Stravican udes u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Elitni vojnik

#1 Stravican udes u Sarajevu

Post by Elitni vojnik »

Mladic i djevojka su poginuli a dvije djevojke ce ostati trajni invalidi nakon onog udesa. Vozac prosao samo sa manjim ozljedama (naravno kada je skrenuo primarni udar od sebe :x :x :x )
Ako neko iz opcinske ili kantonalne vlasti citao ovo predlazem sljedece:
Od 22:00 do 05:00 po glavnoj ulici postaviti montazne "lezece policajce". To su pomicne prepreke gdje moras znacajno usporiti da bi izbjegao ostecenje auta. Kreteni koji navecer vole voziti iznad 100 km/p (najprije neka idu u svoje selo na livadu tako voziti :x ) ce biti prinudjeni usporiti.
Pored toga pozivam sviju da ucine sve u svojoj moci da obeshrabre ulicno trkanje.
Bezbroj je primjera gdje mlade djevojke ginu vozeci se sa raznim budalama na motoru ili u autu...a kao sto vidimo ovdje njemu budali nista ni slomljeno :x :x :x
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Daklem......... :oops: već od kraja 2003-e godine neko ( možda ali nisam siguran baš gospođa Sakić Ljiljana - koja je tada bila portparol iste uprave ) iz PU Kantona Sarajevo je nagovijestila postavljanje kamera na signalizaciji Ilidža - Centar i Centar - Ilidža a toga još nema.
Preče je bilo nešto drugo........ali tek njegovo objašnjenje zašto je kako je sa 130 km/h se zabio u stub i unesrećio ljude oko sebe ( :( :( i sestru .......grozno) je tako ...........nemam riječi da opišem jer njemu poslije ovog s tim valja deverat' a to je po meni nemoguće .........a našim policajcima ........od 23 manje spavanja a više dežuranja i opravdanih kazni želim ................... :oops: .
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

Na Alipasinom

A, imas mail od mene
shin

Post by shin »

Ma lola prosao kroz crveno na Otoci i isao (po procijeni oko 130kmph) skuzio je radar kod televizije, a onda ide njegova prica ''policajac mi je izletio ispred auta ja sam ga pokusao izbjec on je kriv'' cesta klizava od kise.

U autu je bilo 5 osoba nocno divljanje Need for Speed.

Preventivne mjere? :lol:
car-x

Post by car-x »

u draskovicevom romanu "sudija", glavni lik - sudija, je zbog saobracajne nesrece u kojoj je smrtno stradalo neko dijete, oslobodio vozaca svake krivnje i okrivio ni manje ni vise nego krivinu odnosno izvodjaca radova..

ovdje je malo drugacije, ali slicnom logikom bi djelomicno okrivio i sve te koji su s kretenom sjeli u auto.. u svojoj raji obicno znam ko kako vozi, a i ko je koliko popio.. radije cu otici taksijem kuci, nego sjesti s kretenom ili pijanim tipom, bez obzira bio to moj rodjeni brat ili neko sasvim lijevi..

neopohodna je i revizija zakona o saobracaju.. aspurd je da se svaki saobracajni prekrsaj moze bukvalno "odlezati" u zatvoru.. ove kazne bi trebale biti u rangu teske robije, kopanja kanala, tucanja kamena, itd..

vozacima koji ponove gresku (npr. dva put zaredom uhvacen pijan) trajno oduzeti vozacku ili slati na ponovno polaganje vozackog ispita uz taksu da je sebi ne moze priustiti, ili ga poslati u zatvor i poslije toga na uslovnu kaznu..

tek tada mozemo govoriti o bezbjednosti u saobracaju..
Prenj

Post by Prenj »

Sjetimo se kako je prosao krivac za smrt cetiri djevojke kod Zenice ...
shin

Post by shin »

Moj prijatelj ima 2000 km u kaznama (jos ih nije ni platio), vozi bez problema . Toliko o prevencijama i kaznjavanju.
Elitni vojnik

Post by Elitni vojnik »

Upravu si manijak1...nisam mogao vjerovati kada sam gledao izjavu vozaca iz postelje. Tip nema cestito ni ogrebotine na sebi, sestra i prijatelj mu leze u mrtvacnici a djevojke/prijateljice u sok sobama a on hladno kaze "eto ja prosao kroz crveno, bjezao od policije koja mi je izletila na put i ja udario u stub."
Mislim da kazne nece puno pomoci...pogledajte samo primjer prijatelja shin-ra (uzgred...shin-ra: prijatelj ti je kreten i takve kao on treba skloniti sa ulice :x ).
Lezeci policajci tokom noci...pa kada razjebe auto vozeci 130 nece mu vise pasti na pamet.
car-x

