Strip škola
Moderator: Chloe
- zanzibar
#1 Strip škola
Svi koji znaju neke linkove o školi crtanja stripa, iliti kako nacrtati strip, kako napisati scenarijo za strip... pa eto...
,
-
Belminator
Stotinu mi vampira neko spomenu Dilan Doga. Strip koji je definitivno obiljezio moje djetinstvo. Sjecam se kada sam dobio prvi broj "Doktor Kasabaras", bijahu to negdje 86-e godine a kupio ga stari onako u paketu sa raznoraznim stripovima, meni za utjehu dok sam lezao osunecen. Bio mi je to onda prilicno strasan roman i kad bih htio da pobjegnem od svih tih zombija, sakrijem se pod nekakvim rekvizitima odignut pokrivac pogled bi mi pao na c..u i dozivio bi pet puta veci horor. Zatim je uslijedio drugi broj Dzek Trbosjek, pa Noci punog Mjeseca eh kad se sjetim tih vremena, volio bi da se vratim tamo i nikada ne porastem.
Zanzibar ne znam gdje zivis, u kojoj si zemlji, gradu a ako si u Sa zasto ne bi otisao u omladinski centar na Grbavici i upisao se u skolu stripa. Dobra stvar u svemu tome i pored toga sto ces proci sve sto te zanima sa odlicnim Damirom Saulijem, jeste sto oni sarađuju sa Urban Bug-om i svaki mjesec u tom casopisu objave neki kratki strip a imaju i svoj casopis posvecen samo stripu. Dakle sjajn nacin da svoje radove i prezentujes. Ja sam prisustvovao jednom njihovom casu tek onako, vise zbog nekih cura koje sam skuzio da tamo pohađaju
, nego li iz nekog interesovanja za sam strip i bio sam prijatno iznenađen kako ljudi rade.
Zanzibar ne znam gdje zivis, u kojoj si zemlji, gradu a ako si u Sa zasto ne bi otisao u omladinski centar na Grbavici i upisao se u skolu stripa. Dobra stvar u svemu tome i pored toga sto ces proci sve sto te zanima sa odlicnim Damirom Saulijem, jeste sto oni sarađuju sa Urban Bug-om i svaki mjesec u tom casopisu objave neki kratki strip a imaju i svoj casopis posvecen samo stripu. Dakle sjajn nacin da svoje radove i prezentujes. Ja sam prisustvovao jednom njihovom casu tek onako, vise zbog nekih cura koje sam skuzio da tamo pohađaju