Hvala unaprijed
Studiranje u Australiji
-
gimnazijalka002
#1 Studiranje u Australiji
Ima li neko iskustva sa studiranjem u Australiji ? Zavrsila sam srednju skolu, I za mjesec-dva putujem u Brisbane na studij na Queensland University of Technology. Zna li neko da li puno peglaju s papirima, studentskom vizom, I sta sve, osim diplome od srednje skole I licnih dokumenata, treba prevoditi na engleski?
Hvala unaprijed

Hvala unaprijed
- Šveđanin
#2 Re: Studiranje u Australiji
Za mjesec dva putuješ na kraj svijeta i još uvijek ne znaš šta ti treba od papira, procedure i sve to?
-
gimnazijalka002
#3 Re: Studiranje u Australiji
Znam ja otprilike ono sto mi treba, zanimaju me iskustva drugih. Znate ono kad imate nekog tamo ko vam kaze samo da savladate engleski, za ostalo da se ne sekiram. Nije bas jednostavno ne sekirati se. Zato mi treba misljenje nekog ko je mozda otisao iz nase Bosne a nije imao pojma kako ljudi tamo zive 
- Šveđanin
#4 Re: Studiranje u Australiji
Neću da ti solim pamet, nemoj misliti da to radim, ali tu nema otprilike, tu trebaš tačno znati šta ti treba, jer ideš na kraj svijeta, pa samo karta će te poprilično izaći.
Pogledaj ovaj link, i obrati im se, vidi šta ti tačno treba:
https://www.qut.edu.au/about/contact
Ne znam, ja sam išao na kraj svijeta isto, doduše u drugom pravcu, ali me malo taj opušten stav "lako ćemo" iznenađuje kod tebe..
Sve najbolje i pozdrav!
Pogledaj ovaj link, i obrati im se, vidi šta ti tačno treba:
https://www.qut.edu.au/about/contact
Ne znam, ja sam išao na kraj svijeta isto, doduše u drugom pravcu, ali me malo taj opušten stav "lako ćemo" iznenađuje kod tebe..
Sve najbolje i pozdrav!
-
gimnazijalka002
#5 Re: Studiranje u Australiji
Hvala ti puno, ali s obzirom na to da cu ja diplomu od srednje skole dobiti tek 15 juna, a naredni rok za fakultet mi je 4 jula, ne mislim da ce mi uspjeti, tako da su velike sanse da krenem na fakultet u januaru, jer tamo su 2 roka. Sad kad odem, idem samo da se upoznam s njihovim nacinom zivota I da usavrsim jezik.
Hvala ti u svakom slucaju.
- seinfeld
#6 Re: Studiranje u Australiji
Odlazak u Australiju ti je karta u jednom pravcu..gimnazijalka002 wrote:Hvala ti puno, ali s obzirom na to da cu ja diplomu od srednje skole dobiti tek 15 juna, a naredni rok za fakultet mi je 4 jula, ne mislim da ce mi uspjeti, tako da su velike sanse da krenem na fakultet u januaru, jer tamo su 2 roka. Sad kad odem, idem samo da se upoznam s njihovim nacinom zivota I da usavrsim jezik.