STRANKE KOJE SU PROPALE...

kicky

#76 Re: STRANKE KOJE SU PROPALE...

Post by kicky »

slažem se da je Ibro Spahić politička i svaka druga ikona i bez njega Izbori ne bi bili Izbori. Koga briga kolko glasova osvojio!
Mikado

#77 Re: STRANKE KOJE SU PROPALE...

Post by Mikado »

amrica wrote:Ni ja nisam SDP-ovac, i to sto sam napisala je samo zato sto mislim da jednoj osobi poput prof Tanovic nije mjesto medju namazanim lopuzama, ego-likovima, interesdzijama...

A ovo boldirano kaze samo za sebe.
Mislim da se uvazena profesorica Tanovic ne slaze sa tobom, jer da je tako nebi ni doslo do spomenute koalicije. Uvazeni akademik prof.dr. Muhamed Filipovic je dao podrsku toj koaliciji koja bi trebala biti pocetak ujedinjenja stranaka sa gradjanskom orijentacijom.
Uvazena profesorica Tanovic je konstatovala da u BiH postoje 2 stranke (vrste stranka). Stranke gradjanske orijentacije i Nacionalisticke stranke.
Meni je stalo do toga da se u ovoj zemlji nesto promjeni na bolje, jer sa strankama koje se na vlasti (nacionalisticke stranke) nazire se crna buducnost, pa cak i povratak u mracnu proslost. Trenutno sam uvjeren da samo koalicija stranaka gradjanske orijentacije; SDU BiH, LDS BiH, Nasa Stranka, BPS - SH, GDS BiH, BOSS, E5, Pokret Mladih, BH slobodni demokrati i sl. moze donijeti promjene na bolje. Uz odredjene kadrovske promjene SDP BiH bi mogao biti nosilac takvog saveza stranaka.
Umjetnik a

#78 Re: STRANKE KOJE SU PROPALE...

Post by Umjetnik a »

mostarac wrote:
Umjetnik a wrote:gubitnici:
SBIH
SDP
SDS
Najbolji su mi ovi pacenici sto se jave samo da napisu nesto protiv SDP-a :D
Po cemu je SDP gubitnik i zar tvoja mrznja prema SDP-u ide do tih granica da moras boldirati ime SDP medju ostalim strankama :D

a po čemu je to pobjednik
gdje su to dobili novu opštinu uglavnom su zadrzali stare
Umjetnik a

#79 Re: STRANKE KOJE SU PROPALE...

Post by Umjetnik a »

Madame de Pompadour wrote:Definitivno propala SBiH

Pogledajmo samo kako su provedeni izbori u Trnovu i kako je SBiH na kriminalan nacin dosla do pobjede gdje je lokalno stanovnistvo ogorceno! :x :x

nije kriminalan nego su samo krave podijelili :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Umjetnik a

#80 Re: STRANKE KOJE SU PROPALE...

Post by Umjetnik a »

KatarinaKosaca wrote:
mostarac wrote:
Umjetnik a wrote:gubitnici:
SBIH
SDP
SDS
Po cemu je SDP gubitnik i zar tvoja mrznja prema SDP-u ide do tih granica da moras boldirati ime SDP medju ostalim strankama :D

Odakle tebi da je svako ko se usudi reći nešto protiv Zlaje i njegove raje plaćenik? Evo, ja ti kažem da nisam plaćenik, pa ne volim Zlaju, jer ga znam kad je u ratu živio u tuđem stanu, a danas ih ima nekoliko. Od profesorske plate ih nije mogao nikako kupiti. Ne znam hoće li me sutra uhapsiti na ulici i negdje poslati, a ne smijem niti pomisliti šta bi se desilo da dobije vlast. Zaista se zatresem pri toj pomisli. Samo ako se neko usudi reći nešto protiv Zlaje odmah je plaćenik, na forumu je do izbora i nikada, baš nikada simpatizeri ili članovi SDP neće da saslušaju šta to ljudi imaju protiv SDP, nego ih po automatizmu etiketiraju. Kada je PP u Španijji izgubio izbore onda je bila šala i na ulicama.... ONi ni sa Arzallusom ne pobijeđu. A Arzallus je bio novinar na državnoj Tv koji je lažirao informacije u korist PP (desnice). Tako i ovdje Zlaja ni sa Bakirom ne pobijeđuje, a ko ih ne voli ili je neuk i primitivan ili je plaćenik. Oslobodite se Zlaje, dovedite ljude tipa Komšića, oslobodite se prijateljstava sa Oručima i inim tajkunima, pa ćeš vidjeti kako narod nije tako neuk i primitivan, a ti pametan i kako nisu svi plaćenici.

