Bosna i Hercegovina je cjelovita zemlja, zemlja koja ima svoju dugogodišnju historiju, zemlja koja je preživjela brojne pokušaje podjela njenih teritorija, zemlja koja je izdržala brojne ratove i okupacije, i sigurno niko ko želi dobro ovoj zemlji neće nikada osnovati nekakvu takvu stranku !PerverzMusharaf wrote:Jeli moguća takva stranka i šta bi bili mogući argumenti i ciljevi te stranke. Da li bi postojala prednost u tome da se Federacija danas izdvoji iz BiH i postane nezavisna država? Čega se time odričemo a šta dobijamo? Da li je Federacija ekonomski i politički samoodrživa i koje bi uređenje odgovaralo takvoj državi i pod kojim međunarodnim uslovima?
Mislim da postoji sijaset prednosti koje bi ovakva stranka mogla da donese u našu žabokrečinu od političkih opcija a i dovela bi secesioniste u RS pred svršen čin. Ne treba zaboraviti da Republika srpska ovakav stepen autonomije može da ostvari samo u okviru Bosne i Hercegovine. U okviru Srbije imala bi manje nadležnosti od opštine Istočni Mostar. Posebno veliku kampanju ova stranka trebala bi da vodi u Brčkom sa ciljem da brčko bude dio Federacije koja će da se odvoji od BiH. U šahu, nekad treba napraviti rokadu. Ovo bi ogolilo ispraznost i secisionističke politike ali i današnjih takozvanih bosanskih patriota.
Stranka za odvajanje Federacije od BiH
- Tesla10
#26 Re: Stranka za odvajanje Federacije od BiH
Last edited by Tesla10 on 22/07/2013 14:41, edited 1 time in total.
- karanana
#27 Re: Stranka za odvajanje Federacije od BiH
molicemo mi srbe da nas puste da se otcijepimo.
igraju oni pametnu taktiku. vele: hocete BiH, e sad cemo vam je mi napraviti da pozelite da izadjete iz nje.
igraju oni pametnu taktiku. vele: hocete BiH, e sad cemo vam je mi napraviti da pozelite da izadjete iz nje.
- nineinchnails
#28 Re: Stranka za odvajanje Federacije od BiH
Nazalost, tako je.karanana wrote:molicemo mi srbe da nas puste da se otcijepimo.
- nineinchnails
#29 Re: Stranka za odvajanje Federacije od BiH
Tesla10 wrote:Bosna i Hercegovina je cjelovita zemlja, zemlja koja ima svoju dugogodišnju historiju, zemlja koja je preživjela brojne pokušaje podjela njenih teritorija, zemlja koja je izdržala brojne ratove i okupacije, i sigurno niko ko želi dobro ovoj zemlji neće nikada osnovati nekakvu takvu stranku !
- Havatar
#30 Re: Stranka za odvajanje Federacije od BiH
Samo sto to nikad nece docekatikaranana wrote:molicemo mi srbe da nas puste da se otcijepimo.
-
komentatorxxx
- madner
#32 Re: Stranka za odvajanje Federacije od BiH
Zar to nije SDA? 
-
komentatorxxx
#33 Re: Stranka za odvajanje Federacije od BiH
Tesla10 wrote:Bosna i Hercegovina je cjelovita zemlja, zemlja koja ima svoju dugogodišnju historiju, zemlja koja je preživjela brojne pokušaje podjela njenih teritorija, zemlja koja je izdržala brojne ratove i okupacije, i sigurno niko ko želi dobro ovoj zemlji neće nikada osnovati nekakvu takvu stranku !PerverzMusharaf wrote:Jeli moguća takva stranka i šta bi bili mogući argumenti i ciljevi te stranke. Da li bi postojala prednost u tome da se Federacija danas izdvoji iz BiH i postane nezavisna država? Čega se time odričemo a šta dobijamo? Da li je Federacija ekonomski i politički samoodrživa i koje bi uređenje odgovaralo takvoj državi i pod kojim međunarodnim uslovima?
Mislim da postoji sijaset prednosti koje bi ovakva stranka mogla da donese u našu žabokrečinu od političkih opcija a i dovela bi secesioniste u RS pred svršen čin. Ne treba zaboraviti da Republika srpska ovakav stepen autonomije može da ostvari samo u okviru Bosne i Hercegovine. U okviru Srbije imala bi manje nadležnosti od opštine Istočni Mostar. Posebno veliku kampanju ova stranka trebala bi da vodi u Brčkom sa ciljem da brčko bude dio Federacije koja će da se odvoji od BiH. U šahu, nekad treba napraviti rokadu. Ovo bi ogolilo ispraznost i secisionističke politike ali i današnjih takozvanih bosanskih patriota.
koja glupa izjava i bezvezna patetika, oni koji zele dobro nece to zna i malo djete, ali ce biti sve vise onih koji vide da je zemlja izgubila svrhu postojanja.
