Stranka za narod Bosne i Hercegovine SZNBiH

Adnan91ze

#26 Re: Stranka za narod Bosne i Hercegovine SZNBiH

Post by Adnan91ze »

U meidjima je sve češće postavljanje pitanja o trećem kanalu na hrvatskome jeziku što naravno dovodi do zatezanja međunacionalnih odnosa naročioto u većem BH entitetu.

Stav Stranke za narod BiH jeste da svako ima pravo na svoj kulturni nacionalni i vjerski identitet i ukoliko pripadnici hrvatskog naroda smatraju da se kroz treći kanal to pravo i ostvaruje mi to u poptpunosti podržavamo.

Međutim stvaranjem novog kanala želi se napraviti novi mediji pod kapom jednoumlja i jedne politike koja bi imala sve ologi osim jedne a to je promoviranje kulturnog i vjerskog bogatsva hrvastkog naroda. U ovome trenutku smatramo da oko tv kanala najveće negodovanje trebali bi iskazati pripadnici reda ostalih i bošnjaka jer su njihovi jezici i promocija njihove baštine daleko manje zastupljenje u odnosu na druga dva naroda.

Ovo je samo jedan u nizu test balona za znatno veće projekte, što naravno neće proći neopaženo ni u predstavničkom domu i domu naroda.
Last edited by Adnan91ze on 20/01/2013 12:56, edited 1 time in total.
udrch

#27 Re: Stranka za narod Bosne i Hercegovine SZNBiH

Post by udrch »

veze vi nemate..vi niste svjesni da je JS napravljen po sistemu državnog teritorijalnog ustrojstva, a ne po zastupljenosti konstitutivnih naroda..
Hrvati nemaju nikakavo pravo na svoj vlastiti kanal, kao uostalom ni Bošnjaci..to što smo mi prepustili Srbima samovolju na PTPC-u je drugi par opanaka..
bolje mudro ćutati, nego ovako hlupati..
Adnan91ze

#28 Re: Stranka za narod Bosne i Hercegovine SZNBiH

Post by Adnan91ze »

Press služba Stranke za narod BiH vas obaviještava da više informacija o političkim ciljevima, radu stranke načinu pristupanja i rukovodstvu možete pronaći na stranici http://www.sznbih.com ili kontaktirati nas na mail [email protected] ili [email protected]
Adnan91ze

#29 Re: Stranka za narod Bosne i Hercegovine SZNBiH

Post by Adnan91ze »

udrch wrote:veze vi nemate..vi niste svjesni da je JS napravljen po sistemu državnog teritorijalnog ustrojstva, a ne po zastupljenosti konstitutivnih naroda..
Hrvati nemaju nikakavo pravo na svoj vlastiti kanal, kao uostalom ni Bošnjaci..to što smo mi prepustili Srbima samovolju na PTPC-u je drugi par opanaka..
bolje mudro ćutati, nego ovako hlupati..
Sukladno europskim regulativama predviđeno je da se oformi jedan javni radio emiter i RTV FBIH I RTRS bi ušle u taj javni emiter, amandmanom je određeno da bi taj javni emiter imao tri kanala i to BHT1 BHT2 BHT3 , međutim formiranje druga dva obustavljeno je zbog neusvajanja zakona i prevođenju entitetskih televizija pod javni servis.

U potpunosti se slažemo da ni Bošnnjaci ni Hrvati nemaju emiter koji predstavlja ta dva naroda isključivo radi toga što su postojeći nastali kao produžena ruka vladajuće politike i oligarhije koja vlada već 20 god.
Adnan91ze

#30 Re: Stranka za narod Bosne i Hercegovine SZNBiH

Post by Adnan91ze »

U proteklih nekoliko mjeseci svjedoci smo brojnih novinskih članaka koji govore o korupciji, poreznim utajama i porezima koji se ne naplaćauju godinama isključivo zbog pozicije istih i zaštite koje imaju od strane političkih močnika.

Kažu prvo očisti svoje dvorište pa čisti tuđe i evo ovdje čemo navesti najveće porezne dužnike i kompanije koje su učesnici u raznim finansijskim malverzacijama na područiju općine Zenica:

Nogometni klub Čelik je najveći porezni dužnik općine Zenica i svrstan je u registar poreznih dužnika FBIH u top 30, dug iznosi oko 4 miliona KM sa kamatama koje svakodnevno rastu. Ovo nije jedini klub u državi sa ovakvim dugom ali jeste onaj koji je na prvom mjestu

Naredni potezni dužnike jeste komapnije "KALEN" čija dug se trenutno ne može ni utbrditi zbog isprepletenosti pravnog postupka i međusobnih tužbi države i zastupnika kompanije. Država i navedeno preduzeće se spore od 1996 godine i to zbog poreza na naftu koje je ova firma u ratu dala vojsci, nakon rata država zahtijeva od navedenog preduzeće da plati poreze na promet naftom koju je dalo državi. Tu nastaje višegodišnji spor a 2000 godine pripadnici porezne uprave plijene imovinu preduzeća i prodaju na licitaciju. Preduzeće Kalen uzvraća tužbom za neosnovanu zaplijenu i neutemeljen pravni postupak koju pravosnažno dobija 2006 godine. Kompanija "Kalen" je vlasnik preduzeća ŽGP a kojeg je država prodala drugom licu iako firma nije bila više državna o ovome sporu odlučuje ustvani sud FBIH. Osim navdenog bilježi se i dug rudnika zenica prema kompaniji kalen u iznosu 3 miliona.

