strane table i viza, bih dozvola, prekrsaj?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
LuleLule
#1 strane table i viza, bih dozvola, prekrsaj?
Znaci ja vec boravim vise od 6 mjeseci u njemackoj i bih vozacka mi vise ne vrjede tu a nepada mi na pamet ponovo u autoskolu da me svabe oderu za nekih 1000 evra i uzmu domacu vozacka iako nista novo necu nauciti... jebeni rasisti hr dozvolu priznaju potpuno a nevdim razliku izmedju polaganja u hr i bih....
Ali mi to stvara neki problem za koji neznam dal sam u carinskom prekrsaju pa ce mi mozda neko moci pomoci.
Dali smijem upravljati tudje Auto na nj table uz ponemoc u BiH na 3 mjeseca od ulazka ako imam Bih Pasos sa nj vizom i boravkom, do ovdje sve 100%... ali mi je problem bih vozacka, a i licnu imam domacu... i kako se ova kombinacija papira tretira u ostalim zemljama osim BIH ciji sam drzavljanin i DE gdje boravim, ispravno ili prekrsaj, ako je na kratko mislim.
Ali mi to stvara neki problem za koji neznam dal sam u carinskom prekrsaju pa ce mi mozda neko moci pomoci.
Dali smijem upravljati tudje Auto na nj table uz ponemoc u BiH na 3 mjeseca od ulazka ako imam Bih Pasos sa nj vizom i boravkom, do ovdje sve 100%... ali mi je problem bih vozacka, a i licnu imam domacu... i kako se ova kombinacija papira tretira u ostalim zemljama osim BIH ciji sam drzavljanin i DE gdje boravim, ispravno ili prekrsaj, ako je na kratko mislim.
- Troll_Happens
#2 Re: strane table i viza, bih dozvola, prekrsaj?
Hr je pred ulaskom u EU tako da zbog toga njihova vazi, a tebe ako uhvate mozes platiti sigurno kaznu i ako imas vec stalni status boravka onda moras prevesti na njemacku dozvolu a to nije toliko puno jer prevod je samo prakticna voznja sa komisijom i ne vjerujem da kosta vise od 200-300 eura sa DE vozackom.
-
goran16v
#3 Re: strane table i viza, bih dozvola, prekrsaj?
Sorry za off...
Moze li mi neko strucan objasniti ovaj fenomen:
Najnormalniji zakon u sredjenoj drzavi u kojoj zivi miliarda useljenika, auslandera i gastarbajtera, koji je isti ili slican u svim drzavama (s tim sto se clanice EU tretiraju kao jedna zona ali bosnji "nepada" da postuje taj zakon, za njega je to odmah deranje i rasizam, pa bi on odmah pokusao da nesto petlja sa voznjom na "ponemoc"? Kako, zasto?
Najnormalniji zakon u sredjenoj drzavi u kojoj zivi miliarda useljenika, auslandera i gastarbajtera, koji je isti ili slican u svim drzavama (s tim sto se clanice EU tretiraju kao jedna zona ali bosnji "nepada" da postuje taj zakon, za njega je to odmah deranje i rasizam, pa bi on odmah pokusao da nesto petlja sa voznjom na "ponemoc"? Kako, zasto?
- sorcerer
#4 Re: strane table i viza, bih dozvola, prekrsaj?
sve trazi, al pare ne trazigoran16v wrote:Sorry za off...
Kako, zasto?
-
LuleLule
#5 Re: strane table i viza, bih dozvola, prekrsaj?
to je bilo tako i prije 10 godinaJedan001 wrote:Hr je pred ulaskom u EU tako da zbog toga njihova vazi, a tebe ako uhvate mozes platiti sigurno kaznu i ako imas vec stalni status boravka onda moras prevesti na njemacku dozvolu a to nije toliko puno jer prevod je samo prakticna voznja sa komisijom i ne vjerujem da kosta vise od 200-300 eura sa DE vozackom.
da me mogu kazniti u nj. znam , al nevidim kaki prekrsaj pravim ako ja vozim npr. u sloveniji nj. table sa nj. vizom sta nijh briga cija je vozacka ako vazi, ja snijma nemam nista nego sam samo turista a onda ti vozacka moze biti bilo otkud, ili grjesim?
