Studija o ljudskim pravima LGBTIQ zajednice u BiH

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...
Post Reply
Duga
Posts: 3
Joined: 07/10/2002 00:00

#1 Studija o ljudskim pravima LGBTIQ zajednice u BiH

Post by Duga » 04/04/2005 19:56

Drage i dragi,

Udruzenje Q trenutno radi na projektu ljudskih prava LGBTIQ osoba u Bosni i Hercegovini.

Pozivamo vas da se ukljucite u popunjavanju upitnika koji zajedno sa terminologijom mozete naci na nasoj stranici na: http://www.queer.ba/studija.php. U slucaju da zelite dodatnu pomoc pri ispunjavanju upitnika, samo nam posaljite mail buduci da imamo cijeli tim koji radi na prikupljanju ovih informacija i u mogucnosti smo vam izaci u susret.

Ova studija će prezentirati informacije i analize koje se zasnivaju na potrebama LGBTIQ zajednice u BiH i njenih ljudskih prava, kao i općem stavu i informacijama glede LGBTIQ pitanja i zajednice unutar javnih i društvenih institucija u Bosni i Hercegovini. Tretirani osnovi diskriminacije su: seksualna orijentacija, rodni identitet i/ili izražavanje, te (inter)spolne karakteristike.

Molimo vas da odgovorite na sva pitanja. Popunjavanje upitnika neće trajati duže od 25 minuta. Popunjeni upitnik možete nam poslati mailom na [email protected]. U slučaju da želite dodatnu anonimnost, možete se logirati na mail.yahoo.com pod korisničkim imenom QueerBiH (šifra: upitnik) i s te adrese nam proslijediti upitnik na [email protected].

Ova studija podržana je od nizozemskog HIVOS Fonda i COC Netherlands.

Za više informacija, kontaktirajte nas na: [email protected] ili [email protected].

Unaprijed hvala na vašem trudu i vremenu!

Veliki pozdrav :)


Post Reply