Ove godine bih htio upisati stomatologiju u Sarajevu pa da pitam,kakve su sanse za zaposlenje i priznaje li se diploma vani?Je li mnogo tesko i suhoparno ili ima i prakse?Puno hvala
Studiranje stomatologije Sarajevo
-
kolijander
#1 Studiranje stomatologije Sarajevo
Cao svima
Ove godine bih htio upisati stomatologiju u Sarajevu pa da pitam,kakve su sanse za zaposlenje i priznaje li se diploma vani?Je li mnogo tesko i suhoparno ili ima i prakse?Puno hvala
- arthurnottheking
#2 Re: Studiranje stomatologije Sarajevo
>>Stomatološki fakultet sa klinikama uskoro najopremljenija stomatološka institucija u ovom dijelu Evrope
https://www.unsa.ba/index.php/novosti/stomatoloski-fakultet-sa-klinikama-uskoro-najopremljenija-stomatoloska-institucija-u-ovom-dijelu-Evrope domyessay
Mislim da je najbolja varijanta Stomatološki fakultet sa klinikama, Sarajevo. Postupak prijave i zahtjevi: https://sf.unsa.ba/en/home-2/
- Mea_parvitas
#3 Re: Studiranje stomatologije Sarajevo
Los i neorganizovan fakultet poprilicno. Ako nisi i sam dijete doktora, ne preporucujem. Mogucnost zaposlenja nikakva, izrabljivacka, vani kad ides opet moras hejbet toga polagati, slusati, ali tek nakon 2 godine mislim i tak. Ne preporucujem u svakom slucaju, osim ako postoji neka ogromna zelja za tim pozivom, onda upisi, ali gubljenje mnogo zivaca ke 100% zagarantovano, plus poslije ne mozes naci ni blizu adekvatno placen posao ovdje, ako ga uopste i pronadjes.
-
pinkman
#4 Re: Studiranje stomatologije Sarajevo
Moj drug je zavrsio fakultet, a poznajem ih jos nekoliko. Neki su djeca doktora, neki nisu. Svi su se zaposlili u BiH, sticu iskustvo, a kasnije planiraju svoju stomatolosku ordinaciju otvoriti. Da je lako, nije, ali se definitivno isplati vise od prava, ekonomije, itd. Cak mislim da je bolja varijanta od studija opste medicine.Mea_parvitas wrote: ↑28/02/2020 11:35 Los i neorganizovan fakultet poprilicno. Ako nisi i sam dijete doktora, ne preporucujem. Mogucnost zaposlenja nikakva, izrabljivacka, vani kad ides opet moras hejbet toga polagati, slusati, ali tek nakon 2 godine mislim i tak. Ne preporucujem u svakom slucaju, osim ako postoji neka ogromna zelja za tim pozivom, onda upisi, ali gubljenje mnogo zivaca ke 100% zagarantovano, plus poslije ne mozes naci ni blizu adekvatno placen posao ovdje, ako ga uopste i pronadjes.
- Mea_parvitas
#5 Re: Studiranje stomatologije Sarajevo
Ja takodje znam dosta koji nisu i znam jos vise koji rade za mizerne pare a toliko se mucis dok studiras, licno mislim da ne vrijedi. Ja sam dao svoje realno misljenje, meni ni iz dzepa, ni u dzep...
-
Ali_G
#6 Re: Studiranje stomatologije Sarajevo
Nije neka nafaka u Sa. Mozes raditi za Pirovics i sl ili otvoriti svoje. Kad se odlucis na svoje onda moras znati da u gradu ima jako puno ordinacija i da je konkurencija zestoka.
Ljudi koji rade u manjim mjestima su mnogo bolje prosli
Ljudi koji rade u manjim mjestima su mnogo bolje prosli
- avetinja
#7 Re: Studiranje stomatologije Sarajevo
Nemoj puno slušati šta raja priča. U BiH ništa ne valja i ništa nije prosperitetno, osim učlanjenja u stranku. Samo će ti džabe ogaditi i fakultet i život.kolijander wrote: ↑01/02/2020 16:27 Cao svima
Ove godine bih htio upisati stomatologiju u Sarajevu pa da pitam,kakve su sanse za zaposlenje i priznaje li se diploma vani?Je li mnogo tesko i suhoparno ili ima i prakse?Puno hvala![]()
Na birou svi sjede, od čistačice do doktora nauka, ali to ne znači da ćeš i ti. Niko nikome nije ukrao sreću.
Za diplomu ne znam, priznaje se, ali moraš jedan dio odraditi i kod njih.
Učiti se mora i to jako puno. Prijatelj koji je završio u roku učio je po 8, 10, čak 12 sati dnevno. Možda je njemu trebalo toliko, možda će tebi manje, ali to je jedan od zahtjevnijih fakulteta.
Otprilike su ti zadnje dvije godine više praksa nego knjiga, a prva godina ista kao medicina.
Ali, ne zaboravi, bitno je da studiraš ono što voliš i želiš učiti, bar donekle.