Post by car-x »

shin-ra wrote:Moj prijatelj ima 2000 km u kaznama (jos ih nije ni platio), vozi bez problema . Toliko o prevencijama i kaznjavanju.
to i jeste nas najveci problem..

znam kamaru ljudi koji umjesto da plate kaznu od 200km odu 4 dana u zatvor da se "odmore od zene", jer u zatvoru (u orasju), leze, gledaju tv i cekaju da prodje dan koji vredi 50km..

to je smislio neko ko nema nimalo mozga, to da se dan u zatvoru racuna kao 50km.. imalo bi logike da zatvorenici moraju da rade, da bi privredili tih 50km.. a vako, dupli trosak..
Hendrix

Post by Hendrix »

Uvijek isto,jarani i koke u autu i domah ide po gasu da se malo pokaže čovjek.Ja bi onom majmunu dao 30 godina robije gdje će voziti lopate i kolica za veš pa nek onda po gasu ide.
Naravno,već noćas će se opet isto po gasu do slijedećg stuba,zato i ne vozim po noći.
debela

Post by debela »

procitah da je taj bolid prije dvije godine ubio starca autom :x tip je visestruki ubica i nikom nista. zadaviti ga golim rukama :x
Frutek

Post by Frutek »

Ovo je strahota šta se dešava i ovaj bi moro gulit zatvora i to pravo, posebno što nije stao ni policiji (treba samo utvrdit da li je namjerno profuro kraj policije ili se nije mogo zaustavit odma jer ti treba 30 metara da staneš pri brzini od 130 km-h, pogotovo ako je sklisko)...

Ali ruku na srce, putevi su nam užas ljudi moji...Kazne za bilo kakve prekršaje su nikakve, kultura i vozača i pješaka je nula božija, sve su to faktori koji pridonose ovakvim nesrećama. Nije rješenje samo strpat ovog par godina u zatvor i mislit da je problem riješen...
edu

Post by edu »

znaci ne trebam voziti po noci..ne trebam ici trotoarom po noci..ukoliko se ovo desi, ne daj boze po danu, ne trebam voziti ni po danu..ni setati po danu..jah!

majmune kazniti novcano, kako neko rece krvavo, i zatvorom nekih 10-15-20 godina...

nazalost..ljudske zivote nista ne moze vratiti..kao ni dijelove tijela osobama koje su ostale bez istih...

djevojke u pamet sa kakvim schumaherima-lokalcima sjedate u atutomobil...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#14 Re: Stravican udes u Sarajevu

Post by Truba »

Elitni vojnik wrote: Bezbroj je primjera gdje mlade djevojke ginu vozeci se sa raznim budalama na motoru ili u autu...a kao sto vidimo ovdje njemu budali nista ni slomljeno :x :x :x
nemojte me pogrešno shvatiti
mislim ovaj jel ih na silu ukrcao u auto ili na motor...

recimo sa mnom bi im bilo dosadno pješobusom kroz vilsonovo odmor na klupi :)
ali neće sa mnom... sve u korist njihove štete... ne znaju što propuštaju :)
taxi_driver

Post by taxi_driver »

citam i ne kontam kako se u sarajevu ne isplati postaviti par kamera.i naravno kazne da budu poprilicno visoke.kod nas svaki balavac koji ima golfa 2 misli da ima porse.zivim u holandiji i kad sam se vratio sa godisnjeg docekale s me dvije kazne.35 eura za brzinu od 6 km od dozvoljene i druga 70 eura za brzinu od 16 km od dozvoljene.u slucaju ne placanja u datom roku (a oni su poslali i uplatnicu sa datumom) kazna se povecava za duplo.imas pravo tri puta ne platiti i tri puta se povecava kazna.u cetvrtom slucaju dolaze utjerivaci dugova i uzimaju stvari iz kuce.pa ko voli nek izvoli.
da je kod nas tako pola krntija bi se sklonilo sa ulice,jer ljudi nebi imali cime platiti a ni auto im ne vrijedi 300 eura.
sve dok ne pocnu udarati pravo po djepu ,desavat ce nam se ovakve stvari.i naravno policija da ne uzima po 5-10 eura a da ne pise kazne.
taxi_driver

