Mislim da to treba organizovati da bude jednako.
Da gore sam ispravila upis je 135,(upis,biblioteka,studomat,osiguranje) zaboravila sam koliki je od kada sam završila.
Ma da, razlikuje se od univerziteta do univerziteta. Isto tako sam i ja navela kako je na mom fakultetu, plaća se 50% + tih 30 KM za indeks i ostalu papirologiju .MAN-lion's coach wrote:Vidiš ja prenosim sa svog fakulteta ono što jako dobro znam.Prvi put upis i znam da su oslobođeni 100KM.Kontaš?Cointreau wrote:Nisu oslobođeni, plaćaju 50 % od toga.MAN-lion's coach wrote:Evo ja ću ti prenijeti iskustvo sa svog faxa (mašinski)
Sjećam da je upis bio prvi put 100KM i na to još index i upisni materijal 30KM...
SPUS i Fond Suada Dilberović su na dobrovoljnoj osnovi koliko ja znam.
Ako zijaniš godinu jednom,samo plaćaš upis i slušaš predmete ono džaba,ali svaki naredni put plaćaš meni se čini 100KM po nepoloženom predmetu i skuplji upis (ja mislim 100KM skuplje).
Mislim da je ovo realno,ko je pljusnuo po drugi put da počne plaćati ispite.Čak štaviše mislim da treba i ograničiti broj puta koliko se godina može obnoviti bez obzira na plaćanje.
Šehidske RVI branitelji i tako te kategorije su oslobođene 100KM upisa ( to znam)
Za vanredne nemam pojma kakve su cijene.
Može se to i provjeriti na oglasnoj ploči.
Plaćaju 30KM indexa i papirologije i vjerovatno ljekarski pregled.
DJECA ŠEHIDA I POGINULIH BRANITELJA OSLOBOĐENI SU PLAĆANJA UPISNINE U IZNOSU OD 100,00 KM PO ODLUCI VLADE KANTONA OD 11.6.2009. GODINE.
EDT
Moja greška upis je 135 (upis,biblioteka,osiguranje) umjesto 100 koje sam navela.
Uplate su na dobrovoljnoj osnovi,drugo postoji žiro račun i uvijek možeš uplatiti taj novac.Glas wrote:Prošle godine nam je prilikom upisa bila ponuđena uplata određenog iznosa za aktivnosti Fonda Suada Dilberović i SPUS-a, a što sam drage volje učinio. Ove godine to nisam primijetio, barem na FPN-u.
Šta se dešava ? Rado bih opet uplatio novac za aktivnosti te dvije organizacije jer sam i sam jedno vrijeme bio stipendista Fonda, između ostalog.