strucna obuka-sluzba za zaposljavanje

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
CherryLips

#1 strucna obuka-sluzba za zaposljavanje

Post by CherryLips »

je li se neko prijavio za ovaj program strucne obuke preko Sluzbe za zaposljavanje,koja je procedura,koja je skola dobra za kurs iz informatike?
AF81

#2 Re: strucna obuka-sluzba za zaposljavanje

Post by AF81 »

Treba ti potvrda da si na birou, uzmes to i odes u firmu gdje ces ici na obuku da ti daju predracun i imas na stranici zavoda formular koji trebas popuniti. I sa svim tim odes u zavod za zaposljavanje KS (Djoke Mazalica 3) i to im predas..A sto se tice racunara, najbolje ti je ganjati kurs gdje ces dobiti ECDL certifikat, jer ti je on medjunarodno priznat a i naucices dosta.Taj ti kurs kosta 400 KM,tako da bi ti morao dodati jos 100 KM,jer ti zavod daje samo 300 KM..Kurseve imas u zgradi svjetlosti, gdje se nalazi onaj edukativni centar, imas kod suda i u privrednoj komori.to je ono sto ja znam,mozda ima jos negdje pa pogledaj :) .
jasko_ja

#3 Re: strucna obuka-sluzba za zaposljavanje

Post by jasko_ja »

Hiljadu puta sam htio, ali svaki put zaboravim napisati sljedece.
Organizacija Roda radi to vec duze vrijeme. Imaju kurs informatike (ecdl), engleskog (british council - cambridge), te skolu socijalno - poslovnih vjestina. Naravno sve dzaba. Potrebna samo potvrda sa biroa....
CherryLips

#4 Re: strucna obuka-sluzba za zaposljavanje

Post by CherryLips »

A gdje se nalazi ta organizacija Roda?? I je li inace besplatno sa potvrdom sa biroa ili je to samo za ovaj program strucne obuke sa placanjem preko biroa?
Last edited by CherryLips on 03/05/2010 17:27, edited 1 time in total.
jasko_ja

#5 Re: strucna obuka-sluzba za zaposljavanje

Post by jasko_ja »

CherryLips wrote:A gdje se nalazi ta organizacija Roda??
http://www.rod-a.com/
Udruženje za istraživanje i organizacioni razvoj (RODA)

Kemal Begova 13 71 000
Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Tel + 387 33 56 05 30
Tel + 387 33 56 05 32
Tel + 387 33 56 05 34
Fax + 387 33 56 05 31

[email protected]
[email protected]
jasko_ja

#6 Re: strucna obuka-sluzba za zaposljavanje

Post by jasko_ja »

CherryLips wrote:A gdje se nalazi ta organizacija Roda?? I je li inace besplatno sa potvrdom sa biroa ili je to samo za ovaj program strucne obuke sa placanjem preko biroa?
I inace je besplatno. Ja sam se tamo prijavio posle godine negdje u osmom mjesecu. Isao na sva tri kursa 4 i pol mjeseca. Informatiku i vjestine sam polozio i dobio cetrifikat, a za engleski jos cekam rezultate. Za informatiku imas osnovni paket, a ako se dobro pokazes pozovu te na tzk napredni, odnosno ododatni kurs...
CherryLips

#7 Re: strucna obuka-sluzba za zaposljavanje

Post by CherryLips »

Hvala puno,odoh odmah sutra aBd do biroa po potvrdu,hvala jos jednom! I jos jedno pitanje (znam da sam dosadna),u kojem terminu budu kursevi?
jasko_ja

#8 Re: strucna obuka-sluzba za zaposljavanje

Post by jasko_ja »

CherryLips wrote:Hvala puno,odoh odmah sutra aBd do biroa po potvrdu,hvala jos jednom!
Samo da znas, nije opcija da dodjes kada god zelis u Rodu i kazes ja hocu na kurs. Imaju s vremena na vrijeme uspisni rokovi, ali znam da su pricali da ce i oni biti ukljuceni u gore pomenuti projekat. Moj ti je savjet da sutra nazoves rodu i raspitas se... Priznacu da je i moja greska sto ovo ranije nisam stavio, kako bi raja znala, ali mislim da je u svakom slucaju potrebno da se prica rasiri da se to iskoristi na najbolji nacin ovaj projekat...
I da
nema na cemu ;-)
jasko_ja

