Zdravo svima,
Odlučio sam studirati u Njemačkoj. Već sam završio sa papirologijom što se tiče uni-assista, potvrdili su mi da moje diplome važe i da su priznate tamo. Takođe sam dobio od njih nešto na osnovu čega mogu dobiti vizu za studij tamo ili kao kandidat za studij. Međutim, ima par stvari koje mi nisu jasne:
1. Tražili su mi dokaz o finansiranju, negdje se navodilo da može i garantno pismo od nekoga ko živi tamo. Zanima me ima li kakve veze ako garanciju dobijem iz Frankfurta a studirat' ću u Minhenu ?
2. Jel' neko zna koje dokumente moram imati ? Dali moram nositi rodni list i uvjerenje o državljanstvu ?
Ako je neko već prošao sve ovo, molio bih ga da stupimo u kontakt, ako je neko dobre volje da pomogne. Ja se sa ovim slabo snalazim, pošto ne poznajem nikoga ko je prošao proceduru.
Hvala vam svima.
Studij u Njemačkoj
- Individualism18
#2 Re: Studij u Njemačkoj
http://www.studiraj.eu/ba/procedura-upi ... -njemackoj
Na ovoj stranici ima mnogo informacija o studiju u Njemačkoj (i drugim zemljama) pa pročitaj ako već nisi. Također ima forum pa možeš i tamo postaviti pitanje i stupiti u kontakt s nekim ko je kroz sve to već prošao. Ja mislim da ćeš tu dobiti više informacija nego ovdje.
Na ovoj stranici ima mnogo informacija o studiju u Njemačkoj (i drugim zemljama) pa pročitaj ako već nisi. Također ima forum pa možeš i tamo postaviti pitanje i stupiti u kontakt s nekim ko je kroz sve to već prošao. Ja mislim da ćeš tu dobiti više informacija nego ovdje.
-
sponzy
#3 Re: Studij u Njemačkoj
Visim na tom forumu nekih desetak dana i vjeruj da nisam našao konkretan odgovor. Ipak, hvala ti.Individualism18 wrote:http://www.studiraj.eu/ba/procedura-upi ... -njemackoj
- anthraxQ
- Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi
#4 Re: Studij u Njemačkoj
Onda ne pitas kako treba.