Studiranje na daljinu
-
Neregistrirani
#1 Studiranje na daljinu
Studiranje na daljinu - ne ono kad upises faks daleko od kuce
, nego ono kad sve materijale preuzimas sa web stranice, saljes seminarske...a onda se na faksu samo pojavis na ispitu - ima li to u BiH?
-
WizzardFromBOZ
#2 Re: Studiranje na daljinu
kako da nema, ima svega, ne moras se cak ni na ispitu pojaviti...Neregistrirani wrote:Studiranje na daljinu - ne ono kad upises faks daleko od kuce, nego ono kad sve materijale preuzimas sa web stranice, saljes seminarske...a onda se na faksu samo pojavis na ispitu - ima li to u BiH?
-
Neregistrirani
#5 Re: Studiranje na daljinu
Znam da ima i toga, ali se ipak trazi nesto makar malo regularnije.WizzardFromBOZ wrote: kako da nema, ima svega, ne moras se cak ni na ispitu pojaviti...
Chupson, daors, hvala!
Cini mi se da mi je to za Mostar bilo nesto poznato i od ranije, ovo u Sarajevu mi je novo.
Vidim da i u Gradisci ima http://primus-gradiska.com.
-
Neregistrirani
Zasto mislis da je glupost?Umjetnik a wrote:koje gluposti
U moje vrijeme toga nije bilo, ali ponekad mislim da bi mi bilo mnogo lakse studirati uz rad da je ovo postojalo.
-
Umjetnik a
meni glupost
sve radiš kući samo dođeš na ispit
kakav je to fax
pa onda tako imamo studente koji dođu na ispit pa neznaju ni kako im se profesor zove
kakav je to fax
pa onda tako imamo studente koji dođu na ispit pa neznaju ni kako im se profesor zove
-
Neregistrirani
Moja rodjaka se raspitivala o ovome i sa jednog od faksova je dobila ovaj odgovor:
Vi biste kao student koji studira na taj nacin dobili svoje korisnicko ime i lozinku i preuzimali biste lekcije iz predmeta koje pohadjate. Gradivo iz svakog predmeta je podijeljeno u 10-15 cjelina i svaka cjelina ima pripadajuci test, koji ste duzni rijesiti i vratiti na nas server preko kojeg komunicirate sa fakultetom. Lekcije i testove preuzimate sa naseg servera online.
U toku nastave imate tematske chatove na kojima ste obavezni prisustvovati, a sve konsultacije sa profesorima u vezi gradiva, pripreme i izrade seminarskih i drugih radova mozete obaviti preko e-maila ili preko direktnog kontakta u zakazanim terminima, kada su profesori online.
Urednim rjesavanjem testova, ucescem u debatama i diskusijama, izradom odgovarajucih pismenih radova mozete da skupite ukupno 40 predispitnih poena. Svaki ispit je vrednovan sa 100 poena , od kojih 40 mozete osvojiti u toku nastave na opisani nacin, a preostalih 60 na ispitu koji se odrzava na fakultetu. Za prolaznu ocjenu morate osvojiti ukupno najmanje 50 poena.
Dakle sva predavanja koja se rade sa redovnim studentima, postavljaju se na server i onda ih studenti koji ne mogu biti na nastavi preuzimaju...nesto kao vanredni studenti koji ne idu na predavanja nego uce kod kuce i samo dolaze na ispite. Samo je za praktican rad potrebno prisustvovati nastavi.
Vi biste kao student koji studira na taj nacin dobili svoje korisnicko ime i lozinku i preuzimali biste lekcije iz predmeta koje pohadjate. Gradivo iz svakog predmeta je podijeljeno u 10-15 cjelina i svaka cjelina ima pripadajuci test, koji ste duzni rijesiti i vratiti na nas server preko kojeg komunicirate sa fakultetom. Lekcije i testove preuzimate sa naseg servera online.
