Hoću da se borim za svoj grad i mislim da se i drugi trebaju boriti za svoje gradove i da brinu za njih, kaže vlasnik Ahydron građenja
Poznati sarajevski privrednik i vlasnik kompanije Ahydron građanje Esad Esko Omerdić podnio je zahtjev za registraciju političke partije pod nazivom "Stranka za evropsko Sarajevo".
- Sve što sam imam u životu, dobio sam od grada Sarajeva. Hoću da se borim za svoj grad i mislim da se i drugi trebaju boriti za svoje gradove i da brinu za njih. Djelovaćemo isključivo u Kantonu Sarajevu. U predsjedništvu stranke će biti dvadesetak ravnopravnih ljudi, to neće biti stranka jednog lica. Planiramo i vrhovni savjet sačinjen od priznatih i iskusnih ljudi koji će potvrđivati sve odluke predsjedništva stranke - kaže Omerdić.
Po njegovim riječima, glavni pravci djelovanja stranke će biti vraćanje starog sjaja Sarajevu i to u svim sferama, te nastojanje da se vrati što više uspješnih Sarajlija koji su sada širom svijeta, ali i svih prijeratnih stanovnika glavnog grada.
- Ne možemo obećati zlatne kašike, ali možemo obezbjediti sigurnost naše djece. Tražićemo povećanje zatvorskih kazni za krivična djela u cilju povećanja sigurnosti. Borit ćemo se za omladinu, a najveća bolna točka su mi penzioneri jer je njihov položaj je sramota za ovu zemlju - poručuje Omerdić uz konstataciju da njemu politika ne treba, te da će biti prvi koji je krenuo da pomogne narodu.
Od 12. aprila bh. scena bogatija je za još jednu stranku.
Ugledni sarajevski biznismen, vlasnik "Ahydron građenja" Esad Omerbašić bio je inicijator osnivanja SES-a, Stranke za evropsko Sarajevo koje će, kako je portal već objavljivao, biti okrenuta vraćanju starog sjaja glavnom gradu BiH.
Zamišljeno - učinjeno: Stranka za evropsko Sarajevo upisana je 12. aprila u sudski registar političkih organizacija kod Općinskog suda u Sarajevu.
Znal iko vise o ovome ? ?