Stranger in my house

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
StLouis

#1 Stranger in my house

Post by StLouis »

Da li ste ikad bili u situaciji da s osobom s kojom zivite, tj. da vasa veza dodje do ruba krajnosti, i da se osjecate kao stranac i da nju/njega, dozivite kao potpunog stranca? Kraj emocija, kataklizma...ne osjecate nista, i nista vise nije kao prije...
ztluhcs
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.

Post by ztluhcs »

Ma dok se ne upoznajete ujutro dobro je :p
Skyfox

Post by Skyfox »

Nije mi se desilo nista tako drasticno, ali se svaki put malo razocaram kad skontam da je od krvi i mesa kao i ja...
atheist

Post by atheist »

Svima se to desi ..prije ili kasnije...svako malo...i normalno je...
medulla

Post by medulla »

zato se ja ne gledam u ogledalo
njonjica

Post by njonjica »

Fakat, koji je to bed tebe nakacio?
Kako *ebote mozes gledati nekog kao stranca, a recimo imas djecu sa njim?
Djecu koju ste zajedno zeljeli, planirali...? Odvajali od usta da se kupi novi frizider, da se renovira kupatilo....
Mozda je dosla mladja i sladja i njegovih novaca zeljna ili je ona otkrila da je sex bez predrasuda sa nekim koga jos godine nisu stigle sladak?

Ljudi moji, koje bedastoce....Kad odrastes, prihvatas probleme i sve sto uz to ide, zavrnes rukave da se to sto prije rijesi, i da se opet pojede zajednicki, sladak rucak kad se sa posla dodje. Kakvi stranci i bakraci, to je tako neozbiljno.

:shock:
StLouis

Post by StLouis »

njonjica wrote:Fakat, koji je to bed tebe nakacio?
Kako *ebote mozes gledati nekog kao stranca, a recimo imas djecu sa njim?
Djecu koju ste zajedno zeljeli, planirali...? Odvajali od usta da se kupi novi frizider, da se renovira kupatilo....
Mozda je dosla mladja i sladja i njegovih novaca zeljna ili je ona otkrila da je sex bez predrasuda sa nekim koga jos godine nisu stigle sladak?

Ljudi moji, koje bedastoce....Kad odrastes, prihvatas probleme i sve sto uz to ide, zavrnes rukave da se to sto prije rijesi, i da se opet pojede zajednicki, sladak rucak kad se sa posla dodje. Kakvi stranci i bakraci, to je tako neozbiljno.

:shock:
Svi imamo razlicita iskustava...ko je spominjao djecu?? :shock: ne znaci ako postavis topic s ovakvom tematikom, da prolazis kroz takve faze...no, ipak, oprez; opreznost je iz navike, ona je kao staro poznanstvo... :)
idiotcide

Post by idiotcide »

Vjerujem da je moguće.
Mada, moje ograničeno iskustvo under-6-month veza koje su se slavno razjebale mi baš i ne daje pokriće da laprdam. :|
zena21

#9 Re: Stranger in my house

Post by zena21 »

StLouis wrote:Da li ste ikad bili u situaciji da s osobom s kojom zivite, tj. da vasa veza dodje do ruba krajnosti, i da se osjecate kao stranac i da nju/njega, dozivite kao potpunog stranca? Kraj emocija, kataklizma...ne osjecate nista, i nista vise nije kao prije...
Been there, done that :(
teletrader

Post by teletrader »

Ja se unaprijed izvinjavam sto cu biti malo vulgaran,ali cu citirati svoju staru koja ga zna ovako dobro "shuknut'"...

"Djeco,kada birate osobu sa kojom cete podijeliti zhivot,nemojte zaboraviti da ce se ta osoba jednom probuditi pored vas i prdnuti iz sve snage,k'o sto vam meni tata u neznanju uradi"...

Ne bih sada da genralizujem stvari,ali imam utisak da su djevojke malo sklonije idealiziranju veze dok sve to ne predje u zajednicki zhivot i kada padnu sve maske...

Ljubav,ljubav ta divna stvar,ali kada pocnu dolaziti racuni,kada pocnu brige,vjeruj mi da nikome nije do neke zhestoke romantike..
I na kraju krajeva,reci covjeku u lice sta ti smeta pa ako mu je stalo neka poduzme odgovarajuce korake
Blacky

Post by Blacky »

eee pa najbolje je da vec u vezi postepeno padaju maske pa cete kad udjete u brak vec biti spremni na sve, i ostala razocarenja koja dodju podnosit cete lakse jer nikad nije bilo idealno i zasto bi tako bilo sad, ha ja :)
Post Reply