Struja problem

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
dgL_

#1 Struja problem

Post by dgL_ »

Pozz drugari,

pitanje... dok je auto hladan, prilikom pajenja svijetala grijanja primjetim da mi svijetla slabijim intenzitetom rade, puhalica na trici puse sporije, dakle pad napona.. prilikom dodavanja i najmanjeg gasa, svijetla bljesnu, puhalica krene da puse jace (normalnije) kad se auto ugrije normalizuje se problem i ne primjetim pad napona... svijetl isto prilikom dodavanja gasa i na leru- mjenjao sam kompletan alternator jer je pretpostavka da je do njega i nisam rijesio problem...

Ima li neko ideju gdje da se fokusiram ??
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#2 Re: Struja problem

Post by bitanga_sa_otesa »

meni je vuklo na regler,ali ako si mijenjao alternator ,onda ne znam....da nije nizak ler gas?
dgL_

#3 Re: Struja problem

Post by dgL_ »

bitanga_sa_otesa wrote:meni je vuklo na regler,ali ako si mijenjao alternator ,onda ne znam....da nije nizak ler gas?
nije, kad se ugrije ler gas je normalan, dok je hladan malo su nizi obrtaji alto je normalno jer je manuelni saug...
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#4 Re: Struja problem

Post by bitanga_sa_otesa »

ispod 600 obrtaja nijedan alternator ne puni bas kako treba ....
530i

#5 Re: Struja problem

Post by 530i »

dgL_ wrote:
bitanga_sa_otesa wrote:meni je vuklo na regler,ali ako si mijenjao alternator ,onda ne znam....da nije nizak ler gas?
nije, kad se ugrije ler gas je normalan, dok je hladan malo su nizi obrtaji alto je normalno jer je manuelni saug...
Kad je hladan motor povučeš malo saug upravo da i ler gas bude viši za par stotina obrtaja.
dgL_

#6 Re: Struja problem

Post by dgL_ »

530i wrote:
dgL_ wrote:
Kad je hladan motor povučeš malo saug upravo da i ler gas bude viši za par stotina obrtaja.
reci mi jos samo jedno, jel normalno da se saugh dize nakon sto auto dostigne temperaturu parkirano uz 8 h u gradu i oko 11-pola 12 krenem i opet moram dici malo saug da bi se to rijesilo ?? msm jel na svim saugasima to tako

hvala i lp
530i

#7 Re: Struja problem

Post by 530i »

MAnuelni (ručni) saug pališ obično povlačenjem odgovarajuće ručice kada je motor hladan i onda ga spuštaš zavisno do toga koliko se ugrije motor. On ujedno i povećava broj obrtaja na leru dok je uključen...kad je motor topao ili vruć saug mu ne treba, nema veze vanjska temperatura ili bilo koji drugi faktori. Auto kad stoji osam sati zimi ohladi se toliko da pri narednom paljenju svakako moraš povući saug skroz...
Post Reply