svaka čast
znaš šta meni najviše smeta kod SDP-a oni se prave da su stranka svetaca, anđela, kod njih je sve med i mlijeko, niko nije ništa ukrao nikad, svi su pošteni, ma oličenje dobrote, a znamo da i oni imaju kriminalaca
moja drugarica sa fax-amalo je reći da je glupa, nemoze ni one najlakše predmete da polozi kad dođe odjednom i kaze kako ima posao u vladi, pogurao je SDP fuj
i SDP je bio na vlasti, njihov čovjek je bio premijer FBIH što to oni nisu napravili bolju FBIH a znaju brankoviću pričati, nije da ga branim
Madame de Pompadour

#81 Re: STRANKE KOJE SU PROPALE...

Post by Madame de Pompadour »

Umjetnik a wrote:

Pogledajmo samo kako su provedeni izbori u Trnovu i kako je SBiH na kriminalan nacin dosla do pobjede gdje je lokalno stanovnistvo ogorceno! :x :x

nije kriminalan nego su samo krave podijelili :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Madame de Pompadour

#82 Re: STRANKE KOJE SU PROPALE...

Umjetnik a wrote:

Da krave koje su galsali za SBiH? :sad: :sad: :x

Eeeeee nije samo to, a gdje su preregistrovani Kinezi, Turci, Arapi, Kurdi...etc??? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
JThomas

#83 Re: STRANKE KOJE SU PROPALE...

Post by JThomas »

Umjetnik a wrote:
KatarinaKosaca wrote:
mostarac wrote:

Odakle tebi da je svako ko se usudi reći nešto protiv Zlaje i njegove raje plaćenik? Evo, ja ti kažem da nisam plaćenik, pa ne volim Zlaju, jer ga znam kad je u ratu živio u tuđem stanu, a danas ih ima nekoliko. Od profesorske plate ih nije mogao nikako kupiti. Ne znam hoće li me sutra uhapsiti na ulici i negdje poslati, a ne smijem niti pomisliti šta bi se desilo da dobije vlast. Zaista se zatresem pri toj pomisli. Samo ako se neko usudi reći nešto protiv Zlaje odmah je plaćenik, na forumu je do izbora i nikada, baš nikada simpatizeri ili članovi SDP neće da saslušaju šta to ljudi imaju protiv SDP, nego ih po automatizmu etiketiraju. Kada je PP u Španijji izgubio izbore onda je bila šala i na ulicama.... ONi ni sa Arzallusom ne pobijeđu. A Arzallus je bio novinar na državnoj Tv koji je lažirao informacije u korist PP (desnice). Tako i ovdje Zlaja ni sa Bakirom ne pobijeđuje, a ko ih ne voli ili je neuk i primitivan ili je plaćenik. Oslobodite se Zlaje, dovedite ljude tipa Komšića, oslobodite se prijateljstava sa Oručima i inim tajkunima, pa ćeš vidjeti kako narod nije tako neuk i primitivan, a ti pametan i kako nisu svi plaćenici.

