Stupanje u seksualne odnose prije braka (religijski propisi, tumačenje, praksa vs lični stavovi) u današnje doba

Rasprave o vjerskim temama.
Locked

Da li su seksualni odnosi prije stupanja u brak za vas prihvaljtivi ili ne?

Da
38
53%
Ne
11
15%
Da, prirodni su
13
18%
Da, ali ne prakticiram iz ličnih razloga
1
1%
Ne, smatram da nisu poželjni zbog manjka edukacije
1
1%
Ne, zabranjeni su iz vjerskih, tradicijskih, porodičnih razloga
8
11%

Total votes: 72

HAVANA

#76 Re: Stupanje u seksualne odnose prije braka (religijski propisi, tumačenje, praksa vs lični stavovi) u današnje doba

Post by HAVANA »

Koga ti vise foliras.Cuvajte se muhe.! :lol:
Bloo
Globalna šefica

#77 Re: Stupanje u seksualne odnose prije braka (religijski propisi, tumačenje, praksa vs lični stavovi) u današnje doba

Post by Bloo »

HAVANA wrote:A jebo ga bajice,nisam po sickoj petlji guzio. :-) Kad malo bolje razmislim, ja nikog zivog u ovom gradu ne znam a da je nevin ili nevina usao u brak.Ja sam pravo star izgleda,otkud ove teme? Ovo prije nije bilo.Ja sam i danas u kontaktu sa skoro svim bivsim curama,sa muzevima im se druzim i znam,neki dan i zadernecio sa prvim momkom svoje zene...Svi se druzimo,i mi,i djeca...Normala.To je dio lijepe mladosti.Svi nasli svoj put.Ne vidim problem. :? Kad su ljudi normalni...
Par ljudi iz moje okoline se serijatski zabavlja :) Jesu dosta mladi od mene i stoljece mladi od tebe.
HAVANA

#80 Re: Stupanje u seksualne odnose prije braka (religijski propisi, tumačenje, praksa vs lični stavovi) u današnje doba

Post by HAVANA »

:lol: Koja si ti.Idemo sad izaci sa prijateljima.I sad ja razmisljam s kim je on bio prije braka, a s kim ona. :D
insomnia78

#81 Re: Stupanje u seksualne odnose prije braka (religijski propisi, tumačenje, praksa vs lični stavovi) u današnje doba

Post by insomnia78 »

Ih da se djeca tako lako prave. Nego sta je serijatsko zabavljanje?
muha_sa

#82 Re: Stupanje u seksualne odnose prije braka (religijski propisi, tumačenje, praksa vs lični stavovi) u današnje doba

Post by muha_sa »

Bloo wrote:
HAVANA wrote:A jebo ga bajice,nisam po sickoj petlji guzio. :-) Kad malo bolje razmislim, ja nikog zivog u ovom gradu ne znam a da je nevin ili nevina usao u brak.Ja sam pravo star izgleda,otkud ove teme? Ovo prije nije bilo.Ja sam i danas u kontaktu sa skoro svim bivsim curama,sa muzevima im se druzim i znam,neki dan i zadernecio sa prvim momkom svoje zene...Svi se druzimo,i mi,i djeca...Normala.To je dio lijepe mladosti.Svi nasli svoj put.Ne vidim problem. :? Kad su ljudi normalni...
Par ljudi iz moje okoline se serijatski zabavlja :) Jesu dosta mladi od mene i stoljece mladi od tebe.
HAVANA wrote:Mrs
+1
Connaisseur Karlin

#83 Re: Stupanje u seksualne odnose prije braka (religijski propisi, tumačenje, praksa vs lični stavovi) u današnje doba

Post by Connaisseur Karlin »

Bloo wrote:
Connaisseur Karlin wrote: ne mozes izbaciti djecu i aboirtus iz jednacine, jer su relgijska pravial upravo vezana za seks i posljedice seksa : djeca, seksulane bolesti i abortus :)
u mnogim drustvimma, ili naorcito kod katolika, abortus je zabranjen, a izbjegavanje aboirtusa ima znacajan efekat na katolkine od postjanja odrebe ili pravila o nestupanju u brak prije braka :) interesantno, upravo oba pravila imaju kriticniji odnos prema zenama, a muskrace ne mozemo otkriti da li su imali seks prije braka i ne mogu zatrudniti, a jedino sto mogu je dobti seksi bajicu :D
neodbaravenje seksa prije braka , ako ne ukljcimo gore spomenute dileme, nema svrhu ni smisao :-D
Izbacila sam djecu i abortuse iz razloga da tema ne bi otišla na tu stranu jer je puno drugačija i kompleksnija. :D
Katolici, za razliku od muslimana zabranjuju kontracepciju bilo kakvu (kondome, pilule, spirale).

