Studiranje u Italiji

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
Teletubbies

#1 Studiranje u Italiji

Post by Teletubbies »

Moze li mi neko reci kako se dokopati te prelijepe zemlje i studirati tamo :mrgreen: :mrgreen:

Znam da je jebeno i da su sanse u promilima ali ta je zemlja jedina zbog koje bi napustio BIH kakva Njemacka kakvi bakraci :mrgreen:

Sfere interesovanja su medicina i pravo, znam bas veze s vezom nema :mrgreen:

Sto se tice poznavanja jezika vladam osnovama.
Ja5m1na

#2 Re: Studiranje u Italiji

Post by Ja5m1na »

Ako planiras da studiras medicinu tamo, skoro pa nemoguce ju je upisati jer polazes prijemni koji se 50% sastoji od pitanja iz opste kulture koju oni uce u srednjoj.Vidi to nisu stvari iz opste kulture svijeta, njih to ne zanima, nego to je njihova historija, njihovi (za nas anonimni) pisci, geografija pokrajina ovog onog, ma sve stvari za koje mi nikada nismo culi. A iako bi sve to znao, moras znati da su italijani JAKO korumpirani i da na medicinu upadaju oni sa vezama. Ako bjezis od bh nepravde na pogresnu adresu ides.
Ako ipak zelis da ides, moras nazvati ambasadu, reci o cemu se radi i dobit ces termin. Nakon svog razgovora s nima i kada pribavis sve papire sa prevodom,pecatom sudskog tumaca i apostilama ti si "good to go". Studentsku vizu ces sigurno dobiti. Kada tamo dodjes, javis se u studenstsku sluzbu fakulteta, predas papire, moras poloziti ispit iz jezika a zatim ides i na prijemni.
Ovako je sve kod mene bilo, ne znam kako je u ostalim dijelovima IT. Uglavnom, jako sam razocarana tom zemljom. Nije nista bilo kao sto sam zamisljala.
Miro Spiro
Grijem se na: toplotna pumpa
Vozim: Jensen Interceptor

#3 Re: Studiranje u Italiji

Post by Miro Spiro »

Teletubbies wrote:Moze li mi neko reci kako se dokopati te prelijepe zemlje i studirati tamo :mrgreen: :mrgreen:

Znam da je jebeno i da su sanse u promilima ali ta je zemlja jedina zbog koje bi napustio BIH kakva Njemacka kakvi bakraci :mrgreen:

Sfere interesovanja su medicina i pravo, znam bas veze s vezom nema :mrgreen:

Sto se tice poznavanja jezika vladam osnovama.
Moras položiti Cultura generale.

Moras poloziti Pisa ispiti iz jezika

Pisa ispit polazes u centru Dante Algieri. :)

Lp
Post Reply