Strucnjaci upomoc! (kupio sam kola)

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Stari

#1 Strucnjaci upomoc! (kupio sam kola)

Post by Stari »

Evo ovako dugi niz godina sam vozio toyotu i sluzila me je poprilicno dobro ....al je dotrajala i dosao je red da kupim nesto malo svjezije auto. Toyote mi se ovog puta ucinise malo poskupe ....pa me jedan auto mehanicar (nas covjek) nagovori na ovo kao neku vrstu komromisa.

VW Golf ,2001, variant (karavan) izvedba bas, 1.6, 120 000km, sa renoviranim motorom (u to se ne razumijem al ovaj auto mehanicar tako tvrdi da su neke bitne stvari u masineriji promjenjene u VW predstavnistvu tokom januara mjeseca). Cijena 80 000 svedskih kruna .

Pitanje za vas koji se bolje u to razumijete:

Jesam li se puno zajebo?
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

Post by Bobi »

A koliko je tih 80000 kruna para :D.
Ma sto bi se za*ebao...vozi i uzhivaj...ha ja.Sretno!
novalic

Post by novalic »

koliko ti je to Euraca, da ubacim te podatke u jednu tabelu sto ima ovdje u svici, gdje ti izarcunaju cijenu po kilometrazi, starosti itd
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

Post by Bobi »

Sad ce odgovori tipa,"Vaki si naki si..mogao si za te pare uzeti BMW...bla..bla..ili Audia6...bla..bla..ali najbolje da si uzeo Opel Astru ...bla...bla..."...:D
mehopuzic

#5 Re: Strucnjaci upomoc! (kupio sam kola)

Post by mehopuzic »

Stari wrote:Evo ovako dugi niz godina sam vozio toyotu i sluzila me je poprilicno dobro ....al je dotrajala i dosao je red da kupim nesto malo svjezije auto. Toyote mi se ovog puta ucinise malo poskupe ....pa me jedan auto mehanicar (nas covjek) nagovori na ovo kao neku vrstu komromisa.

VW Golf ,2001, variant (karavan) izvedba bas, 1.6, 120 000km, sa renoviranim motorom (u to se ne razumijem al ovaj auto mehanicar tako tvrdi da su neke bitne stvari u masineriji promjenjene u VW predstavnistvu tokom januara mjeseca). Cijena 80 000 svedskih kruna .

Jesam li se puno zajebo?
pa mozda si malo puno dao... ipak je to benzinac... da je presao 120000 nema sanse, presao je puno vise ali sta ti tu sad mozes...
sve u svemu dobro auto samo je palo poskupo placeno!

1KM=5SKR jesam u pravu?
havetinja

Post by havetinja »

kol'ko se sjecam, kod vas u skandinaviji su auta vrlo skupa (veliki porez valjda) pa mislim da si jako povoljno prosao :)

nek ti je sa srecom....a zajebo se nisi :wink:
JD

Post by JD »

novalic wrote:koliko ti je to Euraca, da ubacim te podatke u jednu tabelu sto ima ovdje u svici, gdje ti izarcunaju cijenu po kilometrazi, starosti itd
Hajd meni to izracunaj za Opel Corsu, 2003 godiste, presla 21.000km ;)
pips

Post by pips »

Ma nisi, sto bi se zajebo?
Ipak nije to auto na kojem se mozes zajebati vise od 5-7 hiljada.
Krecu se bas oko 80 000:- ako je bijel minus 5000:-
extra ocuvan i AC plus 5000-1000:-
Privatno i handlare storstadsområde minus ca 5000:-
Sretno
Stari

Post by Stari »

1Euro=9.1 SEK
1svajcarski franak=5.8SEK

Ostalo izracunajte sami....Kupio sam ga u generalnom predstavnistvu VW-Audi-Skoda automobila. Sva dokumentacija je uredna....knjizica sa dokumentovanim godisnjim servisima je uredno potpisana i ovjerena, auto je do sad imao jednog vlasnika....prvi put je registrovan (nakon isporuke u istom tom salonu gdje sam ga i ja kupio) u Novembru mjesecu 2001. Upoznao sam se bivsim vlasnicima, troclana familija etnickih svedjana sa trudnom zenom ...sto je i razlog da mijenjaju auto ....kupuju audija A6 karavan....jer imaju dijete na putu pa bi im ovaj golf bio pomalen....izledali su mi kao fini ljudi, nisu neki rauberi i alkoholicari (kako autora ovih redaka obicno dozivljavaju njegovi bliznji). To da je auto prosao toliko puno kilometara koliko jeste....je zbog toga sto je gospodja porijeklom sa sjevera Svedske (i primjeti se po akcentu) pa su cesto putovali tamo (jedno 850km) u posjetu baki i deki.....