svaka čast
znaš šta meni najviše smeta kod SDP-a oni se prave da su stranka svetaca, anđela, kod njih je sve med i mlijeko, niko nije ništa ukrao nikad, svi su pošteni, ma oličenje dobrote, a znamo da i oni imaju kriminalaca
moja drugarica sa fax-amalo je reći da je glupa, nemoze ni one najlakše predmete da polozi kad dođe odjednom i kaze kako ima posao u vladi, pogurao je SDP fuj
i SDP je bio na vlasti, njihov čovjek je bio premijer FBIH što to oni nisu napravili bolju FBIH a znaju brankoviću pričati, nije da ga branim
ne reče ti nama zbog čega je SDP gubitnik, kad je kao što sam reče zadržao sve pozicije?...mislim, osim što ga ti ne voliš?

ni SDS isto nije gubitnik, vratili su neke pozicije u odnosu na prošle izbore.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#84 Re: STRANKE KOJE SU PROPALE...

Post by KatarinaKosaca »

SDP je gubitnik godinama, ali ne znam kome se obraćaš kad pišeš. Kao što sam negdje ovdje napisala imaju tradicionalan glas, jer SDP militanti kako na ovom forumu tako i u životu su tvrdoglavi, ne priznaju argumente, ne kažnjavaju glasom i slično. Ovaj put jesu zadržali pozicije, ali to nije nikakav poseban uspjeh, jer kad su je u Općini Centar zadržali, pitam se šta su još trebali napraviti pa da izgube tamo. Ja statistiku priznajem, ali SDP nije nikada dobio izbore (osim tog perioda alijanze). I ako danas Predsjednik Kantona da ostavku kao moralni čin, a ne počne se batrgati to će mi biti jako drago i onda se nadam da će Zlaya i njegova raja nešto iz toga naučiti, ako ništa onda to da postoji ostavka. Možda će onda jednoga dana u moju dragu zemlju doći socijaldemokratija čije mi je oličenje Zapatero i Gonzalez koja mi je jako bliska i ideja jako plemenita. Sve do tada je samo jadno likovanje simpatizera profesora koji ne drži predavanja u stilu neka komšiji crkne krava, odnosno neka je SBIH izgubila, a mi se niti nećemo truditi da pobijedimo, jer smo lijepi, pametni, pošteni, pravedni.
seldzuk

#85 Re: STRANKE KOJE SU PROPALE...

Post by seldzuk »

sasa_t wrote:Sta mislite da li ce neke od stranaka potpuno da se ugase nakon ovih izbora. Vec nekoliko izbora neke stranke konstantno ne prelaze prag ili su na ivici...
Po meni na sljedecim izborima necemo vidjeti.

1. GRAĐANSKA DEMOKRATSKA STRANKA GDS
2. SOCIJALDEMOKRATSKA UNIJA SDU
3. EVROPSKA EKOLOŠKA STRANKA E-5
4. PARTIJA DEMOKRATSKOG PROGRESA PDP
5. LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA - LDS

Osvojili su po jedan ili dva mandata u cijeloj BiH...
Sve bi ove stranke popadale da se iz njih povuče po jedan čovjek ili eventualno umre.
JThomas

#86 Re: STRANKE KOJE SU PROPALE...

Post by JThomas »

KatarinaKosaca wrote:SDP je gubitnik godinama, ali ne znam kome se obraćaš kad pišeš. Kao što sam negdje ovdje napisala imaju tradicionalan glas, jer SDP militanti kako na ovom forumu tako i u životu su tvrdoglavi, ne priznaju argumente, ne kažnjavaju glasom i slično. Ovaj put jesu zadržali pozicije, ali to nije nikakav poseban uspjeh, jer kad su je u Općini Centar zadržali, pitam se šta su još trebali napraviti pa da izgube tamo. Ja statistiku priznajem, ali SDP nije nikada dobio izbore (osim tog perioda alijanze). I ako danas Predsjednik Kantona da ostavku kao moralni čin, a ne počne se batrgati to će mi biti jako drago i onda se nadam da će Zlaya i njegova raja nešto iz toga naučiti, ako ništa onda to da postoji ostavka. Možda će onda jednoga dana u moju dragu zemlju doći socijaldemokratija čije mi je oličenje Zapatero i Gonzalez koja mi je jako bliska i ideja jako plemenita. Sve do tada je samo jadno likovanje simpatizera profesora koji ne drži predavanja u stilu neka komšiji crkne krava, odnosno neka je SBIH izgubila, a mi se niti nećemo truditi da pobijedimo, jer smo lijepi, pametni, pošteni, pravedni.
pa nije neki uspjeh, ali nije definitivno ni poraz. u kantonu sarajevo su dobili više glasova nego na prošlim izborima, i apsolutno i procentualno. "gubitnici" ovih izbora definitivno nisu, niti se može reći da su iznevjerili neka realna očekivanja i predviđanja (s naglaskom na ovo "realna")