- Havatar
#34 Re: Stranka za odvajanje Federacije od BiH
Ali ce ipak biti zanemarljiv broj takvihkomentatorxxx wrote:Tesla10 wrote:Bosna i Hercegovina je cjelovita zemlja, zemlja koja ima svoju dugogodišnju historiju, zemlja koja je preživjela brojne pokušaje podjela njenih teritorija, zemlja koja je izdržala brojne ratove i okupacije, i sigurno niko ko želi dobro ovoj zemlji neće nikada osnovati nekakvu takvu stranku !PerverzMusharaf wrote:Jeli moguća takva stranka i šta bi bili mogući argumenti i ciljevi te stranke. Da li bi postojala prednost u tome da se Federacija danas izdvoji iz BiH i postane nezavisna država? Čega se time odričemo a šta dobijamo? Da li je Federacija ekonomski i politički samoodrživa i koje bi uređenje odgovaralo takvoj državi i pod kojim međunarodnim uslovima?
koja glupa izjava i bezvezna patetika, oni koji zele dobro nece to zna i malo djete, ali ce biti sve vise onih koji vide da je zemlja izgubila svrhu postojanja.
- Tesla10
#35 Re: Stranka za odvajanje Federacije od BiH
A zašto je glupa izjava ? Problem je ovdje što imamo i neke "patriote" koji su počeli da razmišljaju o ovakvim stvarima, i mislim da je red da ih podsjetimo da to ne smiju raditi. Mnogi smatraju da bi na taj naćin pomogli BiH, ali zapravo bi je samo uništili i još više ponizili. I naša država nije izgubila svrhu postojanja. Baš suprotno, ona postoji zbog nas, i sve dok smo mi živi ona će imati svoj smisao, možda je neće svi nositi u srcu, ali će ona imati svoj smisao ! Ugodan dan ti želim.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#36 Re: Stranka za odvajanje Federacije od BiH
Vinston Cercil onomad rece: Ako neces da rijesis problem-formiraj komisiju. Primjenjeno na danasnju BiH-ako hoces da stvoris problem-formiraj stranku.
Iako mi je poprilicno stupidna ideja da se osnivanjem stranke moze postici ideja da RS odustane od secesionistickih zahtjeva, odgovoricu na temu buduci da u tragovima sadrzi jednu tacnost...
Naime secesionisticka tematika u javnom diskursu RS je samo paravan iza kojeg se desava korupcija i pljacka drzavnog bogatstva. Isto tako i u FBiH iza paravana ugrozenosti Hrvata, pa onda ugrozenosti Bosnjaka, pa joj sto se ne mozemo dogovoriti oko Sejdic Finci, krije se sistemska pljacka drzavne (drustvene) imovine.
Ono sto su generacijama radnici svojim radom u samoupravnim preduzecima stvarali, u divljoj poslijeratnoj privatizaciji za marku pokupovase raznorazni sumnjivi mesetari. Kad su na tome izmuzli svu lovu, politicari i njihovi tajkuni sada pljackaju preostalo zaposljavanjem u javna preduzeca i stimanjem tendera. A sve se to desava prikriveno famom o secesiji RS-a i ugrozenosti Hrvata i Bosnjaka. Evo u Kantonu Sarajevo nema ni Dodika ni entitetskog glasanja, pa zasto onda ne lici na Kanton Ženeva?
Dakle osivanjem stranke sa takvim programskim ciljem se ne moze nista, ama bas nista rijesiti. Osim da u nekom suludom scenariju ta stranka dobije potpunu vecinu u FBiH, pa da taj programski cilj bude sluzbena politika Vlade FBiH. U tom slucaju RS bi zaista izgubila vazan adut u prici o secesiji. Jer ta prica je fundirana na otporu takvoj ideji iz FBiH. Kada taj otpor nestane, pitanje sta bi od te ideje ostalo.
Medjutim ta ideja je kako rekoh, Potemkinovo selo, tako da je sva prica potpuno besmislena.
