animals wrote:VCorp wrote:Da ima Bakir muda sad napraviti trg Handžar Divizije pa da prica kako su antifasisti jer su se odmetnuli od nacista bi bas bilo zanimljivo. Ako cetnik moze biti heroj sto onda ne moze handzar

Na ovim prostorima su zlocinci uvijek bili heroji..
Nisam nacist ili stovatelj tih fasistickih grupa već samo kažem da sa ovom stokom s kojom su Bosnjaci primorani zivjeti ne djeluje taktika linije manjeg otpora. Zato je najbolje s njima kao Albanci, oni napadnu jednog Albanca i drugi dan 20 skršenih Srba.
Problem je sto se mi kao narod ne drzimo zajedno, zamisli da se ovako nesto desilo u Vukovaru, a da o Sarajevu koje je izubijano s tih istih Pala ne pričamo. S njima se ne može ni pregovarati ni razgovarati jer oni od srbovanja ne odustaju, čak sad više laju nego prije par godina, jednostavno današnji bosanski Srbi su jedna obična stoka koja razumije samo batine i preko batina im se treba obraćati.
I za ove jugonostalgičare što će se javiti kao i uvijek i reći što ih ne odeš prebiti imam poruku. Ja bih volio kao 17godišnjaku prije pocetka rata da je meni ko imao reći ove stvari, bio sam isti, nikad mrzio nikoga i govorio jebo rat, kakav rat a onda kad ti dođu smeća bradata pred vrata pa pocnu klati i ubijati kasno je.
Samo zato sto se ne drzimo skupa moguće je da u 21.stoljeću postoji zgrada posvećena kasapinu našeg naroda iznad grada koji i danas svjedoci svojim oziljcima da mi nismo za njih ljudi već stoka za klanje. Daj sreće da dođu pameti ali ako ovako nastave nadam se da neće doći do većeg konflikta.