Post by taxi_driver »

citam i ne kontam kako se u sarajevu ne isplati postaviti par kamera.i naravno kazne da budu poprilicno visoke.kod nas svaki balavac koji ima golfa 2 misli da ima porse.zivim u holandiji i kad sam se vratio sa godisnjeg docekale s me dvije kazne.35 eura za brzinu od 6 km od dozvoljene i druga 70 eura za brzinu od 16 km od dozvoljene.u slucaju ne placanja u datom roku (a oni su poslali i uplatnicu sa datumom) kazna se povecava za duplo.imas pravo tri puta ne platiti i tri puta se povecava kazna.u cetvrtom slucaju dolaze utjerivaci dugova i uzimaju stvari iz kuce.pa ko voli nek izvoli.
da je kod nas tako pola krntija bi se sklonilo sa ulice,jer ljudi nebi imali cime platiti a ni auto im ne vrijedi 300 eura.
sve dok ne pocnu udarati pravo po djepu ,desavat ce nam se ovakve stvari.i naravno policija da ne uzima po 5-10 eura a da ne pise kazne.
Lady Saray

Post by Lady Saray »

ma on je najvise kriv za ovu tragediju ne pravdam ga sekunde ali ipak njemu nema gore kazne nego da zivi sam sa sobom i tim da je ubio rodjenu sestru, najboljeg prijatelja a djevojku/prijateljice ostavio invalidima ali ako malo pogledamo nacin na koji drotovi zaustavljaju auta...
Oni samo iskoci pred auto bez obzira koliku je brzinu uhvate na radaru! Vidjeli su da on vozi bar 130km/h i samo iskocili pred njeg kao da se on moze iste sekunde zaustavit. :x
Licno smatram da su ga trebali pustiti da prodje pored njih pa autom s rotacijom za njim, jer vrlo je vjerovatno da je upravo izbjegavajuci tog drota naglo smotao vjerovatno pri vecoj brzini od 130km/h. mozda bi ga tako i zaustavili s obizrom da je on cijelo vrijeme drzao isti pravac a zbog tog drota koji ga je pokusao zaustavit na prepad je naglo promjenio taj pravac sto se zavrsilo tragicno. Pretpostavljam da su posli s njim on bi se sam zaustavio bar na sljedecem prosirenju tj normalno smanjujuci brzinu bez ikakvih naglih pokreta a ako bi ipak spucao u banderu bili bi 100% sigurni da nije do drotova vec samo njegove gluposti :x:x:x
Tu je najvise on kriv sto je tom brzinom vozio s jos 4 osobe u autu, (koji ti debil moras biti da bi se trkao s krcatim autom?!?! :shock: :x:x) pa onda ti s njim u autu ako im je bilo ok da on (ako pretpostavimo da je c.vili krenuo na zeleno) prodje kroz dva crvena konstantno ubrzavajuci jer ipak je od cvile do rtva malo duzi put, imali su vremena da ga sprijece, galame na njega...ne znam da neku frku naprave makar da im stane da izadju da idu pjeske/taksijem ili da makar uspori jer ako se on kurcio pred trebama bar je njegova starija sestra trebala uticat na njega. A ako oni nisu nista uradili po tom pitanju i to im je bilo ok i cool onda i oni snose bar mali dio odgovornosti a ako jesu sve pokusali a on se nije obazirao na njih pa treba ga blago receno objesiti i na kraju drotovi su s tim standardnim iskakanjem pred auto mnogo doprinjeli ovoj nesreci (znam da imaju obicaj to raditi jer su i mene tako zaustavljali srecom nije bila velika brzina) :x
sudnjidan

Post by sudnjidan »

