Stranka za Evropsko Sarajevo (SES)

Locked
FrankSlade

#26 Re: Stranka za Evropsko Sarajevo (SES)

Post by FrankSlade »

:lol:

Komedija. Ipak, covjek bar uzima inicijativu za nesto, za razliku od ostalog apaticnog naroda.
Amila1985

#27 Re: Stranka za Evropsko Sarajevo (SES)

Post by Amila1985 »

Ja sam rekla plan a ne kompletan program.
Opetja033 wrote:
Amila1985 wrote:Imate na FB stranka za evropsko sarajevo gdje pise plan stranke.
Ti ono nazivas programom stranke? :lol: :lol:

Kakvi politicki diletanti, ne mogu da vjerujem.
Hodidid

#28 Re: Stranka za Evropsko Sarajevo (SES)

Post by Hodidid »

Kad imas plan za nesto onda obicno u taj plan budu ukljucena i rijesenja nekog ili nekih xy problema. Ovo nije plan nego pamflet.
marina1973

#29 Re: Stranka za Evropsko Sarajevo (SES)

Post by marina1973 »

Ja koliko mogu zakljuciti iz ovoga ljudi nisu uopce pokusali da vam predstave program stranke jer ovo meni izgleda kao samo okvirno neki početak. Pa ljudi trebali bi mi svi imati malo strpljenja i sacekati tek su poceli. Mozda nas i prijatno iznenade. A iskreno da ti kazem neznam zasto se ti toliko palis na kompletnu pricu pa mora da si i ti jedan od ovih suvišnih birokrata u nasoj lijepoj. Ili možda ti imas neki bolji plan??? Meni licno ovo zvuci sasvim oke i voljela bih ubrzo nesto vise čuti od ove stranke. Meni je dosadilo da SDA vlada ili bolje rečeno nevlada ovom državom nego nas samo uništava. Podržavam svaku inicijativu da se njima stane u kraj tj neko ko će napokon reći dosta. Mi smo se u potpunosti uspavali u ovoj kolotečini oni nas kradu a mi ćutimo. Sve pohvale za inicijativu.

To je to.

Prvo sto je ovu splacinu sastavljao neko gotovo potpuno nepismen i osoba koja ne poznaje osnove gramatike. Dalje, tekst je samo zbir populistickih zelja i obecanja sta ce uraditi a niti jednom jedinom recenicom ne objasnjavaju kako ce to uraditi (osim dijela o sigurnosti). Znaci pricaju o besplatnim lijekovima, studentskim fondovima, vecim penzijama i borackim primanjima - a onda izvale glupost o tome kako ce otpustati birokrate. Pa nobelovci, mozete li mi - kao laiku - pojasniti kako kojim ce te novcem finansirati sva ta silna budzetska izdavanja ako krenete sa otpustanjima ljudi iz "birokratije"? Gomila gluposti nabacana na jedno mjesto, obecavanja koja su direktno kontradiktorna i nemoguca za izvesti, apsolutna nepismenost i "program" koji vise lici na otvoreno pismo nezadovoljnog gradjanina sa (eventualno) zavrsenom srednjom skolom nego na program jedne stranke. Ima li kod vas iko dovoljno informaticki pismen da zna koristiti google pa da vam pokaze sta zapravo znaci program stranke jer je sasvim ocito da vi sami o tome pojma nemate.[/quote]
Opetja033

#30 Re: Stranka za Evropsko Sarajevo (SES)

Post by Opetja033 »

marina1973 wrote:Ja koliko mogu zakljuciti iz ovoga ljudi nisu uopce pokusali da vam predstave program stranke jer ovo meni izgleda kao samo okvirno neki početak. Pa ljudi trebali bi mi svi imati malo strpljenja i sacekati tek su poceli. Mozda nas i prijatno iznenade. A iskreno da ti kazem neznam zasto se ti toliko palis na kompletnu pricu pa mora da si i ti jedan od ovih suvišnih birokrata u nasoj lijepoj. Ili možda ti imas neki bolji plan??? Meni licno ovo zvuci sasvim oke i voljela bih ubrzo nesto vise čuti od ove stranke. Meni je dosadilo da SDA vlada ili bolje rečeno nevlada ovom državom nego nas samo uništava. Podržavam svaku inicijativu da se njima stane u kraj tj neko ko će napokon reći dosta. Mi smo se u potpunosti uspavali u ovoj kolotečini oni nas kradu a mi ćutimo. Sve pohvale za inicijativu.

