Stranka za Evropsko Sarajevo (SES)

Locked
zahvalan

#1 Stranka za Evropsko Sarajevo (SES)

Post by zahvalan »

Esad Omerbašić ostvario svoju ideju i osnovao Stranku za evropsko Sarajevo

Image

Hoću da se borim za svoj grad i mislim da se i drugi trebaju boriti za svoje gradove i da brinu za njih, kaže vlasnik Ahydron građenja

Poznati sarajevski privrednik i vlasnik kompanije Ahydron građanje Esad Esko Omerdić podnio je zahtjev za registraciju političke partije pod nazivom "Stranka za evropsko Sarajevo".

- Sve što sam imam u životu, dobio sam od grada Sarajeva. Hoću da se borim za svoj grad i mislim da se i drugi trebaju boriti za svoje gradove i da brinu za njih. Djelovaćemo isključivo u Kantonu Sarajevu. U predsjedništvu stranke će biti dvadesetak ravnopravnih ljudi, to neće biti stranka jednog lica. Planiramo i vrhovni savjet sačinjen od priznatih i iskusnih ljudi koji će potvrđivati sve odluke predsjedništva stranke - kaže Omerdić.

Po njegovim riječima, glavni pravci djelovanja stranke će biti vraćanje starog sjaja Sarajevu i to u svim sferama, te nastojanje da se vrati što više uspješnih Sarajlija koji su sada širom svijeta, ali i svih prijeratnih stanovnika glavnog grada.

- Ne možemo obećati zlatne kašike, ali možemo obezbjediti sigurnost naše djece. Tražićemo povećanje zatvorskih kazni za krivična djela u cilju povećanja sigurnosti. Borit ćemo se za omladinu, a najveća bolna točka su mi penzioneri jer je njihov položaj je sramota za ovu zemlju - poručuje Omerdić uz konstataciju da njemu politika ne treba, te da će biti prvi koji je krenuo da pomogne narodu.

Od 12. aprila bh. scena bogatija je za još jednu stranku.

Ugledni sarajevski biznismen, vlasnik "Ahydron građenja" Esad Omerbašić bio je inicijator osnivanja SES-a, Stranke za evropsko Sarajevo koje će, kako je portal već objavljivao, biti okrenuta vraćanju starog sjaja glavnom gradu BiH.

Zamišljeno - učinjeno: Stranka za evropsko Sarajevo upisana je 12. aprila u sudski registar političkih organizacija kod Općinskog suda u Sarajevu.

Znal iko vise o ovome ? ?
zahvalan

#2 Re: Stranka za Evropsko Sarajevo (SES)

Post by zahvalan »

Jel ovo onaj sto voza lamborghini-a ?

znal iko ko je ovaj covjek ?

cim dodjem do para osnivam stranku :D
VjecitiStudent

#3 Re: Stranka za Evropsko Sarajevo (SES)

Post by VjecitiStudent »

Jel' graditelj ista bespravno izgradio?
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#4 Re: Stranka za Evropsko Sarajevo (SES)

Post by PipiDugaDevetka »

VjecitiStudent wrote:Jel' graditelj ista bespravno izgradio?
Ja se sjećam da sam prvi put čuo za firmu ''Ahydron građenje'' povodom jednog incidenta prilikom renoviranja Zgrade suda (Bivši samoupravni sud ili tako nekako). Posljedica tog nekog incidenta je uništenje prilične količine dokumenata u sudovima koji se nalaze u toj zgradi.

Želim mu puno uspjeha sa tom novom sarajevsko-evropskom strankom. Da nam vrati cjelokupnu odlepršalu srednju klasu u Sarajevo.
StupskaBitanga

#5 Re: Stranka za Evropsko Sarajevo (SES)

Post by StupskaBitanga »

on
hahahahahahahaha
Ja evo padam u nesvijest
Nije m idobro :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
JEDRILICA

#6 Re: Stranka za Evropsko Sarajevo (SES)

Post by JEDRILICA »

Evo sada ce sve sarajevske trbusne plesacice da glasaju za ovu straku! :D :lol:
agent_zero

#7 Re: Stranka za Evropsko Sarajevo (SES)

Post by agent_zero »

zahvalan wrote:Po njegovim riječima, glavni pravci djelovanja stranke će biti vraćanje starog sjaja Sarajevu i to u svim sferama, te nastojanje da se vrati što više uspješnih Sarajlija koji su sada širom svijeta, ali i svih prijeratnih stanovnika glavnog grada.
Ovakve ideje uvijek i svesrdno podržavam!
lelan

