Studentski rad u Njemačkoj?

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
Zatamnjena stakla

#1 Studentski rad u Njemačkoj?

Post by Zatamnjena stakla »

Planiram na ljeto ići u Njemačku da radim. Studiram njemački jezik i nije mi problem konverzacija :D
Eh sad, gledao sam po internetu, treba biti redovan student, poznavati jezik i bla bla bla...
Sad da vas pitam, je li neko imao iskustvo da ide na rad tipa studentskih poslova, kako mu je bilo, i koliko se otprilike može zaraditi za 2-3 mjeseca??
Ako sam temu na pogrešnom mjestu postavio, Sorry :D
SOMA

#2 Re: Studentski rad u Njemačkoj?

Post by SOMA »

Nisam neki strucnjak, ali cisto sumnjam da imas sanse da dobijes vizu za Njemacku na osnovnu nekog ljetnog studentskog posla (samim tim sto s tim ljetnim poslom nemas sanse da si finansijski osiguras boravak ta dri-cetiri mjeseca). A sa turistickom vizom nemas sanse da nadjes (legalan) posao.
Za rad na crno ne dajem informacije, jer ih nemam :D
threshold

#3 Re: Studentski rad u Njemačkoj?

Post by threshold »

Druze ima sanse uvijek, probaj i apliciraj. Ovdje (Austrija) i u Njemackoj se cijene ambiciozni ljudi. Ima sanse, probaj.
Damir0406

#4 Re: Studentski rad u Njemačkoj?

Post by Damir0406 »

Probaj nemas sta izgubiti..iako ce ti reci isto sto i meni,citiram "Sine bgm ovdje se mogu zaposliti samo oni koji imaju nekog da ih ubaci" korumpiran sistem prijatelju ali kao sto rekoh idi probaj.
Walter76

#5 Re: Studentski rad u Njemačkoj?

Post by Walter76 »

Damir0406 wrote:Probaj nemas sta izgubiti..iako ce ti reci isto sto i meni,citiram "Sine bgm ovdje se mogu zaposliti samo oni koji imaju nekog da ih ubaci" korumpiran sistem prijatelju ali kao sto rekoh idi probaj.
Ovo mogu potvrditi jer sam svjedočio istome! Frajer mi se pohvalio da ima štelu i da tako svake god. upadne mada ne zna ni rečenice na Njem. sastaviti dok se meni prošle god. na testiranju divila ona prof. što nas je ispitivala na minimalnome naglasku kojeg imam!

Ništa, zapamti, NIŠTA u ovoj (prokletoj) drzavi (a sto ide preko ovih nekakvih "agencija", pogotovu onih pri drzavi) nećeš postići niti dobiti osim ako nemaš štelu ili istu ne "kupiš" uz masnu cijenu! Zato sam se zakleo odavde bjezati prvom prilikom, i prvi povratak nakon nekih 10god. u istu, ako mi se ikako bude vracalo, makar za godišnji! :x
Damir0406

#6 Re: Studentski rad u Njemačkoj?

Post by Damir0406 »

Walter76 wrote:
Damir0406 wrote:Probaj nemas sta izgubiti..iako ce ti reci isto sto i meni,citiram "Sine bgm ovdje se mogu zaposliti samo oni koji imaju nekog da ih ubaci" korumpiran sistem prijatelju ali kao sto rekoh idi probaj.
Ovo mogu potvrditi jer sam svjedočio istome! Frajer mi se pohvalio da ima štelu i da tako svake god. upadne mada ne zna ni rečenice na Njem. sastaviti dok se meni prošle god. na testiranju divila ona prof. što nas je ispitivala na minimalnome naglasku kojeg imam!

Ništa, zapamti, NIŠTA u ovoj (prokletoj) drzavi (a sto ide preko ovih nekakvih "agencija", pogotovu onih pri drzavi) nećeš postići niti dobiti osim ako nemaš štelu ili istu ne "kupiš" uz masnu cijenu! Zato sam se zakleo odavde bjezati prvom prilikom, i prvi povratak nakon nekih 10god. u istu, ako mi se ikako bude vracalo, makar za godišnji! :x
Prijatelju napisao si sve sto ja vec jedno vrijeme razmisljam,100% si u pravu...ja sam se naprosto zgrozio kad sam shvatio koliko je korumpiran sistem i drzava u kojoj zivimo,ako ovako nastavi (a hoce) brinem se za buducnost svih nas...I onda se kao toboze cude sto im omladina napusta zemlju!I sta sad iz svega ovog mozemo zakljuciti...Nema nikakvog progresa u drustvu u kojem (nazalost) zivimo,sve je ciklicno "Tata" ima posao,sredi sinu,sin svom sinu itd...dok "obicni" ljudi nemaju mjesta ni prilike da nesto rade!I KAKO OCEKIVATI PROGRES!!??
Zatamnjena stakla

#7 Re: Studentski rad u Njemačkoj?

Post by Zatamnjena stakla »

Probat' ću ja, nije to problem :) Šta bude i biće, jer njemački jezik znam ono e :D
Jbg-a, jest korumpirana, zato i hoću da odem barem na tri mjeseca raditi da imam preko zime :P
threshold

#8 Re: Studentski rad u Njemačkoj?

Post by threshold »

Savjet: Kreni sad sa prijavama.
Amer3000

#9 Re: Studentski rad u Njemačkoj?

Post by Amer3000 »

ako moze link za aplikaciju ili informacije?
hvala unaprijed :)
Post Reply