Lady Saray wrote:ma on je najvise kriv za ovu tragediju ne pravdam ga sekunde ali ipak njemu nema gore kazne nego da zivi sam sa sobom i tim da je ubio rodjenu sestru, najboljeg prijatelja a djevojku/prijateljice ostavio invalidima ali ako malo pogledamo nacin na koji drotovi zaustavljaju auta...
Oni samo iskoci pred auto bez obzira koliku je brzinu uhvate na radaru! Vidjeli su da on vozi bar 130km/h i samo iskocili pred njeg kao da se on moze iste sekunde zaustavit. :x
Licno smatram da su ga trebali pustiti da prodje pored njih pa autom s rotacijom za njim, jer vrlo je vjerovatno da je upravo izbjegavajuci tog drota naglo smotao vjerovatno pri vecoj brzini od 130km/h. mozda bi ga tako i zaustavili s obizrom da je on cijelo vrijeme drzao isti pravac a zbog tog drota koji ga je pokusao zaustavit na prepad je naglo promjenio taj pravac sto se zavrsilo tragicno. Pretpostavljam da su posli s njim on bi se sam zaustavio bar na sljedecem prosirenju tj normalno smanjujuci brzinu bez ikakvih naglih pokreta a ako bi ipak spucao u banderu bili bi 100% sigurni da nije do drotova vec samo njegove gluposti :x:x:x
Tu je najvise on kriv sto je tom brzinom vozio s jos 4 osobe u autu, (koji ti debil moras biti da bi se trkao s krcatim autom?!?! :shock: :x:x) pa onda ti s njim u autu ako im je bilo ok da on (ako pretpostavimo da je c.vili krenuo na zeleno) prodje kroz dva crvena konstantno ubrzavajuci jer ipak je od cvile do rtva malo duzi put, imali su vremena da ga sprijece, galame na njega...ne znam da neku frku naprave makar da im stane da izadju da idu pjeske/taksijem ili da makar uspori jer ako se on kurcio pred trebama bar je njegova starija sestra trebala uticat na njega. A ako oni nisu nista uradili po tom pitanju i to im je bilo ok i cool onda i oni snose bar mali dio odgovornosti a ako jesu sve pokusali a on se nije obazirao na njih pa treba ga blago receno objesiti i na kraju drotovi su s tim standardnim iskakanjem pred auto mnogo doprinjeli ovoj nesreci (znam da imaju obicaj to raditi jer su i mene tako zaustavljali srecom nije bila velika brzina) :x
Jeste, drotovi su krivi sto ga nisu pustili da na narednoj raskrsnici ubije neke druge neduzne osobe (da ne budem pogresno shvacen: i ovi koji su nastradali su neduzni).
Ovakav "pametni" zakljucak o "krivici" drotova dao je jutros nekakav polupismeni voditelj na radiju 202 uz odobravanje "slusalacke publike" medju kojima je bilo i nocnih trkaca. Kolika je vjerovatnoca da bi se taj debil zaustavio na narednom prosirenju govori njegovo priznanje da je na prethodnoj raskrsnici prosao kroz crveno, a i sama cinjenica da se kroz grad vozi brzinom 130km/h. Umjesto da se ljudima oda priznanje sto su imali muda izletjeti pred kretena u pokusaju da ga zaustave, sada su na meti kritika.
Ja sam se sto puta uvjerio da "pravne drzave" kod nas ne moze biti sve dok je ovakav narod. Ne pomazu, ili vrlo malo pomazu zakoni, pravosudje, policija, ova ili ona stranka. Sve dok rulja rezonuje "otkud policajcu pravu da iskoci pred moj auto" (citaj: zaustavi me), nema nikakvog hajra. Otkud mu pravo? Pa, valjda zato sto je policajac!
I onda se nadju neki koji se zalazu za preventivne akcije policije u saobracaju umjesto kaznjavanja.
Qler

Post by Qler »

njega treba optuziti za dvostruko ubistvo, zabraniti dozivotno da upravlja motornim vozilima, pa ni moped da ne vozi!

kreten jedan! ubio dvoje ljudi!

a drotovi nisu ovdje krivi ni sekunde! ja bi mu puco u gume sve mu na kamaru! mene je jedan takav opalio 2001 godine, nas 5 u autu, stari od havera vozio.
covjek je samo uspio stati, jer se nije imao gdje skloniti i reci cuvjate se, udarit ce nas!
Posljedice: ja imam amneziju, tj. nikako se ne sjecam, srecom, samo tog dana, ali nikako! vozac slomljen lakat i kljucnu kost, njegov sin slomljen kuk, od sestre cerka nogu u rebro, i haver tri sava na glavi. a taj lik spuco glavom u sajbu, dva sava!

kazu da su me morali cuvati da ga ne ubijem kada su me izvukli iz auta! samo mu je bila srece sto sam bio potpuno osamucen pa sam sjeo pored njega, ne znajuci ko je i govorio mu da mi je samo da ga ufatim ,oderat cu ga :D momak se kazu bio istraumirao! :x :x :x :x :x :x

sve njih treba u zatvor, na min. 20 godina!!
Lady Saray

Post by Lady Saray »

@ sudnjidan ti ocito citao samo sto tebi odgovara... ja sam rekla na samom pocetku da ga ne pravdam i da je on kriv ... :-? ja samo kazem da su doprinjeli toj nagloj promjeni pravca isto kao sto bi doprinjela i macka da je izletila pa prema tome ne vadi iz kontektsa sta tebi odgovara nego procitaj sve
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Qler wrote:njega treba optuziti za dvostruko ubistvo, zabraniti dozivotno da upravlja motornim vozilima, pa ni moped da ne vozi!

kreten jedan! ubio dvoje ljudi!