eh, kao ja ne bih volio j.m. zapatera u bih...ali nažalost, daleko smo mi svjetlosnim godinama od tog nivoa. kakav narod, takvi i političari i vlast, ja to uvijek kažem.
maxell_sarajevo

#87 Re: STRANKE KOJE SU PROPALE...

Post by maxell_sarajevo »

Dok je Adis H. u stranci SDU ona nece propasti :lol: :lol: :lol:D
maxell_sarajevo

#88 Re: STRANKE KOJE SU PROPALE...

Post by maxell_sarajevo »

Mikado wrote:
amrica wrote:Ni ja nisam SDP-ovac, i to sto sam napisala je samo zato sto mislim da jednoj osobi poput prof Tanovic nije mjesto medju namazanim lopuzama, ego-likovima, interesdzijama...

A ovo boldirano kaze samo za sebe.
Mislim da se uvazena profesorica Tanovic ne slaze sa tobom, jer da je tako nebi ni doslo do spomenute koalicije. Uvazeni akademik prof.dr. Muhamed Filipovic je dao podrsku toj koaliciji koja bi trebala biti pocetak ujedinjenja stranaka sa gradjanskom orijentacijom.
Uvazena profesorica Tanovic je konstatovala da u BiH postoje 2 stranke (vrste stranka). Stranke gradjanske orijentacije i Nacionalisticke stranke.
Meni je stalo do toga da se u ovoj zemlji nesto promjeni na bolje, jer sa strankama koje se na vlasti (nacionalisticke stranke) nazire se crna buducnost, pa cak i povratak u mracnu proslost. Trenutno sam uvjeren da samo koalicija stranaka gradjanske orijentacije; SDU BiH, LDS BiH, Nasa Stranka, BPS - SH, GDS BiH, BOSS, E5, Pokret Mladih, BH slobodni demokrati i sl. moze donijeti promjene na bolje. Uz odredjene kadrovske promjene SDP BiH bi mogao biti nosilac takvog saveza stranaka.

Mikado ti si potplacen od strane Aldina H. da ovo pises :lol:
KatarinaKosaca

#89 Re: STRANKE KOJE SU PROPALE...

Post by KatarinaKosaca »

JThomas wrote:pa nije neki uspjeh, ali nije definitivno ni poraz. u kantonu sarajevo su dobili više glasova nego na prošlim izborima, i apsolutno i procentualno. "gubitnici" ovih izbora definitivno nisu, niti se može reći da su iznevjerili neka realna očekivanja i predviđanja (s naglaskom na ovo "realna")
Ko je napisao da su gubitnici ovih izbora? Napisala sam da gube godinama i to je statistika.

JThomas wrote:peh, kao ja ne bih volio j.m. zapatera u bih...ali nažalost, daleko smo mi svjetlosnim godinama od tog nivoa. kakav narod, takvi i političari i vlast, ja to uvijek kažem.
Izvini, ali kao jedinka tog naroda nisam sjedila u tuđem stanu, nisam nikoga nelegalno negdje poslala, platila sam svaki saobraćajni prekršaj i nisam zaslužila Lagumdžiju ni kao šefa opozicje. Nisu ni Španci divni i sjajni. Imali su tranziciju poslije velike fašističke diktature, ali ih je upravo socijaldemokratija naučila demokratiji. Naravno uz veliku ulogu medija i potpunu transparentnost. A mene Bakir uči kako sam glupa ako ne glasam Zlatka. Ma, daj, providno do bola. Ne možeš vrijeđati 4 miliona ojudi zato što je Zlatko kakav jeste.
JThomas

#90 Re: STRANKE KOJE SU PROPALE...