Za vrijeme trajanja postupka banke su prodale svu nepokretnu imovinu preduzeća "KALEN" i ono više faktički i ne postoji ...

Kompanija Almy je jedan od tzv uspiješnijih kompanija, ali svim Zeničanima je poznato da zgrada Ekonomskog fakulteta koju ista kompanija gradi već zjapi duži period. O čemu se radi govori finansijski izvještaj finansijske inspekcije koja je utvrdila da je Univerzitet platio isto imenom preduzeću milion KM avansa , nakon što je preduzeće Almy izvršilo gradnju objekta u fazi jedan zatražilo je iplsatio milon KM za radove koje su izvršili , a koje je pokrio avans, tako se cijena radova povećala sa 1 milion na 2miliona. Nakon što je finansijska inspekcija utvrdila da je vrijednost objekta milion KM, sredstva u iznosu od milion su blokirana i vraćena ministarstvu finansija.
Dato je mišljenje da kompanija Almy treba da od svog novca gradi objekat kako je predviđeno ugovorom i zakonom a nakon toga da podnese zahtev za isplatu. što ova kompanija odbija iako je tako potpisano u ugvoru.
Sumnja na namještanje tendera je očito opravdana jer se radovi ne vrše već gdoinu dana a općina Zenica ne pokreće postupak raskida ugovora o izgradnji
seln

#31 Re: Stranka za narod Bosne i Hercegovine SZNBiH

Post by seln »

Sta mislite o Stranci za napredak BiH?
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#32 Re: Stranka za narod Bosne i Hercegovine SZNBiH

Post by antimobbing »

newklear wrote: Šta vi nudite, o čemu vi lažete?
:D :thumbup:
Adnan91ze

#33 Re: Stranka za narod Bosne i Hercegovine SZNBiH

Post by Adnan91ze »

seln wrote:Sta mislite o Stranci za napredak BiH?
Stranka za narod Bosne i Hercegovine je otvorena za suradnju sa svim strankama koje njeguju političke principe centra i koje imaju slične programske ciljeve kao i SzaNBiH.
Što se tiče konkretno te stranke mi smo otvoreni za saradnju sa navedenom strankom u skladu sa našim ciljevima i statutom stranke. U narednome periodu SzaNBiH će ramotriti mogućnost za suradnju sa svim političkim subjektima koji su spremni na istu pa tako i sa Strankom za napredak BiH.
Adnan91ze

#34 Re: Stranka za narod Bosne i Hercegovine SZNBiH

Post by Adnan91ze »

antimobbing wrote:
newklear wrote: Šta vi nudite, o čemu vi lažete?
:D :thumbup:
Tužno je viddjeti ovakve komentare, ali s druge strane nam je drago što naši građani mogu da nam se obrate i kažu sve ono što misle o svima pa tako i o nama. Mi smo stranka koja je još u povoju i postooji od 2010 godine. Članstvo sttranke u 65 % čine mlade prespektivne osobe koje su u ovoj stranci i na rukovodećim pozicijama. Izvršni odbora 40% čine mlade a drugim tijelima stranke ne bih da govorim.
Na izbornoj kampanji za općinske izbore 2013 izišli smo samo sa jednom ponudom a to je Fer i korektna saradnja - to je ono što mi nudimo.

Također sve zainteresirane pozivamo da bez obaveze dođu u prostorije naše stranke i da vide konkretno na terenu kako to mi funkcioniramo, jer u politku kakvu mu vodimo ne može vas niko uvjeriti dok vi sami to ne pogledate i ne osjetite.

Srdačan pozdrav
Pismonosa

#35 Re: Stranka za narod Bosne i Hercegovine SZNBiH

Post by Pismonosa »

...
Last edited by Pismonosa on 26/01/2021 09:40, edited 1 time in total.
Adnan91ze

#36 Re: Stranka za narod Bosne i Hercegovine SZNBiH

Post by Adnan91ze »

Pismonosa wrote:
Adnan91ze wrote:politku kakvu mi vodimo ne može vas niko uvjeriti dok vi sami to ne pogledate i ne osjetite.

Srdačan pozdrav
E ovo i jeste ono što mene najviše plaši :lol:

Srdačan pozdrav
Ma znamo mi da je našem narodu dzaba govoriti, dok on to ne vidi svojim očima.
Najbitnije od svega možete vidjeti u našim programskim ciljevima, mada ja mislim da skoro sve stranke imaju extra ciljeve a u praksi rade potpuno nešto drugo.

Važno za reći jeste da su svi na rukovodećim pozicijama ljudi od struke, koji imaju čistu biografiju, koji imaju svoje privatne firme koje nisu upletene u malverzacije i tako dalje.

Mislim da smo mi jedina stranka koja je kampanju finasirala svojim sredstvima a ne iz budžeta.

Ukoliko imate još nekih pitanja, pitanja iz života, ukoliko živite u mjestima gdje mi imamo vijećnike možemo vam izaži u susret barem pokretanjem pitanja ili rasprave jer mi ne želimo obećati nešto za što nismo sigurni da možemo ispuniti.
Pismonosa

#37 Re: Stranka za narod Bosne i Hercegovine SZNBiH

Post by Pismonosa »

...
Last edited by Pismonosa on 26/01/2021 09:40, edited 1 time in total.
Ecci
Vozim: Biciklam

#38 Re: Stranka za narod Bosne i Hercegovine SZNBiH

Post by Ecci »

Iskreno se nadam da u Stranci za narod Bosne i Hercegovine ima neko pismeniji od pokretača teme. A i rečenice nisu baš najsretnije sastavljene.
Post Reply