To je to.

Prvo sto je ovu splacinu sastavljao neko gotovo potpuno nepismen i osoba koja ne poznaje osnove gramatike. Dalje, tekst je samo zbir populistickih zelja i obecanja sta ce uraditi a niti jednom jedinom recenicom ne objasnjavaju kako ce to uraditi (osim dijela o sigurnosti). Znaci pricaju o besplatnim lijekovima, studentskim fondovima, vecim penzijama i borackim primanjima - a onda izvale glupost o tome kako ce otpustati birokrate. Pa nobelovci, mozete li mi - kao laiku - pojasniti kako kojim ce te novcem finansirati sva ta silna budzetska izdavanja ako krenete sa otpustanjima ljudi iz "birokratije"? Gomila gluposti nabacana na jedno mjesto, obecavanja koja su direktno kontradiktorna i nemoguca za izvesti, apsolutna nepismenost i "program" koji vise lici na otvoreno pismo nezadovoljnog gradjanina sa (eventualno) zavrsenom srednjom skolom nego na program jedne stranke. Ima li kod vas iko dovoljno informaticki pismen da zna koristiti google pa da vam pokaze sta zapravo znaci program stranke jer je sasvim ocito da vi sami o tome pojma nemate.
Moje misljenje o birokratiji i javnom sektoru mozes naci na par desetina mjesta na ovom forumu. Ja sam itekako za kresanja i to drasticna. Medjutim onda ne serem o drzavnim fondovima za studente, vecim izdavanjima za boracku populaciju i ostalim socijalnim programima. Znas zasto? Jer sam dovoljno inteligentan i obrazovan da znam da te dvije stvari ne idu jedna uz drugu. Na drzavnoj sisi nikada u zivotu nisam bio, niti imam namjeru jer i nemam bas previsoko misljenje o sluzbenicima u javnom sektoru. Ali ovo sto je pomenuti lik pisao je svjesna laz sa njegove strane, znaci tek je osnovao stranku a poceo je lagati i obecavati nesto sto nikada nece moci ispuniti iz prostog razloga jer je neizvodivo. Braniti ovu gomilu gluposti moze samo neko ko je rodjak/prijatelj osnivaca ili neko ko je u potpunosti nepismen - barem po pitanju ekonomije.

Naravno, u istoj mjeri bode u oci nepismenost po pitanju osnovnih stvari pravopisa. Treba da mi grad ili drzavu vode ljudi koji ne znaju sastaviti ni obicno otvoreno pismo a kamoli sta drugo.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#31 Re: Stranka za Evropsko Sarajevo (SES)

Post by sabina1 »

Opetja033 wrote:
marina1973 wrote:Ja koliko mogu zakljuciti iz ovoga ljudi nisu uopce pokusali da vam predstave program stranke jer ovo meni izgleda kao samo okvirno neki početak. Pa ljudi trebali bi mi svi imati malo strpljenja i sacekati tek su poceli. Mozda nas i prijatno iznenade. A iskreno da ti kazem neznam zasto se ti toliko palis na kompletnu pricu pa mora da si i ti jedan od ovih suvišnih birokrata u nasoj lijepoj. Ili možda ti imas neki bolji plan??? Meni licno ovo zvuci sasvim oke i voljela bih ubrzo nesto vise čuti od ove stranke. Meni je dosadilo da SDA vlada ili bolje rečeno nevlada ovom državom nego nas samo uništava. Podržavam svaku inicijativu da se njima stane u kraj tj neko ko će napokon reći dosta. Mi smo se u potpunosti uspavali u ovoj kolotečini oni nas kradu a mi ćutimo. Sve pohvale za inicijativu.