Kako ja to kontam je da su ti carinski prekrsaji sa oduzimanjem vezani glavno za drzavu boravka al ko ce to znati nidgje ne stoji pravo.. znaci viza gdje registrovano i dobar si a vozacka nemora imati veze stim nevdim kako bi me i u bosni mogli zajebavati jedino na tu foru da imam licnu i prebivaliste,u pasosu zadnji 6 mjeseci nema ulaz u bosnu to bi trebo biti dokaz o tome....
ma nista ja cu tako vozati uskoro pa cu vidjeti^^
goran16v wrote:Sorry za off...
nije isto, samo mnogi oko toga cute i placaju, ja necu pa makar nevozio ovdje vise, jos ako oces sacuvati staru vozacku ode brdo para.
npr. austrija i francuska su isto u EU ali je tamo drugacije, svabe oce pare a posebno jebu odredjene drzave pa moras na polaganje ko klinac i malo kad te ne obori barem 1-2,
mom zetu reko da nije bio spreman da koci ^^ poslije za malu sitnicu ti je opet uzme pa aj na mpu €€€ sve samo pare pare.zato su i bogati.nema gorije kad se tice saobracaja.
- insomnia78
#6 Re: strane table i viza, bih dozvola, prekrsaj?
U Francuskoj imas godinu dana da zamjenis nasu vozacku za francusku ako to ne uradis onda moras ponovo polagati.
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
-
LuleLule
#7 Re: strane table i viza, bih dozvola, prekrsaj?
to je to, puno humanije nego u dojtslandinsomnia78 wrote:U Francuskoj imas godinu dana da zamjenis nasu vozacku za francusku ako to ne uradis onda moras ponovo polagati.
- insomnia78
#8 Re: strane table i viza, bih dozvola, prekrsaj?
Ja kolko sam skonto to je opet do nasih vlasti jer su u pitanju neki medjudrzavni sporazumi
- drndalo
#9 Re: strane table i viza, bih dozvola, prekrsaj?
Imas potpuno pravo da odlucis dal ces slusati ili kazne placati... Demokratija...
-
peli
#10 Re: strane table i viza, bih dozvola, prekrsaj?
moras polagati u njemackoj svakako a to i vec znas, sto se tice da auto vozis po evropi s bh vozackom a sa autom njem. tabli i onda isto takodjer moras imati njem.vozacku
ja sam boravio u njem. kao student nekih 7 godina, tek nakon 2 godine sam polagao pred komisijom za njem. vozacku a i nisu mi uzeli bos. vozacku jer sam im dao svoju staru(papirnatu) a zadrzao sadasnju vozacku, ponovo polaganje vozacke u njem. me je tad kostalo nekih 400eura
sad sam se vratio u sarajevo
ja sam boravio u njem. kao student nekih 7 godina, tek nakon 2 godine sam polagao pred komisijom za njem. vozacku a i nisu mi uzeli bos. vozacku jer sam im dao svoju staru(papirnatu) a zadrzao sadasnju vozacku, ponovo polaganje vozacke u njem. me je tad kostalo nekih 400eura
sad sam se vratio u sarajevo
- vukojebina
#11 Re: strane table i viza, bih dozvola, prekrsaj?
U austriji nista ne moras polagat, uzmu ti tvoju bosansku vozacku, uradis ljekarski pregled, platis karticu nekih 50-60 eura i dobijes austrijsku vozacku...
Prije par godina se moralo polagat...
Prije par godina se moralo polagat...
- edin_r1
#12 Re: strane table i viza, bih dozvola, prekrsaj?
Pozdrav.