#8 Re: Stranka za Evropsko Sarajevo (SES)

Post by lelan »

Lopovluka nikad dosta . sad mu još treba ne znam koliko hiljada glasova pa da može uzimati komad love iz budzeta, a uskoro idu izjave o ulaganju u auto puteve prema EU isl. A kako god samo se ulaze u njihove vikendice i hotele.
kiky

#9 Re: Stranka za Evropsko Sarajevo (SES)

Post by kiky »

:shock:
sinuhe

#10 Re: Stranka za Evropsko Sarajevo (SES)

Post by sinuhe »

Moj stari rodjak se vratio u BiH da bi mu samo bilo kao nekad, ali nije.
Henry Chinaski

#11 Re: Stranka za Evropsko Sarajevo (SES)

Post by Henry Chinaski »

Ovaj je mrtva "poštenjačina". Taj je već uzeo iz budžeta više nego prosvjetni radnici. Ako za njega glasa iko osim uže porodice, roknuću se.
p206

#12 Re: Stranka za Evropsko Sarajevo (SES)

Post by p206 »

.
palamuda

#13 Re: Stranka za Evropsko Sarajevo (SES)

Post by palamuda »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: jedva čekam da se učlanim ima li pristupnica na internetu.
Omerbašića za predsjednik i stranke i države i svemira.
seln

#14 Re: Stranka za Evropsko Sarajevo (SES)

Post by seln »

palamuda wrote: Omerbašića za predsjednik i stranke i države i svemira.
Omerdic, ne Omerbasic.
Omerbasic je nas kralj, ba. :D
Pasiflora

#15 Re: Stranka za Evropsko Sarajevo (SES)

Post by Pasiflora »

Super su mi ove stranke koje se snivaju pred izbore :lol: :lol: :lol: :lol:
I svi sa vrhunskim idejama :skoljka:
sorted

#16 Re: Stranka za Evropsko Sarajevo (SES)

Post by sorted »

Stranka od Bashcharshije do Chwille... :-) :run:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#17 Re: Stranka za Evropsko Sarajevo (SES)

Post by PipiDugaDevetka »

Fina Gradska Raja! FGR!
:run:
zahvalan

#18 Re: Stranka za Evropsko Sarajevo (SES)

Post by zahvalan »

evo auta od osnivaca stranke

kakva lakrdija od drzave

:run:
Hodidid

#19 Re: Stranka za Evropsko Sarajevo (SES)

Post by Hodidid »

Esko ima moj glas ako nista drugo a ono zbog dobrog bibija.
Canton

#20 Re: Stranka za Evropsko Sarajevo (SES)

Post by Canton »

Izborni prag treba biti minimalno 10%
El_comadante

#21 Re: Stranka za Evropsko Sarajevo (SES)

Post by El_comadante »

demokratija je i svako ima pravo da osnuje stranku. a treba svima dati sansu, da vidimo program stranke i da vidimo ko ce sve biti u toj stranci pa mozemo reci nesto vise.
Amila1985

#22 Re: Stranka za Evropsko Sarajevo (SES)

Post by Amila1985 »

Imate na FB stranka za evropsko sarajevo gdje pise plan stranke.
Opetja033

#23 Re: Stranka za Evropsko Sarajevo (SES)

Post by Opetja033 »

Amila1985 wrote:Imate na FB stranka za evropsko sarajevo gdje pise plan stranke.
Ti ono nazivas programom stranke? :lol: :lol:

Kakvi politicki diletanti, ne mogu da vjerujem.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#24 Re: Stranka za Evropsko Sarajevo (SES)

Post by -LIBERO- »