To je to.

Prvo sto je ovu splacinu sastavljao neko gotovo potpuno nepismen i osoba koja ne poznaje osnove gramatike. Dalje, tekst je samo zbir populistickih zelja i obecanja sta ce uraditi a niti jednom jedinom recenicom ne objasnjavaju kako ce to uraditi (osim dijela o sigurnosti). Znaci pricaju o besplatnim lijekovima, studentskim fondovima, vecim penzijama i borackim primanjima - a onda izvale glupost o tome kako ce otpustati birokrate. Pa nobelovci, mozete li mi - kao laiku - pojasniti kako kojim ce te novcem finansirati sva ta silna budzetska izdavanja ako krenete sa otpustanjima ljudi iz "birokratije"? Gomila gluposti nabacana na jedno mjesto, obecavanja koja su direktno kontradiktorna i nemoguca za izvesti, apsolutna nepismenost i "program" koji vise lici na otvoreno pismo nezadovoljnog gradjanina sa (eventualno) zavrsenom srednjom skolom nego na program jedne stranke. Ima li kod vas iko dovoljno informaticki pismen da zna koristiti google pa da vam pokaze sta zapravo znaci program stranke jer je sasvim ocito da vi sami o tome pojma nemate.
Moje misljenje o birokratiji i javnom sektoru mozes naci na par desetina mjesta na ovom forumu. Ja sam itekako za kresanja i to drasticna. Medjutim onda ne serem o drzavnim fondovima za studente, vecim izdavanjima za boracku populaciju i ostalim socijalnim programima. Znas zasto? Jer sam dovoljno inteligentan i obrazovan da znam da te dvije stvari ne idu jedna uz drugu. Na drzavnoj sisi nikada u zivotu nisam bio, niti imam namjeru jer i nemam bas previsoko misljenje o sluzbenicima u javnom sektoru. Ali ovo sto je pomenuti lik pisao je svjesna laz sa njegove strane, znaci tek je osnovao stranku a poceo je lagati i obecavati nesto sto nikada nece moci ispuniti iz prostog razloga jer je neizvodivo. Braniti ovu gomilu gluposti moze samo neko ko je rodjak/prijatelj osnivaca ili neko ko je u potpunosti nepismen - barem po pitanju ekonomije.

Naravno, u istoj mjeri bode u oci nepismenost po pitanju osnovnih stvari pravopisa. Treba da mi grad ili drzavu vode ljudi koji ne znaju sastaviti ni obicno otvoreno pismo a kamoli sta drugo.
Sve za deset napisano.
Sve stranke u ovoj zemlji se nominalno :
"bore protiv korupcije i lopova"
"bore za povećanje penzija i životnog standarda"
"bore za veća prava ratnih invalida i veterana"
"bore za BiH"
"bore za demokratske principe"
"bore za državu bez entiteta (ovamo vamo) , za srpsku (onamo tamo)"
"bore za dostojanstvo čovjeka , za domaću proizvodnju i za domaću pamet"

Sve se na kraju svodi na deset ljudi koji izvještaje podnose stranim ambasadorima , stvaraju velike novce kojim hrane partijski i birokratski aparat.
Još jedna takva stranka , hiljaduosamstopeta po redu je apsolutno besmislena.
Nepismenost neću da komentarišem jer mnoge etabilirane stranke kubure s pismenošću pa me ovo nimalo ne čudi.
:bih:
kresoje_krmpotic

#32 Re: Stranka za Evropsko Sarajevo (SES)

Post by kresoje_krmpotic »

ne znam kakva je kredibilnost osnivaca stranke, ali iskreno mislim da je to nebitno.

