Stranger Things

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

iz zadnje klupe

#626 Re: Stranger Things

Post by iz zadnje klupe »

Zbog one scene willovog outanja manje mi je zao sto je trump pobijedio.
Ne znam što se žalite na ovo, jedino ako nije vaša homofobija, meni baš ima smisla, kao što nema smisla ubacivanje u svaku seriju LGBT lika, iz razloga što to nije realnost, bar nije kod nas u Bosni :roll:

Evo objasniću zašto po meni ova scena outovanja ima smisla.

Njegova mati, oslobođenja straha, i sa punom vjerom u njegove sposobnosti, nagovara ga da se direktno suprostavi Vekni, jer po njoj on ima tu snagu u sebi.

Kada on to uradi, ispostavi se da je je zapravo Vekna cijelo vrijeme manipulirao njime, da je on taj, a ne Vekna, koji je gradio tunele, a glavni razlog Veknove moći nad njim je to što Vekna zna sve o njemu, i ono što niko drugi ne zna niti se nekom povjerio.

Razlog outovanja je da oduzme Vekni tu mogućnost kontrole nad njim , što znači da svi moraju znati o njemu ono što i Vekna zna, a njegova seksualnost je njegova najveća tajna i njegov najveći unutrašnji strah.

Kada se outovao prijateljima, i kada se oslobdio straha od odbacivanja, bilo od strane majke ili prijatelja, on je povratio unutrašnju snagu i izbio adut Vekni kojim ga je kontrolirao, čime se ponovo mogao suprostaviti Vekni.
Peacean

#627 Re: Stranger Things

Post by Peacean »

Meni je ta scena dobra jer pokazuje kakvo je bilo stanje američke svijesti u to doba. Nije tada bilo kao današnja amerika gdje se biti gej računa kao bonus već vidiš na njemu da je bio prestravljen.
DaysleepeR

#628 Re: Stranger Things

Post by DaysleepeR »

Pogledao finale sinoć, zadovoljan sam krajem i serijom ukupno, da ima plot holesa ima bruku, ali ovo je svakako fantazija serija sa djecom, ni ne treba tražiti previše nekog smisla, priča je zaokružena, ima mnogo neodgovorenih pitanja, najbolje bi bilo da evoulira u neki strip ili animiranu seriju.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#629 Re: Stranger Things

Post by Chmoljo »

nije stvar što ta scena uopšte postoji, nego što su je iskrindžali maksimalno. kod Robin smo to saznali na neki normalan način bez patetike. ovdje se prenemagalo u više sezona i na kraju dobijemo patetičnu scenu uplakanih od 20 minuta.

čuj homofobija... :D
SmokingMan

#630 Re: Stranger Things

Post by SmokingMan »

Ja sam stao kod 4.te sezone, i nisam se makao' ni cenat tamo - ni cenat amo. :D
Ateista

#631 Re: Stranger Things

Post by Ateista »

I ja mislim da su malo prerjerali sa tom scenom, toliko je dosadno bilo da je nisam ni pogledao kako treba vec usput nesto po mobitelu.

Inace mi je glupost kad u filmu ili seriji imas 4-5 parova, od toga dva lgbt, pa jbg statisticki to nije realno, to su sad skoro svi poceli tako. Nije problem da se pojavljuju ti parovi, razumijem i razlog, ali njihova zastupljenost u filmovima i serijama je nesrazmjerna tome koliko ih stvarno ima.
ITNet

#632 Re: Stranger Things

Post by ITNet »

Chmoljo wrote: 15/01/2026 11:33 nije stvar što ta scena uopšte postoji, nego što su je iskrindžali maksimalno. kod Robin smo to saznali na neki normalan način bez patetike. ovdje se prenemagalo u više sezona i na kraju dobijemo patetičnu scenu uplakanih od 20 minuta.

