Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
LONDON, Nov. 27 (UPI) -- A British survey has suggested nearly 25 percent of parents approve of the discussion of bondage and other sexual practices in public schools.
However, despite that approval of kinky acts, 27 percent of the surveyed parents do not want homosexuality discussed in secondary schools' sexual education courses, Sky News reported Monday.
The survey was commissioned by Teachers TV and included 800 parents.
Of those, 74 percent did not know whether their children were sexually active and 44 percent said they had never discussed sex in-depth with their children.
Teachers TV spokesman Andrew Bethell said the survey backed up recent complaints from teachers that parents are not doing their part in sexual education.
"Parents have their heads in the sand when it comes to their child's sex education," he said.
"They need to wake up to increasing teen pregnancies and recognize sex education is a joint responsibility."
Sta mislite o ovome? S obzirom da kod nas djeca ne dobivaju skoro nikakvo seksualno obrazovanje u skoli, ne moramo sada raspravljati sa tacke gledista BiH, nego generalno... da je u pitanju vase dijete bi li vam bila ok diskusija o nekonvencionalnim seksualnim praksama u okviru seksualnog obrazovanja u skoli? A prica o homoseksualnosti? Cisto informativno? i zasto je jedno "prihvatljivije" od drugog? :D
Ja sam mislio da se Englezi vise furaju na dogging nego na bondage
O homoseksualnosti se ne prica sa djecom da ti djete ne dobije pogresne ideje
Ne ozbiljno, ne vjerujem da je velik broj heteroseksualnih parova koji su previse sretni kada saznaju da im je dijete homoseksualac.
Strah je vjerovatno i razlog zasto je to uglavnom tabu tema.
Mislim da bi roditeljsko-djecji odnosi trebali biti i drugarski i otvoreni.
Dakle neke osnovne stvari. Kom to djetetu ne bi bilo neprijatno?!
Sama pomisao na to da i nasi roditelji rade ili su radili, je strasna i smijesna.
Sexualnost je intima koju treba sama da istrazuju, u tom i jeste izazazov, potreban im je
zdrav prostor za to . Svi imaju pravo na svoju intimu.
Svaki roditelj bi na izvjesne stvari reagovao "Cini mi se grmi, cini mi se sijeva!"
Nisu li upravo zbog takvog stava, u Evropi, maloljetne samohrane majke, problem broj 1 a SOA rasprostranjena kao polenov prah?
Mimo toga, u nekim zemljama Evrope su dozvoljeni homoseksualni brakovi i njihova prava zagarantovana=pa zbog istoga, djeca ako nista trebaju da znaju u kakvom drustvenom uredjenju zive!
Pun mi je moj vise zapadnog ispitivanja anketa i svega.Jebo ih njihov sex.Pa ljudi evo u Holandiji u Media Marktu ogromnoj prodavnici tehnike uveli Vibratore.Ja sa malcem otiso da uzme neku igru ono na zidu malo od igrica vise Vibratori.Jeli to da im moze roditelj objasnit sine to je kita za zene u nedostatku one prave.Pa ja u razgovoru sa ovim Zapadnjacima sam zakljucio da sam jebac.ne u bukvalnom smislu ali bar po tome kolko cesto upotrebljavam sex.Pa oni u mojim godinama imaju sex 3-5 puta u mjesecu halo,razlog te umorni te nezainterovanost te fudbal,jebo ih njihov sex,za zene da nepricam.
Santos wrote:Pun mi je moj vise zapadnog ispitivanja anketa i svega.Jebo ih njihov sex.Pa ljudi evo u Holandiji u Media Marktu ogromnoj prodavnici tehnike uveli Vibratore.Ja sa malcem otiso da uzme neku igru ono na zidu malo od igrica vise Vibratori.Jeli to da im moze roditelj objasnit sine to je kita za zene u nedostatku one prave.Pa ja u razgovoru sa ovim Zapadnjacima sam zakljucio da sam jebac.ne u bukvalnom smislu ali bar po tome kolko cesto upotrebljavam sex.Pa oni u mojim godinama imaju sex 3-5 puta u mjesecu halo,razlog te umorni te nezainterovanost te fudbal,jebo ih njihov sex,za zene da nepricam.
ma nis put pod noge i razguli na brdoviti Balkan kad ti je tamo sve doslo do grla!
Kakve veze ima sex sa vracanjem na Balkan.Objasni mi molim te.Rijec je o preseravanju.Pa zamisli ti odes sinu kupit mobilni telefon a ono pored mobilnog visi kita umjetna.Halo pa sta hoce vise .
Santos wrote:Kakve veze ima sex sa vracanjem na Balkan.Objasni mi molim te.Rijec je o preseravanju.Pa zamisli ti odes sinu kupit mobilni telefon a ono pored mobilnog visi kita umjetna.Halo pa sta hoce vise .
pa kod nas na balkanu toga nema, moces sina odgajat normalno!
Eh nemere to tako
Pod 1 ako stoje kite umjetne moraju stajat i vagine umjetne isto tako. Onda moraju bit kite odnosno vagine definisane po nacionalnosti ili tu nidje nema demokratije. A ko kupi kitu-vaginu dobije automatski na poklon telefon za djete da mu se moze pravdat ono "ja ja kupio ovo beze nako da dobijem mobitel".
E sad fakat bez zezanja.
Treba neka edukacija u skolama. Bojim se da djeca pojma nemaju kod nas niochemu. a i ono sto znaju saznali su na tri puta gori nachin nego da je to u skoli. Sto se tice homoseksualnosti niko nije sretan da mu ako je heterosexualan djete bude homoseksualno. al ako cemo pravo niti djete mozemo sprijeciti da bude takvo ako vec jest niti cemo ga uciniti sretnijim ako o tome manje zna.
Glede ovih ostalih varijanti bondage domine i slicno nemam neki pametan stav mozda i jest dobro da znaju jer ce se sa tom subkulturom sigurno sresti ako odu na bilo gdje van, a da im sad pametujes o tome malo bezze. Mozda bi najbolja stvar bila uvesti u svakoj skoli nekog lokalnog gurua koj sve zna ko sto smo mi imali jednog tipa profu. NJega smo mogli sve pitat i nikad nam nije bilo ofirno.