U toku nastave imate tematske chatove na kojima ste obavezni prisustvovati, a sve konsultacije sa profesorima u vezi gradiva, pripreme i izrade seminarskih i drugih radova mozete obaviti preko e-maila ili preko direktnog kontakta u zakazanim terminima, kada su profesori online.
Urednim rjesavanjem testova, ucescem u debatama i diskusijama, izradom odgovarajucih pismenih radova mozete da skupite ukupno 40 predispitnih poena. Svaki ispit je vrednovan sa 100 poena , od kojih 40 mozete osvojiti u toku nastave na opisani nacin, a preostalih 60 na ispitu koji se odrzava na fakultetu. Za prolaznu ocjenu morate osvojiti ukupno najmanje 50 poena.
Dakle sva predavanja koja se rade sa redovnim studentima, postavljaju se na server i onda ih studenti koji ne mogu biti na nastavi preuzimaju...nesto kao vanredni studenti koji ne idu na predavanja nego uce kod kuce i samo dolaze na ispite. Samo je za praktican rad potrebno prisustvovati nastavi.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
Aha...a toga kao nema u normalnom studiranjuUmjetnik a wrote:meni glupost
kakav je to fax
-
callmethebreeeze
to je super ko je disciplinovan, ja nisam
tako da ni jedan ispit nisam ni pokusao napisati, ali zato imam par finih, skupih knjiga
tako da ni jedan ispit nisam ni pokusao napisati, ali zato imam par finih, skupih knjiga
- Comrad
A kod nas ima bas zanimljivih profesora, nema. Pola ih veze s vezom nema i samo ti vrijeme oduzimaju i muce studente. Sam izaberem kod koga cu ici i sta me zanima, osim onih predavanja za koja profesori kazu da su obavezna jer se bez potpisa ne moze na ispit, a vjezbe su svakako obavezne. Za ljude koji rade, koji nemaju vremena za studiranje - super stvar, za ostale - ne bih preporucio.Umjetnik a wrote:meni glupost
kakav je to fax
-
Umjetnik a
pa lakši faks od srednje školeNeregistrirani wrote:Moja rodjaka se raspitivala o ovome i sa jednog od faksova je dobila ovaj odgovor:
-
WizzardFromBOZ
za one koji su bili odlicni djaci u srednjoj skoli faks moze izgledati lagan, za ostale - muka ziva. poruka: procitaj izmedju redova.Umjetnik a wrote: pa lak¹i faks od srednje ¹kole
-
WizzardFromBOZ
tebi to mozda izgleda glupost, u svijetu je to samo jos jedan vid studiranja. i uzgred, u zagrebu je na nekim skolama jos prije vise od 20 godina (mozda cak i prije 30) bilo moguce 'distance learning'...Umjetnik a wrote:koje gluposti
- ja_cura_
neee, ispade faks laksi od bilo cega drugog
neko rece, da je super stvar, raditi i studirati. pa to nije nista novo, oduvijek je bila opcija vanrednog studiranja, gdje trebas doci samo na ispit. jedina prednost ovakvog studija, je sto se u toku godine mozes informirati, uciti i skupljati poene, diskutovati sa profesorima o gradivu, jer ne moras doci na fakultet i moliti profesore da te prime.
nisam sigurna, ali mislim da kod nas stariji kadar gleda malo skepticno na takve stvari (ja licno poznajem tipa koji je zavrsio odbranu na politickom fakultetu (stari mu stela
) te kasnije putem interneta i tog long distance learning se prijavio na neki faks u italiji i tamo za 6 mjeseci magistrirao ekonomiju (na stranu sto je tip skroz smotan, nije ni za srednje bio, ali stela ga je gurala svugdje) eno sad mu je istekao otkaz, on na birou, djevojka ga izdrzava (i njegov stari iako ne zivi s njim), jer njemu je ispod nivoa da se prijavljuje na konkurse koji traze samo nekog sa VSS drustvenog smjera, on bi odmah da ga ceka mjesto kakvog direktora... jer on je ipak magistar, hej, nije ti sala... koji snob...pravi mali brankovic
odoh malo off topic, ne zamjerite
neko rece, da je super stvar, raditi i studirati. pa to nije nista novo, oduvijek je bila opcija vanrednog studiranja, gdje trebas doci samo na ispit. jedina prednost ovakvog studija, je sto se u toku godine mozes informirati, uciti i skupljati poene, diskutovati sa profesorima o gradivu, jer ne moras doci na fakultet i moliti profesore da te prime.
