Strip - do you like it?

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Post Reply
The_Fluid

#1 Strip - do you like it?

Post by The_Fluid »

Strip, evropski, azijski, slavna francusko-belgijska shkola, ili japanska.

Uzhivali ste u Denisu, u onih prvih 216, koliko se sjetjam brojeva, poslije je to postao Strip81, ili ste vishe chekali na Hogara u novom broju Politikinog Zabavnika?
A Gigant, i sve one epizode Modesty Blaise??
Alan Ford ne smijem ni da spomenem, znam ljude koji su chitave table stripe i sve dijaloge znali napamet.

----
Image

pa onda:

Image
hananah

Post by hananah »

Fluide, nemoj se molim te ljutiti, toliko puta zelim da procitam nesto sto si ti napisao ali me vec poslije tvog drugog "tj" prodje volja. Zar ne mozes normalno pisati, mislim pises zanimljivo pa je fakat steta. :-?
Engram

Post by Engram »

hananah wrote:Fluide, nemoj se molim te ljutiti, toliko puta zelim da procitam nesto sto si ti napisao ali me vec poslije tvog drugog "tj" prodje volja. Zar ne mozes normalno pisati, mislim pises zanimljivo pa je fakat steta. :-?
hotje ti retji da nam je muka kad kakas jer pepo pishesh samo imash vishka slova

blagodarim, over & out
Tisina

Post by Tisina »

Eh stripovi.. imma starijeg brata i uz njega sam gutala sve te stripove :)
ima i danas jedna lijepa kolkecija...Politkin sa svim strpiovima u sebi..Modesty, Rip Kirby, Iznogud, Spiderman:)

Pa onda Talicni Tom:), Denis napast..pa Natasa stjuardesa, Crnobradi, Korto Malteze :)Duh Kasper,

a sjecate li se vi Umpah Paha? :) imam te strpiove,s a cuvenim vitezom od Kisele Strudle.. i pokuvnikom Halefizikakapelaminazikovski :)
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

Umpah Pah? Hoces prodati stipove?

I ima li itko da prodaje Alan Fordove?

Grazie
The_Fluid

Post by The_Fluid »

Da, Umpah Pah je odlichan, koliko se sjetjam, bilo je samo pet svezaka, u polutvrdom povezu. Shtampanih negdje 1989 ili 1990. Odlichan strip, odlichno nacrtan.
car-x

Post by car-x »

imo sam alan ford osim broja 17 i broja 54 sve do 187 (ako se ne varam). onda je zaratilo pa ih vise nisam kupovo nego sam gledo da odrzim to sto imam.. cak sam uspio i naci broj 17 a za njega sam dao sve preko 180 brojeve..

elem, odbih se od kuce ostavivsi bratu u amanet moju alan ford kolekciju.. i to je to.. imam sad jos par komada negdje na tavanu, ali ne znam ni u kakvom su stanju ni da li bi to srce izdrzalo kad bi ih opet vidio..

jbg..

osim alana forda bilo je i svega ostalog.. volio sam one lunov magnus strip: zagor, mister no i tako to.. zagor zato sto je zagorio i nije nikad jebo nista, a uvijek je bio pomalo mistican, a mister no zato sto je vazda pusio degenek, a ne ko ostala pacurlija sam protiv cijele vojske i pobijedi..

talicni tom je uvijek bio cool, kao i asterix.. mislim da jos uvijek imam negdje i par svesaka asterix-a. pa marty misterija.. heheh.. i on mi je bio suepr..
Tisina

Post by Tisina »

ehh ne prodajem:) ni za suho zlato :D

Eh Matri Misterija and his friend Java :)

Mister No :)

Dilan Dog,

Kapetan Miki,

Blek stena :)
havetinja

Post by havetinja »

a, sjeca li se neko jos ovoga lika ?

Image
The_Fluid

Post by The_Fluid »

Eh, a Kit Teler??

Ili B-strip, uvijek kao dodatak Lonely Wolf, uvijek iza glavnog stripa. No, sve je to samo uvod u prave stripove, recimo prve serije Princ Valianta (velikog Harold R.Fostera), gdje svaku sliku mozhesh po 10minuta analizirati kako su detaljno crtane

http://www.fantagraphics.com/classic/val/valiant.html
Last edited by The_Fluid on 24/03/2004 10:58, edited 1 time in total.
hey

Post by hey »

H&D sad me ponovo bacas u sumnju :? :roll: :D
hey

Post by hey »

hey wrote:H&D sad me ponovo bacas u sumnju :? :roll: :D
znam ja ko ima alana forda :roll:
horns&drums

Post by horns&drums »

Zasto hej?

Inace, blago kolekcionarima Zagora,Bleka i ostalih.Jer sada se na buvljacima svega moze naci.Osim Alan Fordova(ja sam vecinu pokupovao :D )

Imam Biser Strip, prvi broj Asterixa.Tuzno za grad i strip kulturu, ali ja sam ga kupio na buvljaku ZA JEDNU MARKU!!!

Prodajem ga za 50KM, ili mijenjam za deset AFordova, koje meni fale, naravno
Tisina

Post by Tisina »

havetinja wrote:a, sjeca li se neko jos ovoga lika ?

