Unaprijed hvala
Stručni ispit na federalnom nivou
Moderator: _BataZiv_0809
-
Murphy90
#1 Stručni ispit na federalnom nivou
Vezano za stručni ispit za radno mjesto u državnoj službi na federalnom nivou, zanima me kakav tip pitanja dolazi na pismenom i usmenom dijelu ispita. Da li na pismenom dijelu ispita dolaze pitanja sa više ponuđenih odgovora, da li se za pojedine oblasti koje dolaze na pismenom dijelu stručnog ispita (npr. zakon o upravnom postupku, zakon o upravi, zakon o organizaciji organa uprave, kancelarijsko poslovanje i sl) mogu koristiti pitanja iz skripti za ispit općeg zanja? Da li na usmenom dijelu ispita dolaze konkretna pitanja ili pitanja u smislu "pričaj nam sve što znaš o..."?
Unaprijed hvala
Unaprijed hvala
-
blondina
#2 Re: Stručni ispit na federalnom nivou
Sto se tice pismenog bude 10 pitanja..potrebno je 7 da bi dobio prolaz za usmeni. Tih 10 pitanja su na zaokruzivanje,imas ponuđena tri odgovora na svako pitanje. A oblasti se pretezno odnose na konkretno radno mjesto...al objavi agencija uvijek koje tacno oblasi ce biti.
Usmeni dio strucnog je pretezno da se predstavis i pitaju te dva-tri pitanja koja se ticu radnog mjesta za koje si konkurisao.
Tako je meni bilo do sada.
Usmeni dio strucnog je pretezno da se predstavis i pitaju te dva-tri pitanja koja se ticu radnog mjesta za koje si konkurisao.
-
Murphy90
#3 Re: Stručni ispit na federalnom nivou
Što se tiče usmenog, koliko traje, te kakav tip pitanja postavlja komisija, da li su konkretna pitanja ili u smislu da pričaš sve što znaš o postavljenom pitanju?Sto se tice pismenog bude 10 pitanja..potrebno je 7 da bi dobio prolaz za usmeni. Tih 10 pitanja su na zaokruzivanje,imas ponuđena tri odgovora na svako pitanje. A oblasti se pretezno odnose na konkretno radno mjesto...al objavi agencija uvijek koje tacno oblasi ce biti.
-
blondina
#4 Re: Stručni ispit na federalnom nivou
Budu konkretna pitanja vezano za to radno mjesto..a ne traje puno...Murphy90 wrote:Što se tiče usmenog, koliko traje, te kakav tip pitanja postavlja komisija, da li su konkretna pitanja ili u smislu da pričaš sve što znaš o postavljenom pitanju?Sto se tice pismenog bude 10 pitanja..potrebno je 7 da bi dobio prolaz za usmeni. Tih 10 pitanja su na zaokruzivanje,imas ponuđena tri odgovora na svako pitanje. A oblasti se pretezno odnose na konkretno radno mjesto...al objavi agencija uvijek koje tacno oblasi ce biti.
-
Murphy90
#5 Re: Stručni ispit na federalnom nivou
HvalaBudu konkretna pitanja vezano za to radno mjesto..a ne traje puno...![]()