Post by JThomas »

nisi možda ti, ali u prosjeku, vlast je uvijek ogledalo naroda. dok se jednoj kritičnoj masi ljudi nešto ne promijeni u glavi, napretka nema. žalosna istina je da bi bar 80% naroda, ako ne i više, na mjestu ovih na vlasti radila isto...ako ne i gore. da većina naroda u španiji ne razmišlja slično kao i zapatero, on ne bi mogao biti izglasan...a da ne govorim o tome koliko pojedinca oblikuje društvo u kojem živi.

a sudeći po nedavnim događajima i reakciji na njih, taj isti zapatero bi ovdje izgubio izbore samo zato što je za gay brakove :lol:
sasa_t

#91 Re: STRANKE KOJE SU PROPALE...

Post by sasa_t »

Ma treba smanjit penzije i eto promjena :D
KatarinaKosaca

#92 Re: STRANKE KOJE SU PROPALE...

Post by KatarinaKosaca »

JThomas wrote:nisi možda ti, ali u prosjeku, vlast je uvijek ogledalo naroda. dok se jednoj kritičnoj masi ljudi nešto ne promijeni u glavi, napretka nema. žalosna istina je da bi bar 80% naroda, ako ne i više, na mjestu ovih na vlasti radila isto...ako ne i gore. da većina naroda u španiji ne razmišlja slično kao i zapatero, on ne bi mogao biti izglasan...a da ne govorim o tome koliko pojedinca oblikuje društvo u kojem živi.

a sudeći po nedavnim događajima i reakciji na njih, taj isti zapatero bi ovdje izgubio izbore samo zato što je za gay brakove :lol:
Nismo govorili o vlasti nego o opoziciji, ali ok, nema veze. Slažem se da bi 80% naroda isto kralo i isto se ponašalo. Ono što se ne slažem, odnosno želim da napišem je to da se narod odgaja isto kao što se odgajaju djeca u kući. Da je nemoralno krasti, da je ostavka kao moralni čin dobat potez, ukratko uči se etika. U tome ulogu imaju mediji ili je trebaju imati. Ovo se nadovazuje na tvoj zadnji dio posta oko gay brakova. Prije donošenja legilativnog akta homosexualnih brakova španska je javnost godinama ili decenijama "učena" da homosexualizam nije bolest niti izopačenost nego sexualno opredjeljenje na koje ima pravo svaki čovjek. Naravno uz veliku opoziciju crkve i desničarskih stranki. Kod nas to nikada niko nije učinio, čak nam je liječnica (i pri ovome mi ne nebitan njen politički angažman), objasnila kako je to bolest. Ipak i pored toga, da je Lagumdžija transparentan glede svojih materijalnih dobara, da obavlja svoj profesorski posao kako treba, da je nekada dao ostavku posije izgubjenih izbora, uvijerena sam da homo brakovi ne bi bili prepreka. Opet se vraćam na Zapatera i to kako mu žena i dana danas pjeva u nekom horu za platu, djeca idu u državnu školu, zna mu se svaki euro koji zaradi i potroši. Dok je bio šef opozicije znalo se još više. Kod nas? Zato, molim te, nemoj za Zlatkove prljave robotovske radnje da proglašavaš narod toliko glupim. Ili kako sam negdje napisala, opozicija je naša još veće tuga od pozicje, jer nam onemogućuje mogućnost opcije b.
JThomas

#93 Re: STRANKE KOJE SU PROPALE...

