lelan wrote:Lopovluka nikad dosta . sad mu još treba ne znam koliko hiljada glasova pa da može uzimati komad love iz budzeta, a uskoro idu izjave o ulaganju u auto puteve prema EU isl. A kako god samo se ulaze u njihove vikendice i hotele.
Stranka za Evropsko Sarajevo (SES)
-
vidovnjak
#51 Re: Stranka za Evropsko Sarajevo (SES)
Poznajem čovjeka lično ima i vikendicu i stanove i pet firmi kao i najbolja auta tako da se ne moraš sekirati za njega.
-
kojeime
#52 Re: Stranka za Evropsko Sarajevo (SES)
"Sve stranke u ovoj zemlji se nominalno :
"bore protiv korupcije i lopova"
"bore za povećanje penzija i životnog standarda"
"bore za veća prava ratnih invalida i veterana"
"bore za dostojanstvo čovjeka , za domaću proizvodnju i za domaću pamet""
Prije dvije sedmice u emisiji "Peti dan" na HRT-u u jednoj diskusiji dikutant procita list papira na kojem su bile zapisane slicne ideje. O zastiti domace proizvodnje, povecanju standarda, povecanju zaposlenosti, boljem i ljepsem zivotu, itd. Sve super i sve za pet, milina slusati. E kada je procitao sve pitao ostale diskutante znaju li ko je to napisao. Ooi ne znadose. E, rece diskutant, to je napisao Joseph Goebbels.
Znate kako kaze ona stara, put u pakao je poplocan najboljim namjerama. Ima jos jedna koja kaze ne gledaj sta je receno, vec ko je rekao. Mudri su stari...
"bore protiv korupcije i lopova"
"bore za povećanje penzija i životnog standarda"
"bore za veća prava ratnih invalida i veterana"
"bore za dostojanstvo čovjeka , za domaću proizvodnju i za domaću pamet""
Prije dvije sedmice u emisiji "Peti dan" na HRT-u u jednoj diskusiji dikutant procita list papira na kojem su bile zapisane slicne ideje. O zastiti domace proizvodnje, povecanju standarda, povecanju zaposlenosti, boljem i ljepsem zivotu, itd. Sve super i sve za pet, milina slusati. E kada je procitao sve pitao ostale diskutante znaju li ko je to napisao. Ooi ne znadose. E, rece diskutant, to je napisao Joseph Goebbels.
Znate kako kaze ona stara, put u pakao je poplocan najboljim namjerama. Ima jos jedna koja kaze ne gledaj sta je receno, vec ko je rekao. Mudri su stari...
-
čvila
#53 Re: Stranka za Evropsko Sarajevo (SES)
Vidim iz tvog komentara da si poprilično aktivan i veliki poznavalac politike. Ja nepoznajem ovu novu stranku i nemam namjeru niti ličnu korist da je branim samo znam da sam kao gradjanin jako nezadovoljan i da one koje ti zastupaš a to je vjerovatno SDA, nas je dovela do ovog ludila, prepoznao sam da si ti onaj koji prima platu ispred SDA, da bi blatio sve što je protiv njih i one koji bi mogli donijeti bilo kakvu promijenu.
Opetja033 wrote:-LIBERO- wrote:Je l' to to..
To je to.
Prvo sto je ovu splacinu sastavljao neko gotovo potpuno nepismen i osoba koja ne poznaje osnove gramatike. Dalje, tekst je samo zbir populistickih zelja i obecanja sta ce uraditi a niti jednom jedinom recenicom ne objasnjavaju kako ce to uraditi (osim dijela o sigurnosti). Znaci pricaju o besplatnim lijekovima, studentskim fondovima, vecim penzijama i borackim primanjima - a onda izvale glupost o tome kako ce otpustati birokrate. Pa nobelovci, mozete li mi - kao laiku - pojasniti kako kojim ce te novcem finansirati sva ta silna budzetska izdavanja ako krenete sa otpustanjima ljudi iz "birokratije"? Gomila gluposti nabacana na jedno mjesto, obecavanja koja su direktno kontradiktorna i nemoguca za izvesti, apsolutna nepismenost i "program" koji vise lici na otvoreno pismo nezadovoljnog gradjanina sa (eventualno) zavrsenom srednjom skolom nego na program jedne stranke. Ima li kod vas iko dovoljno informaticki pismen da zna koristiti google pa da vam pokaze sta zapravo znaci program stranke jer je sasvim ocito da vi sami o tome pojma nemate.
