Strucna sprema forumasa?!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Vasa strucna sprema je?

Srednja
36
27%
Viša
17
13%
Visoka
80
60%

Total votes: 133

edu

#1 Strucna sprema forumasa?!

Post by edu »

samo iskreno!
rasta

Post by rasta »

neki dan pitam jednu zesnku ( 31 joj je godina ) , koju je skolu zavrsila , kaze ona meni mangupsku :D sad se dvoumim izmedju masinske i elektro-energetske jer tamo su sve sami mangupi...moram je pitat opet :D
Vingo

Post by Vingo »

rasta wrote:neki dan pitam jednu zesnku ( 31 joj je godina ) , koju je skolu zavrsila , kaze ona meni mangupsku :D sad se dvoumim izmedju masinske i elektro-energetske jer tamo su sve sami mangupi...moram je pitat opet :D
Cuj mangupsku? A mi ih zvali papcima....
Lace

Post by Lace »

SSS al idem ka VSS :-? :D
rasta

Post by rasta »

Vingo wrote:
rasta wrote:neki dan pitam jednu zesnku ( 31 joj je godina ) , koju je skolu zavrsila , kaze ona meni mangupsku :D sad se dvoumim izmedju masinske i elektro-energetske jer tamo su sve sami mangupi...moram je pitat opet :D
nisi u folu :D
edu

Post by edu »

rasta wrote:
Vingo wrote:
nisi u folu :D
jeste..jeste.. :D :D :D
Lady Saray

Post by Lady Saray »

Lace wrote:SSS al idem ka VSS :-? :D
i ja :D
zeljeni_nadimak

Post by zeljeni_nadimak »

Potpuno je nebitno ko na papiru ima koju strucnu spremu jer to vise nije mjerilo nicega. Sve je na tako niskom nivou i toliko polupismenih ljudi zavrsava fakultete, sprema magistarske, doktorate. Jesam zavrsila fakultet ali to macku mogu o rep okaciti na kako je jadnom nivou i kako su nas pustali samo da proizvedu sto vise kadra kojeg nedostaje na trzistu. Nije mjerilo nicega, samo to.
Vingo

Post by Vingo »

O draga, na kom su to tebe faksu tako zatucali? :(
seljak_cojek

Post by seljak_cojek »

Iskreno, dido mi je bio SS, a ja eto V SS :D :D
bug

Post by bug »

visa seljacka? :D
inace sam visoka :D
zeljeni_nadimak

Vingo wrote:O draga, na kom su to tebe faksu tako zatucali? :(
Ah dragi moj to ti je skoro na svakom nasem fakultetu tako. Studiras Engleski jezik i knjizevnost a nemas predmet "Teorija knjizevnosti" bez koje taj studij nije studij i sve tako. Umjesto da ti citas i radis analize dodju ti neki polovni predavaci sa svojim analizama koje ti namecu kao obavezan nacin razmisljanja kojeg se moras drzati ako mislis da polozis ispit.
Jedan slatki primjer kojeg se cesto sjecam. Kraj studija, ispit iz Savremene britanske knjzevnosti. Odgovara djevojka, kojoj je to zadnji ispit prije odbrane diplomskog. Profesor joj postavlja pitanje o znacaju Zenevskog jezera u odredjenoj situaciji. Ona cuti. Profesor je pita "sta je to Zenevsko jezero?", "zna li gdje se nalazi Z. jezero". Djevojka opet cuti i na kraju bubne "je li pored nekog mora"? Dobila je 10 na pismenom papagajisuci njegove analize a 8 iz usmenog. Nazalost takvih primjera je mnogo vise nego suprotnih. Eto to.
xygirl

Post by xygirl »

Lady Saray wrote:
Lace wrote:SSS al idem ka VSS :-? :D
Lace

Post by Lace »

sta nas ima masala :D

jeste li i vi preko 25? :D
Stari

Post by Stari »

Imam malu i veliku maturu i srednju skolu...ono crno na bijelu, potpisane (schtilom perom i sluzbenom tintom), pecatirane svjedodzbe... ne lazem svega mi.

