonymous on 31/08/2012 07:46, edited 1 time in total.
Reason: banned
Reason: banned
- prljavi Hare
#108 Re: Stvaranje bošnjacke mitomanije
Simpa ili ne,forumi koje si dosada posjećivao i gdje je takvo pljuvanje bilo rado viđeno a ti uvaženi i dragi gost,Visoko Vares wrote:Gospon Hare, vi ste mi bas simpa!
na ovome neće moći.A ti nastavi.
-
Visoko Vares
#109 Re: Stvaranje bošnjacke mitomanije
Kakvo pljuvanje gospon Hare? Dapace, ja iznimno cijenim vasu osobnu duhovitost i uistinu ne znam na kakvo pljuvanje mislite. O uvazavanju stajalista drugih kolega ne treba ni da pricam - uvijek i do kraja s potpunim uvazavanjem.prljavi Hare wrote:Simpa ili ne,forumi koje si dosada posjećivao i gdje je takvo pljuvanje bilo rado viđeno a ti uvaženi i dragi gost,Visoko Vares wrote:Gospon Hare, vi ste mi bas simpa!
na ovome neće moći.A ti nastavi.
- prljavi Hare
#110 Re: Stvaranje bošnjacke mitomanije
Kako rekoh,ne daj se ometati,samo nastavi gdje si stao.
-
Visoko Vares
#111 Re: Stvaranje bošnjacke mitomanije
Meni uopce nije cilj da se ti osjecas indisponiranprljavi Hare wrote:Kako rekoh,ne daj se ometati,samo nastavi gdje si stao.
- prljavi Hare
#112 Re: Stvaranje bošnjacke mitomanije
Visoko Vares wrote:Meni uopce nije cilj da se ti osjecas indisponiranprljavi Hare wrote:Kako rekoh,ne daj se ometati,samo nastavi gdje si stao.
Laku noć i tebi.
- p206
- arte.fakt
#114 Re: Stvaranje bošnjacke mitomanije
ovo je klasicna preko drinska mitomanija ...pretresnov wrote:Dolazak par trgovaca ili par misionara ne znače dolazak vjere.arte.fakt wrote:islam je na prostore bosne dosao 50 godina prije osmanlija kada je i napravljena prva dzamija tako da je glupo pricati o nekoj prisilnoj islamizaciji .
Zna se kako su Turci širili vjeru: mačem, ognjem i šakom novčića.