Dobro sad ....toyota je bila laksa za voziti....pedale su bile prilagodjene za zensko...mekane.... ne gaze ni u pola tako duboko kao Golfove. Masina u toyote sastavlja vec nakon sto si pedalu kvacila otpustio samo cm -dva....Dok u ovog golfa ...pritisnes kvacilo (do poda skroz) i onda otpustaj i otpustaj...i tek na kraju balade, pri vrhu ...masine pocne sastavljati....cudan osjecaj .....al valjda to u golfova mora tako. Sta vi mislite ....koji ste imali priliku voziti slicnog golfa.
whow

Post by whow »

Neznam stari , ja vozim jettu i nemam nekih primjedbi na kvacilo , cak sta vise pravo mi se svida kako su mjenjac (five speed, manual ) i masina ( TDI) upareni . Ova kombinacija daje masini dosta fexsibilnosti. Vozio sa Toyotu i neznam da bih se slozio da je " laksa za voziti " -dosadnija da. Sacekaj malo dok se naviknes na Golfa . Odlican izbor cestitam .
_MaYa_

#11 Re: Strucnjaci upomoc! (kupio sam kola)

Post by _MaYa_ »

Stari wrote:Evo ovako dugi niz godina sam vozio toyotu i sluzila me je poprilicno dobro ....al je dotrajala i dosao je red da kupim nesto malo svjezije auto. Toyote mi se ovog puta ucinise malo poskupe ....pa me jedan auto mehanicar (nas covjek) nagovori na ovo kao neku vrstu komromisa.

Jesam li se puno zajebo?
eee nasao si koga ces pitati....sve sami strucnjaci...

imam ja jednu kolegicu razumije se u aute, doduse ove novije al hej...:) posebno u unutrasnjost :D
Edin H.

Post by Edin H. »

Imam osjecaj da ti je kvacilo pri kraju.
Ne bi to trebalo da ima veze sa tim koje auto vozis.
whow

#13 Re: Strucnjaci upomoc! (kupio sam kola)

Post by whow »

_MaYa_ wrote:

Jesam li se puno zajebo?
eee nasao si koga ces pitati....sve sami strucnjaci...

imam ja jednu kolegicu razumije se u aute, doduse ove novije al hej...:) posebno u unutrasnjost :D
Hej Mayo, a jel ti se ta kolagica rezumije u jos sto sta osim auta
Ontario

Post by Ontario »

MaYo ovo nije rubrika za tebe , ovdje se prica o kolima a ne o lizanju necega
dugi

Post by dugi »

Sto se tice nasih majstora da si vozio Rolls Royce i da ih pitas koje bi ti auto preporucili da zamijenis bio bi golf ili passat, ili jos bolje da u Rolls Royce ugradis TDI motor sa sto crvenim DI :D
Pokazace vrijeme jesi li se zeznuo. U svakom slucaju neka je sa srecom i da ga se navozas bez kvarova.
Stari

Post by Stari »

Ma istina ziva, ljudi moji, sve se vise navikavam na ovog golfa ....i fakat nije los ....al mu pedale od gasa i kvacila stvarno treba pritiskati momacki....tako da jos uvijek mislim da je stara Corolla bila laksa za voziti. Al valjda je i do navike; ... sjecam se starih Zastava i Fiata (imao sam davno tristaca) i kako se nikako nisam mogao naviknuti na to sto nova auta nemaju saug.... nego imaju elektronski regulator ubrizgavanja goriva... al eto sad mi taj saug i ne treba vise ...navikne se covjek..jelte
Vodenjak

#17 Re: Strucnjaci upomoc! (kupio sam kola)

Post by Vodenjak »

_MaYa_ wrote: eee nasao si koga ces pitati....sve sami strucnjaci...