A indexe, diplome, magistarske, doktorate...popisam.
Kurt_Kombajn

Post by Kurt_Kombajn »

moram da se pozalim...nigdje nema polja za osnovnu i vecernju SS :D
osjecam se zapostavljenim :D
xygirl

Post by xygirl »

Lace wrote:sta nas ima masala :D

jeste li i vi preko 25? :D
nisam jos PREKO :D sto ne znaci da nisam 25 :D
mostarac

Post by mostarac »

ne znam za te mangupe, al u moje vrijeme je bila izreka:

Cure se dijele na lijepe i ruzne, a ruzne na one sto studiraju masinstvo i one sto studiraju elektrotehniku :D
Vingo

Post by Vingo »

zeljeni_nadimak wrote:
Vingo wrote:O draga, na kom su to tebe faksu tako zatucali? :(
Ah dragi moj to ti je skoro na svakom nasem fakultetu tako. Studiras Engleski jezik i knjizevnost a nemas predmet "Teorija knjizevnosti" bez koje taj studij nije studij i sve tako. Umjesto da ti citas i radis analize dodju ti neki polovni predavaci sa svojim analizama koje ti namecu kao obavezan nacin razmisljanja kojeg se moras drzati ako mislis da polozis ispit.
Jedan slatki primjer kojeg se cesto sjecam. Kraj studija, ispit iz Savremene britanske knjzevnosti. Odgovara djevojka, kojoj je to zadnji ispit prije odbrane diplomskog. Profesor joj postavlja pitanje o znacaju Zenevskog jezera u odredjenoj situaciji. Ona cuti. Profesor je pita "sta je to Zenevsko jezero?", "zna li gdje se nalazi Z. jezero". Djevojka opet cuti i na kraju bubne "je li pored nekog mora"? Dobila je 10 na pismenom papagajisuci njegove analize a 8 iz usmenog. Nazalost takvih primjera je mnogo vise nego suprotnih. Eto to.

Tuzno, ali to nije razlog da kacis svoju diplomu macku o rep....
twin_mk

Post by twin_mk »

Imam 2 fakulteta:

Jedan je život a drugi

Noćni život :oops:
zeljeni_nadimak

Pa ne kacim je. Nemam macka. Nalazim dobre poslove i bez diplome. Nije u tome stvar. Meni ne fali nista, ja ucim i istrazujem sama sto mene zanima. Htjela sam reci samo da je strucna sprema postala tako relativan pojam i da ne govori mnogo o ljudima koji je imaju ili nemaju, u velikom broju slucajeva. Kakvi mi dokumenti dolaze u ruke a pisali su ih diplomirani pravnici, ekonomisti, politolozi. Strrrrasno, najezim se svaki put kad citam. Samo to.
car-x

Post by car-x »

zeljeni_nadimak wrote: Ah dragi moj to ti je skoro na svakom nasem fakultetu tako. Studiras Engleski jezik i knjizevnost a nemas predmet "Teorija knjizevnosti" bez koje taj studij nije studij i sve tako. Umjesto da ti citas i radis analize dodju ti neki polovni predavaci sa svojim analizama koje ti namecu kao obavezan nacin razmisljanja kojeg se moras drzati ako mislis da polozis ispit.
a da ti fino ime tog profesora i fakultet postavis na onu temu "imena, kolega, imena" ??? inace se sve opet svodi na rekla-kazala..

sad, nije nesto da se ekstra ponosim svojom diplomom, ali opet mislim da mi itekako moze pomoci u trazenju svog hljeba..
Stari

Post by Stari »

:D Uh...jebo te...cure na Masinstvu...toga u moje vrijeme nije bilo...ni lijepih ni ruznih. A na elektrotehnici ih je bilo na odsjeku za racunsku tehniku (i to pravo finih) i sporadicno na telekomunikacijama (nako)....na odsjeku za elektro energetska postrojenja ...ni za lijeka.

Mi smo imali malo drugaciju podjelu studentica

Medicina/ Stomatologija/ Farmacija: to su one sto imaju stelu ...nisu preporucljive obicnim smrtnicima...zbog toga najcesce umisljene do krajnjosti. Nezasluzeno nosile epitet najboljih cura u krevetu ....a u stvarnosti su u krevetu ...ko mrtvo puhalo

Pravo, politologija, Drustvene nauke: Dosadne...uvijek najpametnije ...svakom loncu poklopac. Vele da su takve i situaciji prsa u prsa....ne znam

Tehnologija (hemija): Eh tu ima svega i svacega ...muskarci su tu bili deficitarna roba. Svega za izabrati.

Matematika Fizika (prirodne nauke): Debele naocale, uvijek zamisljene, zamrznute....ali tako se pricalo vrlo nadarene... kad ih otkravis na sporetu (tad nije bilo mikrovalnih peci)

DiF: Malo se ko usudio ulaziti u kostac s njima ...svi su se bojali tolike kondicije kojom su te cure raspolagale.

ONO i DSZ: Nemoj to svega ti....huh
zeljeni_nadimak

Stari daj dalje...sta je sa ostalim fakultetima :-)
Vingo

Post by Vingo »

Stari, zar su u tvoje vrijeme zene uopste isle u skolu? :D
Post Reply