apsolutno je neophodno da se osnuje politicki pokret za autonomno sarajevo. sarajevo koje ce da gleda samo svoje interese.

mi zivimo u epohi velikih gradova, drzave i nacije su izgubile svoju relevantnost i ekonomsku i kulturolosku. danas je engleska nebitna bitan je london, holandija je nebitna bitan je amsterdam, belgija je nebitna bitan je brisel, francuska je prevaziđena bitan je pariz, srbija je nevazna vazan je samo beograd, turska je proslost vrijedi samo istambul, nema brazila samo rio i sao paolo, odavno je new york entitet za sebe nezavisno od amerike, tako bankok, toronto, rim, madrid, barcelona, itd. itd. itd.

paradigma je davno promjenjena, ekonomija je globalna stvar, politika je globalna stvar, a nama, koji smo bili najunikatniji grad u ex yu, treba skinuti ovoaj teret bosne sa leđa jer mi smo važniji od bosne sa čijim problemima ne bi trebali da se solidarišemo. mi smo identitet sam za sebe. jedini relevantan.
Opetja033

#33 Re: Stranka za Evropsko Sarajevo (SES)

Post by Opetja033 »

kresoje_krmpotic wrote:ne znam kakva je kredibilnost osnivaca stranke, ali iskreno mislim da je to nebitno.

apsolutno je neophodno da se osnuje politicki pokret za autonomno sarajevo. sarajevo koje ce da gleda samo svoje interese.

mi zivimo u epohi velikih gradova, drzave i nacije su izgubile svoju relevantnost i ekonomsku i kulturolosku. danas je engleska nebitna bitan je london, holandija je nebitna bitan je amsterdam, belgija je nebitna bitan je brisel, francuska je prevaziđena bitan je pariz, srbija je nevazna vazan je samo beograd, turska je proslost vrijedi samo istambul, nema brazila samo rio i sao paolo, odavno je new york entitet za sebe nezavisno od amerike, tako bankok, toronto, rim, madrid, barcelona, itd. itd. itd.

paradigma je davno promjenjena, ekonomija je globalna stvar, politika je globalna stvar, a nama, koji smo bili najunikatniji grad u ex yu, treba skinuti ovoaj teret bosne sa leđa jer mi smo važniji od bosne sa čijim problemima ne bi trebali da se solidarišemo. mi smo identitet sam za sebe. jedini relevantan.
Kakva gadost. Omladina Sarajeva nije ginula po Zuci, Trebevicu, Otesu (itd, itd) za neko samostalno i autonomno Sarajevo nego za jednu i jedinu Bosnu i Hercegovinu. Ko ti daje za pravo da govoris u mnozini? Ne znam osobu koja bi ovako nesto potpisala (rodjeni sam Sarajlija, porodica mi stoljecima zivi ovdje). Ovu patku bosnjacki narod nikada nece popusiti. A izmedju tebe i Fikreta Abdica ne postoji nikakva razlika osim toga sto ti nisi bio u stanju da probas sprovesti ove gadosti u djelo (niti ces ikada biti).
kresoje_krmpotic

#34 Re: Stranka za Evropsko Sarajevo (SES)

Post by kresoje_krmpotic »

gadost ili ne gadost, to je nacin na koji stvari funkcionisu. moramo da znamo pravila igre. jeli gadost to sto tigar mora da pojede zeca da bi prezivio? jeli gadost to sto je civilizacija utemeljena na stubovima interesa?

mozemo da se samosazaljevamo ili igramo po pravilima igre. mislim da su nam sanse velike da budemo napredan grad. breme bosne koja je nazadna i jadna ne treba da nosimo na svojim leđima ali treba da obezbjedimo uslove da svi koji zele da dosele u sarajevo to i urade i doprinesu izgradnji naseg grada (koji je jedini relevatan za nase dobrostanje i jedini ima potencijal da obezbjedi napredak).