Iako mi je poprilicno stupidna ideja da se osnivanjem stranke moze postici ideja da RS odustane od secesionistickih zahtjeva, odgovoricu na temu buduci da u tragovima sadrzi jednu tacnost...
Naime secesionisticka tematika u javnom diskursu RS je samo paravan iza kojeg se desava korupcija i pljacka drzavnog bogatstva. Isto tako i u FBiH iza paravana ugrozenosti Hrvata, pa onda ugrozenosti Bosnjaka, pa joj sto se ne mozemo dogovoriti oko Sejdic Finci, krije se sistemska pljacka drzavne (drustvene) imovine.
Ono sto su generacijama radnici svojim radom u samoupravnim preduzecima stvarali, u divljoj poslijeratnoj privatizaciji za marku pokupovase raznorazni sumnjivi mesetari. Kad su na tome izmuzli svu lovu, politicari i njihovi tajkuni sada pljackaju preostalo zaposljavanjem u javna preduzeca i stimanjem tendera. A sve se to desava prikriveno famom o secesiji RS-a i ugrozenosti Hrvata i Bosnjaka. Evo u Kantonu Sarajevo nema ni Dodika ni entitetskog glasanja, pa zasto onda ne lici na Kanton Ženeva?
Dakle osivanjem stranke sa takvim programskim ciljem se ne moze nista, ama bas nista rijesiti. Osim da u nekom suludom scenariju ta stranka dobije potpunu vecinu u FBiH, pa da taj programski cilj bude sluzbena politika Vlade FBiH. U tom slucaju RS bi zaista izgubila vazan adut u prici o secesiji. Jer ta prica je fundirana na otporu takvoj ideji iz FBiH. Kada taj otpor nestane, pitanje sta bi od te ideje ostalo.
Medjutim ta ideja je kako rekoh, Potemkinovo selo, tako da je sva prica potpuno besmislena.
-
Basvod
#37 Re: Stranka za odvajanje Federacije od BiH
Zato sto kanton nije drzava. Ako ne valja drzava nece valjati ni kantoni, entiteti, opstine, mjesne zajednice.... Drzava je temelj._BataZiv_0809 wrote:Evo u Kantonu Sarajevo nema ni Dodika ni entitetskog glasanja, pa zasto onda ne lici na Kanton Ženeva?
.
- Država
#38 Re: Stranka za odvajanje Federacije od BiH
Jah teme...
Ovaj što je započeo ovu temu, je li to neki 'element'... (Što reče Josip Pejaković).
Vruće, Boga mi...
Ovaj što je započeo ovu temu, je li to neki 'element'... (Što reče Josip Pejaković).
Vruće, Boga mi...
- Hajvan
#39 Re: Stranka za odvajanje Federacije od BiH
KATEGORIČNO NE tvome prijedlogu:Mister Yes wrote:Evo da uzmemo da je to moguće, onda bi se Federacija odvojila od BiH pri čemu bi Brčko distrikt ostao sa RS-om. Ako ćemo se već odvajati onda bolje da se RS odvoji jer u tom slučaju Brčko distrikt ostaje sa Federacijom. Veoma bitna razlika.
Naravno, ja sam za to da se RS odvoji ako će istog momenta Federacija (plus Brčko distrikt) ući u EU i NATO. U suprotnom jok.
Federacija samostalna bez ulaska EU i NATO.Hoćemo rezervat, hoćemo rezervat.
EU fuj, fuj
što ne gumo ovih sa krizom identitete.
Život je drugje, Milan kundera ..i to
- Mister Yes
#40 Re: Stranka za odvajanje Federacije od BiH
Tako su i Palestinci godinama odbijali. Mislili mangupi.Hajvan wrote:KATEGORIČNO NE tvome prijedlogu:Mister Yes wrote:Evo da uzmemo da je to moguće, onda bi se Federacija odvojila od BiH pri čemu bi Brčko distrikt ostao sa RS-om. Ako ćemo se već odvajati onda bolje da se RS odvoji jer u tom slučaju Brčko distrikt ostaje sa Federacijom. Veoma bitna razlika.
Naravno, ja sam za to da se RS odvoji ako će istog momenta Federacija (plus Brčko distrikt) ući u EU i NATO. U suprotnom jok.
