Studentski dom imenovan po ratnom zlocincu, Dabi perverznjaku

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
tandmand

#151 Re: Studentski dom imenovan po ratnom zlocincu, Dabi perverznjaku

Post by tandmand »

Tomahawk11 wrote:Spomenuo je covjek da je Tudjmanu spomenik dignut....pa eto, moze u isti kos sa Milosevicem, njih dvojica su crtali dokle je njihovo u BiH.
Pa valjda do mosta dr. Franje Tuđmana u Čapljini. Pričalo se da su njih dvojica dogovorili granicu na Neretvi.
General bojnik Ivo Jelić: Tuđman i Milošević sreli su se 42 puta dogovarajući stvaranje velike Hrvatske i velike Srbije

U slučaju Tuđmana i Miloševićeve ponude suština je podjela Bosne, to je jedini razlog njihova sastajanja. Iz tog ratnog saveza trebala je proizići velika Srbija i velika Hrvatska, s granicama na rijeci Bosni i Neretvi, kao što pokazuje i Tuđmanova salveta koja je danas u Haagu. Mnogo je pitanja i nedoumica u vezi s time. Recimo, mi smo na početku rata imali Zapovjedništvo za sjevernu i srednju Dalmaciju, a gdje je južna? Nije je bilo, jer je sve južno od Neretve trebalo pripasti velikoj Srbiji.
Tomahawk11
Globalni moderator

#152 Re: Studentski dom imenovan po ratnom zlocincu, Dabi perverznjaku

Post by Tomahawk11 »

Ma nosi ih dobrina, istruhli su dosad....nek osude vise jednom ove sto su zivi, mada osim moralne tesko da ce biti neke druge satisfakcije.
tututuuuu

#153 Re: Studentski dom imenovan po ratnom zlocincu, Dabi perverznjaku

Post by tututuuuu »

Tomahawk11 wrote:Spomenuo je covjek da je Tudjmanu spomenik dignut....pa eto, moze u isti kos sa Milosevicem, njih dvojica su crtali dokle je njihovo u BiH.
Pa ne moze ni tu. to je tvoja verzija, temeljena na necemu sto je rekao inace kredibilan covjek kao Stjepan Mesic. A dopustiti ces onda i meni ako je tebi F.T. u istom kosu s Milosevicem da to onda meni bude i Alija, ako cemo se vec tako nabadati sa rekla kazala. Jer, boga mi, i Alija je crtao, Alija je isto dijelio sakom i kapom, i to ono sto nije njegovo da dijeli. Imas dokumentarac o raspadu Jugoslavije i potpisivanju Daytona kako su umalo i Glamoc, Drvar, Grahovo zavrsili u RS-u.
Tomahawk11
Globalni moderator

#154 Re: Studentski dom imenovan po ratnom zlocincu, Dabi perverznjaku

Post by Tomahawk11 »

tututuuuu wrote:
Pa ne moze ni tu. to je tvoja verzija, temeljena na necemu sto je rekao inace kredibilan covjek kao Stjepan Mesic. A dopustiti ces onda i meni ako je tebi F.T. u istom kosu s Milosevicem da to onda meni bude i Alija, ako cemo se vec tako nabadati sa rekla kazala. Jer, boga mi, i Alija je crtao, Alija je isto dijelio sakom i kapom, i to ono sto nije njegovo da dijeli. Imas dokumentarac o raspadu Jugoslavije i potpisivanju Daytona kako su umalo i Glamoc, Drvar, Grahovo zavrsili u RS-u.
Koja je tvoja verzija Tudjmana? Hoces reci da se nije petljao u BiH?

I tebi isto to sto je Aljo u svom onom kurslusu dogovarao sa dogovorima o podjeli BiH? :-)
Dayton je bio sila prilika. Tudjmana niko nije tjerao da dijeli BiH. A ima tu puno vise od Mesica sto dokazuje da je pomenuti imao ideje o Velikoj Hrvatskoj.
tututuuuu

#155 Re: Studentski dom imenovan po ratnom zlocincu, Dabi perverznjaku

Post by tututuuuu »

tandmand wrote:
Pa valjda do mosta dr. Franje Tuđmana u Čapljini. Pričalo se da su njih dvojica dogovorili granicu na Neretvi.
General bojnik Ivo Jelić: Tuđman i Milošević sreli su se 42 puta dogovarajući stvaranje velike Hrvatske i velike Srbije