#9 Re: strucna obuka-sluzba za zaposljavanje

Post by jasko_ja »

CherryLips wrote:Hvala puno,odoh odmah sutra aBd do biroa po potvrdu,hvala jos jednom! I jos jedno pitanje (znam da sam dosadna),u kojem terminu budu kursevi?
Jbg,. ti i ja u dijelovima se dopisujemo. :D
Engleski nam je bio cini mi se u pola tri, a ecdl u 12...
CherryLips

#10 Re: strucna obuka-sluzba za zaposljavanje

Post by CherryLips »

:lol: evo nemam vise pitanja,hvala jos jednom :-D
thepatriot

#11 Re: strucna obuka-sluzba za zaposljavanje

Post by thepatriot »

CherryLips wrote:je li se neko prijavio za ovaj program strucne obuke preko Sluzbe za zaposljavanje,koja je procedura,koja je skola dobra za kurs iz informatike?
Keiko centar, Radnička bb, to ti je gore na grbavici, uzmeš predračun, paket Poslovni internet (Word,Excel,Acces,Powerpoint,Internet), samo požuri dok nisu podijelili lovu ovi s biroa 8-)
CherryLips

#12 Re: strucna obuka-sluzba za zaposljavanje

Post by CherryLips »

ma pozurila ja odmah jutros al im pao sistem,nisam mogla dobiti potvrdu :roll: :lol: kad god ti sta treba sistem padne :roll:
CherryLips

#13 Re: strucna obuka-sluzba za zaposljavanje

Post by CherryLips »

predala sam papire u onaj centar u Svjetlosti ali me je iznenadilo kad mi lik rece da ce se morati vjerovatno dati depozit,jer sta ako neko ne dolazi na obuku ili ne dođe na samom kraju kad bude testiranje,ne dobije diplomu,to znaci da ni centar koji je provodio edukaciju nece dobiti lovu od zavoda...vala im je to bezze,nadam se da ce nesto dogovoriti sa zavodom
thepatriot

#14 Re: strucna obuka-sluzba za zaposljavanje

Post by thepatriot »

CherryLips wrote:predala sam papire u onaj centar u Svjetlosti ali me je iznenadilo kad mi lik rece da ce se morati vjerovatno dati depozit,jer sta ako neko ne dolazi na obuku ili ne dođe na samom kraju kad bude testiranje,ne dobije diplomu,to znaci da ni centar koji je provodio edukaciju nece dobiti lovu od zavoda...vala im je to bezze,nadam se da ce nesto dogovoriti sa zavodom

Ne daj nikom lovu unaprijed, poslušaj me, ti ćeš potpisat ugovor na birou ako ti odobre sredstva, i sa certifikatom koji dobiješ kada završiš obuku u toj agenciji, nosiš ovjerenu kopiju tog certifikata na biro i oni će toj agenciji uplatiti keš na njihov broj žiro računa. Znači ako te tako uslovljavaju da im daš pare unaprijed nemoj na to pristati imaš druge organizacije nisu oni jedini u gradu. :wink:
CherryLips

#15 Re: strucna obuka-sluzba za zaposljavanje

Post by CherryLips »

Ma rekao je kao probat ce se nesto dogovoriti sa zavodom za zaposljavanje,ni meni se fakat ne daju pare,da mi se placa isla bih mimo zavoda. A sad da hocu da predam u drugu organizaciju,nesto sumnjam da bi mi oni na birou opet dali uvjerenje,a valja se s njima natezati... :roll:
vjesticanametli

#16 Re: strucna obuka-sluzba za zaposljavanje

Post by vjesticanametli »

cuj cuj sad traze pare unaprijed :-) :mrgreen: ĐŽ ĐŽ ĐŽ pare ne daji jer biro s njima potpisuje ugovor a ti s tim nemas nista osim sto ces doci i to zavrsiti, te birou priloziti dokaz tj. certifikat a oni ce uplatiti pare :)

ja u altera lingua nisam imala te probleme
CherryLips

#17 Re: strucna obuka-sluzba za zaposljavanje

Post by CherryLips »

Jos cu dobiti po usima,a odoh u Svjetlost (CPE)samo jer mi je pravo blizu,vala ce biti bezobrazni ako samo oni od svih ostalih organizacija budu trazili da polaznici uplate pare... :roll: jos cu se i za to morati svađati :roll: :run:
AF81

