Strateshki proizvod
-
JukaN
#1 Strateshki proizvod
Vec mjesecima kopka ideja "vitalnog strateshkog proizvoda" u BiH.
Ima li BiH svoj "strateshki proizvod" ? Ako ga nema, (a ja mislim da ga nema), sta bi to moglo biti?
Za pojasnjenje, igracu se asocijacija:
Irska - puter, Novi Zeland - jagnjetina, Australija-vuna, Madjarska-paprike i gulash, Slovenija - Argeta, Hrvatska-Jadran i turizam, Italija - tjestenina i pica,... itd. itd.
Sta bi bilo BiH= ?!?
Ima li BiH svoj "strateshki proizvod" ? Ako ga nema, (a ja mislim da ga nema), sta bi to moglo biti?
Irska - puter, Novi Zeland - jagnjetina, Australija-vuna, Madjarska-paprike i gulash, Slovenija - Argeta, Hrvatska-Jadran i turizam, Italija - tjestenina i pica,... itd. itd.
Sta bi bilo BiH= ?!?
-
Ahmed.ibn.Fahalan
Ja vec nekoliko godina pratim pricu o tome da se trazi zlatna zila na podrucju planine Ozren jos od Austro-Ugarske, i da stranci ni dan danas..
pogotovo Austrijanci nisu odustali. Oni su naime pravo sigurni u to ali je valjda zila pravo duboko u planini..oni su to nekim mjerenjima skontali.
A nedavno sam cuo da je tim Britanskih naucnika gotovo 100% siguran da ispod BiH ima nafte..ovo je sve provjereno majke mi
E sad sto to nasi isto ne traze to je pitanje
A od ovog sto nam je sad na raspolaganju..ja mislim da je strateski proizvod energija..drvna prerada.. i zajednicki rad zeljezare i aluminija za metalurgiju, jer danas je sve u tim legurama i novoj tehnologiji.
pogotovo Austrijanci nisu odustali. Oni su naime pravo sigurni u to ali je valjda zila pravo duboko u planini..oni su to nekim mjerenjima skontali.
A nedavno sam cuo da je tim Britanskih naucnika gotovo 100% siguran da ispod BiH ima nafte..ovo je sve provjereno majke mi
E sad sto to nasi isto ne traze to je pitanje
A od ovog sto nam je sad na raspolaganju..ja mislim da je strateski proizvod energija..drvna prerada.. i zajednicki rad zeljezare i aluminija za metalurgiju, jer danas je sve u tim legurama i novoj tehnologiji.
-
konyan
Nakon nekoliko dana rasprave da li da izvozimo med ili cerpic cigle, moj drug Irfan se zaputio brodom iz Ancone za Split. Ujutro mi je javio kako je imao interesantan susret sa nekom djevojkom sa Novog Zelanda i kako je definitivno najperspektivniji izvoz iz BiH i dalje BOSANKI SUDZUK.
- -Chesterfield-
#13 Re: Strateshki proizvod
Bosna i Hercegovina = piramideJukaN wrote: ↑18/06/2004 23:02 Vec mjesecima kopka ideja "vitalnog strateshkog proizvoda" u BiH.
Sta bi bilo BiH= ?!?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#14 Re: Strateshki proizvod
Al je izvuce iz naftalina jebate
-
zigzag
#15 Re: Strateshki proizvod
18 godina je on čekao da to izjavi.
18 dugih godina je držao u sebi.
18 dugih godina je držao u sebi.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#16 Re: Strateshki proizvod
Dijete rodjeno kad je tema otvorena danas je punoljetna osoba
- n+1
#17 Re: Strateshki proizvod
Dobro staro vrijeme kad je forum bio bolji i imao kvalitetne teme.