U slučaju Tuđmana i Miloševićeve ponude suština je podjela Bosne, to je jedini razlog njihova sastajanja. Iz tog ratnog saveza trebala je proizići velika Srbija i velika Hrvatska, s granicama na rijeci Bosni i Neretvi, kao što pokazuje i Tuđmanova salveta koja je danas u Haagu. Mnogo je pitanja i nedoumica u vezi s time. Recimo, mi smo na početku rata imali Zapovjedništvo za sjevernu i srednju Dalmaciju, a gdje je južna? Nije je bilo, jer je sve južno od Neretve trebalo pripasti velikoj Srbiji.
Ajde dobro, al dajte recite vi meni, kakve sad te famozne salvete imaju veze s ovim domom? Zasto uvijek postoji potreba na ovom forumu da se razvodni prica na sto strana? Eto onda, nek bude dom Karadjica, nek mlaco predaja i dalje djeci u Bugojnu al nek je Tudjam "jah" zbog salvete.
tandmand

#156 Re: Studentski dom imenovan po ratnom zlocincu, Dabi perverznjaku

Post by tandmand »

Alija nije dijelio ni Hrvatsku ni Srbiju, niti je izvršio agresiju na ove dvije Republike. Bio je prisiljen da pregovara o komadanju svoje države, jer se ratom otimala teritorija, protjerivalo i ubijalo stanovništvo. To nije bila njegova igra.
tututuuuu

#157 Re: Studentski dom imenovan po ratnom zlocincu, Dabi perverznjaku

Post by tututuuuu »

Tomahawk11 wrote:
tututuuuu wrote:
Koja je tvoja verzija Tudjmana? Hoces reci da se nije petljao u BiH?

I tebi isto to sto je Aljo u svom onom kurslusu dogovarao sa dogovorima o podjeli BiH? :-)
Dayton je bio sila prilika. Tudjmana niko nije tjerao da dijeli BiH. A ima tu puno vise od Mesica sto dokazuje da je pomenuti imao ideje o Velikoj Hrvatskoj.
Je, petljao se, stovise na poziv BiH, dalje, petljao se jer se RH napadala sa prostora BiH, petljao se i da pomogne Hrvatima je aliju nije bilo nesto posebno briga. Kako god, ne zelim da ulazim u ovu diskusiju i ne smatram F.T. uopce savrsenim ali povlaciti paralele s F.T. u kontekstu gdje se spominje Karadjic i Mladic je neukusno, osobito sto se nekako konstantno izbjegavaju povuci paralele Bosnjaka devedesetih i bosnjacke politike. Isto kao sto ovi rade s Karadjicem, svako puse u svoj rog.
Last edited by tututuuuu on 23/03/2016 14:02, edited 1 time in total.
tututuuuu

#158 Re: Studentski dom imenovan po ratnom zlocincu, Dabi perverznjaku

Post by tututuuuu »

tandmand wrote:Alija nije dijelio ni Hrvatsku ni Srbiju, niti je izvršio agresiju na ove dvije Republike. Bio je prisiljen da pregovara o komadanju svoje države, jer se ratom otimala teritorija, protjerivalo i ubijalo stanovništvo. To nije bila njegova igra.
nije bila ni Tudjamnova sigurno, i on je uvucen u to sve, a poslije se snalazio kako je znao i kako je najbolje za njegov narod i njegovu zemlju. Alija s druge strane nije vodio racun o svojoj zemlji niti je vodio jednak racunu o svima isto u toj zemlji. Pa ako je dijelio sto je HV/HVO osvojio, sto nije dijelio teritorije pod kontrolom Armije?

Kako god, rekao sam, ne smatram F.T. savrsenim ali mi je degutantno spominjanje F.T. i Karadjica u istoj recenici.

