Stvar ukusa ili "bolesnog" ukusa
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- fantom slobode
OVi nevjerovatni gabariti ne mogu da privuku moju paznju, a ko voli nek' izvoli.Lijepo je da ima i muskaraca i zena koji zele da budu sa inim, usamljenost nije bas dobra za covjeka.Mislim da orijentaciono sto me privuce do sada je : visina - 110/visina - 100= tezina voljene osobe.Izvan tih granica mi se nije desavalo, ocigledno nisam zainteresovan.Ne znam zasto, ne vjerujem da je zbog stereotipa, jer stereotipi se ruse, ako su osjecaji u pitanju.Mislim da je to za mene moje shvatanje ljepote - nesto sto pored sarma , komunikativnosti i nivoa inteligencije osobe me privlaci odredjenoj djevojci.
- lady midnight
uh anais, dobro shto si daleko, pobrkale bi mi jedna drugoj abecedu za chasanais_nin wrote:pa *ebi ga treba pola grada da se okrene za njegovom mladomlady midnight wrote:
ma naravno - problem je chesto u tome shto ljudi ne zhele da priznaju da ono shto ih zaista privlachi (mislim seksualno) nema nikakve veze sa opshteprihvacenim standardima ljepote... pogotovo ako je odstupanje ovako drastichno kao u navedenom sluchaju.
zhene su tim stvarima, bar ja tako mislim (mozhe biti da su ovo predrasude, ali su ipak zasnovane na dovoljnom broju lichnih opservacija) malo manje opterecene.
mushkarci pak imaju puno vishe problema da priznaju da je ono shto ih lozhi u krevetu potpuno drugachije od onoga shto bi rado "pokazali" okolini ili raji u shetnji ulicom...![]()
![]()
mada ne podlezu ni svi muskarci tom stereotipnom ponasanju...
ne znam brate, recimo freakovi tipa marilyn manson me nikad nisu privlacili ma da su ne znam kako dobro u dusi![]()
ali se jesam uvijek lozila na tipove sa jednom streberskom notom koja je cesto prisutna kod frajera nadprosjecne inteligencije
meni to drama sexy
nego, tipove sa jednom odredjenom dozom shtreberskog garda gotivim i ja
a tezhina, visina, ovaj ili onaj standard - sve su to sekundarne karakteristike, koje kod mene naravno da mogu, ali ne moraju obavezno uticati na hormonalne procese
- anais_nin
podjoh podebljat, pa skontah da sam citav paragraf podebljalalady midnight wrote: uh anais, dobro shto si daleko, pobrkale bi mi jedna drugoj abecedu za chas![]()
![]()
![]()
nego, tipove sa jednom odredjenom dozom shtreberskog garda gotivim i ja:-):-) pogotovo ako je znaju kompenzirati dovoljnom kolichinom samoironije
intelligence is sexy, naravno
(chini mi se da ja ovo cheshce ponavljam
) ako je pracena humorom
i ljudskim integritetom
ovo zadnje je meni, staromodnoj curi
posebno sexy i muzhevno
![]()
ali se ne bi trebalo zamijeniti sa onim klisheom "dobar u dushi", poshto u ovo prvo spada puno vishe od te neke apstraktne dobrote u dushi i shto integritet ne mora iskljuchivati jednu odredjenu notu shejtanluka
:D
a tezhina, visina, ovaj ili onaj standard - sve su to sekundarne karakteristike, koje kod mene naravno da mogu, ali ne moraju obavezno uticati na hormonalne procese![]()
![]()
:D
samo laze ko god kaze da izgled nije bitan