Post by JThomas »

nemam ja šta proglašavati, narod je sam sebe proglasio prije pet dana.

da narodu sve što je negativno u ovoj državi stvarno i dovoljno smeta, ne bi vazda isti bili na vlasti...ili ako baš hoćeš, stavi tu i zlatka, da je narod dovoljno pametan i politički svjestan, kao što nije, zlatko bi bio sankcionisan na izborima, nastala bi druga i ozbiljnija opozicija na njegovom mjestu, i tako dalje...o tome ti nedvosmisleno govori i stopa izlaska na izbore.

misliš da je slučajno što su nam svi mainstream političari "u pet deka"? nije slučajno, jer i oni dolaze iz naroda, i narod ih bira na funkcije. da smo stvarno svjesni, i da nam stvarno smeta, stvari bi se i promijenile. da je većina uistinu drukčija, ne bi nam moglo biti ovako.
Umjetnik a

#94 Re: STRANKE KOJE SU PROPALE...

Post by Umjetnik a »

KatarinaKosaca wrote:SDP je gubitnik godinama, ali ne znam kome se obraćaš kad pišeš. Kao što sam negdje ovdje napisala imaju tradicionalan glas, jer SDP militanti kako na ovom forumu tako i u životu su tvrdoglavi, ne priznaju argumente, ne kažnjavaju glasom i slično. Ovaj put jesu zadržali pozicije, ali to nije nikakav poseban uspjeh, jer kad su je u Općini Centar zadržali, pitam se šta su još trebali napraviti pa da izgube tamo. Ja statistiku priznajem, ali SDP nije nikada dobio izbore (osim tog perioda alijanze). I ako danas Predsjednik Kantona da ostavku kao moralni čin, a ne počne se batrgati to će mi biti jako drago i onda se nadam da će Zlaya i njegova raja nešto iz toga naučiti, ako ništa onda to da postoji ostavka. Možda će onda jednoga dana u moju dragu zemlju doći socijaldemokratija čije mi je oličenje Zapatero i Gonzalez koja mi je jako bliska i ideja jako plemenita. Sve do tada je samo jadno likovanje simpatizera profesora koji ne drži predavanja u stilu neka komšiji crkne krava, odnosno neka je SBIH izgubila, a mi se niti nećemo truditi da pobijedimo, jer smo lijepi, pametni, pošteni, pravedni.
svaka ti se pozlatila
appleipod

#95 Re: STRANKE KOJE SU PROPALE...

Post by appleipod »

JThomas wrote: ni SDS isto nije gubitnik, vratili su neke pozicije u odnosu na prošle izbore.
Koje pozicije?
Umjetnik a

#96 Re: STRANKE KOJE SU PROPALE...

Post by Umjetnik a »

JThomas wrote:
Umjetnik a wrote:
KatarinaKosaca wrote: Odakle tebi da je svako ko se usudi reći nešto protiv Zlaje i njegove raje plaćenik? Evo, ja ti kažem da nisam plaćenik, pa ne volim Zlaju, jer ga znam kad je u ratu živio u tuđem stanu, a danas ih ima nekoliko. Od profesorske plate ih nije mogao nikako kupiti. Ne znam hoće li me sutra uhapsiti na ulici i negdje poslati, a ne smijem niti pomisliti šta bi se desilo da dobije vlast. Zaista se zatresem pri toj pomisli. Samo ako se neko usudi reći nešto protiv Zlaje odmah je plaćenik, na forumu je do izbora i nikada, baš nikada simpatizeri ili članovi SDP neće da saslušaju šta to ljudi imaju protiv SDP, nego ih po automatizmu etiketiraju. Kada je PP u Španijji izgubio izbore onda je bila šala i na ulicama.... ONi ni sa Arzallusom ne pobijeđu. A Arzallus je bio novinar na državnoj Tv koji je lažirao informacije u korist PP (desnice). Tako i ovdje Zlaja ni sa Bakirom ne pobijeđuje, a ko ih ne voli ili je neuk i primitivan ili je plaćenik. Oslobodite se Zlaje, dovedite ljude tipa Komšića, oslobodite se prijateljstava sa Oručima i inim tajkunima, pa ćeš vidjeti kako narod nije tako neuk i primitivan, a ti pametan i kako nisu svi plaćenici.