Image
Torpedo a? :) mislim da u bratovoj kolekciji imam toga :D dobar lik skrozz..vidi se da je talijan ;)
car-x

Post by car-x »

moj studijski kolega je sa par jarana na kosovu pokreno stampanje alan-a forda.. drzo sam u rukama broj 1 taze ostampan, ali na albanskom..

elem, zainteresovani mogu pogledati na
http://www.rrota.com
havetinja

Post by havetinja »

tisina, jeste torpedo 8-) . spanac.
Tisina

Post by Tisina »

Italijan :) sto posto :)
havetinja

Post by havetinja »

ne bih da protivrjecim...
ali
http://www.stripovi.com/index.asp?Redir ... sher%3DSTA
onda potrazi u junaci - pod spanjolska

evo, popravljam se...ja u autoru stripa a ti o liku
i ..eto...u pravu smo oboje :-D
hey

Post by hey »

horns&drums wrote:
horns&drums wrote:
hey wrote: Zasto hej?
i dalje me podsecas na nekog....hm :shock: :?
horns&drums wrote: ima i alan fordova hehehehe samo pitaj pravu osobu :D
nije fer deal............ 8)
Tisina

Post by Tisina »

Spanski strip, autor ali Torpedo,junak stripa predstavlja Italijana koji je dosao u Ameriku,uostalom u nekim od stripova imas cak taj dogadjaj i neka sjecanja iz Italije

real name Luca Torelli
aliases Torpedo
age 32 yrs
hight 5'8'' (1.77m)
eye colour blue
hair colour dark
constitution normal
nationality US citizen
profession murderer for hire.
address some dark alley in N.Y.C.
personality worst s.o.b. you can think of.
Machoist, violent and mercyless killer.
born in Italy.
social behaviour extremely dangerous.
clothes wears bone-colour suits, Stetson felt hats, black silk shirts, white ties and kid-skin gloves.
other characteristics smokes filter-less American cigarrettes.
ideological adscription sex and money, survival and stepping on anyone standing in his way.

http://www.simil.com/synapsis/031/e/syn031_e.htm

Tko je Torpedo? Pa najkraći i vjerojatno najtočniji odgovor je da je Torpedo beskurpulozan, nemilosrdan i opasan kurvin sin:-) Pravim imenom Luca Torelli, potiče iz siromašne sicilijanske obitelji iz koje je silom prilika kao dječačić morao pobjeći u New York nakon što mu je lokalni mafia boss pobio roditelje (naravno, taj račun je Torpedo izravnao godinama kasnije). U New Yorku je živio neko vrijeme kod rođaka i radio kao čistač cipela sve dok nije ubio policajca i postao gangster. Otada riječ milost ne postoji u njegovom riječniku koji je ionako škrt. Torpedo je tip čovjeka koji ne voli puno govoriti, a i u onim rijetkim prilikama kad se postane brbljiv, radi to šakama ili još bolje, pištoljem. Torpedo je čovjek koji nema morala i kojemu zakon ne znači ama baš ništa, baš kao ni ljudski život i koji će pregaziti svakog tko je bio dovoljno nesretan da mu stane na put. Mačist i seksist, ni njegov odnos prema ženama nije puno bolji, on ne pita, on uzima silom. Mada ne uspijeva u tome baš svaki put, o čemu i svjedoči i ožiljak na njegovom obrazu. Torpedo je slika i prilika plaćenog ubojice, crna svilena kosulja i kravata, šmikersko bijelo odijelo i cipele, stetson na glavi, kožne rukavice i neizbježna Camel cigareta u ustima. Radnja se događa u Americi za vrijeme velike depresije tridesetih godina XX stoljeća, u vrijeme kad su gangsteri i njihovi obračuni bili svakodnevna pojava. U pričama o Torpedu upoznajemo likove koji žive na marginama društva isto kao i on, kurve, ubojice, alkoholičari, razbijači, pljačkaši, bossovi, konobari te još cijelu galeriju živopisnih likova koji se kreću u tom gangsterskom miljeu. Torpedo se među njima nalazi na svom teritoriju i u društvu gdje vrijedi pravilo "ubij da ne budeš ubijen" uspješno se drži na površini. Za razliku od većine plaćenih ubojica koji uglavnom preferiraju raditi sami, Torpedo ima i desnu ruku, Rascala, priglupog pomoćnika koji igra vrlo važnu ulogu u Torpedovim planovima, što obično znači da redovito izvuče deblji kraj. Ali šef je šef, zar ne:-)

http://www.stripovi.com/index.asp?Redir ... o%2Easp%3F

mojne se ba samnom preknadati :P

[/url]
havetinja

Post by havetinja »

tisina, ti si bas neki ters tip. :roll: pa rekao sam u prethodnom postu da sam pogresno shvatio.
nemoj da moram ... :-? sam sebe citirat.

aaa, sjecas li se mandraka. ono, lotar, narda i dr?
dinash

Post by dinash »

jedan od mojih all-time favorita ...

Image
Tisina

Post by Tisina »

ma nisam ters majke miiii :)

sjecam mandraka kako ne bi ;)
ih :))
:D
Tisina

Post by Tisina »

dinash wrote:jedan od mojih all-time favorita ...

Image
si citao Hermanov Tango o Sarajevu :) dobar strip :) kao i svi ostali Hermanovi :) eh Kurd :)
horns&drums

Post by horns&drums »

Tisina wrote:ma nisam ters majke miiii :)

hahahaha lavice, jesi ba :D :D
Post Reply