Strpite se jos "SAMO" 8 godina

JThomas

#101 Re: Strpite se jos "SAMO" 8 godina

Post by JThomas »

nebo strpljive voli :-D
kmirsad

#102 Re: Strpite se jos "SAMO" 8 godina

Post by kmirsad »

handžar88 wrote:Mozda ovo smijesno zvuci sto je rekao.. ali ovaj put sam optimista i vjerujem da ce se za tih 8 godina stanje drasticno popraviti. A vec se vide pozitivni znakovi.. najmanje je to zahvaljujuci SDA ali ipak bake nije daleko od istine ovaj put.. evo u zadnjih godinu dana sam svjedocio velikom broju zaposljavanja preko biroa, sto je prije bila naucna fantastika.. treba biti optimista. Evo i ovaj autoput do Beograda ako bude uz Boziju pomoc izgradjen dignut ce drzavu na jedan veci nivo, tu je i ovaj od prije sto se gradi, pomalo ali se gradi, za osam ghdina bi mogao biti dobar dio izgradjen jer postoje naznake da se ozbiljnine pristupilo tom projektu. Nema to veze sa SDA, ko god drugi da bude mislim da ce se pozitivan trend nastaviti.. cini se da nas konacno neko gura sa strane. I geopoliticki trendovi nam idu u korist.. cak smo u svom ovom haosu u svijetu koji se desava mozda i najbolje prosli, mislim na cijeli ovaj region.. i nema naznaka nekom zaostravanju i sukobima. Bice to sve ok aBd, nije sve ni crno tako ko sto mi gledamo.
Eto nije zbog rasula SDA, pa će biti bolje... bit če bolje zato što je sazrilo vrijeme za promjene :-) ... bilo bi bolje i da SDA ostane... :-) :-) :-)
statixx

#103 Re: Strpite se jos "SAMO" 8 godina

Post by statixx »

Stavljeni smo na kusnju, a oni sa najvecim saburom bice nagradjeni... :D
kmirsad

#104 Re: Strpite se jos "SAMO" 8 godina

Post by kmirsad »

handžar88 wrote:Mozda ovo smijesno zvuci sto je rekao.. ali ovaj put sam optimista i vjerujem da ce se za tih 8 godina stanje drasticno popraviti. A vec se vide pozitivni znakovi.. najmanje je to zahvaljujuci SDA ali ipak bake nije daleko od istine ovaj put.. evo u zadnjih godinu dana sam svjedocio velikom broju zaposljavanja preko biroa, sto je prije bila naucna fantastika.. treba biti optimista. Evo i ovaj autoput do Beograda ako bude uz Boziju pomoc izgradjen dignut ce drzavu na jedan veci nivo, tu je i ovaj od prije sto se gradi, pomalo ali se gradi, za osam ghdina bi mogao biti dobar dio izgradjen jer postoje naznake da se ozbiljnine pristupilo tom projektu. Nema to veze sa SDA, ko god drugi da bude mislim da ce se pozitivan trend nastaviti.. cini se da nas konacno neko gura sa strane. I geopoliticki trendovi nam idu u korist.. cak smo u svom ovom haosu u svijetu koji se desava mozda i najbolje prosli, mislim na cijeli ovaj region.. i nema naznaka nekom zaostravanju i sukobima. Bice to sve ok aBd, nije sve ni crno tako ko sto mi gledamo.
Krenulo pravdanje...Eto nije zbog rasula SDA, pa će biti bolje... bit če bolje zato što je sazrilo vrijeme za promjene :-) ... bilo bi iso tako bolje i da SDA ostane... to je napredak do sazrjelog vremena... taman sve uradili da krene napredak... a ono hoče da je smijeni... a zehra im falila... sad će drugi da se faler njihovim perjem... :-) :-) :-)
Last edited by kmirsad on 14/05/2018 09:23, edited 2 times in total.
jazzer

#105 Re: Strpite se jos "SAMO" 8 godina

Post by jazzer »

Ko prozivi cijeli zivot u Bosni, dzenet mu je zagarantovan.
spreca

#106 Re: Strpite se jos "SAMO" 8 godina

Post by spreca »

Blago se nama...neki na dvoru imaju dvorsku ludu a mi imamo drzavnu budalu
kmirsad

#107 Re: Strpite se jos "SAMO" 8 godina

Post by kmirsad »

spreca wrote:Blago se nama...neki na dvoru imaju dvorsku ludu a mi imamo drzavnu budalu
:lol:
spreca

