http://www.animalsosa.ba
A imamo i svoj forum
http://www.animalsos.forumotion.com
Svi cukoljupci i mackoljupci su dobrodosli
Moderator: anex
zvala sam juce kad sam nasla kuce, prestraseno i polomljeno, i uradila sam sve sto sam mogla. je nemam potrebu da se slikam i reklamiram i pricam: znateeeeee, jaaaaa sam clan udr za zastitu zivotinjadarius_maximus wrote:Dobro ti rece @kiseljak...
Dodji, nazovi, pomozi, lako je reci da treba ljude "samo" organizovati...
Situacija je teska, pomoci nemamo, a ljude izgleda i nije bas briga...
Sve ja to razumijem, i mislim da si odlicno postupila juce, ali to za rad SOSa je malo nezahvalno komentarisati, iskreno govoreci...zlotscha wrote:zvala sam juce kad sam nasla kuce, prestraseno i polomljeno, i uradila sam sve sto sam mogla. je nemam potrebu da se slikam i reklamiram i pricam: znateeeeee, jaaaaa sam clan udr za zastitu zivotinjadarius_maximus wrote:Dobro ti rece @kiseljak...
Dodji, nazovi, pomozi, lako je reci da treba ljude "samo" organizovati...
Situacija je teska, pomoci nemamo, a ljude izgleda i nije bas briga...![]()
ja cu pomoci svakome a to ne moram da reklamiram nigdje.
ljudi su po prirodi cudna sorta ali ako ih mozes nalozit da kupe vanish koji kosta nekih 8 KM mozes ih nagovoriti na bilo sta.
juce sam imala priliku, po ko zna koji put da se uvjerim u ljudsku okrutnost, ali jednostavno im treba pokrenuti taj dio mozga koji kontrolira suosjecanje.
Pazi jednu stvar, zadnje sto trebamo je da se medjusobno kacimo, iako zelimo istu stvar...zlotscha wrote:da se odmah odselim s ovih prostora?
razumijem vase napore.
ako uzmes u obzir kadar u sintoraju+ koliko je tesko naci posao u ovom gradu, ne smijemo im zamjeriti. oni rade sta su im rekli. gluho i coravo bilo da ih podrzavam ali na neki nacin ih razumijem.
ej, ja sam bjesna zbog situacije u SA, ne sumnjam da ste i vi ( pogotovo oni ljudi koje sam ja upoznala) ali sve konkretno sto je udruzenje predlozilo je bilo da uzmem bar privremeno kuce ili mace. imam dva psa, imam tri ptice, ljudi iz okolnih nastambi ne pricaju sa mnom je NE TJERAM MACE IZA SVOJE KUCE (poremeceno, znam) ne znam jesi li gledao/la temu macici traze dom, gdje sam nasla dva maceta stara dva dana! ali takve stvari se konstantno desavaju. nemoj mi reci molim te da ako ja uzmem jednog psa, da ce se problem rijesiti
zelim da protestujem da nekoga ko moze, a ne misli da je to bitno, pitam zasto? da donesem sliku BRENDE I BRENDONA (dva maceta) koji su uginuli iako nisam spavala dva dana...
nadam se da si otisla na neko sretnije mjesto! da li tu postoji neko slicno udruzenje da kazu, barem, odakle da se krene?legionarka wrote:...ne znam kakva je situacija u udruzenju...ali ja sam dok sam jos bila u sarajevu, 7 puta bila u prilici da nazovem udruzenje i zamolim za pomoc, 3 maceta i 4 psa( dva su bili jako mladi kucici)....svaki put kad sam nazvala receno mi je da mi ne mogu pomoci, jedan od tih razgovora je bio cak i neugodan ( skoro pa mi je receno zasto samo nas zovete)...i iskreno nikad vise mi ne bi palo na pamet da nazovem to isto udruzenje...sve mace i kuce koje sam nasla su udomljeni, dvoje u mom domu, meddjutim ako vec postoji udruzenje, onda neka se nosi sa tim pozivima i neka ih ne cudi da ljudi ocekuju od njih pomoc, jer ne moze svako udomiti psa i mace u svom domu i naravno da ce nazvati udruzenje ciji je to zadatak...
razumijem ja da je u sarajevu i bih previse napustenih zivotinja, ali mora i udruzenje shvatiti da ce ljudi dva puta razmmisliti prije nego uzmu kuce ili mace sa ulice, znajuci kakv ih odgovor ceka u udruzenju...
Kod nas je problem taj zakon zbog kojeg je nemoguće napredovati po ovom pitanju..legionarka wrote:da naglasim, ne krivim ja ljude u udruzenju jer znam da imaju najbolje namjere...ali eto..
ovdje postoji vise udruzenja koje na periferiji skoro svakog cak i manjeg grada imaju azil, iz kojeg se udomljavaju. Postoji i tel. broj "posvoji kuce" u kojem mjesecno doniras recimo 10 eur i od toga se novca kupuje hrana i placa briga za te pse u azilu. Sve je strogo kontrolisano zakonom, tako da nema nikakvih mucki gdje novac ode. I hvala Bogu, u mom "selu" skoro sve usvojene kuce setaju
a postiracu par stranica da otprilike vidite kako su se ljudi organizovali ovdje...ko zna mozda im anesto korisno
nisam ovo ranije vidjela, inace ni ja ne bih polemisalatinchy wrote:Evo ja se izvinjavam, al' da li si ti pravedna prema ljudima iz SOS Udruzenja tako sto pricas... Pa malo se organizujte... Lako je to rechi... Samo da znas kakva je situacija, na svaki nacin ti ljudi pokusavaju pomoci zivotinjama koje su napustene, povrijedjene i ostalo.. Ne kazem ja da sad svaka zivotinja moze biti spasena, ali daju ljudi sve od sebe. Promisli glavom! Da bi sigurno neko iz SOS uzeo tog psa da ga je vidio.. Eto sama kazes da mu nije bilo pomochi nazalostZasto se onda ljutis na Udruzenje? NE, ljuti se na onog covjeka koji je mogao ostaviti to kuce na ulici i na tu drugu osobu koja je udarila, povrijedila
to neduzno stvorenje.. Meni nije cilj da sa ovim postom pocinjem prepirku, ali zaista nemas osnove za takvo misljenje... Pozzdrav svima!