- Henry Chinaski
#54 Re: Stranka za Evropsko Sarajevo (SES)
Tačno je da u demokratiji svako može osnovati stranku. S druge strane, ako neko ima malo više para za promociju, osuđen je na uspjeh, barem minimalni. Ovakvoj, nepismenoj strukturi stanovništva možeš uvijek prodati muda za bubrege, a dovoljno je da oko tebe ima dovoljno dupelizaca (zbog tvojih para) koji će ti skupiti dovoljno potpisa.
Jednom kad ovakav lik dobije kakvu-takvu moć, pridruže mu se priljepci koji znaju sastaviti par smislenijih rečenica i onda stranka ode u nebesa. Neko dobro reče, izborni prag treba biti 10%.
Uglavnom, jadni li smo...
Jednom kad ovakav lik dobije kakvu-takvu moć, pridruže mu se priljepci koji znaju sastaviti par smislenijih rečenica i onda stranka ode u nebesa. Neko dobro reče, izborni prag treba biti 10%.
-
El_comadante
#55 Re: Stranka za Evropsko Sarajevo (SES)
opet smo mi narod krivi jer mio dajemo mandat na raspolaganje. e sad što nam svako može podvaliti da je baš on zaslužuje glas nije on kriv nego ko glasa za njega.Henry Chinaski wrote:Tačno je da u demokratiji svako može osnovati stranku. S druge strane, ako neko ima malo više para za promociju, osuđen je na uspjeh, barem minimalni. Ovakvoj, nepismenoj strukturi stanovništva možeš uvijek prodati muda za bubrege, a dovoljno je da oko tebe ima dovoljno dupelizaca (zbog tvojih para) koji će ti skupiti dovoljno potpisa.
-
Champion
#56 Re: Stranka za Evropsko Sarajevo (SES)
A imate sta upoznat, ja na tvog predsjednika nebi ni biciklo nasloniostranka Ses wrote:Hvala, nama takvi gradjani i trebaju. Dodjite u Azize Sačirbegović 122 da nas upoznate i da nam se priključite. Pozdrav
agent_zero wrote:Ovakve ideje uvijek i svesrdno podržavam!zahvalan wrote:Po njegovim riječima, glavni pravci djelovanja stranke će biti vraćanje starog sjaja Sarajevu i to u svim sferama, te nastojanje da se vrati što više uspješnih Sarajlija koji su sada širom svijeta, ali i svih prijeratnih stanovnika glavnog grada.
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#57 Re: Stranka za Evropsko Sarajevo (SES)
Oraspoložio si me do kraja mjesecaDid wrote:Zasto grad, zasto ne Kanton:
Stranka za Evropski Lijepi Jedinstveni Atraktivni Kanton Sarajevo
Skraceno: SELJAK Sarajevo
Surova realnost. Iako su seljaci gospoda. To su radni ljudi a mi tu riječ koristimo umjesto da koristimo nešto drugo.
-
Ag 1
#58 Re: Stranka za Evropsko Sarajevo (SES)
Naši psi reaguju samo na hijene i lopove pa bujrum dodji. To što ste ti i takvi kao ti npr champion besposleni, nigdje neradite a nepoznajete našu firmu je vaš problem. Vlasnik naše firme ima više svoji firmi, ima bazen u kancelariji, vozi lambourghini, porsche kao i bmw x6, ima radnih mašina u velikoj vrijednosti, kamiona, poslovnih prostora, vikendice i sve što mu je potrebno. Ukratko sve ono što tvoj pra, pra dedo do tebe nemože imati, pa sad popij lexilium.
Ja sam već 15 godina zaposlenik pomenute firme i hranim dvoje djece zahvaljujući ovoj firmi, zahvaljujući njemu sam i kuću napravio a nas je takvih preko 100 zaposlenih u njegovim firmama. Pošto radim u finansijama za tvoju informaciju ta firma državi godišnje uplati oko 5.000.000 KM. Šta misliš kad bi svi bili kao ti gdje bi mi radili, od čega bi djecu hranili. Čista je laž to što si naveo da je predsjednik pustio cuke na radnike, čista je laž što spominješ djevojke od 16 godina, jer te godine su koje nemogu zasnovati radni staž, laž je tvoja da si radio kod nas jer sam te vidio na mnogim forumima gdje sam kažeš da nisi mogao položiti državni ispit jer su teška pitanja i onda pozivaš da ti netko pomogne da taj ispit položiš u Brčkom. E gdje je tu tvoje poštenje kad tražiš da platiš da položiš ispit u Brčkom jer nemožeš u Sarajevu?
