struj i vlaga

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
shown

#1 struj i vlaga

Post by shown »

imam problem.Zid u koji treba da ustekam kafe aparat je vlazan posto sam u izgradnji ,voda je s vana nakvasila zid .smijem li ustekati i hoce li biti kakvih posljedica po zdravlje konobara plz
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#2 Re: struj i vlaga

Post by pape »

shown wrote:imam problem.Zid u koji treba da ustekam kafe aparat je vlazan posto sam u izgradnji ,voda je s vana nakvasila zid .smijem li ustekati i hoce li biti kakvih posljedica po zdravlje konobara plz
Kombinacija "struj" i vlaga moze biti pogubna. Bolje je ne ukljucivati, ... da se ne desi da "Avaz" sutra objavi sliku nakostrijesenog konobara.
Savjet, ... zastiti zid na mjestu curenja, a kaloriferom ga susi par sati na strani uticnice.
x0z0y0

#3 Re: struj i vlaga

Post by x0z0y0 »

shown wrote:imam problem.Zid u koji treba da ustekam kafe aparat je vlazan posto sam u izgradnji ,voda je s vana nakvasila zid .smijem li ustekati i hoce li biti kakvih posljedica po zdravlje konobara plz
zasto dozvoljavas da ti objekat bude pusten u rad a da nije zavrsen :-? :roll:
ne radi se samo o tome da konobar moze platiti glavom zbog strujnog udara...vec da mozes i ti i ostali koji se krecu u tom prostoru oboliti zbog uslova u kojima radite..
osusi zid obavezno...stavi najtanji sloj maltera na vanjski kao zastitu...to je najmanje sto mozes uciniti..
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#4 Re: struj i vlaga

Post by PipiDugaDevetka »

Uštekavanje kafe aparata u utičnicu koja je u vlažnom zidu SIGURNO (100%) DONOSI NESREĆU!
Uštekavanje žica od bicikla ili metalnih pletaćih igli utičnicu, takodje, sigurno donosi nesreću.
Telefoniranje zagrijanom peglom, kupanje u rijeci Bosni kod Kaknja, pokušaj dresiranja ajkula,...ma sve je to 100% nesreća.
_veleposlanik

#5 Re: struj i vlaga

Post by _veleposlanik »

PipiDugaDevetka wrote:Uštekavanje kafe aparata u utičnicu koja je u vlažnom zidu SIGURNO (100%) DONOSI NESREĆU!
Uštekavanje žica od bicikla ili metalnih pletaćih igli utičnicu, takodje, sigurno donosi nesreću.
Telefoniranje zagrijanom peglom, kupanje u rijeci Bosni kod Kaknja, pokušaj dresiranja ajkula,...ma sve je to 100% nesreća.
:mrgreen:
Post Reply