EU fuj, fuj
-
Basvod
#41 Re: Stranka za odvajanje Federacije od BiH
Jedina sansa da FBiH odmah udje u EU i NATO je konfederacija sa Hrvatskom a to je i potpisano u Vasingtonu.Mister Yes wrote:Tako su i Palestinci godinama odbijali. Mislili mangupi.Hajvan wrote:KATEGORIČNO NE tvome prijedlogu:Mister Yes wrote:Evo da uzmemo da je to moguće, onda bi se Federacija odvojila od BiH pri čemu bi Brčko distrikt ostao sa RS-om. Ako ćemo se već odvajati onda bolje da se RS odvoji jer u tom slučaju Brčko distrikt ostaje sa Federacijom. Veoma bitna razlika.
EU fuj, fuj
Samo sto to dugorocno podrazumjeva nestanak Bosnjaka kao politickog naroda, asimiliranje u Hrvate islamske vjeroispovjesti i eventualno zadrzavanje regionalnog naziva Bosanac poput Dalmatinca. Pa ko voli nek izvoli.
-
convict
#42 Re: Stranka za odvajanje Federacije od BiH
.
Last edited by convict on 12/02/2014 00:33, edited 1 time in total.
-
NAOPAK2323
#43 Re: Stranka za odvajanje Federacije od BiH
Mislim da je ovu temu pokrenuo neki Srbin iz RS-a ali evo da ipak odgovorim:
Egipat se sastoji od 80 miliona ljudi od kojih 78 miliona zivi na samo 15% Egipta; ostatak je pustinja. Ista stvar je i sa mnogim drugim zemljama. Eto uzmimo primjer Norveske, Swedske, Finske, Rusije pa i SAD-a. Imamo cijele gradove u Nizozemskoj gdje Nizozemci nisu vecina vec stranci. Recimo Rotterdam, Haag.
Dakle teritorija nije bitna toliko koliko je bitna brojcanost. Ako pogledamo u Istocnu Bosnu onda vidimo da cijela Istocna Bosna (od Trebinja i Bileca do Bijeljine) ima stanovnika kao jedna trecina Sarajeva! Isto tako teritorij od Kupresa,Glamoca, Drvara,Kljuca ako pogledate taj teritorij na google earthu vidijet cete samo da su to sume, planine, polja pa opet sume, planine, polja onda dolazi mali gradic od 4000 stanovnika poput Kupresa, Drvara, Glamoca (to su sve gradici manji od Hadzica). Znaci suma, suma pa eto vukojebine.
Dakle jako je bitno da sve vidimo u perspektivi. Republika Srpska je velika ali njezina snaga u geopolitickom smislu je jako malo. Dovoljno je da oni naprave samo jedan los proracun (kao sto je Tudjman napravio kada je mislio da ce ga Nijemci podrzati) i veliki dijelovi RS-a padaju jer to je nenaseljeno.
Dakle nije ovo vise 1992. kada je jedna strana ne naoruzana. Vidijeli smo kako su Srbi drzali 70% BiH i kako su je dobili prakticki bez rata. Isto to samo mnogo mnogo lakse se moze danas desiti RS-u.
Zato mislim da malo precjenjujete RS. Bosnjaci i njihovi saveznici idu vec prema 65% stanovnistva. 65% Stanovnistva je znaci do 2020. za BiH. Ako tih 65% podrzavaju velike sile nema sanse da se BiH raspadne. A postace funkcionalna drzava kada Bosnjaci i njihovi saveznici (Hrfvati Tuzle, Sarajeva, Srbi Tuzle, Sarajeva) doguraju do 75% a to nije bas tako daleka buducnost kako neki misle.
Egipat se sastoji od 80 miliona ljudi od kojih 78 miliona zivi na samo 15% Egipta; ostatak je pustinja. Ista stvar je i sa mnogim drugim zemljama. Eto uzmimo primjer Norveske, Swedske, Finske, Rusije pa i SAD-a. Imamo cijele gradove u Nizozemskoj gdje Nizozemci nisu vecina vec stranci. Recimo Rotterdam, Haag.
Dakle teritorija nije bitna toliko koliko je bitna brojcanost. Ako pogledamo u Istocnu Bosnu onda vidimo da cijela Istocna Bosna (od Trebinja i Bileca do Bijeljine) ima stanovnika kao jedna trecina Sarajeva! Isto tako teritorij od Kupresa,Glamoca, Drvara,Kljuca ako pogledate taj teritorij na google earthu vidijet cete samo da su to sume, planine, polja pa opet sume, planine, polja onda dolazi mali gradic od 4000 stanovnika poput Kupresa, Drvara, Glamoca (to su sve gradici manji od Hadzica). Znaci suma, suma pa eto vukojebine.