Kako napisah, eno vam Mlaco predaje djeci u Bugojnu, u skolio gdje su ubijani i muceni Hrvati. Imate sasvim dovoljno materijala vi tu kod svog praga danas a ne da se bavite mrtvima. Kad se to ocitio onda bi mozda mogli dalje.
Tomahawk11
Globalni moderator

#159 Re: Studentski dom imenovan po ratnom zlocincu, Dabi perverznjaku

Post by Tomahawk11 »

tututuuuu wrote: Je, petljao se, stovise na poziv BiH, dalje, petljao se jer se RH napadala sa prostora BiH, petljao se i da pomogne Hrvatima je aliju nije bilo nesto posebno briga. Kako god, ne zelim da ulazim u ovu diskusiju i ne smatram F.T. uopce savrsenim ali povlaciti paralele s F.T. u kontekstu gdje se spominje Karadjic i Mladic je neukusno, osobito sto se nekako konstantno uspijevaju povuci paralele Bosnjaka devedesetih i bosnjacke politike. Isto kao sto ovi rade s Karadjicem, svako puse u svoj rog.
Izvrces.
Prvo, nisam pricao o Tudjmanu u kontekstu Karadzica ili Mladica.
Drugo, zaboli me za sve njih kolektivno. Nisam tip koji voli nesto previse imati s politikom. Nadrealna zaj.... s istom moze. I naravno, necemo preko cinjenica ;-)
Uglavnom, imamo jedan zajednicki cilj, a to je da ne ulazimo u ovu diskusiju. Ja sam samo odgovorio forumasu koji je naveo primjer s Tudjmanom.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#160 Re: Studentski dom imenovan po ratnom zlocincu, Dabi perverznjaku

Post by _BataZiv_0809 »

tututuuuu wrote: Je, petljao se, stovise na poziv BiH, dalje, petljao se jer se RH napadala sa prostora BiH, petljao se i da pomogne Hrvatima je aliju nije bilo nesto posebno briga. Kako god, ne zelim da ulazim u ovu diskusiju i ne smatram F.T. uopce savrsenim ali povlaciti paralele s F.T. u kontekstu gdje se spominje Karadjic i Mladic je neukusno, osobito sto se nekako konstantno izbjegavaju povuci paralele Bosnjaka devedesetih i bosnjacke politike. Isto kao sto ovi rade s Karadjicem, svako puse u svoj rog.
Jah eto, a nije nista radio da se rat iz Hrvatske prenese u BiH :-)
tututuuuu

#161 Re: Studentski dom imenovan po ratnom zlocincu, Dabi perverznjaku

Post by tututuuuu »

_BataZiv_0809 wrote:
tututuuuu wrote: Je, petljao se, stovise na poziv BiH, dalje, petljao se jer se RH napadala sa prostora BiH, petljao se i da pomogne Hrvatima je aliju nije bilo nesto posebno briga. Kako god, ne zelim da ulazim u ovu diskusiju i ne smatram F.T. uopce savrsenim ali povlaciti paralele s F.T. u kontekstu gdje se spominje Karadjic i Mladic je neukusno, osobito sto se nekako konstantno izbjegavaju povuci paralele Bosnjaka devedesetih i bosnjacke politike. Isto kao sto ovi rade s Karadjicem, svako puse u svoj rog.
Jah eto, a nije nista radio da se rat iz Hrvatske prenese u BiH :-)
Ma je, on je kriv (on prenio rat u BiH, a RH granatirali iz BiH :-) dok se po Sarajevu mahalo zastavama Juge :-). Cak koliko je meni poznato jednog Dudakovica se tereti da je granatirao Zadar dok je jos bio u "jugomodu" ). Upravo od Srba najcesce cujem te pokusaje relativiziranja i guranja Tudjaman s ovim zivotinjama, nije da ja ne razumijem te pokusaje i gdje to zapravo vodi, ko nas bre zavadi, sve je to isto. Ali ipak nije. :wink: To i razumijem medjutim, ali vidim da se takva pojava siri i medju Bosnjacima. A ja vise necu na ovoj temi o F.T.
tututuuuu

#162 Re: Studentski dom imenovan po ratnom zlocincu, Dabi perverznjaku

Post by tututuuuu »

Tomahawk11 wrote:
tututuuuu wrote: Je, petljao se, stovise na poziv BiH, dalje, petljao se jer se RH napadala sa prostora BiH, petljao se i da pomogne Hrvatima je aliju nije bilo nesto posebno briga. Kako god, ne zelim da ulazim u ovu diskusiju i ne smatram F.T. uopce savrsenim ali povlaciti paralele s F.T. u kontekstu gdje se spominje Karadjic i Mladic je neukusno, osobito sto se nekako konstantno uspijevaju povuci paralele Bosnjaka devedesetih i bosnjacke politike. Isto kao sto ovi rade s Karadjicem, svako puse u svoj rog.
Izvrces.
Prvo, nisam pricao o Tudjmanu u kontekstu Karadzica ili Mladica.
Drugo, zaboli me za sve njih kolektivno. Nisam tip koji voli nesto previse imati s politikom. Nadrealna zaj.... s istom moze. I naravno, necemo preko cinjenica ;-)
Uglavnom, imamo jedan zajednicki cilj, a to je da ne ulazimo u ovu diskusiju. Ja sam samo odgovorio forumasu koji je naveo primjer s Tudjmanom.