Šta je sa onim što si sam napisao da si radio test za prijem u Orbicu a da su ti pitanja preteška? Znaš li ti išta drugo osim da besposličariš i javljaš se na razne forumske teme idi ljenčino i radi bilo šta. Na kraju ja tebi kažem da si ti smeće i onaj ko te rodio.
Ja sam već 15 godina zaposlenik pomenute firme i hranim dvoje djece zahvaljujući ovoj firmi, zahvaljujući njemu sam i kuću napravio a nas je takvih preko 100 zaposlenih u njegovim firmama. Pošto radim u finansijama za tvoju informaciju ta firma državi godišnje uplati oko 5.000.000 KM. Šta misliš kad bi svi bili kao ti gdje bi mi radili, od čega bi djecu hranili. Čista je laž to što si naveo da je predsjednik pustio cuke na radnike, čista je laž što spominješ djevojke od 16 godina, jer te godine su koje nemogu zasnovati radni staž, laž je tvoja da si radio kod nas jer sam te vidio na mnogim forumima gdje sam kažeš da nisi mogao položiti državni ispit jer su teška pitanja i onda pozivaš da ti netko pomogne da taj ispit položiš u Brčkom. E gdje je tu tvoje poštenje kad tražiš da platiš da položiš ispit u Brčkom jer nemožeš u Sarajevu?
Šta je sa onim što si sam napisao da si radio test za prijem u Orbicu a da su ti pitanja preteška? Znaš li ti išta drugo osim da besposličariš i javljaš se na razne forumske teme idi ljenčino i radi bilo šta. Na kraju ja tebi kažem da si ti smeće i onaj ko te rodio.
antimobbing wrote:stranka Ses wrote:Hvala, nama takvi gradjani i trebaju. Dodjite u Azize Sačirbegović 122 da nas upoznate i da nam se priključite. Pozdrav
Hoće li psi biti vezani?Champion wrote: kad su mu radnici ahidrona trazili da im isplati plate koje su zaradili pustio pse da ih izgrizu, i ljudi jedva zive glave izvuku.
-
nekokaoti
#59 Re: Stranka za Evropsko Sarajevo (SES)
Zašto su po tebi gradjani grada Sarajeva nepismeni? A što se tiče tog čovjeka kojeg ti opisujšs a i neznaš ga on ima i sada veliku moć. Za tvoju nepismenu informaciju čovjek je moćan kada nešto postigne u životu tj kada ima rezultate. A njegovi rezultati su 150 uposlenih radnika, ne vrednuju se ljudi po tome šta su mogli i šta su trebali već šta su postigli. Ja kada vidim sliku koja ti stoji na profilu odmah mi je jasno o kakvoj se osobi radi, a to je da si ti nepismen, da vjerovatno živiš kod roditelja u stanu i da vjerovatno primaš pomoć sa biroa i da čak ni djevojke nemaš jer si kokuz i onda ti smeta svako tko ima više nego ti.
Henry Chinaski wrote:Tačno je da u demokratiji svako može osnovati stranku. S druge strane, ako neko ima malo više para za promociju, osuđen je na uspjeh, barem minimalni. Ovakvoj, nepismenoj strukturi stanovništva možeš uvijek prodati muda za bubrege, a dovoljno je da oko tebe ima dovoljno dupelizaca (zbog tvojih para) koji će ti skupiti dovoljno potpisa.
-
Erased
#60 Re: Stranka za Evropsko Sarajevo (SES)
Vidjela žaba da se konji potkivaju pa i ona noge digla.
-
Leftist
#61 Re: Stranka za Evropsko Sarajevo (SES)
Seljak osniva stranku za evropsko sarajevo
monthy python
monthy python
-
dragan a
#62 Re: Stranka za Evropsko Sarajevo (SES)
Sudeći ko je osnivač Stranke (SES) Naziv bi joj trebao glasiti.
Stranka za Sarajevo po Grčkom scenariju.
Ja znam ovoga kad je kupus prodavao po 10 feninga,popslije rata.Koliko je kupusa prodo pa sad ima firme u vrijednosti kako reče 50 Miliona.