Dakle jako je bitno da sve vidimo u perspektivi. Republika Srpska je velika ali njezina snaga u geopolitickom smislu je jako malo. Dovoljno je da oni naprave samo jedan los proracun (kao sto je Tudjman napravio kada je mislio da ce ga Nijemci podrzati) i veliki dijelovi RS-a padaju jer to je nenaseljeno.
Dakle nije ovo vise 1992. kada je jedna strana ne naoruzana. Vidijeli smo kako su Srbi drzali 70% BiH i kako su je dobili prakticki bez rata. Isto to samo mnogo mnogo lakse se moze danas desiti RS-u.
Zato mislim da malo precjenjujete RS. Bosnjaci i njihovi saveznici idu vec prema 65% stanovnistva. 65% Stanovnistva je znaci do 2020. za BiH. Ako tih 65% podrzavaju velike sile nema sanse da se BiH raspadne. A postace funkcionalna drzava kada Bosnjaci i njihovi saveznici (Hrfvati Tuzle, Sarajeva, Srbi Tuzle, Sarajeva) doguraju do 75% a to nije bas tako daleka buducnost kako neki misle.
- Danguba
#44 Re: Stranka za odvajanje Federacije od BiH
Bi oni ali ih SDP i SBB u svemu preduhitri.madner wrote:Zar to nije SDA?
Da bi stvari neko ozbiljno shvatio i da se nesto pokrene sa mrtve tacke treba traziti Bosnjakistan. Takva nama stranka treba. Jedna radikalna bosnjacka stranka. Ovako svi glume demokrate, liberale, patriote...a Bosne sve manje a na drugoj strani separatista sve vise.
Treba nam nesto kao sto su pravasi i radikali da uvijek imamo pse na lancu.
- eluna
#45 Re: Stranka za odvajanje Federacije od BiH
vala baš ...... kao da ovako usitnjeni nismo dovoljno slabi nego moramo još da slabimovaučer wrote:Upeklo bome..
haaalo hajvani - jeste li svjesni da Los Angeles ima veću površinu nego naša "država" .....pa treba da budemo još manji, i da cijelu žitnicu (Posavina) damo tek tako - pa jeste li s marsa pali!!!!!
- madner
#46 Re: Stranka za odvajanje Federacije od BiH
Da bi stvari neko ozbiljno shvatio treba onda biti spreman i ici do kraja. Ako ces samo blefirat, nista od toga.Danguba wrote:Bi oni ali ih SDP i SBB u svemu preduhitri.madner wrote:Zar to nije SDA?
Da bi stvari neko ozbiljno shvatio i da se nesto pokrene sa mrtve tacke treba traziti Bosnjakistan. Takva nama stranka treba. Jedna radikalna bosnjacka stranka. Ovako svi glume demokrate, liberale, patriote...a Bosne sve manje a na drugoj strani separatista sve vise.
Bosne nije manje, samo se ne pomjera naprijed.
-
NAOPAK2323
#47 Re: Stranka za odvajanje Federacije od BiH
Pa imamo stranku poput radikala samo sto se ta stranka drugacije profilira. Moras u datim okolnostima voditi mudru politiku. Recimo "dovlacenje Turske na balkan" je po meni zasluga i nekih Bosnjackih stranaka. Turska odkako je se pocela mjesati u BiH neki su se jako zabrinuli jer sada jos bolje znaju da od "mirnog raspada" nema nicega. Dakle ako RS ima Srbiju a Herceg Bosna ima Hrvatsku onda BiH ima Tursku koja je zaposlena u BiH po nalogu velikog babe SAD-a. Tu su oni dakle vec sah matirani totalno u geopolitickom smislu i oni to sve bolje shvacaju. Sada dodiku i Nikolicu ostaje cisti populizam. Cim oni vode otvorenu i agresivnu politiku znas da su ispusili foru. To je populizam a mudra politika je ona koja suti i kada neznas zapravo sta je cilj a sve ti se "smije u lice ljubazno". To je mudrost i onda odjednom BAM neki rezultat. Ali RS nema jakog saveznika. Vode lobij preko Izraelske desnice i Rusije koja na balkan nemoze prismrditi.Danguba wrote:Bi oni ali ih SDP i SBB u svemu preduhitri.madner wrote:Zar to nije SDA?
Srbi Karadzicevi su meni bili najopasniji kada su mudro sutili i bili diplomati. Dakle za vrijeme Tadica je bilo zeznuto. A sada cim je dosao predsjednik na vlast u Srbiji koji otvoreno govori u prvoj emisiji za rts da mu je "Seselj najveci primjer" znas da je populizam na snazi i da su slabi; da nemaju svoju politiku.