Ne izvrcem. Sto ne spomenuti Aliju? Ukazujem da radis isto sto i ovi s Karadjicem, svako je tudji zlocinac a domaci im je heroj i svako tako puse. Cak i da je ima aspiracije na dijelove BiH to ga ne cini zlocincem vec politicarom. :D
Ommadawn

#163 Re: Studentski dom imenovan po ratnom zlocincu, Dabi perverznjaku

Post by Ommadawn »

BHCluster wrote:
Ommadawn wrote:
KB9 wrote:bata izjednaci dzamiju i studentski dom po cetnickom ratnom zlocincu :shock:
Nije Bata. Ja sam.
čega se pametan stidi, budala se ponosi
Naravno. Isti slucaj sa onima na Palama.
Samo u mom slucaju ja se ne ponosim nego kazem da ovi dusebriznici ne napadaju pogresnu osobu koja je podrzala moje vidjenje stvari. Ne izjednacujem ja dzamiju sa ratnim zlocincem nego zloupotrebu iste. Ali kad neki ljudi to tako citaju - eto onda, izvolite.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#164 Re: Studentski dom imenovan po ratnom zlocincu, Dabi perverznjaku

Post by pici »

Image

Nista nedat od linije Kavobag, Kavovac i Vivovitica... TAAKOO JEEEEE !!!!!
Idriz

#165 Re: Studentski dom imenovan po ratnom zlocincu, Dabi perverznjaku

Post by Idriz »

Kako su glupi studenti. Pa ko ce im priznati diplomu takve institucije. Umjesto da se pobune... ali valjda zato tamo i studirsju jer su retardirami.
Ommadawn

#166 Re: Studentski dom imenovan po ratnom zlocincu, Dabi perverznjaku

Post by Ommadawn »

tandmand wrote:
Zamislite nadrealnu situaciju u Njemačkoj neposredno nakon rata:
"Dolaze rabini iz Jerusalema i grade sinagoge po Berlinu, svake godine po jednu-dvije a ljudi svršavaju kako to Nijemcima bode oči, baš kao što i Židovima bode oči Hauptbahnhof koji nosi ime Adolf Eichmann i para im uši "Heil Hitler". A isto su gladni, žedni i Nijemci i Židovi, poniženi od te iste bagre koju idoliziraju."

U nas se genocid i ratni zločinci relativiziraju siromaštvom, pljačkom i korupcijom, tako iz teme u temu. Slično se negira identitet i jezik Bošnjaka, kao ono "šta će vam taj naziv Bošnjak kad smo svi siromašni, to se ne jede .." :run:
Ne moze se zamisliti ta situacija u Njemackoj neposredno nakon rata - jer:
- glavnog zlocinca, Hitlera nije bilo, jer je izvrsio samoubistvo
- svi ostali glavni zlocinci su pohapseni, procesuirani i presudjena im je smrtna kazna
- neki su uspjeli da se izvuku, pomocu pacovskih mreza (u ovom im je Katolicka crkva pomogla) ali su i oni gonjeni dozivotno. Neki su pohvatani i osudjeni na duge zatvorske kazne, neki likvidirani - uglavnom vodila se i vodi hajka na njih.
- zabranjeno je bilo negirati Holokast, Ausvic, Dahau, Treblinku
- jakom propagandom dato je do znanja Njemcima da se tog perioda u historiji moraju stidjeti

Nijedno od ovog gore navedenog se nije provelo, niti bilo govora o provodjenju, sto se tice rata u Bosni i Hercegovini (a i sire). Kao biva gonili ratne zlocince, Karadzica i Mladica - dok ih nisu pohapsili, ovi su medju narodom postali mitska bica i zrtve. A bili im bukvalno na dohvat ruke!