Opustošio Unioninvest (UNIMR)Vilsonovo šetalište-čudnim metodama uknjižio preko 40%(slučaj je za finansijsKu policiju)
Nije isplaćivao radnicima Ahidrona plate pa im čak prijetio
Stranka za Sarajevo po Grčkom scenariju.
Ja znam ovoga kad je kupus prodavao po 10 feninga,popslije rata.Koliko je kupusa prodo pa sad ima firme u vrijednosti kako reče 50 Miliona.
Opustošio Unioninvest (UNIMR)Vilsonovo šetalište-čudnim metodama uknjižio preko 40%(slučaj je za finansijsKu policiju)
Nije isplaćivao radnicima Ahidrona plate pa im čak prijetio
-
Husejin
#63 Re: Stranka za Evropsko Sarajevo (SES)
Ako (SES) promijeni ime u( SEX ) ja se učlanjujem.I ovi ostali jebu narod pod lažnim imenima.
-
krtica_
#64 Re: Stranka za Evropsko Sarajevo (SES)
ma ne treba vala, dok se svi izredaju i oprobaju nama prodje 7 zivotaEl_comadante wrote:demokratija je i svako ima pravo da osnuje stranku. a treba svima dati sansu, da vidimo program stranke i da vidimo ko ce sve biti u toj stranci pa mozemo reci nesto vise.
- mayab
#65 Re: Stranka za Evropsko Sarajevo (SES)
Kao prvo, nadam se da "precjednokovi" uposlenici imaju redovne i dobre plate od kojih mogu zivjeti koliko toliko normalno- to je po meni prvi preduvjet da bi nekoga takvog prihvatio da ima postene namjere!
Drugo, vidim plakate sa Milanom Pavlovicem, kao clanom stranke i kandidatom za "sta ja znam sta"- svaka cast Milanu kao glumcu i komicaru, ali ja (a vjerujem i dosta drugih!) tesko mogu da zamislim Milana u politici i da jos iole ozbiljno prihvatim tu stranku kao ozbiljan čimbenik na politickoj sceni!

Drugo, vidim plakate sa Milanom Pavlovicem, kao clanom stranke i kandidatom za "sta ja znam sta"- svaka cast Milanu kao glumcu i komicaru, ali ja (a vjerujem i dosta drugih!) tesko mogu da zamislim Milana u politici i da jos iole ozbiljno prihvatim tu stranku kao ozbiljan čimbenik na politickoj sceni!
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
-
dzani4
#67 Re: Stranka za Evropsko Sarajevo (SES)
ako stekne imunitet nece mu moci suditi za brzu voznju,neisplacene place radnicima,drzava ce placati njegove tjelohranitelje koji ga cuvaju od ljutih radnika,kockat ce u Coloseumu sa nasim parama itd.Jedina pametna ideja od njega je ta,sto je zeni otvorio stomatolosku ordinaciju koja radi ok i koja je normalna osoba.Treba ipak biti bezobziran pa da takav neko osnuje svoju stranku i laze kao zadnji dosljo,a ocekuje da ce narod nasjesti.Presmijesno.
- karanana
#68 Re: Stranka za Evropsko Sarajevo (SES)
a to je ono HRABRO.
ja kontam sta su ovi plakati i vidim ima ih puno, kad jucer vidjeh i dinu mehmeda mujkica na jednom od njih i skontah da je HRABRO ustvari ta SEX stranka.
kao prvo, ocekujem da ga CIK kazni jer je kampanju sa onim plakatima zapoceo mozda i 7-10 dana prije zvanicnog pocetka kampanje.
kao drugo, nemam nista vise da kazem. ne mogu da vjerujem na kakvu komediju su poceli nasi izbori da lice. ni dino mehmeda mujic nije glumio ni u jednoj tako smijesnoj.
ja kontam sta su ovi plakati i vidim ima ih puno, kad jucer vidjeh i dinu mehmeda mujkica na jednom od njih i skontah da je HRABRO ustvari ta SEX stranka.
kao prvo, ocekujem da ga CIK kazni jer je kampanju sa onim plakatima zapoceo mozda i 7-10 dana prije zvanicnog pocetka kampanje.
kao drugo, nemam nista vise da kazem. ne mogu da vjerujem na kakvu komediju su poceli nasi izbori da lice. ni dino mehmeda mujic nije glumio ni u jednoj tako smijesnoj.