uskoro ce dijapazon tih koji zele ovde da se dosele polaziti u čileu a završavati u papua novoj gvineji, umjesto u cazinu i jablanici.

imamo potencijal da budemo globalni grad i to moramo da shvatimo sada, a ne da u svemu kasnimo zbog sentimentalnosti.
Last edited by kresoje_krmpotic on 08/05/2012 20:06, edited 1 time in total.
insomnia78

#35 Re: Stranka za Evropsko Sarajevo (SES)

Post by insomnia78 »

Ne mogu da vjerujem

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Opetja033

#36 Re: Stranka za Evropsko Sarajevo (SES)

Post by Opetja033 »

kresoje_krmpotic wrote:gadost ili ne gadost, to je nacin na koji stvari funkcionisu. moramo da znamo pravila igre. jeli gadost to sto tigar mora da pojede zeca da bi prezivio? jeli gadost to sto je civilizacija utemeljena na stubovima interesa?

mozemo da se samosazaljevamo ili igramo po pravilima igre. mislim da su nam sanse velike da budemo napredan grad. breme bosne koja je nazadna i jadna ne treba da nosimo na svojim leđima ali treba da obezbjedimo uslove da svi koji zele da dosele u sarajevo to i urade i doprinesu izgradnji naseg grada (koji je jedini relevatan za nase dobrostanje i jedini ima potencijal da obezbjedi napredak).

uskoro ce dijapazon tih koji zele ovde da se dosele polaziti u čileu a završavati u papua novoj gvineji, umjesto u cazinu i jablanici.

imamo potencijal da budemo globalni grad i to moramo da shvatimo sada, a ne da u svemu kasnimo zbog sentimentalnosti.

Obzirom na to da Bosnjaci cine apsolutnu vecinu u ovom gradu - oni se i pitaju. Tako da ove tvoje bolesne, kvislinske ideje i prodavanje muda za bubrege moze trpiti samo hartija i forum. Niko drugi.
Champion

#37 Re: Stranka za Evropsko Sarajevo (SES)

Post by Champion »

Moram napisati nekoliko recenica o predsjedniku nove nam stranke (na ovo predsjednik je navikao jer je trazio da ga uposlenici Ahidrona tako oslovljavaju).
Naime, imao sam nesrecu raditi u pomenutoj firmi i upoznati Omerbasica. To je covjek koji je ogromno bogatstvo stekao preko Harisa Silajdzica i nekih drugih mocnika, naravno u ratnim danima. Naravno kriza i njega pogadja pa sto neko rece sad pokusava da namakne koju kintu iz budzeta. Slusao sam njegovo izlaganje i najsmjesnije je bilo kad rece da ce se zalagati za prava radnika, molim vas to kaze isti covjek koji je kad su mu radnici ahidrona trazili da im isplati plate koje su zaradili pustio pse da ih izgrizu, i ljudi jedva zive glave izvuku. Nadalje to je covjek koji u sklopu firme ima apartman i kad u 3 sata krene da dremne neka od zaposlenica ide sa njim da ga ususka, covjek koji ima ljubavne afere sa curicama od 16 godina, to je jedno smece koje ne zasluzuje prostor u medijima. Ima tu brdo gadosti koje necu iznijeti, ima mladje raje koja citaju, uglavnom razmislite prije nego zaokruzite mr. Lambo.

