Strucni kadrovi na odgovornim mjestima

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
djes_ba

#1 Strucni kadrovi na odgovornim mjestima

Post by djes_ba »

Posto se svakodnevno susrecem sa ogromnim brojem "strucnih kadrova" koji sjede po nasim ministarstvima krenut cu lagano sa prozivkom.
Jest da njih do njih to nece ni doci niti ceih glava zaboliti ,ali bar neko od njih koristi kompjuter kako treba pa ce nesto i promjentii.
Pocetak Ministarstvo odbrane BIH
zvanicna stranica dokument koji je svima dostupan iscrtan isaran prepravljan t takav postavljen
Bravo Svetlana
http://www.mod.gov.ba/files/file/dokume ... SFU%20.pdf
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
kinvart

#2 Re: Strucni kadrovi na odgovornim mjestima

Post by kinvart »

Mene frustrira kršenje osnovnog kodeksa službe. Bilo kakav telefonski poziv prema institucijama države, svega do 5% ih se predstavi (po mojoj ličnoj procjeni), tako da čovjek zna da je dobio službu. Nebrojeno puta sam morao pitati je li to i ta služba. Najgore je bilo zvati Ministarstvo za razvoj FBiH. Kod njih se neka ženska osoba javljala isto da radi u hotline službi: "Haloooooo".
slobodni armirach

#3 Re: Strucni kadrovi na odgovornim mjestima

Post by slobodni armirach »

Fanzi wrote:Mene frustrira kršenje osnovnog kodeksa službe. Bilo kakav telefonski poziv prema institucijama države, svega do 5% ih se predstavi (po mojoj ličnoj procjeni), tako da čovjek zna da je dobio službu. Nebrojeno puta sam morao pitati je li to i ta služba. Najgore je bilo zvati Ministarstvo za razvoj FBiH. Kod njih se neka ženska osoba javljala isto da radi u hotline službi: "Haloooooo".
hajd makar je jeftinije od originala, a nek se i ona usput nauci,
ko zna koliko ce trajati to ministarstvo
zlajapravaraja

#4 Re: Strucni kadrovi na odgovornim mjestima

Post by zlajapravaraja »

djes_ba wrote:Posto se svakodnevno susrecem sa ogromnim brojem "strucnih kadrova" koji sjede po nasim ministarstvima krenut cu lagano sa prozivkom.
Jest da njih do njih to nece ni doci niti ceih glava zaboliti ,ali bar neko od njih koristi kompjuter kako treba pa ce nesto i promjentii.
Pocetak Ministarstvo odbrane BIH
zvanicna stranica dokument koji je svima dostupan iscrtan isaran prepravljan t takav postavljen
Bravo Svetlana
http://www.mod.gov.ba/files/file/dokume ... SFU%20.pdf
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Da nije :sad: , bilo bi :lol: :D

Dobra tema, sve do zadnjeg ih treba prozvat', imenom i prezimenom !!!
zlajapravaraja

#5 Re: Strucni kadrovi na odgovornim mjestima

Post by zlajapravaraja »

Fanzi wrote:Mene frustrira kršenje osnovnog kodeksa službe. Bilo kakav telefonski poziv prema institucijama države, svega do 5% ih se predstavi (po mojoj ličnoj procjeni), tako da čovjek zna da je dobio službu. Nebrojeno puta sam morao pitati je li to i ta služba. Najgore je bilo zvati Ministarstvo za razvoj FBiH. Kod njih se neka ženska osoba javljala isto da radi u hotline službi: "Haloooooo".
Umjesto da budu sretni i zahvalni sto u ovakvoj drzavi imaju posao, pa da pucaju od profesionalizma i ljubaznosti na telefonu, ono se ili nikako ne javlja dok mu telefon zvoni (jer ono pije kafu ili ide na pauzu od 2-3 sata), ili se onako izmrcvareno, bezvoljno i drsko javi bez predstavljanja da bi ga covjek najradije zadavio kroz zicu! :x

Pozivam sve gradjane da takve osobe pocnu prijavljivati nadleznima cim ih cuju, vide ili namirisu. Dovoljan je samo kratak e-mail, s navodom tacnog vremena poziva, i ako je ikako moguce saznati, i imenom sluzbenika. :dance:
Post Reply