Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Postovani
potreban mi je masinsko/strojarsko/tehnicki/ energetski bosansko/hrvatsko/srpsko- engleski rjecnik. Ako znate da se ima takav kupiti negdje u gradu, molim javite. Ako prodajete slican ili biste ga posudili na sedam dana isto javite.
Rjecnik potreban radi prijevoda vezanih za termoelektrane. Stoga, ako ste strucnjak u tom polju pa biste mi preporucili neki odredjen rjecnik, također molim javite se.
ja sam na sajmu vidjela jedan dobar rjecnik (tehnicki, masinski itd)..
obzirom da ja to malo koristim bilo mi je puno dati 180 KM (jesam skrtica, jelde? )
bio je neki srbijanski izdavac..ne sjecam se koji..i vise je jezika bilo..onako listajuci na prvi pogled ucinio mi se jako dobar (barem sto se tice njemackog i engleskog)
@pOZz hvala na linku
@nova korisnice- pa mozda 180 i jeste puno za rjecnik, ali kada ti bas treba.... Ne sjecas se ciji je bio?
@Loulou - pa tako bi mi nesto trebalo. takav sam gledala vec u nekoj knjizari, ali mi se ucinio malo - mali ali u slucaju da ne nadjem nista drugo- bice dobar i on. Hvala puno na potrazi.
anjusha wrote:@pOZz hvala na linku
@nova korisnice- pa mozda 180 i jeste puno za rjecnik, ali kada ti bas treba.... Ne sjecas se ciji je bio?
@Loulou - pa tako bi mi nesto trebalo. takav sam gledala vec u nekoj knjizari, ali mi se ucinio malo - mali ali u slucaju da ne nadjem nista drugo- bice dobar i on. Hvala puno na potrazi.
ima li jos neko neki prijedlog?
nazalost ne
samo znam da je srbijanski izdavac (vjerovatno je jedan od vecih...)
anjusha wrote:Postovani
potreban mi je masinsko/strojarsko/tehnicki/ energetski bosansko/hrvatsko/srpsko- engleski rjecnik. Ako znate da se ima takav kupiti negdje u gradu, molim javite. Ako prodajete slican ili biste ga posudili na sedam dana isto javite.
Rjecnik potreban radi prijevoda vezanih za termoelektrane. Stoga, ako ste strucnjak u tom polju pa biste mi preporucili neki odredjen rjecnik, također molim javite se.
eudict je super kome ne trebaju veoma određene riječi. kad mi počnu da pričaju o nekim zazorima turboagregata, zavješenjima, podvrstama ventila, ležajima generatora te dijelovima kućišta, člankovanju, namicanju itd, onda nikakav eurodict ne moze pomoci. ali hvala u svakom slucaju.
Ne znam @anjusha, i ovaj je "tanjušan" kao i onaj strojarski, obično su na policama jedan do drugog:
možda ta dva u kombinaciji mogu pomoći? (a opet, ko će znati je l' ima puno preklapanja)...
a, taj vec imam. ma nako... puno te brodogradnje ima, a to mi bas i ne treba. kupila ga u novom sadu jer je bio bas nesto jeftin. hvala ti puno na trudu i razumijevanju.