Stripovi all about

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Post Reply
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#101 Re: Stripovi all about

Post by Pera Trta »

Koja je to epizoda? Jel iz Stripoteke? :D
Ja se sjećam samo one sa onim frljavim detektivom koji ga je maltretirao, dok mu on nije sredio revolver pa je sam sebe upucao nišaneći u Torpeda :D
Max Bunker

#102 Re: Stripovi all about

Post by Max Bunker »

Bloo wrote:sjeca li se iko crno bijeli strip je sa nekim strijelcem izlazio je u politikinom zabavniku

strijelac nije bio onaj green archer vec je izgledao vise ovako
Image

muci me vec godinama :D
Jaooooooooo pa gdje ovo nadje :-D
Sjecam se, da sam imao ALI INDENTICNU figuricu, kao sto si ti sada stavila u ratu. Znam da je bio neki strip junak a meni uvijek govorili da je Robin Hood.
Filter

#103 Re: Stripovi all about

Post by Filter »

JThomas wrote:sjetih se sad torpeda :D

vrh crnog humora :D

Image
:thumbup:
nekad davno, dok se rokao UT, on mi je bio inspiracija za nick...
JThomas

#104 Re: Stripovi all about

Post by JThomas »

ne mogu dozvati koja je epizoda, al' pročitao sam ih većinu.

najbrutalniji je specijal kad unajmi pedofila da onoj siluje dijete...al' ne uspije mu :D
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#105 Re: Stripovi all about

Post by Pera Trta »

JThomas wrote:ne mogu dozvati koja je epizoda, al' pročitao sam ih većinu.

najbrutalniji je specijal kad unajmi pedofila da onoj siluje dijete...al' ne uspije mu :D
Ima i ona kad je na Kubi, kad ga glavni negativac namlati i hoće da ga dokusuri, i spasi ga niko drugi do Che Guevara :D
JThomas

#106 Re: Stripovi all about

Post by JThomas »

jaka je i ona kad priča kako je odrastao, kad ga stric handri, kad ga pljune u oko dok mu glanca cipele... :D
arzuhal

#107 Re: Stripovi all about

Post by arzuhal »

Pera Trta wrote:Strip je imao maštovit naslov Beli Strelac. :D . Francuski strip, crtač se zvao Jean-Yves Mitton.
Nešto kao futuristički Robin Hud, čak se i grad u kome se dešava zove Šervud. Strelac pomaže potlačenim građanima boreći se protiv opakog tiranina Klovosa (debeli lik koji leti u nekoj tuti).
:D

Image
Pera Trta

#108 Re: Stripovi all about

Post by Pera Trta »

arzuhal wrote:
Pera Trta wrote:Strip je imao maštovit naslov Beli Strelac. :D . Francuski strip, crtač se zvao Jean-Yves Mitton.
Nešto kao futuristički Robin Hud, čak se i grad u kome se dešava zove Šervud. Strelac pomaže potlačenim građanima boreći se protiv opakog tiranina Klovosa (debeli lik koji leti u nekoj tuti).
:D

Image
:thumbup:
Upravo je ovakva bila naslovna stranica prvog Zabavnika u kojem se Strelac pojavio, negdje u proljeće 1990.
nellington

#109 Re: Stripovi all about

Post by nellington »

Pera Trta wrote: :thumbup:
Upravo je ovakva bila naslovna stranica prvog Zabavnika u kojem se Strelac pojavio, negdje u proljeće 1990.
Image

broj 1993 :)
Pera Trta

#110 Re: Stripovi all about

Post by Pera Trta »

Vidi, ima ga :x :D
Jesam li pogodio vrijeme izlaženja, jel' de da jesam? :)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#111 Re: Stripovi all about

Post by Truba »

ja se godinama kanim kupiti onog marketprintovog inkala pa ako neko želi zajedno da kupimo a da kod mene stoji nek se javi :D Bloo?
nellington

#112 Re: Stripovi all about

Post by nellington »

@Pera:Nemam ja, ima online :D A mislim da se pojavio malo ranije, ali to bi trebalo provjeriti :)
Pera Trta

#113 Re: Stripovi all about

Post by Pera Trta »

nellington wrote:@Pera:Nemam ja, ima online :D A mislim da se pojavio malo ranije, ali to bi trebalo provjeriti :)
Ustvari, pošto imam jubilarni 2000. broj (strip Džeremaja) koji je izašao 27.04.1990, kada oduzmeš sedam sedmica do 1993. broja, dođe negdje početak marta 8-)
Kao što rekoh na drugoj temi, moje sjećanje na Zabavnike koje sam ja kupovao još je dosta živo :D
nellington