Pozdrav
sinuhe

#38 Re: Stranka za Evropsko Sarajevo (SES)

Post by sinuhe »

Image

Pa ovaj covjek je kafana.
StupskaBitanga

#39 Re: Stranka za Evropsko Sarajevo (SES)

Post by StupskaBitanga »

Champion wrote:Moram napisati nekoliko recenica o predsjedniku nove nam stranke (na ovo predsjednik je navikao jer je trazio da ga uposlenici Ahidrona tako oslovljavaju).
Naime, imao sam nesrecu raditi u pomenutoj firmi i upoznati Omerbasica. To je covjek koji je ogromno bogatstvo stekao preko Harisa Silajdzica i nekih drugih mocnika, naravno u ratnim danima. Naravno kriza i njega pogadja pa sto neko rece sad pokusava da namakne koju kintu iz budzeta. Slusao sam njegovo izlaganje i najsmjesnije je bilo kad rece da ce se zalagati za prava radnika, molim vas to kaze isti covjek koji je kad su mu radnici ahidrona trazili da im isplati plate koje su zaradili pustio pse da ih izgrizu, i ljudi jedva zive glave izvuku. Nadalje to je covjek koji u sklopu firme ima apartman i kad u 3 sata krene da dremne neka od zaposlenica ide sa njim da ga ususka, covjek koji ima ljubavne afere sa curicama od 16 godina, to je jedno smece koje ne zasluzuje prostor u medijima. Ima tu brdo gadosti koje necu iznijeti, ima mladje raje koja citaju, uglavnom razmislite prije nego zaokruzite mr. Lambo.

Pozdrav
true story
a bazen u sklopu ureda u Doglodima
Bedanec

#40 Re: Stranka za Evropsko Sarajevo (SES)

Post by Bedanec »

Opetja033 wrote:
Pa zar nisu takvi sad na vlasti?
Ag 1

#41 Re: Stranka za Evropsko Sarajevo (SES)

Post by Ag 1 »

Za tvoju informaciju naša firma nije nikada radila na sudu koji spominješ možeš to vrlo lako provjeriti jer Unigradnja ima monopol za radove na sudu.
PipiDugaDevetka wrote:
VjecitiStudent wrote:Jel' graditelj ista bespravno izgradio?
Ja se sjećam da sam prvi put čuo za firmu ''Ahydron građenje'' povodom jednog incidenta prilikom renoviranja Zgrade suda (Bivši samoupravni sud ili tako nekako). Posljedica tog nekog incidenta je uništenje prilične količine dokumenata u sudovima koji se nalaze u toj zgradi.

Želim mu puno uspjeha sa tom novom sarajevsko-evropskom strankom. Da nam vrati cjelokupnu odlepršalu srednju klasu u Sarajevo.
Bik 5

#42 Re: Stranka za Evropsko Sarajevo (SES)

Post by Bik 5 »

Ako budu sve plesačice glasale čovjek će pobijediti, jer je bogat sve su žene plesačice pa i tvoja.
JEDRILICA wrote:Evo sada ce sve sarajevske trbusne plesacice da glasaju za ovu straku! :D :lol:
crnoplavo

#43 Re: Stranka za Evropsko Sarajevo (SES)

Post by crnoplavo »

Ag 1 wrote:Za tvoju informaciju naša firma nije nikada radila na sudu koji spominješ možeš to vrlo lako provjeriti jer Unigradnja ima monopol za radove na sudu.
]
ohoohoooo
des ba lamborgini
jazzer

#44 Re: Stranka za Evropsko Sarajevo (SES)

Post by jazzer »

Ag 1
Bik 5

Kratko ali jebitacno :lol:
Bik 5 wrote:Ako budu sve plesačice glasale čovjek će pobijediti, jer je bogat sve su žene plesačice pa i tvoja.
stranka Ses

#45 Re: Stranka za Evropsko Sarajevo (SES)

Post by stranka Ses »

Hvala, nama takvi gradjani i trebaju. Dodjite u Azize Sačirbegović 122 da nas upoznate i da nam se priključite. Pozdrav
agent_zero wrote:
zahvalan wrote:Po njegovim riječima, glavni pravci djelovanja stranke će biti vraćanje starog sjaja Sarajevu i to u svim sferama, te nastojanje da se vrati što više uspješnih Sarajlija koji su sada širom svijeta, ali i svih prijeratnih stanovnika glavnog grada.
Ovakve ideje uvijek i svesrdno podržavam!
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#46 Re: Stranka za Evropsko Sarajevo (SES)