Je l' to to..
Dragi prijatelji i sugrađani,
Osnovali smo za Vas stranku, Vasu stranku, stranku za Evropsko Sarajevo. Vjerujte da nas je nužda natjerala da osnujemo stranku. Ne možemo vise da podnesemo ovaj jad i bijedu, ne može nam vise pod kožu. 20 godina slusamo laži i obećanja, Vi čekajte, vi trpite, Vi gladujte. I uvijek isto samo obećanja i laži svake 4 godine sjasi Murta a uzjasi Kurta. I Vi opet trpite i trpite i trpit ćete bar jos 20 godina. A zasto? Ko je tome svemu kriv? E svi mi, a najvise oni koji nece da izađu na izbore. Mi nevidimo izlaza iz ove krize, ali ako ćemo svi reći "nije do mene" "nemogu ja tu nista promijeniti" Sta me briga" "Ma neću ni za koga da glasam, nećemo nista promijeniti". E da znate da hoćete, probudite se jednog jutra i recite sami sebi, ne može ovo vise ovako. Ja ću odlučivati o svojoj sudbini a neće mi krojiti sudbinu drugi. Izaći ću na izbore i dat ću povjerenje onom ko će se boriti za ovaj grad, onom koji će stati u kraj kriminalu. Narode drago, dobro znate da nije ovo država za čovjeka, već za pojedince, za političare da se bogate. U svim zemljama svijeta bogati ljudi idu u politiku jer imaju obezbjeđenu egzistenciju i hoće da ostave neki trag u svom gradu ili državi da ih se ljudi sjećaju, jedino kod nas dođu bez igdje ičega i onda se bogate na Vas račun. Pa taman se jedna garnitura obogati pa dođe nova i sve tako u beskonačnost, a narodu sve teže i teže. Recite jednom napokon "STOP" mi nećemo to vise dozvoljavati.
Dragi građani, pa sta vise imamo da čekamo, doslo je 5 do 12. Pridružite nam se svi iz bilo koje partije dođite u svoju partiju i glasajte za sebe i svoju djecu.
Vratimo zajedno stari sjaj Sarajevu, vratimo kulturu naseg lijepog Sarajeva. Vratimo sve priznate i dobre ljude koji su rođeni u Sarajevu a vole ovaj grad, zaboravimo nacionalnu mržnju i gledajmo ljude kao dobre i lose, da imena ne znače nista. Zbijmo se u redove, sto je znao reći drug Tito. Program nase stranke se vodi dobrim dijelom Titovog sistema, a znate da je kod druga Tita bilo na prvom mjesto sigurnost građana. E mi vam to garantujemo da ćete svi imati, ne obećavamo zlatne kasike kao ovi ali obećavamo zakone koji se mogu donijeti bez ikakvih novaca, a to je najrigoroznije kazne protiv kriminalaca. Ako uvedemo da kome policija pronađe vatreno oružje po hitnom postupku bude osuđen na dvije godine zatvora, bez pustanja da se brani sa slobode. Mi Vam garantujemo za sest mjeseci skoro niko neće nositi pistolj. Ako otimanje lančića, torbica, mobitela budemo sudili kao drumsko razbojnistvo i gdje je u Titovom sistemu minimalna kazna bila pet godina, zar mislite da će toga biti? Neće garantujemo. Ovo nije problem samo treba dobra volja a mi i Vi je imamo i budite uz nas da ovo sprovedemo.
Nasa omladina koja napusta nas grad i ide u Evropu da bi bili tuđi hamali, e mi to nećemo dozvoliti. Nisu nasa djeca isla u skolu da bi ih mi otjerali u svijet. Neće u nasem gradu studirati samo djeca bogatasa, moraju se naci fondovi da i djeca od siromasnih roditelja imaju pravo da budu intelektualci.
Za radnike i demobilisane borce je teska situacija. Tesko je naći izlaz i sve zaposliti i zbrinuti. Nemožemo obećati da će se svi zaposliti, da će biti idealno i kad nam date glas onda da nas odgovor bude " pa sta ćete nema para". To sigurno nećemo i nećemo da vas lažemo ali hoćemo Vam obećati da ćemo se Mi vise boriti nego ovi do sada. Možemo bar spriječiti da se radna mjesta kupuju, možemo otpustiti veći broj zaposlenih u birokratiji, možemo tu razliku vama dati, možemo dosta toga učiniti ako hoćemo. A vjerujte da hoćemo. Nas narod samo trazi da ima normalan posao i pristojan život. A to država mora da omogući ovom narodu koji je krvario četiri godine i građane koji su branili ovaj grad i bili u opsadi četiri duge godine.
Demobilisani borci netraže milostinju, oni su svjesni da kada su krenuli u odbranu BiH, da im je to bila dužnost kao građana, ali je sada isto tako dužnost države da brine o svojim borcima.
Nasi penzioneri su povrh svih ovih problema i jada sto nas je snaslo, nas najveći problem i kao sto smo vam obećali da ćemo brinuti o omladini, o radnicima, o demobilisanim borcima, penzioneri su ipak najbolnija tačka u ovom drustvu. Ovo sto nasi penzioneri danas doživljavaju to je najveća bruka ove države. Zar ćemo dozvoliti dragi sugrađani da nisi očevi,majke, nane i dede nemaju ni najminimalnije uslove za život? Zar ćemo dozvoliti da ti isti rove po kontejnerima da bi se prehranili? E nećemo po cijenu nasih života. Mi se moramo izboriti da lijekovi budu besplatni jer i to malo penzije sto prime oni moraju da daju za lijekove. Mi ćemo se izboriti da lijekovi budu besplatni.

