Ne znam što se žalite na ovo, jedino ako nije vaša homofobija, meni baš ima smisla, kao što nema smisla ubacivanje u svaku seriju LGBT lika, iz razloga što to nije realnost, bar nije kod nas u BosniZbog one scene willovog outanja manje mi je zao sto je trump pobijedio.
Evo objasniću zašto po meni ova scena outovanja ima smisla.
Njegova mati, oslobođenja straha, i sa punom vjerom u njegove sposobnosti, nagovara ga da se direktno suprostavi Vekni, jer po njoj on ima tu snagu u sebi.
Kada on to uradi, ispostavi se da je je zapravo Vekna cijelo vrijeme manipulirao njime, da je on taj, a ne Vekna, koji je gradio tunele, a glavni razlog Veknove moći nad njim je to što Vekna zna sve o njemu, i ono što niko drugi ne zna niti se nekom povjerio.
Razlog outovanja je da oduzme Vekni tu mogućnost kontrole nad njim , što znači da svi moraju znati o njemu ono što i Vekna zna, a njegova seksualnost je njegova najveća tajna i njegov najveći unutrašnji strah.
Kada se outovao prijateljima, i kada se oslobdio straha od odbacivanja, bilo od strane majke ili prijatelja, on je povratio unutrašnju snagu i izbio adut Vekni kojim ga je kontrolirao, čime se ponovo mogao suprostaviti Vekni.