čuj homofobija... :D
Da to bas,nije poenta scena vec krindz patetika i trajanje scene, pa eno objavise da je duze trajala ta patetika nego final battles sa Vecom :lol:
black

#633 Re: Stranger Things

Post by black »

SmokingMan wrote: 15/01/2026 11:42 Ja sam stao kod 4.te sezone, i nisam se makao' ni cenat tamo - ni cenat amo. :D
nista ne propustas, meni ostale 3 epizode 5 sezone koje se moram natjerati da pogledam, postalo mi je davez :mrgreen:
kakavdanakneiskustvu

#634 Re: Stranger Things

Post by kakavdanakneiskustvu »

Ateista wrote: 15/01/2026 11:54 I ja mislim da su malo prerjerali sa tom scenom, toliko je dosadno bilo da je nisam ni pogledao kako treba vec usput nesto po mobitelu.

Inace mi je glupost kad u filmu ili seriji imas 4-5 parova, od toga dva lgbt, pa jbg statisticki to nije realno, to su sad skoro svi poceli tako. Nije problem da se pojavljuju ti parovi, razumijem i razlog, ali njihova zastupljenost u filmovima i serijama je nesrazmjerna tome koliko ih stvarno ima.
valjda se to radi u serijama i filmovima jer do nedavno se navodno to nikada nije priakzivalo pa valjda to sad treba nadoknaditi

tako sam ja to shvatio
dembele

#635 Re: Stranger Things

Post by dembele »

Ona babetina u vojnoj uniformi ista Ursula von der Leyen.
Pandakonda

#636 Re: Stranger Things

Post by Pandakonda »

Ne znam koliko vas je upratilo al to je glumica sto je glumila Sarah Connor u Terminatoru originalnom :D
banjaluka078

#637 Re: Stranger Things

Post by banjaluka078 »

Pandakonda wrote: 15/01/2026 21:09 Ne znam koliko vas je upratilo al to je glumica sto je glumila Sarah Connor u Terminatoru originalnom :D
Zar neko nije?
banjaluka078

#638 Re: Stranger Things

Post by banjaluka078 »

Vrijedi li ovo gledati?

Dosadno mii

#639 Re: Stranger Things

Post by Dosadno mii »

iz zadnje klupe wrote: 15/01/2026 07:01
Zbog one scene willovog outanja manje mi je zao sto je trump pobijedio.
Ne znam što se žalite na ovo, jedino ako nije vaša homofobija, meni baš ima smisla, kao što nema smisla ubacivanje u svaku seriju LGBT lika, iz razloga što to nije realnost, bar nije kod nas u Bosni :roll:

Evo objasniću zašto po meni ova scena outovanja ima smisla.

Njegova mati, oslobođenja straha, i sa punom vjerom u njegove sposobnosti, nagovara ga da se direktno suprostavi Vekni, jer po njoj on ima tu snagu u sebi.

Kada on to uradi, ispostavi se da je je zapravo Vekna cijelo vrijeme manipulirao njime, da je on taj, a ne Vekna, koji je gradio tunele, a glavni razlog Veknove moći nad njim je to što Vekna zna sve o njemu, i ono što niko drugi ne zna niti se nekom povjerio.

Razlog outovanja je da oduzme Vekni tu mogućnost kontrole nad njim , što znači da svi moraju znati o njemu ono što i Vekna zna, a njegova seksualnost je njegova najveća tajna i njegov najveći unutrašnji strah.

Kada se outovao prijateljima, i kada se oslobdio straha od odbacivanja, bilo od strane majke ili prijatelja, on je povratio unutrašnju snagu i izbio adut Vekni kojim ga je kontrolirao, čime se ponovo mogao suprostaviti Vekni.
Nema smisla
Mozda si ti heterofoban
Ateista

#640 Re: Stranger Things

Post by Ateista »

banjaluka078 wrote: 15/01/2026 21:12
Pandakonda wrote: 15/01/2026 21:09 Ne znam koliko vas je upratilo al to je glumica sto je glumila Sarah Connor u Terminatoru originalnom :D
Zar neko nije?
Mozda jedini neko ko nije ni gledao terminatora. :mrgreen:
Ko god ga je gledao je ne moze fuliti.
Ateista

