Strojolom - sta to znaci i kako se to kaze na engleskom?
- banjaluka078
#1 Strojolom - sta to znaci i kako se to kaze na engleskom?
Dakle, kako sam naslov teme "pita", znate li sta je to strojolom i kako ga prevesti?
Naime, prevodim neki relativno lagan tekst, ali sam zapela kod rijeci "strojolom"! Nemam pojma sta je to, nikada cula, pa vas molim za pomoc!
Recenica glasi: "Najmoprimac je duzan osigurati stroj na puni iznos protiv pozara, kradje, strojoloma, za puno vrijeme trajanja najma.".
Unaprijed hvala za pomoc!
Naime, prevodim neki relativno lagan tekst, ali sam zapela kod rijeci "strojolom"! Nemam pojma sta je to, nikada cula, pa vas molim za pomoc!
Recenica glasi: "Najmoprimac je duzan osigurati stroj na puni iznos protiv pozara, kradje, strojoloma, za puno vrijeme trajanja najma.".
- karanana
#2 Re: Strojolom - sta to znaci i kako se to kaze na engleskom?
lom stroja (masine)
ne kontam kad kazes prevodis. s kojeg jezika na koji? sa hrvatskog na srpski ili?
ne kontam kad kazes prevodis. s kojeg jezika na koji? sa hrvatskog na srpski ili?
-
escobar_
#3 Re: Strojolom - sta to znaci i kako se to kaze na engleskom?
karanana wrote:lom stroja (masine)
- hakazvaka
#4 Re: Strojolom - sta to znaci i kako se to kaze na engleskom?
procitaj naslovkaranana wrote:lom stroja (masine)
- sheilak
#5 Re: Strojolom - sta to znaci i kako se to kaze na engleskom?
system breakdown
machine breakdown
Ako mislis na neki kvar. Ali ciji je to izraz " strojolom "?
machine breakdown
Ako mislis na neki kvar. Ali ciji je to izraz " strojolom "?
- karanana
#6 Re: Strojolom - sta to znaci i kako se to kaze na engleskom?
a sorry engleski.
mashine breakage - maybe
mashine breakage - maybe
- hakazvaka
#7 Re: Strojolom - sta to znaci i kako se to kaze na engleskom?
...against fire, theft and error, for full...banjaluka078 wrote:Dakle, kako sam naslov teme "pita", znate li sta je to strojolom i kako ga prevesti?
- sinus
#8 Re: Strojolom - sta to znaci i kako se to kaze na engleskom?
Strojolom - oštećenje mašine/stroja
- Jara
#9 Re: Strojolom - sta to znaci i kako se to kaze na engleskom?
Pitaj one koji su ti dali tekst...o čemu se radi...prevedi opisnobanjaluka078 wrote:Dakle, kako sam naslov teme "pita", znate li sta je to strojolom i kako ga prevesti?
- atko
#10 Re: Strojolom - sta to znaci i kako se to kaze na engleskom?
Nemoj samo da bude electric field - elektricna livada 
- banjaluka078
#11 Re: Strojolom - sta to znaci i kako se to kaze na engleskom?
Hvala za prijedloge&sugestije. Ma, prvi put cujem tu rijec i da znam sta to znaci na nekom od domacih jezika, barem opisno, (osim te pretpostavke da se bukvalno radi o kvaru) bilo bi mi lakse...ali kad ne zna google, nema sanse da ja znam! 
- osa
#12 Re: Strojolom - sta to znaci i kako se to kaze na engleskom?
onda je pretpostavka da ne znaš ni što znači riječ stroj ni riječ lom, jer kad znao/la bilo bi ti vrlo jednostavno odgonetnuti značenje riječi strojolom.banjaluka078 wrote:Hvala za prijedloge&sugestije. Ma, prvi put cujem tu rijec i da znam sta to znaci na nekom od domacih jezika, barem opisno, (osim te pretpostavke da se bukvalno radi o kvaru) bilo bi mi lakse...ali kad ne zna google, nema sanse da ja znam!
- banjaluka078
#13 Re: Strojolom - sta to znaci i kako se to kaze na engleskom?
