Jutros kad sam ukljucio šporet primjetio sam da ima struje u citavo šporetu, dakle na bilo kojem dijelu, sasvim slucajno me nije pukla.
Sinoc je padala jaka kisa ali mi nigdje nije pokazalo da je voda prosla kroz zid?!
Moderator: anex
Jesu, ali kada pakaš, komšija moj, ujedno PEV (Predstavnik Et. Vlasnika) krade struju tako što je pred rat ''provukao'' jednu žicu plave boje do svoga stana, a kao nulovod koristi radno uzemljenje instalacije zgrade. EDP mu toleriše ove kriminalne aktivnosti (kradja struje je krivično djelo) jer je njihov penzioner.armin.i.am wrote:![]()
edit: super sto si sam zamijenio kabl, inace sporeti su jako jednostavni![]()
budi dobar komsija i reci mu da zamijeni kablove(provjeri spojeve i izolacije...), jer su dosad sigurno vec dotrajaliPipiDugaDevetka wrote:Jesu, ali kada pakaš, komšija moj, ujedno PEV (Predstavnik Et. Vlasnika) krade struju tako što je pred rat ''provukao'' jednu žicu plave boje do svoga stana, a kao nulovod koristi radno uzemljenje instalacije zgrade. EDP mu toleriše ove kriminalne aktivnosti (kradja struje je krivično djelo) jer je njihov penzioner.armin.i.am wrote:![]()
edit: super sto si sam zamijenio kabl, inace sporeti su jako jednostavni![]()
Samo čekam jedan dan da mi na el. šporetu, bojleru i ostalim aparatima sa metalnim kučištem pojavi napon od 220V.
Samo da neko od djece ne nastrada, a za odrasle me nije briga jer niko ništa ne želi da učini u vezi sa ovim. Nije ih briga.