- zahvalan
#69 Re: Stranka za Evropsko Sarajevo (SES)
haha pa predsjednice ni da me pohvalis sto sam ti otvorio temu na forumu
a znaci to je ono Hrabro... Hrabro da glasamo za Pedofila koji voza djevojcice od 16 godina u svom lamburdziniju ? Hrabro da izaberem nekog ko se farba kao Zorica Brunclik ? Hrabro da glasam za covjeka kojeg je stvorio Haris SIlajdzic (znam te pusko kad si pistolj bila,znam te kad si bio clan SazaBiH)
Budimo realni Hrabro ovaj ublehas nema ni obrazovanja ni pameti da nas povede u bolji zivot.
a ovo spominjanje 5 Vikendica i stanova u Bosmalu je samo odraz pohleponosti osnivaca stranke koji misli da nece nikada umrijeti. Ne mozes u isto vrijeme biti u 5 Vikendica
a znaci to je ono Hrabro... Hrabro da glasamo za Pedofila koji voza djevojcice od 16 godina u svom lamburdziniju ? Hrabro da izaberem nekog ko se farba kao Zorica Brunclik ? Hrabro da glasam za covjeka kojeg je stvorio Haris SIlajdzic (znam te pusko kad si pistolj bila,znam te kad si bio clan SazaBiH)
Budimo realni Hrabro ovaj ublehas nema ni obrazovanja ni pameti da nas povede u bolji zivot.
a ovo spominjanje 5 Vikendica i stanova u Bosmalu je samo odraz pohleponosti osnivaca stranke koji misli da nece nikada umrijeti. Ne mozes u isto vrijeme biti u 5 Vikendica
-
StupskaBitanga
#70 Re: Stranka za Evropsko Sarajevo (SES)
16godina je mlado za njega vjeruj
A svaki dodatan komentar je suvišan jer sve je već viđeno, zna se a najbolje znaju mnogovrojni radnici koji su ošteceni i prevareni. Nisam jutros gledao prepričali su mi i znam da su gošće bile bratišnje koje su isto na listama
A svaki dodatan komentar je suvišan jer sve je već viđeno, zna se a najbolje znaju mnogovrojni radnici koji su ošteceni i prevareni. Nisam jutros gledao prepričali su mi i znam da su gošće bile bratišnje koje su isto na listama
- Opetja033
#71 Re: Stranka za Evropsko Sarajevo (SES)
zahvalan wrote:haha pa predsjednice ni da me pohvalis sto sam ti otvorio temu na forumu![]()
dovoljno je samo pogledati kakvi mu polipismeni (bolje receno nepismeni) likovi ovdje vode "kampanju". Mada me ne bi cudilo da se i on sam registrovao na ovu stranicu, sujetno je to, a takodje i apsolutno nepismeno. Ko god je imao priliku samo jednom razgovarati sa njim zna da covjek ne vlada ni osnovnom gramatikom. Najjaci mu je "program" stranke. Dijete iz neke bolje srednje skole bi sastavilo nesto sto je miljama ispred onog buckurisa i gluposti.
-
muzicar_iz_parka
#72 Re: Stranka za Evropsko Sarajevo (SES)
Kad već obećavaju penzionerima 13. penziju, imam i ja želju zbog koje bi glasao za njih ako je ispune.
Trebala bi mi jedna fina mlada kućna pomoćnica (da malo ženi i sebi olakšam kuvanje, peglanje, čišćenje), a osim toga trebala bi biti malo slobodnije naravi. Pošto ja siromah ne mogu to da platim, ako se SES obaveže to finansirati, obavezujem se biti doživotni glasač (ako me nebi žena ubila u međuvremenu).
Trebala bi mi jedna fina mlada kućna pomoćnica (da malo ženi i sebi olakšam kuvanje, peglanje, čišćenje), a osim toga trebala bi biti malo slobodnije naravi. Pošto ja siromah ne mogu to da platim, ako se SES obaveže to finansirati, obavezujem se biti doživotni glasač (ako me nebi žena ubila u međuvremenu).
- Altsa
#73 Re: Stranka za Evropsko Sarajevo (SES)
Esade Omerbašiću imas moj glas !!!

-
El_comadante
#74 Re: Stranka za Evropsko Sarajevo (SES)
eto stavili su par glumaca nebili malo privukli galasaća vidječemo kakav je to bio potez kada prođu izbori.
- Tayyip