Ja samo kazem da ga ni u jednom od 4 rijecnika na stolu nema, da ga nema na netu i da nikad za 12 godina prevodjenja nisam vidjela tu rijec i da sam svjesna opasnosti od prevodjenja rijeci bukvali, jer sam se i sama znala lijepo nasmijati kad sam citala takve prevode.
Btw. ovo je jedini podatak na google http://www.vitasinvesta.hr/osiguranje-imovine/ osim linkova koji vode na ovu temu.
Btw. ovo je jedini podatak na google http://www.vitasinvesta.hr/osiguranje-imovine/ osim linkova koji vode na ovu temu.
- sheilak
#14 Re: Strojolom - sta to znaci i kako se to kaze na engleskom?
Meni se ta rijec " strojolom " cini kao neka nova hrvatska izvedenica. Ali moze se zakljuciti sta je i prevesti na nas
, dakle kvar, ostecenje masine.
A mozda je i neki spanski izraz " stroholom "
A mozda je i neki spanski izraz " stroholom "
- black
- osa
#16 Re: Strojolom - sta to znaci i kako se to kaze na engleskom?
jezik je živi organizam, tko je prije određenog broja godina mogo pojmiti šta će danas značiti recimo "hard disc",banjaluka078 wrote:Ja samo kazem da ga ni u jednom od 4 rijecnika na stolu nema, da ga nema na netu i da nikad za 12 godina prevodjenja nisam vidjela tu rijec i da sam svjesna opasnosti od prevodjenja rijeci bukvali, jer sam se i sama znala lijepo nasmijati kad sam citala takve prevode.
- Thinker
#17 Re: Strojolom - sta to znaci i kako se to kaze na engleskom?
prevoditeljice, piše/kaže se rječnik.banjaluka078 wrote:Ja samo kazem da ga ni u jednom od 4 rijecnika na stolu nema, da ga nema na netu i da nikad za 12 godina prevodjenja nisam vidjela tu rijec i da sam svjesna opasnosti od prevodjenja rijeci bukvali, jer sam se i sama znala lijepo nasmijati kad sam citala takve prevode.
- banjaluka078
#18 Re: Strojolom - sta to znaci i kako se to kaze na engleskom?
Moja greska, pardon.
- darius_maximus
#19 Re: Strojolom - sta to znaci i kako se to kaze na engleskom?
Nisam siguran sta znaci, ali ovakve recenice sam vidjao po ugovorima, gdje je ovo "strojolom" obicno "kvarovi na opremi"...
Drugim rijecima, "strojolom" bi bilo "malfunction", ako se ide tom logikom...
Drugim rijecima, "strojolom" bi bilo "malfunction", ako se ide tom logikom...
- Edin H.
-
Ripicipi
#21 Re: Strojolom - sta to znaci i kako se to kaze na engleskom?
To je u slucaju samo ako Chuck Norrisu neki stroj dodje pod ruke, nastaje strojolom...
Tako sam barem ja cuo
Tako sam barem ja cuo
-
stabolansviras
#22 Re: Strojolom - sta to znaci i kako se to kaze na engleskom?
MoRe li "damage" posluziti?
- Edin H.
#23 Re: Strojolom - sta to znaci i kako se to kaze na engleskom?
More komotnostabolansviras wrote:MoRe li "damage" posluziti?
Ali mislim da je gore navedeni malfunction bolja opcija
-
Shoshana
#24 Re: Strojolom - sta to znaci i kako se to kaze na engleskom?
MIslim da nije bas isto 'malfunction' i 'damage' ...
Ocito se radi o osiguranju pri iznajmljivanju masinerije, i u tim slucajevima je malfunction pokriven osiguranjem, a damage nije. Znaci, ako iznajmis, recimo busilicu, pa ti busilica iz cista mira crkne - osiguranje ga pokriva. Al' ako tu istu busilicu ispustis pa je polomis - osiguranje ne pokriva. Tako da je damage bolja rijec u ovom slucaju.
Ocito se radi o osiguranju pri iznajmljivanju masinerije, i u tim slucajevima je malfunction pokriven osiguranjem, a damage nije. Znaci, ako iznajmis, recimo busilicu, pa ti busilica iz cista mira crkne - osiguranje ga pokriva. Al' ako tu istu busilicu ispustis pa je polomis - osiguranje ne pokriva. Tako da je damage bolja rijec u ovom slucaju.