Politika je kurva. Trebas je znati igrati. Srbi je znaju igrati ali su jednostavno preslabi. Mi imamo i jaci lobij i dobili smo medijski rat (koliko knjiga, video igroca, filmova, reportaza na zapadnim medijima, dnevnika jer se napravilo i pravi se u kojem su Srbi zlocinci?) Dakle njima preostaje da se hvataju za RS kao pijan plota. Znaju da se odcjepiti nemoze i da ce ovo stanje potrajati. Ali docice vrijeme kada ce Bosnjaci ciniti 70% BiH; kada ce im vojna industrija biti pod koncom i kada ce Turska i druge sile koje vide interes u unitarnoj BiH biti jos prisutnije u BiH... i onda je sve gotovo.
Onda im preostaje da idu glavom kroz zid i da dobiju opet po nosu ili da se opredjelje za neku blazu politiku.
- madner
#48 Re: Stranka za odvajanje Federacije od BiH
Zapravo ti je dolazak Turske zakomplikovao stvari, jer oni misle da mogu Srbiju kupiti. Ova politika da se dogovorimo i trazimo kompromis ti je Tursko maslo.
Oni skupljaju poene u Srbiji, drze nas u ovisnosti i prave se da su lokalna sila.
Oni skupljaju poene u Srbiji, drze nas u ovisnosti i prave se da su lokalna sila.
- Hajvan
#49 Re: Stranka za odvajanje Federacije od BiH
eluna wrote:vala baš ...... kao da ovako usitnjeni nismo dovoljno slabi nego moramo još da slabimovaučer wrote:Upeklo bome..
haaalo hajvani - jeste li svjesni da Los Angeles ima veću površinu nego naša "država" .....pa treba da budemo još manji, i da cijelu žitnicu (Posavina) damo tek tako - pa jeste li s marsa pali!!!!!
EIS?!?
"Los Angeles is irregularly shaped and covers a total area of 502.7 square miles (1,302 km2), comprising 468.7 square miles (1,214 km2) of land and 34.0 square miles (88 km2) of water.[3] The city extends for 44 miles (71 km) longitudinally and for 29 miles (47 km) latitudinally. The perimeter of the city is 342 miles (550 km)."
dok, površina kantona/okruga (Los Angeles County) iznosi 4,752.32 sq mi (12,308.5 km2).
-
NAOPAK2323
#50 Re: Stranka za odvajanje Federacije od BiH
Nije. Tursku je doveo na balkan SAD. To mozes citati iz wikileaks dokumenat kada bukvalno ambsador Americki u ANkari porucuje da bi "SAD zelijela da vidi jaci angazman Turske na balkanu pogotovo u BiH". Tada su neki geo-analiticari i procjenjivali da ce Turska preuzeti vojnu bazu na Kosovu. Od tada Turska je psotala prvi investitor u Makedoniji i na Kosovu, vojno pomaze Makedoniji (gratis donacije novih Cobra vozila i vojna vjezba sa 200 tenkova na Grckoj granici kao uzvrat Grckoj vjezni na Makedonskoj granici); Turska investira u Vojnu Industriju BiH (preko Turske Unis ulazi na trzista svjetska i Turci kupuju ogromne kolicine municije a najavili su i modernizaciju. uz to simbolicno salju poruke o svom prisustvu (slanje dva najmdoernija ratna broda u BH grad Neum a to jesu corvette). Da ne pricam o izrekama "Stvorit cemo opet Osmansko carstvo" i "Nama je BiH ostavljena u amanet"; "Niko nesmije dovoditi u pitanje suverenost BiH." i dolazak ili Erdogana ili njegovog ministra vanjskig poslova u sarajevo svaka 3 mjeseca. Znaci u Nizozemsku ili Njemacku ide jednom u 2 godine a u BiH 5 puta za dvije godine.madner wrote:Zapravo ti je dolazak Turske zakomplikovao stvari, jer oni misle da mogu Srbiju kupiti. Ova politika da se dogovorimo i trazimo kompromis ti je Tursko maslo.
Ali Turke su znaci Amerikanci tu doveli. I naravno da pored tolike predmoci (Turske i Amerike) mala Srbija i njezin neki bijedan pokusaj pada u vodu.
Last edited by NAOPAK2323 on 22/07/2013 16:47, edited 2 times in total.