a drotovi nisu ovdje krivi ni sekunde! ja bi mu puco u gume sve mu na kamaru! mene je jedan takav opalio 2001 godine, nas 5 u autu, stari od havera vozio.
covjek je samo uspio stati, jer se nije imao gdje skloniti i reci cuvjate se, udarit ce nas!
Posljedice: ja imam amneziju, tj. nikako se ne sjecam, srecom, samo tog dana, ali nikako! vozac slomljen lakat i kljucnu kost, njegov sin slomljen kuk, od sestre cerka nogu u rebro, i haver tri sava na glavi. a taj lik spuco glavom u sajbu, dva sava!

kazu da su me morali cuvati da ga ne ubijem kada su me izvukli iz auta! samo mu je bila srece sto sam bio potpuno osamucen pa sam sjeo pored njega, ne znajuci ko je i govorio mu da mi je samo da ga ufatim ,oderat cu ga :D momak se kazu bio istraumirao! :x :x :x :x :x :x

sve njih treba u zatvor, na min. 20 godina!!
ispravka, troje ljudi....
i prije dvije godine je isti vozac usmrtio starca od 80 godina....
ise u fahrinim novinama...
e pa nek neko jos jednom stisne pa meni zatrubi kad postujem ogranicenje....
Qler

Post by Qler »

meni se neki dan lik zalijepio, dvije mu trake prazne, on meni na pola metra prisao, ja idem 60km/h, i ja lagano u trecu, pustim gas i 30-40km/h, vidim, on desno, ja desno, on lijevo, ja lijevo :D

on svira, ja na semafor stanem, upali se zeleno, ja stojim, on svira, ja stojim, upali se zuto, ja lagano, on osto :D :x

meni svira!! da malo vidi kako je kad neko ne vozi po propisima, pa jel brze ili sporije, nervira i jedno i drugo!
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Qler wrote:meni se neki dan lik zalijepio, dvije mu trake prazne, on meni na pola metra prisao, ja idem 60km/h, i ja lagano u trecu, pustim gas i 30-40km/h, vidim, on desno, ja desno, on lijevo, ja lijevo :D

on svira, ja na semafor stanem, upali se zeleno, ja stojim, on svira, ja stojim, upali se zuto, ja lagano, on osto :D :x

meni svira!! da malo vidi kako je kad neko ne vozi po propisima, pa jel brze ili sporije, nervira i jedno i drugo!
ja se drzim desne trake i 50 na sat vozim.... i prst u uho...
sudnjidan

Post by sudnjidan »

Lady Saray wrote:@ sudnjidan ti ocito citao samo sto tebi odgovara... ja sam rekla na samom pocetku da ga ne pravdam i da je on kriv ... :-? ja samo kazem da su doprinjeli toj nagloj promjeni pravca isto kao sto bi doprinjela i macka da je izletila pa prema tome ne vadi iz kontektsa sta tebi odgovara nego procitaj sve
Kakva ti je to logika? Doprinijeli promjeni pravca? Znaci nisu ga trebali zaustavljati jer je isao 130 km/h i jurio da nekoga ubije na narednoj raskrsnici, sve da ne bi "doprinijeli promjeni pravca".
Policajcu je zakon u svim drzavama svijeta dao pravo da te zaustavi. Ako vozis 60 km/h sto je dozvoljeno u gradskim uslovima, onda ces stati bez problema. Ovdje je lik vozio 130km/h, prolazio je kroz crvena svjetla na semaforu sto je policajcima dalo, ne samo pravo vec i obavezu da ga zaustave na sve moguce nacine. Mogli su s pravom posumnjati da se ne radi samo o nafuranom ulicnom trkacu vec da je u pitanju nesto ozbiljnije i da upotrijebe "sva raspoloziva sredstva", pa cak i oruzje.
felichi

Post by felichi »

taxi_driver wrote:citam i ne kontam kako se u sarajevu ne isplati postaviti par kamera.i naravno kazne da budu poprilicno visoke.kod nas svaki balavac koji ima golfa 2 misli da ima porse.zivim u holandiji i kad sam se vratio sa godisnjeg docekale s me dvije kazne.35 eura za brzinu od 6 km od dozvoljene i druga 70 eura za brzinu od 16 km od dozvoljene.u slucaju ne placanja u datom roku (a oni su poslali i uplatnicu sa datumom) kazna se povecava za duplo.imas pravo tri puta ne platiti i tri puta se povecava kazna.u cetvrtom slucaju dolaze utjerivaci dugova i uzimaju stvari iz kuce.pa ko voli nek izvoli.
pa ne zivimo u holandiji, ovo je jos uvijek bih
ne postoji drzava
ne postoij zakon

a ti... drz' se holandije, ovdje mozes samo glavu izgubiti i da nikog za to ne zaboli
Post Reply