Stranka Za(gra)BiH konačno u opoziciji?

veljaca

#26 Re: Stranka Za(gra)BiH konačno u opoziciji?

Post by veljaca »

nineinchnails wrote:Stranka Za BIH je u raspadu.
Radonciceva stranka je ustvari pomoc toj stranci da se spasi sto se jos spasiti moze.
Neka NS zato nije u raspadu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Interesantno, mislim da ova i ovakve teme - samo idu u prilog SBIH ..... Cudan je Bosnjo .....
udrch

#27 Re: Stranka Za(gra)BiH konačno u opoziciji?

Post by udrch »

Jedan dio će preći u druge stranke, a jedan dio će se penzionisati po novom zakonu o beneficiranim penzijama..
Kako god oni ne mogu ispušiti ni pod razno..
rajvosa1

#28 Re: Stranka Za(gra)BiH konačno u opoziciji?

Post by rajvosa1 »

Radonciceva stranka je ustvari pomoc toj stranci da se spasi sto se jos spasiti moze.
Ne vidim kako im Fahro može "pomoći", nakon što ih je sistematski uništavao u posljednje dvije-tri godine?
kiky

#29 Re: Stranka Za(gra)BiH konačno u opoziciji?

Post by kiky »

vidjet če te vi hariza u predizbornoj ...
im da pomete tikića, radonju i sličan politički otpad ...
:D
VjecitiStudent

#30 Re: Stranka Za(gra)BiH konačno u opoziciji?

Post by VjecitiStudent »

kiky wrote:vidjet če te vi hariza u predizbornoj ...
Kad pred izbore Hare NJIMA pravo rek'ne sa onom svojom ters facom, ovo ce odmah biti 200% BiH :D
veljaca

#31 Re: Stranka Za(gra)BiH konačno u opoziciji?

Post by veljaca »

VjecitiStudent wrote:
kiky wrote:vidjet če te vi hariza u predizbornoj ...
Kad pred izbore Hare NJIMA pravo rek'ne sa onom svojom ters facom, ovo ce odmah biti 200% BiH :D
Sto je vise kleveta i lazi, Tito nam je miliji i drazi ... :D
The 51st State

#32 Re: Stranka Za(gra)BiH konačno u opoziciji?

Post by The 51st State »

samo zbog Hece su mi najblizi da im dam glas, dosta posla je uradio uprkos opstrukcijama iz avaza i sda.
VjecitiStudent

#33 Re: Stranka Za(gra)BiH konačno u opoziciji?

Post by VjecitiStudent »

The 51st State wrote:samo zbog Hece su mi najblizi da im dam glas, dosta posla je uradio uprkos opstrukcijama iz avaza i sda.
?????
Ne kontam uopste, cime te je konkretno zadivio?
The 51st State

#34 Re: Stranka Za(gra)BiH konačno u opoziciji?

Post by The 51st State »

VjecitiStudent wrote:
The 51st State wrote:samo zbog Hece su mi najblizi da im dam glas, dosta posla je uradio uprkos opstrukcijama iz avaza i sda.
?????
spajanje rudnika i elektroprivrede, uredjenje odnosa u namjenskoj industriji, plus mu je i miniran projekat izgradnje elektro-energetskih objekata, koji je miniran zbog sda i sdp politickih interesa te zbog izbijanja tala radoncicu u prodaji viskova struje, sad kad se doslo do zida kao moze isti model ali vrijeme prodje...
VjecitiStudent

#35 Re: Stranka Za(gra)BiH konačno u opoziciji?

Post by VjecitiStudent »

The 51st State wrote:
VjecitiStudent wrote:
?????
spajanje rudnika i elektroprivrede, uredjenje odnosa u namjenskoj industriji, plus mu je i miniran projekat izgradnje elektro-energetskih objekata, koji je miniran zbog sda i sdp politickih interesa te zbog izbijanja tala radoncicu u prodaji viskova struje, sad kad se doslo do zida kao moze isti model ali vrijeme prodje...
Je li to onaj isti ministar Heco koji, kad su se ono gradjani Sarajeva smrzavali, kad nije bilo plina, mrtvo-hladno izjavi: "Nasi su se gradjani navikli da snalaze", "Da su energetski projekti prosli, sad bi imali dovoljno gasa".

Pusti ove energetske ublehe na stranu, valjda imaju konkretni parametri kvaliteta rada za takvo ministarstvo?
Ko npr. nekakav broj zaposlenih, stopa industrijske proizvodnje, ... ?
ultima_palabra

#36 Re: Stranka Za(gra)BiH konačno u opoziciji?

Post by ultima_palabra »

Činjenica je da bi ublehaš Haris glatko dobio još jedan mandat u Predsjedništvu, svi konkurenti su još nepopularniji od njega :-) Što se tiče stranke, neka mole Boga da pređu cenzus...
rajvosa1 wrote:
Ne vidim kako im Fahro može "pomoći", nakon što ih je sistematski uništavao u posljednje dvije-tri godine?
Pa može njihovim trulim kadrovima, tako što će ih udomiti 8-)
O Heći bolje da ne počinjemo...
veljaca

#37 Re: Stranka Za(gra)BiH konačno u opoziciji?

