Studentsko zdravstveno osiguranje?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
KiSSgirl

#1 Studentsko zdravstveno osiguranje?

Post by KiSSgirl »

Zna li možda netko ima li redovan student pravo na besplatno zdravstveno osiguranje u KS? Mama mi govori da ja nemam knjižicu, nego kao da imam to neko osiguranje preko nje. Ali problem je što se već dugo nije uplaćivalo, i samim tim knjižica nije ovjerena, tako da nema ništa od od toga. Mogu li ja dobiti vlastitu knjižicu i osiguranje kao student i kome se trebam obratiti, šta uraditi? Razboljela sam se naglo, i moram otići doktoru, pa da mogu to srediti dok se ne pogorša. Hvala :)
Iker C

#2 Re: Studentsko zdravstveno osiguranje?

Post by Iker C »

Možeš ostvariti zdravstveno osiguranje, samo moraš dostaviti potvrdu da si redovan student u mjesto gdje ovjeravaš knjižicu.
KiSSgirl

#3 Re: Studentsko zdravstveno osiguranje?

Post by KiSSgirl »

Iker C wrote:Možeš ostvariti zdravstveno osiguranje, samo moraš dostaviti potvrdu da si redovan student u mjesto gdje ovjeravaš knjižicu.
Uzela sam tu potvrdu, znaš li treba li još nešto? A gdje se to ovjerava?
Iker C

#4 Re: Studentsko zdravstveno osiguranje?

Post by Iker C »

Ne treba ništa više, tu potvrdu dostavi tamo gdje si do sada ovjeravala knjižicu. Jesi li iz Sarajeva ili samo ovdje studiraš?
KiSSgirl

#5 Re: Studentsko zdravstveno osiguranje?

Post by KiSSgirl »

Iker C wrote:Ne treba ništa više, tu potvrdu dostavi tamo gdje si do sada ovjeravala knjižicu. Jesi li iz Sarajeva ili samo ovdje studiraš?
A brinem se da neću moći jer mi mami to nije ovjereno već dugo? Da, prijavljena sam na općini Ilidža.
HardCore

#6 Re: Studentsko zdravstveno osiguranje?

Post by HardCore »

ovjeravas ga preko puta graficke skole, zgrada pored one apoteke.... znaci odma iza trafike je ulaz ;)
Iker C

#7 Re: Studentsko zdravstveno osiguranje?

Post by Iker C »

KiSSgirl wrote:
Iker C wrote:Ne treba ništa više, tu potvrdu dostavi tamo gdje si do sada ovjeravala knjižicu. Jesi li iz Sarajeva ili samo ovdje studiraš?
A brinem se da neću moći jer mi mami to nije ovjereno već dugo? Da, prijavljena sam na općini Ilidža.
Ti kao student prema zakonu imaš pravo na besplatno zdravstveno osiguranje bez obzira što ti mami poslodavac nije uplaćivao doprinose.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#8 Re: Studentsko zdravstveno osiguranje?

Post by Truba »

kao student mislim do 25 da imaš pravo
a šta poslije?
Iker C

#9 Re: Studentsko zdravstveno osiguranje?

Post by Iker C »

Black swan wrote:kao student mislim do 25 da imaš pravo
a šta poslije?
Da, poslije 25 godine ne možeš više biti redovan student. Onda se prijavljuješ na biro rada i tako ostvaruješ zdravstveno osiguranje a studirati možeš kao vanredan student.
vješalica

#10 Re: Studentsko zdravstveno osiguranje?

Post by vješalica »

Iker C wrote:
KiSSgirl wrote:
Ti kao student prema zakonu imaš pravo na besplatno zdravstveno osiguranje bez obzira što ti mami poslodavac nije uplaćivao doprinose.
to se nesto promijenilo u zadnje vrijeme...jer na studentskoj nisu primali bez ovjerene knjizice studente
travar

#11 Re: Studentsko zdravstveno osiguranje?

Post by travar »

Iker C wrote:
Black swan wrote:kao student mislim do 25 da imaš pravo
a šta poslije?
Da, poslije 25 godine ne možeš više biti redovan student. Onda se prijavljuješ na biro rada i tako ostvaruješ zdravstveno osiguranje a studirati možeš kao vanredan student.
Ima i opcija dobrovoljnog plaćanja osiguranja od 20KM/mjesec, za one koji nisu na birou i studiraju.
Post Reply