Strane tužioce prebaciti u kantonalna tužilaštva! HITNO!

Post Reply
sansun

#1 Strane tužioce prebaciti u kantonalna tužilaštva! HITNO!

Post by sansun »

Čuli ste za vijest da će, što se organizovanog kriminala tiče, strani tužioci iz tužilaštvu BiH preći na savjetodavne funkcije istog, što znači da sada mogu samo ..... svirati.
Međutim, pitam se , što te ljude ne prebacimo u kantonalna tužilaštva? Ipak smatram da i mi u federaciji imamo dosta Dodika koji bi se tome protivili što samo govori o licemjernosti naših bošnjačkio-hrvatskih političara i ostalih koji šute kada su ovakve inicijative u pitanju.
kiky

#2 Re: Strane tužioce prebaciti u kantonalna tužilaštva! HITNO!

Post by kiky »

ma jebat i njih ...
sansun

#3 Re: Strane tužioce prebaciti u kantonalna tužilaštva! HITNO!

Post by sansun »

možda si u pravu, ali sam veoma skeptičan kada je bošnjačka institucionalnotvorna svijest u pitanju. Tako ti je to kada nam se svaki dan mozak truje izjavama kako nam je rijaset najbitnija institucija.
OHR, Sud i Tužilaštvo BiH su bile jedine institucije koje su ovu državu ma kakvu god na nogama držale....
bogumil-8

#4 Re: Strane tužioce prebaciti u kantonalna tužilaštva! HITNO!

Post by bogumil-8 »

kiky wrote:ma jebat i njih ...
Nešto si mi plaho originalan, pametan i kreativan u razmišljanju!
Svi krimogeni kadrovi i političari su za neutralisanje stranih sudija (jer su domaći odabrani po stranačkoj pripadnosti, a "vrana vrani oči ne vadi"), te imaju veliku šansu da "domaći" tužioci i sudije: "zature predmet", "odugovlače", pa i lakše podlegnu ucjeni (ili i bez ucjene i pritiska postave se "navijački").
Ma nije "smak svijeta" (bez stranih tužioca), samo MI (svako pojedinačno) možemo iznuđivati od svakog iz naše okoline da se pridržava zakona i zakonitosti. "Udri muški" - pošteni narode! Svakom ko ne valja kaži da ne valja (ne šuti i ne trpi). Dobro mora nadvladati zlo!
gurabija78

#5 Re: Strane tužioce prebaciti u kantonalna tužilaštva! HITNO!

Post by gurabija78 »

talijani su prekjuce pokazali kako se to radi!!!
jutarnji

#6 Re: Strane tužioce prebaciti u kantonalna tužilaštva! HITNO!

Post by jutarnji »

E pa stvarno...
od 1992 pa do dans da se ne nadje ni jedan Bosnjo a da nekog motorkom ne sastavi?
neka, i treba ovo.
sansun

#7 Re: Strane tužioce prebaciti u kantonalna tužilaštva! HITNO!

Post by sansun »

E pa stvarno...
od 1992 pa do dans da se ne nadje ni jedan Bosnjo a da nekog motorkom ne sastavi?
neka, i treba ovo.
Haris se sa tobom nebi složio:)
Post Reply