Post by antimobbing »

stranka Ses wrote:Hvala, nama takvi gradjani i trebaju. Dodjite u Azize Sačirbegović 122 da nas upoznate i da nam se priključite. Pozdrav
agent_zero wrote:
zahvalan wrote:Po njegovim riječima, glavni pravci djelovanja stranke će biti vraćanje starog sjaja Sarajevu i to u svim sferama, te nastojanje da se vrati što više uspješnih Sarajlija koji su sada širom svijeta, ali i svih prijeratnih stanovnika glavnog grada.
Ovakve ideje uvijek i svesrdno podržavam!
Champion wrote: kad su mu radnici ahidrona trazili da im isplati plate koje su zaradili pustio pse da ih izgrizu, i ljudi jedva zive glave izvuku.
Hoće li psi biti vezani?
stranka Ses

#47 Re: Stranka za Evropsko Sarajevo (SES)

Post by stranka Ses »

U zabuni si Stranka za Evropsko Sarajevo je veliki protivnik finansiranja stranaka iz budzeta a tu novac uzima SDA, SDP i HDZ. A radi se o iznosu od oko 8 miliona, mislimo da se taj novac može potrošiti za mnogo pametnije stvari.
lelan wrote:Lopovluka nikad dosta . sad mu još treba ne znam koliko hiljada glasova pa da može uzimati komad love iz budzeta, a uskoro idu izjave o ulaganju u auto puteve prema EU isl. A kako god samo se ulaze u njihove vikendice i hotele.
stari grad Visegrad

#48 Re: Stranka za Evropsko Sarajevo (SES)

Post by stari grad Visegrad »

Ne razumijem sto ce toliko stranaka? za mene je to glupost. Bolje se prikljuciti jednoj sranci nego osnovati ovako male stranke. Za nejga mogu glasati samo neki gradjani Sarajeva (npr. dio penzionera ). On je u samom nazivu iskljucio sve ostale BH gradjane. Svasta. Vidim odmah da je to neozbiljna stranka. To sto on zeli moze postici i drugim putem. Mozel stranka Ilidza?
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#49 Re: Stranka za Evropsko Sarajevo (SES)

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

:lol:
tvsabina wrote: Sve za deset napisano.
Sve stranke u ovoj zemlji se nominalno :
"bore protiv korupcije i lopova"
"bore za povećanje penzija i životnog standarda"
"bore za veća prava ratnih invalida i veterana"
"bore za BiH"
"bore za demokratske principe"
"bore za državu bez entiteta (ovamo vamo) , za srpsku (onamo tamo)"
"bore za dostojanstvo čovjeka , za domaću proizvodnju i za domaću pamet"

Sve se na kraju svodi na deset ljudi koji izvještaje podnose stranim ambasadorima , stvaraju velike novce kojim hrane partijski i birokratski aparat.
Još jedna takva stranka , hiljaduosamstopeta po redu je apsolutno besmislena.
Nepismenost neću da komentarišem jer mnoge etabilirane stranke kubure s pismenošću pa me ovo nimalo ne čudi.
:bih:
:thumbup:

To je to Sabina ;-) .

Za sve to sto je on nadrobio ne treba da osniva stranku vec dobrotvorno drustvo koje ce dobrano napumpati vlastitim parama.

Bill Gates nije osnivao stranku, a trosi milijarde dolara za dobrobit svega i svacega.

Sve mi se cini da su njegove namjere sasvim drugacije prirode.

Al' nema veze, jedan ublehas vise-manje.

:lol: :lol: :lol: :lol:
Did

#50 Re: Stranka za Evropsko Sarajevo (SES)

Post by Did »

Zasto grad, zasto ne Kanton:

Stranka za Evropski Lijepi Jedinstveni Atraktivni Kanton Sarajevo
Skraceno: SELJAK Sarajevo
Locked