STRANICA SOS UDRUZENJA!!

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

zlotscha

Post by zlotscha »

zakonska regulativa ne postoji ali postoji mali milion UG-a i NVO-a koji ne rade "previse" a dobijaju neke grantove i sl.
zakon se nece donijeti sam. problem postoji, nazalost, izgleda da ga svi nisu svjesni. mora se na neki nacin dati do znanja onima koji donose zakone da smo mi ljudi, njihovi glasaci i da nam je stalo do psa lutalice, kao i njima do plate, a bogo mi i ostalih beneficija!
legionarka

Post by legionarka »

slazem se, ali mislim i da je uz malo bolju organizaciju moguce uraditi vise...
sigurna sam ako se bude djelovalo, malo sire, odnosno ne previse lokalno...mogla bi se kontaktirati udruzenja vani, pa napravit kampanja za skupljanje finansija, zaduzit par ljudi da sve to osmisle...sigurna sam da bi ljudi pomogli, u Evropi je toliko udruzenja za zastitu zivotinja kmoji djeluju privtano neovisno od vlade, i koja bi sigurna sam, pomogla u skladu sa mogucnostima...ne moze se samo lokalno "kukati" i cekati da se nesto desi....
opet nemojte me pogresno shvatiti, ali ja sam misljenja, da se dosada moglo uz malo bolju organizaciju dosta toga organizovati neovisno od vlasti u BiH... voljela bih da grjesim..
Znam jednu osobu koji treba klonirati i sigurna sam da bi sve to se rjesilo...ali :):)
Mirci, za mene jedna od pravih ljudi koji rade SVE ali bas SVE u njihovoj moci da pomognu zivotinjama....i jos par ljudi...ali mi bas "bode oci" :)
Post Reply