#108 Re: Strpite se jos "SAMO" 8 godina

Post by spreca »

kmirsad wrote:
Krenulo pravdanje...Eto nije zbog rasula SDA, pa će biti bolje... bit če bolje zato što je sazrilo vrijeme za promjene :-) ... bilo bi iso tako bolje i da SDA ostane... to je napredak do sazrjelog vremena... taman sve uradili da krene napredak... a ono hoče da je smijeni... a zehra im falila... sad će drugi da se faler njihovim perjem... :-) :-) :-)
Nije rijec o rasulu nego o ciscenju stranke......ostao je NAJVECI lopov sa svojim pomocnicima uz Kabul IZ i KaHvazovica
kmirsad

#109 Re: Strpite se jos "SAMO" 8 godina

Post by kmirsad »

Samo reset... il da preleti u kakvu pošteniju stranku... :-D
Henry Chinaski

#110 Re: Strpite se jos "SAMO" 8 godina

Post by Henry Chinaski »

Iskreno, priča o blagostanju, ako se strpimo 8 godina nije loša i jedina je realna.
Jedini problem ovdje je onaj ko je ovo izgovorio. Da je to rekao neko čija izjava bi se mogla uzeti kao vjerodostojnija, ovo ne bi bilo smiješno.

Ako dođe neko kome bi se ovo moglo povjerovati, ja sam spreman čekati 8 godina na ovaj napredak. Ne mslite valjda da se nešto ozbiljnije može uraditi sa ovakvom upravom i ovakvim stanovništvom za kraće vrijeme?
kmirsad

#111 Re: Strpite se jos "SAMO" 8 godina

Post by kmirsad »

Naravno da može... i nije neki problem...
Poništiti sve Ugovore u radu u JU i JP i drugim firmama u kojima država ima bilo kakvo vlasništvo, potpisane bez prethodno sprovedenog konkursa i raspisati nove... sve kandidate za izborne funkcije obavezati da donesu ljekarska uvjerenja, posebno psihijatara i uvjerenja od MUPovaa i Tužilaštava, da se protiv njih ne vodi predistrega i istraga, te da nisu osuđeni za krivična djela iz oblasti kriminala, posebno privtrednog i oblasti mita i korupcije..U komisije ua tenderske postupke obavezati u članstvo bar jednog pripadnika SIPE, FMUPa ili kantonalnog inspektora za privredni kriminal ekonomske ili pravne struke...i da se smjenjuju, Ukiniti PIF-ove i očistiti od kriminalaca Komisiju za vrijednosne papire i SASE...
edo_79

#112 Re: Strpite se jos "SAMO" 8 godina

Post by edo_79 »

handžar88 wrote:Mozda ovo smijesno zvuci sto je rekao.. ali ovaj put sam optimista i vjerujem da ce se za tih 8 godina stanje drasticno popraviti.1 - A vec se vide pozitivni znakovi.. najmanje je to zahvaljujuci SDA ali ipak bake nije daleko od istine ovaj put.. 2 - evo u zadnjih godinu dana sam svjedocio velikom broju zaposljavanja preko biroa, sto je prije bila naucna fantastika.. treba biti optimista. 3- Evo i ovaj autoput do Beograda ako bude uz Boziju pomoc izgradjen dignut ce drzavu na jedan veci nivo, tu je i ovaj od prije sto se gradi, pomalo ali se gradi, za osam ghdina bi mogao biti dobar dio izgradjen jer postoje naznake da se ozbiljnine pristupilo tom projektu. Nema to veze sa SDA, ko god drugi da bude mislim da ce se pozitivan trend nastaviti.. 4 - cini se da nas konacno neko gura sa strane. I geopoliticki trendovi nam idu u korist.. cak smo u svom ovom haosu u svijetu koji se desava mozda i najbolje prosli, mislim na cijeli ovaj region.. i nema naznaka nekom zaostravanju i sukobima. 5 - Bice to sve ok aBd, nije sve ni crno tako ko sto mi gledamo.
Eh hoćemo li po redu:

1 - Koji pozitivni znakovi, tebi pozitivan znak što potrošačka korpa, kao i troškovi života rastu iz dana u dan, a prosječna plata ne prati ni pola istog?

2 - Naravno, zapošljavanje sa biroa. A šta je s onim koji dobiju otkaz, jel se oni prijavljuju ponovo na biro? Naravno NE jer to šteti statistici ;)

3 - Autoput nema apsolutno nikakve veze sa dizanjem države na veći nivo, jedino možemo bolje kotirati kao država koja se lako zavali u kredite i to
takve da će nam praunuci (ukoliko ih budemo imali) iste otplaćivati.