Post by veljaca »

VjecitiStudent wrote:
The 51st State wrote:
Je li to onaj isti ministar Heco koji, kad su se ono gradjani Sarajeva smrzavali, kad nije bilo plina, mrtvo-hladno izjavi: "Nasi su se gradjani navikli da snalaze", "Da su energetski projekti prosli, sad bi imali dovoljno gasa".

Pusti ove energetske ublehe na stranu, valjda imaju konkretni parametri kvaliteta rada za takvo ministarstvo?
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Pa vjeciti - ti se u sve razumijes ...

:sax:
The 51st State

#38 Re: Stranka Za(gra)BiH konačno u opoziciji?

Post by The 51st State »

pa gradjani sarajeva jesu navikli da se snalaze :-) , sad sto opstina Tuzla nije dozvolila da na mjestu rudnika soli se pravi plinsko skladiste nije njegova krivica ili je trebao putina nazvati da odvrne pipu, ti mislis da su energetski projekti ublehe, a ja mislim da su bili realnost ali jebi ga bosnjacki politicki psi..., sto se tice broja zaposlenih i stope industrijske proizvodnje, drzavna preduzeca (nad kojim ministarstvo ima ingerenciju) su sasvim dobro poslovala.
VjecitiStudent

#39 Re: Stranka Za(gra)BiH konačno u opoziciji?

Post by VjecitiStudent »

veljaca wrote:
VjecitiStudent wrote:
The 51st State wrote:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Pa vjeciti - ti se u sve razumijes ...

:sax:
Jok, treba da vjerujemo na rijec liku koji bi valjda doveo gas u Sarajevo kroz srediste zemlje i koji bi poslove vrijedne milijarde davao nepostojecim kompanijama?
VjecitiStudent

#40 Re: Stranka Za(gra)BiH konačno u opoziciji?

Post by VjecitiStudent »

The 51st State wrote:

pa gradjani sarajeva jesu navikli da se snalaze :-) , sad sto opstina Tuzla nije dozvolila da na mjestu rudnika soli se pravi plinsko skladiste nije njegova krivica ili je trebao putina nazvati da odvrne pipu, ti mislis da su energetski projekti ublehe, a ja mislim da su bili realnost ali jebi ga bosnjacki politicki psi..., sto se tice broja zaposlenih i stope industrijske proizvodnje, drzavna preduzeca (nad kojim ministarstvo ima ingerenciju) su sasvim dobro poslovala.
Heco i Haris: "Da su energetski projekti prosli, sad bi imali dovoljno gasa"
Kakve veze ima izgradnja podzemnog skladista gasa sa elektranama?

A za ovo ostalo, daj nam konkretne cifre.
The 51st State

#41 Re: Stranka Za(gra)BiH konačno u opoziciji?

Post by The 51st State »

imas cifre u izvjestajima elektroprivrede i rudnika..., cuj podzemno skladiste gasa nije energetski projekat, nema se sta dalje pricati...
VjecitiStudent

#42 Re: Stranka Za(gra)BiH konačno u opoziciji?

Post by VjecitiStudent »

The 51st State wrote:

imas cifre u izvjestajima elektroprivrede i rudnika..., cuj podzemno skladiste gasa nije energetski projekat, nema se sta dalje pricati...
Ne pada mi na pamet, taman posla cu jos dokazivati tvoje stavove.

Skladiste definitivno ima veze sa nekom energetikom, ali kakve veze ima sa Hecinim energetskim ublehama???
Last edited by VjecitiStudent on 29/03/2010 14:27, edited 1 time in total.
jazzer

#43 Re: Stranka Za(gra)BiH konačno u opoziciji?

Post by jazzer »

bermiin wrote:Safet Halilovic...taj covjek je za svoje evo 3 godine uspio prikupiti 100 miliona maraka za povratak,dok je u proslom mandatu tadasnje ministarstvo izdjavalo oko 2 miliona godisnje
Ako cemo relano,sta je to uradio Zeljko Komsic???a svi ga ovdje hvalite(i meni je drag covjek)
Heco je uspio ujediniti rudnike i Elektroprivredu...i tako obezbjediti kvalitetniji zivot za rudare,njih 16 hiljada.
Vlada KS je uradila preko 80% obecanog(ovo je informacija CCI-a).Ministar zdravstva Mustafa Cuplov(SBiH), čije je ministarstvo imalo najveći broj planiranih mjera, imao je procent realizacije od 96 posto.
i da napomenem...svi pisete stranka ZAGRABIH...Jedina stranka(mislim na ove vece) protiv cijih se funkcionera ne vodina nikakva istraga(mislim na vrh stranke)
E ''hvala'' bermiine gdje cuo i ne cuo, hvala tebi i onima koji razmisljaju i glasaju kao i ti za ovaj kvalitetni zivot koji
zivimo vec 15 godina od rata. A meni nemoj pricati o uspjesima kojekavih morona tipa Halilovica i co. Ja imam dovoljno pameti da se okrenem oko sebe i vidim gdje sam i kako zivimo. Za ono sto ja mislim o kadrovima tvoje stranke dobio bi dozivotni ban pa cu se suzdrzati.
veljaca

#44 Re: Stranka Za(gra)BiH konačno u opoziciji?