Stranka za Evropsko Sarajevo je Vasa stranka, nastala je u ovim teskim trenutcima isključivo da brani interese svih građana grada Sarajeva. Molimo Vas da se probudite i da date svoj glas sami sebi. Dignite se svi i krenite sa nama da vratimo stari sjaj Sarajevu.

Ovo su samo neke od nasih ideja a ima dosta toga gdje se skupa trebamo boriti. Nemožemo nista bez Vas i ako neprepoznate da je ovo Vasa stranka i da smo uz Vas kajat ćete se ali će nažalost biti kasno. Jer je stvarno doslo pet do dvanaest.

Srdačan pozdrav,

Esko Omerbasić., predsjednik stranke
Opetja033

#25 Re: Stranka za Evropsko Sarajevo (SES)

Post by Opetja033 »

-LIBERO- wrote:Je l' to to..
Dragi prijatelji i sugrađani,
Osnovali smo za Vas stranku, Vasu stranku, stranku za Evropsko Sarajevo. Vjerujte da nas je nužda natjerala da osnujemo stranku. Ne možemo vise da podnesemo ovaj jad i bijedu, ne može nam vise pod kožu. 20 godina slusamo laži i obećanja, Vi čekajte, vi trpite, Vi gladujte. I uvijek isto samo obećanja i laži svake 4 godine sjasi Murta a uzjasi Kurta. I Vi opet trpite i trpite i trpit ćete bar jos 20 godina. A zasto? Ko je tome svemu kriv? E svi mi, a najvise oni koji nece da izađu na izbore. Mi nevidimo izlaza iz ove krize, ali ako ćemo svi reći "nije do mene" "nemogu ja tu nista promijeniti" Sta me briga" "Ma neću ni za koga da glasam, nećemo nista promijeniti". E da znate da hoćete, probudite se jednog jutra i recite sami sebi, ne može ovo vise ovako. Ja ću odlučivati o svojoj sudbini a neće mi krojiti sudbinu drugi. Izaći ću na izbore i dat ću povjerenje onom ko će se boriti za ovaj grad, onom koji će stati u kraj kriminalu. Narode drago, dobro znate da nije ovo država za čovjeka, već za pojedince, za političare da se bogate. U svim zemljama svijeta bogati ljudi idu u politiku jer imaju obezbjeđenu egzistenciju i hoće da ostave neki trag u svom gradu ili državi da ih se ljudi sjećaju, jedino kod nas dođu bez igdje ičega i onda se bogate na Vas račun. Pa taman se jedna garnitura obogati pa dođe nova i sve tako u beskonačnost, a narodu sve teže i teže. Recite jednom napokon "STOP" mi nećemo to vise dozvoljavati.
Dragi građani, pa sta vise imamo da čekamo, doslo je 5 do 12. Pridružite nam se svi iz bilo koje partije dođite u svoju partiju i glasajte za sebe i svoju djecu.
Vratimo zajedno stari sjaj Sarajevu, vratimo kulturu naseg lijepog Sarajeva. Vratimo sve priznate i dobre ljude koji su rođeni u Sarajevu a vole ovaj grad, zaboravimo nacionalnu mržnju i gledajmo ljude kao dobre i lose, da imena ne znače nista. Zbijmo se u redove, sto je znao reći drug Tito. Program nase stranke se vodi dobrim dijelom Titovog sistema, a znate da je kod druga Tita bilo na prvom mjesto sigurnost građana. E mi vam to garantujemo da ćete svi imati, ne obećavamo zlatne kasike kao ovi ali obećavamo zakone koji se mogu donijeti bez ikakvih novaca, a to je najrigoroznije kazne protiv kriminalaca. Ako uvedemo da kome policija pronađe vatreno oružje po hitnom postupku bude osuđen na dvije godine zatvora, bez pustanja da se brani sa slobode. Mi Vam garantujemo za sest mjeseci skoro niko neće nositi pistolj. Ako otimanje lančića, torbica, mobitela budemo sudili kao drumsko razbojnistvo i gdje je u Titovom sistemu minimalna kazna bila pet godina, zar mislite da će toga biti? Neće garantujemo. Ovo nije problem samo treba dobra volja a mi i Vi je imamo i budite uz nas da ovo sprovedemo.
Nasa omladina koja napusta nas grad i ide u Evropu da bi bili tuđi hamali, e mi to nećemo dozvoliti. Nisu nasa djeca isla u skolu da bi ih mi otjerali u svijet. Neće u nasem gradu studirati samo djeca bogatasa, moraju se naci fondovi da i djeca od siromasnih roditelja imaju pravo da budu intelektualci.
Za radnike i demobilisane borce je teska situacija. Tesko je naći izlaz i sve zaposliti i zbrinuti. Nemožemo obećati da će se svi zaposliti, da će biti idealno i kad nam date glas onda da nas odgovor bude " pa sta ćete nema para". To sigurno nećemo i nećemo da vas lažemo ali hoćemo Vam obećati da ćemo se Mi vise boriti nego ovi do sada. Možemo bar spriječiti da se radna mjesta kupuju, možemo otpustiti veći broj zaposlenih u birokratiji, možemo tu razliku vama dati, možemo dosta toga učiniti ako hoćemo. A vjerujte da hoćemo. Nas narod samo trazi da ima normalan posao i pristojan život. A to država mora da omogući ovom narodu koji je krvario četiri godine i građane koji su branili ovaj grad i bili u opsadi četiri duge godine.
Demobilisani borci netraže milostinju, oni su svjesni da kada su krenuli u odbranu BiH, da im je to bila dužnost kao građana, ali je sada isto tako dužnost države da brine o svojim borcima.
Nasi penzioneri su povrh svih ovih problema i jada sto nas je snaslo, nas najveći problem i kao sto smo vam obećali da ćemo brinuti o omladini, o radnicima, o demobilisanim borcima, penzioneri su ipak najbolnija tačka u ovom drustvu. Ovo sto nasi penzioneri danas doživljavaju to je najveća bruka ove države. Zar ćemo dozvoliti dragi sugrađani da nisi očevi,majke, nane i dede nemaju ni najminimalnije uslove za život? Zar ćemo dozvoliti da ti isti rove po kontejnerima da bi se prehranili? E nećemo po cijenu nasih života. Mi se moramo izboriti da lijekovi budu besplatni jer i to malo penzije sto prime oni moraju da daju za lijekove. Mi ćemo se izboriti da lijekovi budu besplatni.