4 - Da, sa strane nas gura MMF i EBRD, sve dublje u provaliju dužničkog ropstva, kao i držanja u vakuumu, pogledaj malo oko sebe .... svi su u nekoj
mjeri napredovali osim nas. Albanija je više napredovala od nas u nekim poljima, a o životnom standardu nećemo ni govoriti.

5 - Biće OK ali ZA KOGA? Za iste one koju su nas u kredite i dosad uvaljivali, pod krinkom napretka države, poboljšanja života i podizanja države na
viši nivo. Jel ti vidiš išta od toga da se desilo? Ja ne. Nije sve crno ..... crno je previše optimistično kakva je realna slika situacije u kojoj se
nalazimo. Za 8 godina više nećeš imati radno sposobnih ljudi, stopa prirodnog priraštaja će biti kilometar ispod nule, i u konačnici će se mirnim
putem ostvariti ono što nije tokom rata, raspad BiH i kolonizacija. Nema potrebe za zaoštravanje situacije i sukobe, jer se to ovako lijepo, ČISTI
riješi političkim putem.

Eto toliko .... ko preživi pričat će, ako uopšte bude imao o čemu da priča ....
hizo ramidovic

#113 Re: Strpite se jos "SAMO" 8 godina

Post by hizo ramidovic »

e jesmo pokvaren i ne zafalan narod to nidze nema znaci ljudi ti ljepo obecaju i reknu tacno kace svjema nama bit bolje i jope nevalja a da nisu rekli svi bi pljuvali ovdije i pitali pa kace nam bit bolje sto nam vise nereknete
zato ovom narodu netreba nista ni govorit ni obecavat vec samo radit i sutat
megaman4

#114 Re: Strpite se jos "SAMO" 8 godina

Post by megaman4 »

edo_79 wrote:
handžar88 wrote:Mozda ovo smijesno zvuci sto je rekao.. ali ovaj put sam optimista i vjerujem da ce se za tih 8 godina stanje drasticno popraviti.1 - A vec se vide pozitivni znakovi.. najmanje je to zahvaljujuci SDA ali ipak bake nije daleko od istine ovaj put.. 2 - evo u zadnjih godinu dana sam svjedocio velikom broju zaposljavanja preko biroa, sto je prije bila naucna fantastika.. treba biti optimista. 3- Evo i ovaj autoput do Beograda ako bude uz Boziju pomoc izgradjen dignut ce drzavu na jedan veci nivo, tu je i ovaj od prije sto se gradi, pomalo ali se gradi, za osam ghdina bi mogao biti dobar dio izgradjen jer postoje naznake da se ozbiljnine pristupilo tom projektu. Nema to veze sa SDA, ko god drugi da bude mislim da ce se pozitivan trend nastaviti.. 4 - cini se da nas konacno neko gura sa strane. I geopoliticki trendovi nam idu u korist.. cak smo u svom ovom haosu u svijetu koji se desava mozda i najbolje prosli, mislim na cijeli ovaj region.. i nema naznaka nekom zaostravanju i sukobima. 5 - Bice to sve ok aBd, nije sve ni crno tako ko sto mi gledamo.
Eh hoćemo li po redu:

1 - Koji pozitivni znakovi, tebi pozitivan znak što potrošačka korpa, kao i troškovi života rastu iz dana u dan, a prosječna plata ne prati ni pola istog?

2 - Naravno, zapošljavanje sa biroa. A šta je s onim koji dobiju otkaz, jel se oni prijavljuju ponovo na biro? Naravno NE jer to šteti statistici ;)

3 - Autoput nema apsolutno nikakve veze sa dizanjem države na veći nivo, jedino možemo bolje kotirati kao država koja se lako zavali u kredite i to
takve da će nam praunuci (ukoliko ih budemo imali) iste otplaćivati.

4 - Da, sa strane nas gura MMF i EBRD, sve dublje u provaliju dužničkog ropstva, kao i držanja u vakuumu, pogledaj malo oko sebe .... svi su u nekoj
mjeri napredovali osim nas. Albanija je više napredovala od nas u nekim poljima, a o životnom standardu nećemo ni govoriti.

5 - Biće OK ali ZA KOGA? Za iste one koju su nas u kredite i dosad uvaljivali, pod krinkom napretka države, poboljšanja života i podizanja države na
viši nivo. Jel ti vidiš išta od toga da se desilo? Ja ne. Nije sve crno ..... crno je previše optimistično kakva je realna slika situacije u kojoj se
nalazimo. Za 8 godina više nećeš imati radno sposobnih ljudi, stopa prirodnog priraštaja će biti kilometar ispod nule, i u konačnici će se mirnim
putem ostvariti ono što nije tokom rata, raspad BiH i kolonizacija. Nema potrebe za zaoštravanje situacije i sukobe, jer se to ovako lijepo, ČISTI
riješi političkim putem.