#114 Re: Stripovi all about

Post by nellington »

Pera Trta wrote:
nellington wrote:@Pera:Nemam ja, ima online :D A mislim da se pojavio malo ranije, ali to bi trebalo provjeriti :)
Ustvari, pošto imam jubilarni 2000. broj (strip Džeremaja) koji je izašao 27.04.1990, kada oduzmeš sedam sedmica do 1993. broja, dođe negdje početak marta 8-)
Kao što rekoh na drugoj temi, moje sjećanje na Zabavnike koje sam ja kupovao još je dosta živo :D
Živjelo sjećanje :thumbup:
doktor78

#115 Re: Stripovi all about

Post by doktor78 »

arzuhal wrote: Ja sam bio ''zagorovac'', naravno :D

Ne bi se reklo po avataru :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#116 Re: Stripovi all about

Post by Truba »

nikad nisam volio politikin zabavnik ni stripoteku
nedavno sam sakupio sve kozmičke putnike pa sam ih rasprodao :D nisu mi se dopali :D
shin

#117 Re: Stripovi all about

Post by shin »

Bio je jak Mickey Mouse u politikinom zabavniku.
Bloo
Globalna šefica

#118 Re: Stripovi all about

Post by Bloo »

aj fakin lav ju
:cry:
Bloo
Globalna šefica

#119 Re: Stripovi all about

Post by Bloo »

doktor78 wrote:

to je jedino što ga vadi u mojim očima :D
Bloo
Globalna šefica

#120 Re: Stripovi all about

Post by Bloo »

komi wrote:ja se godinama kanim kupiti onog marketprintovog inkala pa ako neko želi zajedno da kupimo a da kod mene stoji nek se javi :D Bloo?

a ja povremeno mogu da ga diram :D? inkalo to jest :D
arzuhal

#121 Re: Stripovi all about

Post by arzuhal »

Bloo wrote:
doktor78 wrote:

to je jedino što ga vadi u mojim očima :D
Pod ''zagorovac'' sam mislio da sam, u epskom, mahalskom odmjeravanju i podjeli raje na Duha Sa Sikirom i Plavokosog Nabildanog Francuza, bio na strani Te-neja :D Nikad se nije raja djelila na Miki vs. Teler, Komandant Mark vs. Blek Pećina, Alan Ford vs. Družina Od Vješala, itd. Bar ne u tako galaktički velikom prostranstvu ljubitelja stripa (ili, tačnije kazano: ''crtanih romana'', kratko ''romana'' :D )bivše Juge, sve do Gornjeg Milanovca :D

inače, lijepo je nekom upast u oko :lol:
arzuhal

#122 Re: Stripovi all about

Post by arzuhal »

U slučaju da kažem nešta protiv Parkera Kena, dovodim se u opasnost da budem ismijan od strane velikog poštovaoca ovog lika, @selna. Sudržan :D
seln

#123 Re: Stripovi all about

Post by seln »

arzuhal wrote:U slučaju da kažem nešta protiv Parkera Kena, dovodim se u opasnost da budem ismijan od strane velikog poštovaoca ovog lika, @selna. Sudržan :D
Pa sta imas reci protiv Kena? :D
Lik je ono...super crtez, epizode kao da su preuzete direktno iz zivota, hronoloski poredano...
sta se ima dodati?
seln

#124 Re: Stripovi all about

Post by seln »

JThomas wrote:ne mogu dozvati koja je epizoda, al' pročitao sam ih većinu.

Ako mislis da je Torpedo bolestan... jesi li citao Kraken?
arzuhal

#125 Re: Stripovi all about

Post by arzuhal »

seln wrote:
arzuhal wrote:U slučaju da kažem nešta protiv Parkera Kena, dovodim se u opasnost da budem ismijan od strane velikog poštovaoca ovog lika, @selna. Sudržan :D
Pa sta imas reci protiv Kena? :D
Lik je ono...super crtez, epizode kao da su preuzete direktno iz zivota, hronoloski poredano...
sta se ima dodati?
Zezam se. Ne mogu ništa posebno ni reći jer sam pročitao samo jednu epizodu i odustao. Obzirom da su mi najbliži ahbabi uradili isto - Parkera više niko nije ni spominjao, osim što smo ga koristili kao prvog u ulaganju u pokeru, kad smo igrali u romane :D Nisam mu ni dao šansu, tako da nisam ni mjerodavan o njemu šta reći, realno. Do mene je :D :oops:
Post Reply