BOG si MaYa! :lol: :lol: :lol:
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Ma ne brini druze Stari! :-)

Jedino sto kontam da si trebao mozda uzeti malo jaci motor!
Sam znas kakvi su putevi ovdje u Svedskoj a i ako mislis ici put Bosne, mnogo je lakse izaci na kraj sa vise kubika...
I tise..
I motori dugotrajniji..
Ali, ipak mislim da nije tako lose.

Sretno u svakom slucaju! :)
micika

Post by micika »

Jos jedna dobra strana diplomatije :D kupis auto bez placanja poreza :shock: :-) :zzzz:
Stari

Post by Stari »

Vodenjak wrote:Ma ne brini druze Stari! :-)

Jedino sto kontam da si trebao mozda uzeti malo jaci motor!
Sam znas kakvi su putevi ovdje u Svedskoj a i ako mislis ici put Bosne, mnogo je lakse izaci na kraj sa vise kubika...
I tise..
I motori dugotrajniji..
Ali, ipak mislim da nije tako lose.

Sretno u svakom slucaju! :)
Hvala Vodenjace....ma znas kako je ...u pravu si sto se tice galame....kad ga istjeram na autocestu i zgarim jedno 110-120km/h...hrchi nesto vise nego toyota...al eto to je bio kompromis (nije se moglo dobiti vise kredita)...
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

Stari wrote: ....ma znas kako je ...u pravu si sto se tice galame....kad ga istjeram na autocestu i zgarim jedno 110-120km/h ... hrchi nesto vise nego toyota ......
:) Yebiga druze Stari, .... godine cine svoje. Da si mogao kupiti novog golfa, .... preo bi on k`o maca.
Al`da ti ja to slikovitije prikazem. :)
Da ti se ona "Svicarka" uvaljivala prije dvadesetak godina, .... razbuc`o bi je ti k`o "Oslobodjenje". `Vako, ... vidim ja ... :-) .... bojis se da ne zahrces. Nego, .... haj` ti to dobrovoljno prepusti Havetinji, ..... nek se on bruka. :roll: :lol:

PS. Kupio si dobar auto, ... ne trazi mu mane. :)
Stari

Post by Stari »

pape wrote:
Stari wrote: ....ma znas kako je ...u pravu si sto se tice galame....kad ga istjeram na autocestu i zgarim jedno 110-120km/h ... hrchi nesto vise nego toyota ......
:) Yebiga druze Stari, .... godine cine svoje. Da si mogao kupiti novog golfa, .... preo bi on k`o maca.
Al`da ti ja to slikovitije prikazem. :)
Da ti se ona "Svicarka" uvaljivala prije dvadesetak godina, .... razbuc`o bi je ti k`o "Oslobodjenje". `Vako, ... vidim ja ... :-) .... bojis se da ne zahrces. Nego, .... haj` ti to dobrovoljno prepusti Havetinji, ..... nek se on bruka. :roll: :lol:

PS. Kupio si dobar auto, ... ne trazi mu mane. :)
U pravu si pape ....po svim navedim tackama...u potpunom pravu.
Amcho

Post by Amcho »

Posto sam bio u Svedskoj u septembru tamo je 1KM=5 KRUNA,a cijena je znaci 18 000km,a mislim da se i nisi zeznuo,zato pasa sretno i uzivaj u voznji!
semson

Post by semson »

sta te briga barem je karavan pa ga mozes iskoristiti i za pijace :-D sala mala, ma dobro auto skroz a i motor nije los osim ako nisi tezak na gasu,ti benzinci su izdrzljiviji puno vise nego dizeli zato no sikiriki
u Fatime vise Jajca

#25 Re: Strucnjaci upomoc! (kupio sam kola)

Post by u Fatime vise Jajca »

Jesam li se puno zajebo?

izvini stari,al ti kupis auto pa tek onda pitas jesili se zajeb'o...to pitanje se postavlja prije neko sto se kupi auto :-? :-? :-? :-?
Post Reply