Eto toliko .... ko preživi pričat će, ako uopšte bude imao o čemu da priča ....
:thumbup:

Dzaba narodu pricati, koji ne vidi pred svojim ocima da nestajemo, zajedno sa BiH.
kokakolas

#115 Re: Strpite se jos "SAMO" 8 godina

Post by kokakolas »

Lukavac predvodi revoluciju u Bosni i Hercegovini :)
kmirsad

#116 Re: Strpite se jos "SAMO" 8 godina

Post by kmirsad »

Za 8 godina će slaviti 32 godine kako su na vlasti... ako izdrže još 8 godina ... :D
criticos

#117 Re: Strpite se jos "SAMO" 8 godina

Post by criticos »

Kada bi uspjeli nekako dijasporu nagovoriti da u naredna 4 mjeseca ne dolaze u BiH i ne šalju novac rodbini, to bi bio zgoditak stoljeća.
spreca

#118 Re: Strpite se jos "SAMO" 8 godina

Post by spreca »

criticos wrote:Kada bi uspjeli nekako dijasporu nagovoriti da u naredna 4 mjeseca ne dolaze u BiH i ne šalju novac rodbini, to bi bio zgoditak stoljeća.
triconja

#119 Re: Strpite se jos "SAMO" 8 godina

Post by triconja »

jazzer wrote:Ko prozivi cijeli zivot u Bosni, dzenet mu je zagarantovan.
Ko prozivi citav zivot u bosni ni pakao mu nece tesko past :lol:
triconja

#120 Re: Strpite se jos "SAMO" 8 godina

Post by triconja »

spreca wrote:
criticos wrote:Kada bi uspjeli nekako dijasporu nagovoriti da u naredna 4 mjeseca ne dolaze u BiH i ne šalju novac rodbini, to bi bio zgoditak stoljeća.
Bio bi gori scenario nego u grckoj :lol: :lol: :lol:
edo_79

#121 Re: Strpite se jos "SAMO" 8 godina

Post by edo_79 »

triconja wrote:
jazzer wrote:Ko prozivi cijeli zivot u Bosni, dzenet mu je zagarantovan.
Ko prozivi citav zivot u bosni ni pakao mu nece tesko past :lol:
Pakao mu dođe k'o džennet :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Šunj

#122 Re: Strpite se jos "SAMO" 8 godina

Post by Šunj »

farisovo

#123 Re: Strpite se jos "SAMO" 8 godina

Post by farisovo »

Morate znati da je bošnjačkoj aktuelnoj politici u novoj situaciji gdje je dejtonski rasplet i nezrela nacionalna politika Srba i Hrvata u BiH kao na tacni servirala projekt stvaranja BiH, kao nacionalne države Bošnjaka
Novak20

#124 Re: Strpite se jos "SAMO" 8 godina

Post by Novak20 »

farisovo wrote:Morate znati da je bošnjačkoj aktuelnoj politici u novoj situaciji gdje je dejtonski rasplet i nezrela nacionalna politika Srba i Hrvata u BiH kao na tacni servirala projekt stvaranja BiH, kao nacionalne države Bošnjaka
:-)

Možda ali da bi se to ostvarilo ukida se RS. Kako ??? Da neće Turska anektirati BiH ?
Hajlac

#125 Re: Strpite se jos "SAMO" 8 godina

Post by Hajlac »

kmirsad wrote:Naravno da može... i nije neki problem...
Poništiti sve Ugovore u radu u JU i JP i drugim firmama u kojima država ima bilo kakvo vlasništvo, potpisane bez prethodno sprovedenog konkursa i raspisati nove... sve kandidate za izborne funkcije obavezati da donesu ljekarska uvjerenja, posebno psihijatara i uvjerenja od MUPovaa i Tužilaštava, da se protiv njih ne vodi predistrega i istraga, te da nisu osuđeni za krivična djela iz oblasti kriminala, posebno privtrednog i oblasti mita i korupcije..U komisije ua tenderske postupke obavezati u članstvo bar jednog pripadnika SIPE, FMUPa ili kantonalnog inspektora za privredni kriminal ekonomske ili pravne struke...i da se smjenjuju, Ukiniti PIF-ove i očistiti od kriminalaca Komisiju za vrijednosne papire i SASE...
Post Reply