#641 Re: Stranger Things

Post by Ateista »

kakavdanakneiskustvu wrote: 15/01/2026 18:53
Ateista wrote: 15/01/2026 11:54 I ja mislim da su malo prerjerali sa tom scenom, toliko je dosadno bilo da je nisam ni pogledao kako treba vec usput nesto po mobitelu.

valjda se to radi u serijama i filmovima jer do nedavno se navodno to nikada nije priakzivalo pa valjda to sad treba nadoknaditi

tako sam ja to shvatio
Moguce, kako god ne volim pretjerivanje ni u cemu, iako generalno podrzavam njihovu borbu za svoja prava.
kakavdanakneiskustvu

#642 Re: Stranger Things

Post by kakavdanakneiskustvu »

Ateista wrote: 15/01/2026 22:17
kakavdanakneiskustvu wrote: 15/01/2026 18:53

tako sam ja to shvatio
Moguce, kako god ne volim pretjerivanje ni u cemu, iako generalno podrzavam njihovu borbu za svoja prava.
pa odavno je to postalo pretjerivanje, nema skoro ni jedne kvalitetne serije u kojoj toga nema.
DaysleepeR

#643 Re: Stranger Things

Post by DaysleepeR »

Will kao lik ima odličan character arc i nije mi uopšte problem njegov izlazak iz ormara, znalo se od početka da je dečko gay.
Ono što bi bilo bezveze je da je odjednom od njega napravljen gay u zadnjoj sezoni. Ovako je ok.
hopi

#644 Re: Stranger Things

Post by hopi »

Pogledao prvu epizodu
OK laganica, uvodna bez nekog posebnog dešavanja
Iduća večeras
Morao sam pogledati recap prethodne sezone da se prisjetim
Ateista

#645 Re: Stranger Things

Post by Ateista »

Zanimljivo je da su svaku sezonu pocinjali tako lagano, bez frke, i uvijek pocinje lagano i postepeno zakuhavanje i dizanje tenzija, to mi se bas svidja kako su radili sa svakom sezonom.
Peacean

#646 Re: Stranger Things

Post by Peacean »

Digla_da_kreci

#647 Re: Stranger Things

Post by Digla_da_kreci »

Pogledala sam dokumentarac One Last Adventure: The Making of Stranger Things 5.
Zanimljiviji od prvog docu, ima dirljivih momenata tokom snimanja zavrsnice.

Drzi se jos uvijek hajp iako je tek mjesec dana proslo od finala. Ono sto me brine je da mi ne djeluje da ce serija imati dugorocni afterlife, da postane kultna decenijama. Za koju godinu se niko nece ni sjecati i to me zalosti.
Peacean

#648 Re: Stranger Things

Post by Peacean »

Ima sad da muzu IP do iznemoglosti.

dale cooper

#649 Re: Stranger Things

Post by dale cooper »

E pa...ima da i ovo odgledam. :D
Digla_da_kreci

#650 Re: Stranger Things

Post by Digla_da_kreci »

Gledati nego sta :D Sve sto postoji sam pregledala i procitala, mogu komotno pisati disertaciju. :lol:

Evo ekipa kad su bili mladi (klik na sliku za vecu rezoluciju): Prvi red s desna na lijevo: Hopper, Joyce, Henry/Vecna, Patty (usvojena sestra od Boba i simpatija od Henrija), i Bob (nemojte mi reci da ste zaboravili legendarnog Boba:)) On je bio zaljubljen u Joyce jos iz ovih skolskih dana<3 Vodio je jos tada radio emisiju i napravio stroj koji prati elektricne smetnje. Joyce je htjela Hoppera, a Hopper je glumio frajera, na kraju se udala za Lonnija (Lonnie je momcina iza Victora i mame Virginije). Svejedno, Joyce i Hopper su ostali u dobrim odnosima i cijelo vrijeme su imali neki privrzen blizak prijateljski odnos.
U drugom redu u bijelom mantilu je Dr. Brenner, do njega Henrijeva mama Virginia koju je ubio, i otac Victor. Ona mala u drugom redu skroz lijevo je Eleven koja se pojavljuje na samom kraju.
Image

Tri puta sam do sada gledala. :skoljka:
Image
Post Reply