Studij logistike na Saobracajnom fakultetu

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
nOrMaLaC

#1 Studij logistike na Saobracajnom fakultetu

Post by nOrMaLaC »

Pozdrav raja!

Ove godine aBd krecem sa studijem logistike na Saobracajnom fakultetu. Ja koliko znam jako malo ljudi odabere ovaj smjer kod nas. Vecina idu na studij drumskog smjera ili telekomunikacije. Zanima me kolika je perspektiva inzinjerstva logistike u BiH i kolika je vani BiH? Isplati li se smjer? Da li su plate lijepe? :)

Nisam uspio vidjeti da li ima ovog kadra na birou?
Ako neko zna ove informacije neka se javi :)
mali_balon

#2 Re: Studij logistike na Saobracajnom fakultetu

Post by mali_balon »

nOrMaLaC wrote:Pozdrav raja!

Ove godine aBd krecem sa studijem logistike na Saobracajnom fakultetu. Ja koliko znam jako malo ljudi odabere ovaj smjer kod nas. Vecina idu na studij drumskog smjera ili telekomunikacije. Zanima me kolika je perspektiva inzinjerstva logistike u BiH i kolika je vani BiH? Isplati li se smjer? Da li su plate lijepe? :)

Nisam uspio vidjeti da li ima ovog kadra na birou?
Ako neko zna ove informacije neka se javi :)
Ako ces se tim poslom baviti vani onda upisi i ispaljuj se cim zavrsisi faks, jer kod nas se logistikom bave razni manageri ekonomije, pravnici itd itd, i pojednici koji malo segrte zanat kod Hame u spedicji zavrse iata kurs i eto oni vrsni logisticari. BiH nije velika zemlja da treba skolovan logisticar. Pogledaj malo oglase za posao, evo ima firma koja trazi deklaranta (speditera) obrazovanje je SSS, VS, VSS, koje struke, nije precizirano pa ti sad skontaj. A pogledaj malo ove stranjske oglase u logistici i sve ce ti biti jasno.
Ako neces da ides vani upisi ova dva druga smjera.
nOrMaLaC

#3 Re: Studij logistike na Saobracajnom fakultetu

Post by nOrMaLaC »

Hvala na odgovoru :)

Znas li mozda kolika je sansa zaposlenja za nekoga ko je npr. u BiH zavrsio studij logistike, negdje u inozemstvu?
Vjerovatno bi sanse trebale biti dobre, zar ne? :-D
mali_balon

#4 Re: Studij logistike na Saobracajnom fakultetu

Post by mali_balon »

nOrMaLaC wrote:Hvala na odgovoru :)

Znas li mozda kolika je sansa zaposlenja za nekoga ko je npr. u BiH zavrsio studij logistike, negdje u inozemstvu?
Vjerovatno bi sanse trebale biti dobre, zar ne? :-D
Ne bi ti to znao reci, ali proguglaj malo, imas ove gigante tipa dhl, fedex, ups, onda odes trazit npr logistics in UK ili koja druga zemlja, pa ti izbaci firme vidi sta se trazi. Ali takodje moras shvatiti da se kod strendzera pocinje sa nivoa junior entry level pa se ide dalje, ali se ide dalje i tacno znas kad i kako.
Jednostavno vani su vece sanse jer se zna za sta je neko skolovan, kazem ti kod nas ce jos malo ekonomisti i pravnici moci raditi kao i kuhari, i elektro inzinjeri, masinici itd itd.
Post Reply