Stranka za Evropsko Sarajevo je Vasa stranka, nastala je u ovim teskim trenutcima isključivo da brani interese svih građana grada Sarajeva. Molimo Vas da se probudite i da date svoj glas sami sebi. Dignite se svi i krenite sa nama da vratimo stari sjaj Sarajevu.

Ovo su samo neke od nasih ideja a ima dosta toga gdje se skupa trebamo boriti. Nemožemo nista bez Vas i ako neprepoznate da je ovo Vasa stranka i da smo uz Vas kajat ćete se ali će nažalost biti kasno. Jer je stvarno doslo pet do dvanaest.

Srdačan pozdrav,

Esko Omerbasić., predsjednik stranke

To je to.

Prvo sto je ovu splacinu sastavljao neko gotovo potpuno nepismen i osoba koja ne poznaje osnove gramatike. Dalje, tekst je samo zbir populistickih zelja i obecanja sta ce uraditi a niti jednom jedinom recenicom ne objasnjavaju kako ce to uraditi (osim dijela o sigurnosti). Znaci pricaju o besplatnim lijekovima, studentskim fondovima, vecim penzijama i borackim primanjima - a onda izvale glupost o tome kako ce otpustati birokrate. Pa nobelovci, mozete li mi - kao laiku - pojasniti kako kojim ce te novcem finansirati sva ta silna budzetska izdavanja ako krenete sa otpustanjima ljudi iz "birokratije"? Gomila gluposti nabacana na jedno mjesto, obecavanja koja su direktno kontradiktorna i nemoguca za izvesti, apsolutna nepismenost i "program" koji vise lici na otvoreno pismo nezadovoljnog gradjanina sa (eventualno) zavrsenom srednjom skolom nego na program jedne stranke. Ima li kod vas iko dovoljno informaticki pismen da zna koristiti google pa da vam pokaze sta zapravo znaci program stranke jer je sasvim ocito da vi sami o tome pojma nemate.
Locked