Moze li mi neko reci da li je moguce da npr. BH drzavljanin kupi auto npr. u DE od nekog jarana i da naprave neku punomoc (da ne kazem ponemoc ili punemoc
) i da na osnovu te punomoci legitimno vozi auto u BiH kao svoje?
Ja sam, iskreno malo skeptican, ali jedna osoba me ubjedjuje da je ovo moguce.
Unaprijed hvala na odg.
Moze li mi neko reci da li je moguce da npr. BH drzavljanin kupi auto npr. u DE od nekog jarana i da naprave neku punomoc (da ne kazem ponemoc ili punemoc
Ja sam, iskreno malo skeptican, ali jedna osoba me ubjedjuje da je ovo moguce.
Unaprijed hvala na odg.
-
530i
#13 Re: strane table i viza, bih dozvola, prekrsaj?
Nije moguće. Da je moguće svako bi vozio tako 
- baustelac
#14 Re: strane table i viza, bih dozvola, prekrsaj?
Da je samo uzimanje para i nije. I sam sam iskesio preko 500 eura za prepis BH vozacke dozvole. Ponovno polaganje je korisno da osvjezis ili ponovo naucis pravila kako se vozi u jednom regulisanom prometu. Samo polaganje je smijurija, naravno ako se primijeni ono sto se naucilo. Nema da se obraca paznja na "zamisljenu" liniju na kolovozu i slicne gluposti koje su mi u BiH trazili. Stati pjesaku, na znaku stop, ne oduzeti nekome prednost i slicne stvari. To je sto se gleda a ne parkiranje iz cuga izmedju dva cunja. Mene je odveo na prazan parking i rekao da se parkiram. Kako rekoh da se pakrijam, naprijed, nazad? Kaze kako hoces, samo se parkiraj na bilo koje mjestoLuleLule wrote:Znaci ja vec boravim vise od 6 mjeseci u njemackoj i bih vozacka mi vise ne vrjede tu a nepada mi na pamet ponovo u autoskolu da me svabe oderu za nekih 1000 evra i uzmu domacu vozacka iako nista novo necu nauciti... jebeni rasisti hr dozvolu priznaju potpuno a nevdim razliku izmedju polaganja u hr i bih....
- Edin H.
#15 Re: strane table i viza, bih dozvola, prekrsaj?
Je'l moze parkirati pod rucnom, ili se ove nove rucne pa ne moze?baustelac wrote:Da je samo uzimanje para i nije. I sam sam iskesio preko 500 eura za prepis BH vozacke dozvole. Ponovno polaganje je korisno da osvjezis ili ponovo naucis pravila kako se vozi u jednom regulisanom prometu. Samo polaganje je smijurija, naravno ako se primijeni ono sto se naucilo. Nema da se obraca paznja na "zamisljenu" liniju na kolovozu i slicne gluposti koje su mi u BiH trazili. Stati pjesaku, na znaku stop, ne oduzeti nekome prednost i slicne stvari. To je sto se gleda a ne parkiranje iz cuga izmedju dva cunja. Mene je odveo na prazan parking i rekao da se parkiram. Kako rekoh da se pakrijam, naprijed, nazad? Kaze kako hoces, samo se parkiraj na bilo koje mjestoLuleLule wrote:Znaci ja vec boravim vise od 6 mjeseci u njemackoj i bih vozacka mi vise ne vrjede tu a nepada mi na pamet ponovo u autoskolu da me svabe oderu za nekih 1000 evra i uzmu domacu vozacka iako nista novo necu nauciti... jebeni rasisti hr dozvolu priznaju potpuno a nevdim razliku izmedju polaganja u hr i bih....
Dali smijem upravljati tudje Auto na nj table uz ponemoc u BiH na 3 mjeseca od ulazka ako imam Bih Pasos sa nj vizom i boravkom, do ovdje sve 100%... ali mi je problem bih vozacka, a i licnu imam domacu... i kako se ova kombinacija papira tretira u ostalim zemljama osim BIH ciji sam drzavljanin i DE gdje boravim, ispravno ili prekrsaj, ako je na kratko mislim..