Studentsko zdravstveno osiguranje?
- KiSSgirl
#1 Studentsko zdravstveno osiguranje?
Zna li možda netko ima li redovan student pravo na besplatno zdravstveno osiguranje u KS? Mama mi govori da ja nemam knjižicu, nego kao da imam to neko osiguranje preko nje. Ali problem je što se već dugo nije uplaćivalo, i samim tim knjižica nije ovjerena, tako da nema ništa od od toga. Mogu li ja dobiti vlastitu knjižicu i osiguranje kao student i kome se trebam obratiti, šta uraditi? Razboljela sam se naglo, i moram otići doktoru, pa da mogu to srediti dok se ne pogorša. Hvala 
-
Iker C
#2 Re: Studentsko zdravstveno osiguranje?
Možeš ostvariti zdravstveno osiguranje, samo moraš dostaviti potvrdu da si redovan student u mjesto gdje ovjeravaš knjižicu.
- KiSSgirl
#3 Re: Studentsko zdravstveno osiguranje?
Uzela sam tu potvrdu, znaš li treba li još nešto? A gdje se to ovjerava?Iker C wrote:Možeš ostvariti zdravstveno osiguranje, samo moraš dostaviti potvrdu da si redovan student u mjesto gdje ovjeravaš knjižicu.
-
Iker C
#4 Re: Studentsko zdravstveno osiguranje?
Ne treba ništa više, tu potvrdu dostavi tamo gdje si do sada ovjeravala knjižicu. Jesi li iz Sarajeva ili samo ovdje studiraš?
- KiSSgirl
#5 Re: Studentsko zdravstveno osiguranje?
A brinem se da neću moći jer mi mami to nije ovjereno već dugo? Da, prijavljena sam na općini Ilidža.Iker C wrote:Ne treba ništa više, tu potvrdu dostavi tamo gdje si do sada ovjeravala knjižicu. Jesi li iz Sarajeva ili samo ovdje studiraš?
- HardCore
#6 Re: Studentsko zdravstveno osiguranje?
ovjeravas ga preko puta graficke skole, zgrada pored one apoteke.... znaci odma iza trafike je ulaz 
-
Iker C
#7 Re: Studentsko zdravstveno osiguranje?
Ti kao student prema zakonu imaš pravo na besplatno zdravstveno osiguranje bez obzira što ti mami poslodavac nije uplaćivao doprinose.KiSSgirl wrote:A brinem se da neću moći jer mi mami to nije ovjereno već dugo? Da, prijavljena sam na općini Ilidža.Iker C wrote:Ne treba ništa više, tu potvrdu dostavi tamo gdje si do sada ovjeravala knjižicu. Jesi li iz Sarajeva ili samo ovdje studiraš?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#8 Re: Studentsko zdravstveno osiguranje?
kao student mislim do 25 da imaš pravo
a šta poslije?
a šta poslije?
-
Iker C
#9 Re: Studentsko zdravstveno osiguranje?
Da, poslije 25 godine ne možeš više biti redovan student. Onda se prijavljuješ na biro rada i tako ostvaruješ zdravstveno osiguranje a studirati možeš kao vanredan student.Black swan wrote:kao student mislim do 25 da imaš pravo
a šta poslije?
- vješalica
#10 Re: Studentsko zdravstveno osiguranje?
to se nesto promijenilo u zadnje vrijeme...jer na studentskoj nisu primali bez ovjerene knjizice studenteIker C wrote:Ti kao student prema zakonu imaš pravo na besplatno zdravstveno osiguranje bez obzira što ti mami poslodavac nije uplaćivao doprinose.KiSSgirl wrote:A brinem se da neću moći jer mi mami to nije ovjereno već dugo? Da, prijavljena sam na općini Ilidža.Iker C wrote:Ne treba ništa više, tu potvrdu dostavi tamo gdje si do sada ovjeravala knjižicu. Jesi li iz Sarajeva ili samo ovdje studiraš?
- travar
#11 Re: Studentsko zdravstveno osiguranje?
Ima i opcija dobrovoljnog plaćanja osiguranja od 20KM/mjesec, za one koji nisu na birou i studiraju.Iker C wrote:Da, poslije 25 godine ne možeš više biti redovan student. Onda se prijavljuješ na biro rada i tako ostvaruješ zdravstveno osiguranje a studirati možeš kao vanredan student.Black swan wrote:kao student mislim do 25 da imaš pravo
a šta poslije?