#18 Re: strucna obuka-sluzba za zaposljavanje

Post by AF81 »

CherryLips wrote:Jos cu dobiti po usima,a odoh u Svjetlost (CPE)samo jer mi je pravo blizu,vala ce biti bezobrazni ako samo oni od svih ostalih organizacija budu trazili da polaznici uplate pare... :roll: jos cu se i za to morati svađati :roll: :run:
Mene su danas zvali iz zavoda da potpišem ugovor..šta je s tobom bilo, jesi li se odlučila gdje ćeš na računare?
CherryLips

#19 Re: strucna obuka-sluzba za zaposljavanje

Post by CherryLips »

mene jos niko nije zvao,ja predala u Svjetlost (CPE)
CherryLips

#20 Re: strucna obuka-sluzba za zaposljavanje

Post by CherryLips »

Je li jos neko predao u CPE,jesu li vas zvali,kada pocinje kurs??
hanumica82

#21 Re: strucna obuka-sluzba za zaposljavanje

Post by hanumica82 »

Moze li mi molim vas neko poblize objasniti o cemu je rijec.

Naime vec mjesecima trazim bilo kakav kurs engleskog i informatike koji nije skup, tj koji je jeftin ili eventualno besplatan, jer sam u fazi trazenja zaposlenja i svaki novi certifikat mi je dobro dosao.
I evo vidjeh ovo, prvi put i ne znam o cemu se u stvari radi. Ko ima pravo da pohadja te besplatne kurseve? Kome treba da se obratim?
Svidja mi se ova organizacija Roda koju ste spominjali. Sta treba da uradim?

HVala unaprijed.
nezaposlena

#22 Re: strucna obuka-sluzba za zaposljavanje

Post by nezaposlena »

hanumica82 wrote:Moze li mi molim vas neko poblize objasniti o cemu je rijec.

Naime vec mjesecima trazim bilo kakav kurs engleskog i informatike koji nije skup, tj koji je jeftin ili eventualno besplatan, jer sam u fazi trazenja zaposlenja i svaki novi certifikat mi je dobro dosao.
I evo vidjeh ovo, prvi put i ne znam o cemu se u stvari radi. Ko ima pravo da pohadja te besplatne kurseve? Kome treba da se obratim?
Svidja mi se ova organizacija Roda koju ste spominjali. Sta treba da uradim?

HVala unaprijed.
To je bio program za strucnu obuku preko Zavoda za zaposljavanje i ima pravo ucestvovati svako ko je prijavljen na birou kao nezaposleno lice ali kako su meni rekli na birou prosle sedmice to je zavrseno i rekose mi da Serda organizuje besplatne kurseve za nezaposlene pa da pratim kad tamo izadje Javni poziv! Eto toliko ja znam!
CherryLips

#23 Re: strucna obuka-sluzba za zaposljavanje

Post by CherryLips »

Serda ne objavljuje javne pozive,to je stalno u toku.Samo uzmi sa biroa uvjerenje da si prijavljena i otidji u Serdu,prijavi se na engleski ili informatiku ili oboje,uzece tvoj broj tel i obavijestiti te kad dodjes na red.
Ja sam predala prije neka 2 mjeseca i zvali me prosle sedmice,pocelo je danas.
Takodje je besplatno u centru Kralja Fahda na mojmilu,par ljudi mi je reklo da su im super kursevi.
nezaposlena

#24 Re: strucna obuka-sluzba za zaposljavanje

Post by nezaposlena »

CherryLips wrote:Serda ne objavljuje javne pozive,to je stalno u toku.Samo uzmi sa biroa uvjerenje da si prijavljena i otidji u Serdu,prijavi se na engleski ili informatiku ili oboje,uzece tvoj broj tel i obavijestiti te kad dodjes na red.
Ja sam predala prije neka 2 mjeseca i zvali me prosle sedmice,pocelo je danas.
Takodje je besplatno u centru Kralja Fahda na mojmilu,par ljudi mi je reklo da su im super kursevi.
Molim te reci mi u kojem terminu su vam casovi, da vidim mogu li se organizovati, ako ne da se ne prijavljujem dzaba!?
CherryLips

#25 Re: strucna obuka-sluzba za zaposljavanje

Post by CherryLips »

Termini su prijepodne koliko sam danas cula,uglavnom do 13 h se zavrsi
Post Reply