Ja sam se ovom temom željela samo fokusirati na SEKS :mrgreen: kao ugodnu aktivnost.
Znači seks prije braka, a koji ne rezultira djecom :D
a koja relgija odobrava ili n eodobrava kontracepciju :) ostalim krscanima je ukinuta proslom stoljecu :)

islam je nutralan :D hinduizam podrzava kontracepciju :)

judaizam ne odobrava kontracpeciju, ali istu odobrava ako bracni par ima previse djece :)

mozemo se fokusirati iskljucivo na seks, ali kako iz takve zabave izbaciti mogucnost neugodnih posljedica :)

stara religijska pravila i propsi nemaju negativan utijcaj na pojedince u danasnjim drustvima, zato veina nemaju problem imati seks prije braka :)
Bloo
Globalna šefica

#84 Re: Stupanje u seksualne odnose prije braka (religijski propisi, tumačenje, praksa vs lični stavovi) u današnje doba

Post by Bloo »

Nurudin wrote:
ja sam lično identičnog stava kao Osho Radžaneš :D , postavljao sam njegov video na tu temu već
http://www.osho.com/highlights-of-oshos ... sex-quotes

Ne mogu baš dobro da povežem sv eu jednu koherentnu cjelinu.
U suštini treba da pratimo jednu putanju
seks - ljubav - meditacija
Gdje na kraju, seks postaje meditacija i prestaje da gubi svoju bitnost.
Bloo
Globalna šefica

#85 Re: Stupanje u seksualne odnose prije braka (religijski propisi, tumačenje, praksa vs lični stavovi) u današnje doba

Post by Bloo »

muha_sa wrote: +1
:lol:

hajte razgulite vas dvojica, sad ce sastanak u Centru za zdravo starenje

sad će on meni čvoku jednu... :run:
Bloo
Globalna šefica

#86 Re: Stupanje u seksualne odnose prije braka (religijski propisi, tumačenje, praksa vs lični stavovi) u današnje doba

Post by Bloo »

Connaisseur Karlin wrote: mozemo se fokusirati iskljucivo na seks, ali kako iz takve zabave izbaciti mogucnost neugodnih posljedica :)
stara religijska pravila i propsi nemaju negativan utijcaj na pojedince u danasnjim drustvima, zato veina nemaju problem imati seks prije braka :)
Zapravo dosta ljudi iz mog okruženja (mada su sad već u brakovima par godina) je pratilo te propise i nisu imali odnose prije braka. Uglavnom žene :)

Mislim da problem ne leži u potencijalnoj trudnoći (kondoma na trafici za 3 KM), već u osuđivanju okoline, možda i sam taj partner će je drugačije tretirati...etc...
HAVANA

#87 Re: Stupanje u seksualne odnose prije braka (religijski propisi, tumačenje, praksa vs lični stavovi) u današnje doba

Post by HAVANA »

insomnia78 wrote:Ih da se djeca tako lako prave. Nego sta je serijatsko zabavljanje?
Na ruzu pa na tufahiju.
muha_sa

#88 Re: Stupanje u seksualne odnose prije braka (religijski propisi, tumačenje, praksa vs lični stavovi) u današnje doba

Post by muha_sa »

Bloo wrote:
muha_sa wrote: +1
:lol:

hajte razgulite vas dvojica, sad ce sastanak u Centru za zdravo starenje

sad će on meni čvoku jednu... :run:
Image

:kiss: :kiss:

:run:
Connaisseur Karlin

#89 Re: Stupanje u seksualne odnose prije braka (religijski propisi, tumačenje, praksa vs lični stavovi) u današnje doba

mda, ne znas nikgo ako je dobio seksualne baje, ne vjerujem ti HAVANA :D

da si otisao u Italiju, i imas seks na moru sa itlaijankom, zena zatrudni, javi se tebi u Sarajevo, sto bi ti tad uradio :D
muha_sa

#90 Re: Stupanje u seksualne odnose prije braka (religijski propisi, tumačenje, praksa vs lični stavovi) u današnje doba

Post by muha_sa »

Bloo wrote:
Connaisseur Karlin wrote: mozemo se fokusirati iskljucivo na seks, ali kako iz takve zabave izbaciti mogucnost neugodnih posljedica :)
Zapravo dosta ljudi iz mog okruženja (mada su sad već u brakovima par godina) je pratilo te propise i nisu imali odnose prije braka. Uglavnom žene :)