Sta su nasi politicari uradili za to svo vrijeme? Nista! Ogromno nista! Osim sto su procerdali drzavnu imovinu, ono iole malo funkcionirajucih firmi unistili, donacije popljackali, nisu otvorili trziste za strane ulagace, nisu se potrudili da zadrze bilo cime mlade edukovane ljude, da naprave bilo sta u Bosni i Hercegovini pozitivno i prosperirajuce. Nije da nisu imali sanse.
Danguba

#167 Re: Studentski dom imenovan po ratnom zlocincu, Dabi perverznjaku

Post by Danguba »

Image

Je li oni ovo ozbiljno misle ili da napakoste nekome?
Jolpaz

#168 Re: Studentski dom imenovan po ratnom zlocincu, Dabi perverznjaku

Post by Jolpaz »

Danguba wrote:Image

Pa zamisli da se furas na vodju koji se junacki skrivao u u svom alter egu doktora i karao domace zivotinje a pri tome se snimao i jos da ti bude uzor generacijama :D
Ima da sve zivotinje po stalama budu ugrozene :D :D :D
Ommadawn

#169 Re: Studentski dom imenovan po ratnom zlocincu, Dabi perverznjaku

Post by Ommadawn »

Danguba wrote:Image

I ozbiljno i da napakoste. Nicim pametnim, uglavnom.
kakavdanakneiskustvu

#170 Re: Studentski dom imenovan po ratnom zlocincu, Dabi perverznjaku

Post by kakavdanakneiskustvu »

tandmand wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
Ommadawn wrote:Dolaze prinčevi i kraljevi da grade džamije sa četiri minareta po Sarajevu, svake godine po jednu-dvije a ljudi svršavaju kako to Srbima i Hrvatima bode oči - baš kao što i vama bode oči studentski dom koji nosi ime jednog degenerika, i para vam uši "za dom spremni!". A isto ste svi gladni, žedni i poniženi od te iste bagre koju idolizujete.
Čovjek objasnio :thumbup:
Zamislite nadrealnu situaciju u Njemačkoj neposredno nakon rata:
"Dolaze rabini iz Jerusalema i grade sinagoge po Berlinu, svake godine po jednu-dvije a ljudi svršavaju kako to Nijemcima bode oči, baš kao što i Židovima bode oči Hauptbahnhof koji nosi ime Adolf Eichmann i para im uši "Heil Hitler". A isto su gladni, žedni i Nijemci i Židovi, poniženi od te iste bagre koju idoliziraju."

U nas se genocid i ratni zločinci relativiziraju siromaštvom, pljačkom i korupcijom, tako iz teme u temu. Slično se negira identitet i jezik Bošnjaka, kao ono "šta će vam taj naziv Bošnjak kad smo svi siromašni, to se ne jede .." :run:
:thumbup:
oridjidji

#171 Re: Studentski dom imenovan po ratnom zlocincu, Dabi perverznjaku

Post by oridjidji »

Cetnicka posla , od silnij devijacija historije, sami ce sebi slomiti kicmu...
Jolpaz

#172 Re: Studentski dom imenovan po ratnom zlocincu, Dabi perverznjaku

Post by Jolpaz »

Slavi li se u ovoj neuslovnoj ustanovi, koja je nedavno dobila ime po OSUDJENOM RATNOM ZLOCINCU, RADOVANU KARADZICU?
mit12

#173 Re: Studentski dom imenovan po ratnom zlocincu, Dabi perverznjaku

Post by mit12 »

Jolpaz wrote:Slavi li se u ovoj neuslovnoj ustanovi, koja je nedavno dobila ime po OSUDJENOM RATNOM ZLOCINCU, RADOVANU KARADZICU?
ZA GENOCID
vješalica

#174 Re: Studentski dom imenovan po ratnom zlocincu, Dabi perverznjaku

Post by vješalica »

trebali su screenshotove iz perverznih igara Dabe heroja staviti u javnost da vidimo koga će veličati.....

obična provokacija čvarka dodika, uzeo trovati omladinu ovim kretenima što piju vlastitu pišaku jer je mehlem za sve probleme
insomnia78

#175 Re: Studentski dom imenovan po ratnom zlocincu, Dabi perverznjaku

Post by insomnia78 »

A oni mladi, naivni, neiskvareni :(
Post Reply