Interesuje me ima li neko ko se malo vise razumije u studentsko osiguranje tj sto na UNTZ se placa 4 KM po semestru?
Imao sam tumor a u to vrijeme sam uplacivao te troskovoe te sam predao zahtjev za odstetu sa svim potrebnim papirima i nalazima medjutim dolazi mi odbijenica da to ne spada ni u jedan kategoriju
Smrt usljed nezgode
prirodna smrt
trajni invaliditet
troskovi lijecenja.
Pise ovako " Na osnovu medicinske dokumentacije ljekar cenzor je utvrdio da se radi o operativnom zahvatu na desnom testisu, uzrokovanoj postojanjem tumora. U konekretnom ne postoji osigurani slucaj u smislu Uslova za osiguranje lica od posljedice nesrecnog slucaja nezgode, nego se radi o postojanju bolesti."
Rok za zalbe je 10 dana pa ima li se smisla zaliti i uzeti nekog advokata ?
Studentsko osiguranje
Moderator: _BataZiv_0809
- muminovic
#2 Re: Studentsko osiguranje
Posto si student imas pravo na besplatnu pravnu pomoc, obrati se Kantonalnom zavodu za besplatnu pravnu pomoc ili organizaciji Vasa prava, obje ti moraju besplatno pruziti podrsku.
Odnesi sva dokumenta, pa neka urade zalbu bez naknade.
Da li imas pravo ili ne, ne mogu ocjenit jer nemam nijedan tvoj dokument, ali to neka urade oni, imaju mjesecna primanja.
Da li imas pravo ili ne, ne mogu ocjenit jer nemam nijedan tvoj dokument, ali to neka urade oni, imaju mjesecna primanja.
- Janjicar
#3 Re: Studentsko osiguranje
U medicinskoj dokumentaciji ne pise da imam invaliditet ili bilo kakve nedostatke tj sposoban sam i za rad i sve medjutim zar oni ne bi trebali pokrivati troskove lijecenje bez obzira sto je ono za mene bilo besplatno ?muminovic wrote:Posto si student imas pravo na besplatnu pravnu pomoc, obrati se Kantonalnom zavodu za besplatnu pravnu pomoc ili organizaciji Vasa prava, obje ti moraju besplatno pruziti podrsku.
http://www.vladatk.kim.ba/uprave-i-upra ... vne-pomoci
jel to too ?