Mislim da problem ne leži u potencijalnoj trudnoći (kondoma na trafici za 3 KM), već u osuđivanju okoline, možda i sam taj partner će je drugačije tretirati...etc...
jok--ja sam :lol:
muha_sa

#91 Re: Stupanje u seksualne odnose prije braka (religijski propisi, tumačenje, praksa vs lični stavovi) u današnje doba

Post by muha_sa »

Connaisseur Karlin wrote:

da si otisao u Italiju, i imas seks na moru sa itlaijankom, zena zatrudni, javi se tebi u Sarajevo, sto bi ti tad uradio :D
znajuci Havanu garant bi je oženio
animals

#92 Re: Stupanje u seksualne odnose prije braka (religijski propisi, tumačenje, praksa vs lični stavovi) u današnje doba

Post by animals »

Sexualni odnosi su prirodna stvar i nemaju veze sa ljubavi i brakom..
zato probajte prije braka, jer brak je stega, a ljubav kratka..
Bloo
Globalna šefica

#93 Re: Stupanje u seksualne odnose prije braka (religijski propisi, tumačenje, praksa vs lični stavovi) u današnje doba

Post by Bloo »

insomnia78 wrote:Ih da se djeca tako lako prave. Nego sta je serijatsko zabavljanje?
Nije baš da ne mogu da se vide bez mahrema, ali se nalaze po određenim događajima, u prisustvu više ljudi, razgovaraju, itd...
Nema dodirivanja.
animals

#94 Re: Stupanje u seksualne odnose prije braka (religijski propisi, tumačenje, praksa vs lični stavovi) u današnje doba

Post by animals »

Jebo cojeka koji nije imao sex prije braka a i zenu..
Bloo
Globalna šefica

#95 Re: Stupanje u seksualne odnose prije braka (religijski propisi, tumačenje, praksa vs lični stavovi) u današnje doba

Post by Bloo »

muha_sa wrote:
jok--ja sam :lol:
Žene nisu :) Muškima nisam svijeću držala.
Connaisseur Karlin

#96 Re: Stupanje u seksualne odnose prije braka (religijski propisi, tumačenje, praksa vs lični stavovi) u današnje doba

Bloo wrote:

naravno, immamo danas mnogo sredina u kojim drustvo tako negativno reagira , kao i stav msukraca prema djevojci, ali to su poslljedice mentlaiteta i reznovoanja drustva, i pracenje starih drustvenih relgijskih normi :) "cuavanje" tradicije :D

a upravo u takvim sredinama se ne osuduje preljuba , ljubavnice , jer smo vec primejtili na pdf lj&s , mnogi se zale na los kvalitet seksa sa samo jednmo zenom u braku :D :lol:
Bloo
Globalna šefica

#97 Re: Stupanje u seksualne odnose prije braka (religijski propisi, tumačenje, praksa vs lični stavovi) u današnje doba

Post by Bloo »

naravno, immamo danas mnogo sredina u kojim drustvo tako negativno reagira , kao i stav msukraca prema djevojci, ali to su poslljedice mentlaiteta i reznovoanja drustva, i pracenje starih drustvenih relgijskih normi :) "cuavanje" tradicije :D

a upravo u takvim sredinama se ne osuduje preljuba , ljubavnice , jer smo vec primejtili na pdf lj&s , mnogi se zale na los kvalitet seksa sa samo jednmo zenom u braku :D :lol:
Patrijarhat u kombinaciji sa tradicijom i mahalom :oops:
Connaisseur Karlin

#98 Re: Stupanje u seksualne odnose prije braka (religijski propisi, tumačenje, praksa vs lični stavovi) u današnje doba

muha_sa wrote:

a sto ako ona ne zeli zivjeti u Sarajevu :D morao bi HAVANA via la bella italia :lol:
muha_sa

#99 Re: Stupanje u seksualne odnose prije braka (religijski propisi, tumačenje, praksa vs lični stavovi) u današnje doba

Post by muha_sa »

muha_sa wrote:

a sto ako ona ne zeli zivjeti u Sarajevu :D morao bi HAVANA via la bella italia :lol:
slao bi joj almentaciju
HAVANA

#100 Re: Stupanje u seksualne odnose prije braka (religijski propisi, tumačenje, praksa vs lični stavovi) u današnje doba

Post by HAVANA »

animals wrote:

Jebo cojeka koji nije imao sex prije braka a i zenu..
Al fakat jebo te.Jedan tako ozbiljan cin i zivotna odluka...a da je nisam osjetio...I to i dosta drugih stvari.Ne bi je zenio ni da nisam zivio s njom prije braka a kamoli seks...
Locked