nisam sigurna, ali mislim da kod nas stariji kadar gleda malo skepticno na takve stvari (ja licno poznajem tipa koji je zavrsio odbranu na politickom fakultetu (stari mu stela
-
Umjetnik a
ma nema veze to je toja_cura_ wrote:neee, ispade faks laksi od bilo cega drugog![]()
nisam sigurna, ali mislim da kod nas stariji kadar gleda malo skepticno na takve stvari (ja licno poznajem tipa koji je zavrsio odbranu na politickom fakultetu (stari mu stela) te kasnije putem interneta i tog long distance learning se prijavio na neki faks u italiji i tamo za 6 mjeseci magistrirao ekonomiju (na stranu sto je tip skroz smotan, nije ni za srednje bio, ali stela ga je gurala svugdje) eno sad mu je istekao otkaz, on na birou, djevojka ga izdrzava (i njegov stari iako ne zivi s njim), jer njemu je ispod nivoa da se prijavljuje na konkurse koji traze samo nekog sa VSS drustvenog smjera, on bi odmah da ga ceka mjesto kakvog direktora... jer on je ipak magistar, hej, nije ti sala... koji snob...pravi mali brankovic
![]()
što ja hoću da kažem
p.s.
boli me qurac šta ima u Zagrebu
-
globalbih
neregistrirani...
Taj distance learning nije nikakvo riješenje za tebe niti bih ga ikome preporučio... jer to je samo običan certifikat i nikada nije isto što i studiranje i diploma ona prava nakon odslušanih predavanja...
Zaista niko u svijetu ne drži do tog online sistema.
Taj distance learning nije nikakvo riješenje za tebe niti bih ga ikome preporučio... jer to je samo običan certifikat i nikada nije isto što i studiranje i diploma ona prava nakon odslušanih predavanja...
- pirmin
Apsolutno.globalbih wrote:neregistrirani...
Mozda bih u neku ruku i mogao shvatiti da neko studira one "suhe" nauke sa tonom teorije za bubanje napamet gdje se malo sta prakticnog radi ali kad vidim da u ponudama stoje tehnicke nauke
Dakle totalna glupost...nikom za preporuciti.
- Amazonka27
na ekonomiji DL studenti imaju predavanja i vjezbe na fakultetu svake pete sedmice. Imaju status vanrednog studenta i skolarina je duplo skuplja = 2.000 KM za jednu godinu. Nebi se nesto mjenjala sa njima, jer koliko sam vidjela da im je gradivo nakrcano i da je ovaj redovni studij puno jednostavniji.
-
Neregistrirani
Necu ja, meni faxa dosta!globalbih wrote:neregistrirani...
Taj distance learning nije nikakvo riješenje za tebe
- olovka
"studiranje na daljinu"
To mi lici kao radio-amaterizam sa radio stanicama na DX-ove & QSL karte
(nadam se, da ima jos onih koji znaju sta je to).
Dobro ima onih, ne kod nas nego u Australiji, gdje su djeca prije skole pohadjali ili pohadjaju i sada.
Ili djeca koja zive na ostrvima...
Ali to su osnovne skole.
Da bih se skratilo hodanje i vrijeme ustedilo (para na brzaka pokupila)
mnoge "akademije" ili vise skole, uvode na zalost i to...
Za mene:
Studiranje, bez predavanja, vjezbi (+laboratorija)= cista 0.

pusti ljude nek se skoluju