Stranci

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
salamanti

#1 Stranci

Post by salamanti »

andrija2007

#2 Re: Stranci

Post by andrija2007 »

Jedna jezička opaska,engleska riječ "stranger" više bi značila neznanac nego stranac, a riječ foreigner bi značila
ono što mi podrazumijevamo kao stranac, tj, inozemac. (prihvatam komentare i ispravke)
blue_sky

#3 Re: Stranci

Post by blue_sky »

andrija2007 wrote:Jedna jezička opaska,engleska riječ "stranger" više bi značila neznanac nego stranac, a riječ foreigner bi značila
ono što mi podrazumijevamo kao stranac, tj, inozemac. (prihvatam komentare i ispravke)
Mislim da forum ne vapi toliko za tvojim ispravkama.
andrija2007

#4 Re: Stranci

Post by andrija2007 »

blue_sky wrote:
andrija2007 wrote:Jedna jezička opaska,engleska riječ "stranger" više bi značila neznanac nego stranac, a riječ foreigner bi značila
Niti za ovakvim fanaticima sa gore postavljenog videa, osim toga neprecizan prevog gore navedenog prilično
mijenja smisao poruke.
salamanti

#5 Re: Stranci

Post by salamanti »

andrija2007 wrote:
blue_sky wrote:
Niti za ovakvim fanaticima sa gore postavljenog videa, osim toga neprecizan prevog gore navedenog prilično
mijenja smisao poruke.

Halo doktore lektore...zasto si tako nervozan?
andrija2007

#6 Re: Stranci

Post by andrija2007 »

Reći ću ti, čim mi odgovoriš gdje nađe ovog lika sa videa, imam utisak da je relativno nervozniji od mene.
salamanti

#7 Re: Stranci

Post by salamanti »

Khalid Yasin (also known as 'Abu Muhammad' [1], 'Abu Muhammad Khalid Yasin' [2]) and 'Abu Muhammad, Khalid Yasin' [3], born in the 1950s [4] in Harlem, New York, raised in Brooklyn, is a teacher and lecturer of Islam.

Yasin lives and operates a "Da'wah" organization in Manchester, England. He founded, directed and ran the Islamic Broadcasting Corporation and The Purpose of Life Centre on Shirecliffe Lane, Sheffield (closed down around September 2008) which is accused of fraud.[5]. The organization was formerly known as the Islamic Teaching Institute (ITI) and the Islamic Information Network Ltd. The organisation has now re-located in Manchester.

Halid Yasin je jedan fascinantan dajia koji sirom svijeta drzi predavanja koja su jako jako posjecena...njegov nacin i iskren stil govora tijela su privukla mnoge i zasluzan je sto su mnogi prigrlili islam uz Allahovu pomoc...da ga Allah nagradi...
andrija2007

#8 Re: Stranci

Post by andrija2007 »

salamanti wrote:Khalid Yasin (also known as 'Abu Muhammad' [1], 'Abu Muhammad Khalid Yasin' [2]) and 'Abu Muhammad, Khalid Yasin' [3], born in the 1950s [4] in Harlem, New York, raised in Brooklyn, is a teacher and lecturer of Islam.

Yasin lives and operates a "Da'wah" organization in Manchester, England. He founded, directed and ran the Islamic Broadcasting Corporation and The Purpose of Life Centre on Shirecliffe Lane, Sheffield (closed down around September 2008) which is accused of fraud.[5]. The organization was formerly known as the Islamic Teaching Institute (ITI) and the Islamic Information Network Ltd. The organisation has now re-located in Manchester.

Halid Yasin je jedan fascinantan dajia koji sirom svijeta drzi predavanja koja su jako jako posjecena...njegov nacin i iskren stil govora tijela su privukla mnoge i zasluzan je sto su mnogi prigrlili islam uz Allahovu pomoc...da ga Allah nagradi...
Ok, prihvatam da se tebi dopada ovakav način predavanja, meni lično ne leži kad neko galami dok priča o Bogu i
religiji, ne znam zašto.
salamanti

#9 Re: Stranci

Post by salamanti »

andrija2007 wrote:
salamanti wrote:Khalid Yasin (also known as 'Abu Muhammad' [1], 'Abu Muhammad Khalid Yasin' [2]) and 'Abu Muhammad, Khalid Yasin' [3], born in the 1950s [4] in Harlem, New York, raised in Brooklyn, is a teacher and lecturer of Islam.

Ok, prihvatam da se tebi dopada ovakav način predavanja, meni lično ne leži kad neko galami dok priča o Bogu i
religiji, ne znam zašto.
Pa takav energican nacin na kljucnim rijecima je i pozeljan...poslusaj evo jedno mirnije predavanje odnaseg predavaca...vjeruj da je zanimljivo..

salamanti

#10 Re: Stranci

Post by salamanti »

Inace hfz Bugari ima poseban odnos...posebno zracenje po cemu je specifican i niko ne moze ostati ravnodusan...
bogumil-8

#11 Re: Stranci

Post by bogumil-8 »

@salamanti, što ne poslušaš preporuku sa svog foruma: "Jedino rješenje je da Bošnjaci, i svi cestiti gradani BiH koji vole Bosnu i smatraju je svojom domovinom, jednostavno bojkotiraju Forum spomenute stranice!". Ili si ovdje "po zadatku" (sve mi se čini da si i ti stranac)?
Evo, ja sam Bošnjak i čestit građanin, volim moju Bosnu, i ne treba da je "smatram svojom domovinom" (nemam druge) i ne mislim kao tvoji istomišljenici (sa kojima se ne slažem i koji će i mene proglasiti "gorim od četnika") i ne vidim da me iko tjera sa ovog foruma.
Macak U Cizmama

#12 Re: Stranci

Post by Macak U Cizmama »

salamanti wrote:

Sta ti ustvari Salamanti zelis postici sa ovim prikazom ? Kakva je to poruka muslimanima u Bosni ? Ako vec otvaras novu temu, napisi uvod, tvoj stav , o cemu to zelis diskutovati .

Ja koliko sam shvatio ovaj muslimanski raper poziva muslimane amerike da ostanu stranci , da ignorisu drustvo, da se zatvore u svoj paralelni svijet . Je li to poruka i bosanskim muslimanima ? Ili sta?
pure_love

#13 Re: Stranci

Post by pure_love »

andrija2007 wrote:

religiji, ne znam zašto.
svako ima svoj ukus,ako se tebi ne svidja ne kvari drugima ceif!! imas hiljadu druhih tema
salamanti

#14 Re: Stranci

Post by salamanti »

Khalid Yasin - Svrha postojanja

salamanti

#15 Re: Stranci

Post by salamanti »

Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#16 Re: Stranci

Post by Chmoljo »

ne otvaraj teme na ovaj način. i ova ide pod ključ. :-)
Locked