Post by veljaca »

VjecitiStudent wrote:

Jok, treba da vjerujemo na rijec liku koji bi valjda doveo gas u Sarajevo kroz srediste zemlje i koji bi poslove vrijedne milijarde davao nepostojecim kompanijama?
Stvarno svaki dan si sve veci i veci u mojim ocima :shock:

Cuj, pa niko kompetentan ( a ti si svoju kompetentnost o energetskom sektoru dokazao kad si rekao da podzemno skladiste nema veze sa energetikom :lol: :lol: :lol: :lol: ) ne trazi da mu se vjeruje na rijec. Pojedine tvrdnje se dokazuju DJELIMA a ne vjecitim studiranjem ..... :mrgreen:
VjecitiStudent

#45 Re: Stranka Za(gra)BiH konačno u opoziciji?

Post by VjecitiStudent »

veljaca wrote:
VjecitiStudent wrote:

Stvarno svaki dan si sve veci i veci u mojim ocima :shock:

Cuj, pa niko kompetentan ( a ti si svoju kompetentnost o energetskom sektoru dokazao kad si rekao da podzemno skladiste nema veze sa energetikom :lol: :lol: :lol: :lol: ) ne trazi da mu se vjeruje na rijec. Pojedine tvrdnje se dokazuju DJELIMA a ne vjecitim studiranjem ..... :mrgreen:
Netacno, evo prvobitnog posta:

veljaca

#46 Re: Stranka Za(gra)BiH konačno u opoziciji?

Post by veljaca »

VjecitiStudent wrote:
Jos ces ti dugo biti vjeciti ....na zalost ....
Rijec je o energiji - skontaj to vise. Vahid Hećo je ministar energije, rudarstva i industrije FBiH. A skladiste gasa itekako ime veze sa energijom a ono sto ti ne mozes shvatiti ( na zalost ) ima uzrocno-posljedicnu vezu a to je veza gas- skladista- energija-toplotna-hidro ....
Energija se dobija: iz termoelektrana, hidroelektrana, nukelarnih elaktrana, sunceve energije, plina a u novije vrijeme i od vjetra, kao i od jos nekih izvora ( bio dizel itd .... ) ....
Mahalac

#47 Re: Stranka Za(gra)BiH konačno u opoziciji?

Post by Mahalac »

200% BiH

:roll: :roll:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

:thumbup:
VjecitiStudent

#48 Re: Stranka Za(gra)BiH konačno u opoziciji?

Post by VjecitiStudent »

veljaca wrote:
VjecitiStudent wrote:
Jos ces ti dugo biti vjeciti ....na zalost ....
Rijec je o energiji - skontaj to vise. Vahid Hećo je ministar energije, rudarstva i industrije FBiH. A skladiste gasa itekako ime veze sa energijom a ono sto ti ne mozes shvatiti ( na zalost ) ima uzrocno-posljedicnu vezu a to je veza gas- skladista- energija-toplotna-hidro ....
Energija se dobija: iz termoelektrana, hidroelektrana, nukelarnih elaktrana, sunceve energije, plina a u novije vrijeme i od vjetra, kao i od jos nekih izvora ( bio dizel itd .... ) ....
Super, ali mozes li mi konkretno objasniti uzrocno-posljedicnu vezu izmedju Harisa, Hece, njihovih energetskih projekata i konkretnog skladista u Tuzli???????

Pogotovo, jer su prve studije za to skladiste bile zavrsene jos 2001. godine, za vrijeme nekog drugog ministra energetike.
http://www.bh-gas.ba/bos/tetima.htm
fara_mo

#49 Re: Stranka Za(gra)BiH konačno u opoziciji?

Post by fara_mo »

Hare je jedini koji radi na dovodjenju stranih investicija u BiH i samim tim on treba da bude prisutan na nasoj politickoj sceni. Pa za sve ostale politicare Hare je i dan danas veliki majstor. Ovo pise covjek koji nece glasati za njegovu partiju, ali koji cijeni njegove napore za dovodjenje stranih investicija
The 51st State

#50 Re: Stranka Za(gra)BiH konačno u opoziciji?

Post by The 51st State »

fara_mo wrote:Hare je jedini koji radi na dovodjenju stranih investicija u BiH i samim tim on treba da bude prisutan na nasoj politickoj sceni. Pa za sve ostale politicare Hare je i dan danas veliki majstor. Ovo pise covjek koji nece glasati za njegovu partiju, ali koji cijeni njegove napore za dovodjenje stranih investicija
suti, sad cete popljuvati skojevci i sda-jastrebovi...
Post Reply