svaka čast
ne reče ti nama zbog čega je SDP gubitnik, kad je kao što sam reče zadržao sve pozicije?...mislim, osim što ga ti ne voliš?

ni SDS isto nije gubitnik, vratili su neke pozicije u odnosu na prošle izbore.

da su pobjednici dobili bi još više opština, ove što su zadržai nije to zato što je SDP jaka stranka, nego zato što Imamović, Lipovača...stvarno rade svoj posao, koliko toliko

SDS je gubitnik u odnosu na SNSD i ta strnaka je svako propala a znao koliko su nekada bili jaki
rajvosa1

#97 Re: STRANKE KOJE SU PROPALE...

Post by rajvosa1 »

appleipod wrote:
JThomas wrote: ni SDS isto nije gubitnik, vratili su neke pozicije u odnosu na prošle izbore.
Koje pozicije?
Za SDS je veliki uspjeh pobjeda u Bijeljini, Doboju, Ugljeviku i još nekim značajnim gradovima. Dodik bi sigurno dao desetak malih općina za Doboj i Bijeljinu.
sasa_t

#98 Re: STRANKE KOJE SU PROPALE...

Post by sasa_t »

Dobro, ali ja sam pitao koja je stranka propala u punom smislu te rijeci. SDP, SDS, SBiH su definitivno izvan ove rasprave jer tendencija opadanja broja glasova kod tih stranaka (ako je i ima) ne znaci da na sljedecim izborima one ne mogu pobjediti....
mostarac

#99 Re: STRANKE KOJE SU PROPALE...

Post by mostarac »

Umjetnik a wrote:
da su pobjednici dobili bi još više opština, ove što su zadržai nije to zato što je SDP jaka stranka, nego zato što Imamović, Lipovača...stvarno rade svoj posao, koliko toliko

SDS je gubitnik u odnosu na SNSD i ta strnaka je svako propala a znao koliko su nekada bili jaki

Vidis li ti sta si ti ovdje napisao?
Imamovic i Lipovaca su dio SDP-a i SDP je stvorio Imamovica i Lipovacu jakima kakvi oni jesu i bez podrske SDP-a njih dvojica ne bi nikad bili to sto su danas i te dvije stvari su ustvari samo jedna, a to je SDP. Znaci ti bi odvojio Imamovica i Lipovacu od SDP-a, a to je nemoguce jer oni jesu SDP, al tebi to ne odgovara jer ide u prilog SDP-u. SDP je stvorio te ljude, a ne neko treci. Zanima me zasto SDA ili SBiH ili neko treci nema tako karizmaticne licnosti za nacelnike opstina kao sto su Lipovaca i Imamovic? zato sto se tamo sansa daje samo podobnima, al nikada i sposobnima. SDP je stvorio i plasirao u javnost sposobne ljude i omogucio im da realizuju svoje ideje i stao iza njih, a oni su provodili program SDP-a. To i jeste smisao jedne politicke partije, a ja znam da mnogi vene rezu sto je to bas u partiji kojoj je predsjednik toliko omrazeni Zlatko Lagumdzija. Ja samo ne znam kako u svim ovim ostalim silnim i demokratskim i uber naprednim politickim partijama ne stvorise jednog Lipovacu i jednog Imamovica.
SDP jakom strankom izmedju ostalih cine i Lipovaca i Imamovic i oni su proizvod jakog SDP-a.
Madame de Pompadour

#100 Re: STRANKE KOJE SU PROPALE...

sasa_t wrote:Dobro, ali ja sam pitao koja je stranka propala u punom smislu te rijeci. SDP, SDS, SBiH su definitivno izvan ove rasprave jer tendencija opadanja broja glasova kod tih stranaka (ako je i ima) ne znaci da na sljedecim izborima one ne mogu pobjediti....

Sorry ali SBiH j edefinitivno propala a posebno sa trenutnim aferama kupovine glasova na opcinskim izborima 8-)
Post Reply